SABAH

...SELAMAT DATANG...

Selamat datang ke forum sabahan.bigforumpro.com
Selain daripada berforum di sini, komuniti ini juga aktif dalam outing di luar.

Mulaakan Topik Forum Anda hari ini untuk mendapatkan feedback daripada user lain.
SABAH

Komuniti Sabah - Negeri Dibawah Bayu

SELAMAT DATANG KE SABAHAN.BIGFORUMPRO.COM BERFORUM UNTUK MENGUPAS PERSOALAN DAN SEGALA MASALAH YANG ANDA HADAPI BERSAMA-SAMA DENGAN RAKAN ONLINE SABAHAN. TEMUI PENYELESAIAN PERSOALAN ANDA MELALUI INTERNET.

    Misi perang siber : Serang Israel

    Share

    cheunited
    Laftenen
    Laftenen

    Male
    Number of posts : 986
    Age : 30
    Location : reaper town
    Popular :
    279 / 100279 / 100

    Registration date : 2008-12-16

    Misi perang siber : Serang Israel

    Post by cheunited on Wed Jan 28, 2009 10:57 pm

    Kekejaman Israel, Perang Siber sudah bermula
    Hackers Islam mula bertindak…Israel meneruskan kekejaman mereka, menerusi misi menyembelih masyarakat Islam Palestin buat minggu kedua berturut-turut, kelesuan barisan Pemimpin Negara Arab disekelilingnya dalam menyelesaikan konflik berdarah ini perlu dipandang serius,mereka nampaknya gentar sekali dengan Amerika yang menjadi dalang disebalik kezaliman Rejim Zionis terbabit.


    Tindakan oleh ”pihak lain” mesti diambil untuk menghentikan kekejaman ini.Apa yang menarik sepanjang misi kekejaman ini dilancarkan, Hackers dari Negara Islam, seperti Lebanon, Morocco, Iran, Algeria,dan Turkey memulakan kempen “peperangan online” mereka. 48 jam selepas pengeboman pertama lebih 300laman berpusat di Israel berjaya diceroboh. Sehingga kini beribu-ribu website milik Israel berjaya ditembak & di defaced.


    Target mereka bukan sahaja website syarikat perniagaan milik zionis, tetapi membabitkan juga laman web kerajaan, perbankan dan agensi pertahanan Israel. Mengikut salah seorang Hacker, menggunakan nama T@ke Sn!per yang ditemu bual oleh Akhbar Al Arabia sasaran utama mereka adalah Laman Berita, perbankan, pertahanan dan laman milik Kerajaan Israel.Teknik yang digunakan.Mengikut pengalaman aku teknik2 yang digunakan oleh mereka dinamakan “Cross site scripting” dimana mereka juga memanipulasi teknik SQL injections untuk “crack” query yang sedang berjalan terhadap server hosting website terbabit. kod ”Skrip Malicious” didalam bentuk javascript di “inject” pada browser seterusnya menuju kedalam query database sesuatu laman.


    Teknik ini secara serius tidak dapat mengapa-apakan sistem rangkaian(Networking) & Databases yang lebih advance seperti “Sistem Pertahanan Israel”. Untuk lakukan ini mereka memerlukan masa untuk crack firewalls & menyelesaikan “puzzle security algorithm”, aku rasa dengan kerjasama, khususnya pertolongan para genius hackers dari Indonesia (Indonesia sememangnya terkenal dengan para pengodam yang handal),misi ini dapat dilakukan tanpa masalah. Jika ”pencerobohan sistem” ini berjaya dilakukan, seluruh sistem pertahanan canggih Israel akan lumpuh Barisan Roket Pemusnah, Jet Pejuang & Jet Pengebom mereka adalah di kontrol oleh sistem pertahanan yang canggih ini.

    Dapat anda bayangkan jika kita berjaya mengkontrol bahan pemusnah mereka seperti senjata nuklear dan meletupkan terus ditempat simpanan mereka?? INILAH DIKATAKAN PEPERANGAN SIBER YANG SEBENAR!!! ini bukan fantasi,dengan pertolongan Allah SWT apa sahaja boleh berlaku.Kesimpulan…Apapon melakukan defaced terhadap laman utama website Agensi Pertahanan & Perbankan Israel, sudah dikira agak hebat juga. Defaced yang dilakukan antara lain memaparkan gambar2 serta kekejaman Rejim tentera zionis, serta perkataan2 yang mencabar mereka. Ini aku rasa cukup berjaya untuk menyampaikan mesej persaudaraan Islam melangkaui sempadan. Mereka cukup berkerja keras, mengikutlaporan hampir 10,000 website Israel berjaya di hack, ini sesuatu yang membanggakan dimana seorang hackers berkerja keras untuk paling kurang pon berjaya melakukan attack kepada lebih 100 websites.

    Aku mencadangkan mereka untuk turut melakukan deface terhadap laman CNN yang jelas media propaganda Zionis. Dapat anda bayangkan laman sehebat CNN yang dilayari berjuta orang pada satu2 masa terpapar gambar kekejaman tentera zionis menyembelih kanak2, wanita, orang tua serta orang awam yang tidak berdosa??

    lily_lady2326
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 2717
    Age : 26
    Location : di saaaaaaNa~
    Popular :
    7 / 1007 / 100

    Registration date : 2008-07-20

    Re: Misi perang siber : Serang Israel

    Post by lily_lady2326 on Sun Feb 01, 2009 6:10 am

    Sad kejamnya zi0nis...

    Very Happy tp ini suatu yang hebat.. peperangan siber...

    «§»}¦{«[ šóû£ ]»}¦{«§»
    Laftenen Muda
    Laftenen Muda

    Male
    Number of posts : 280
    Age : 29
    Location : SoUl ViLLaGe
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-22

    Misi perang siber : Serang Israel

    Post by «§»}¦{«[ šóû£ ]»}¦{«§» on Thu Feb 05, 2009 11:44 am

    aku sokong ngan tindakan menyerang semua laman web milik zionis ....
    biar patah jari diorang... tampar!! membaik pulih system diorang tu....dan setuju sekali jika para hacker dari indon memberi bantuan....Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

    lily_lady2326
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 2717
    Age : 26
    Location : di saaaaaaNa~
    Popular :
    7 / 1007 / 100

    Registration date : 2008-07-20

    Re: Misi perang siber : Serang Israel

    Post by lily_lady2326 on Thu Feb 05, 2009 11:47 am

    Sad kalu sy ada kemahiran jd hacker.. naaa.. p tulung dah sy kc ancur tu israel..
    takpa..yang pnting kita ada niat~

    cheunited
    Laftenen
    Laftenen

    Male
    Number of posts : 986
    Age : 30
    Location : reaper town
    Popular :
    279 / 100279 / 100

    Registration date : 2008-12-16

    Re: Misi perang siber : Serang Israel

    Post by cheunited on Sat Feb 07, 2009 10:10 am

    yeah niat sejala
    pemimpin2 dunia pun nda dapat buat apa2 jg
    apa lagi kita ni
    klu la durang dapat buat jualan kebakaran mcm filem diehard 6.0 tu kan syok
    merana hidup jews gelak!

    lily_lady2326
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 2717
    Age : 26
    Location : di saaaaaaNa~
    Popular :
    7 / 1007 / 100

    Registration date : 2008-07-20

    Re: Misi perang siber : Serang Israel

    Post by lily_lady2326 on Sat Feb 07, 2009 11:02 pm

    apa tu jualan kebakaran???

    Sponsored content

    Re: Misi perang siber : Serang Israel

    Post by Sponsored content Today at 6:10 am


      Current date/time is Thu Dec 08, 2016 6:10 am