SABAH

...SELAMAT DATANG...

Selamat datang ke forum sabahan.bigforumpro.com
Selain daripada berforum di sini, komuniti ini juga aktif dalam outing di luar.

Mulaakan Topik Forum Anda hari ini untuk mendapatkan feedback daripada user lain.
SABAH

Komuniti Sabah - Negeri Dibawah Bayu

SELAMAT DATANG KE SABAHAN.BIGFORUMPRO.COM BERFORUM UNTUK MENGUPAS PERSOALAN DAN SEGALA MASALAH YANG ANDA HADAPI BERSAMA-SAMA DENGAN RAKAN ONLINE SABAHAN. TEMUI PENYELESAIAN PERSOALAN ANDA MELALUI INTERNET.

    Tips mengesan kekasih curang

    Share

    Cire86
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Male
    Number of posts : 2322
    Age : 30
    Location : kk
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by Cire86 on Sat May 02, 2009 3:00 pm

    knp ko lynntut??
    Sedih?@ trasa?? :malas:


    _________________

    Miahahaha...Lutsu gelak!

    (`r.Lѕ)
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 7712
    Age : 30
    Location : Atas Pokok Tarap.ekekek..
    Popular :
    90 / 10090 / 100

    Registration date : 2008-10-21

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by (`r.Lѕ) on Sat May 02, 2009 3:12 pm

    ermm xda pa la ciretut....
    :malas: sa trlalu happy baini...
    :miow: na tgok happy kan..

    Cire86
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Male
    Number of posts : 2322
    Age : 30
    Location : kk
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by Cire86 on Sat May 02, 2009 3:22 pm

    adehhh...jgn tapuk2 bha ma sia..
    Sia blh npk 2 heiyou
    Sad


    _________________

    Miahahaha...Lutsu gelak!

    (`r.Lѕ)
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 7712
    Age : 30
    Location : Atas Pokok Tarap.ekekek..
    Popular :
    90 / 10090 / 100

    Registration date : 2008-10-21

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by (`r.Lѕ) on Sat May 02, 2009 5:01 pm

    Smile xda la ciretut.ko npak ka sa ni happy jak... :miow: :miow:

    Cire86
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Male
    Number of posts : 2322
    Age : 30
    Location : kk
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by Cire86 on Sat May 02, 2009 7:54 pm

    sia x npk ko lgsung..
    x pnh pn...
    gambar mn cukup Sad


    _________________

    Miahahaha...Lutsu gelak!

    (`r.Lѕ)
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 7712
    Age : 30
    Location : Atas Pokok Tarap.ekekek..
    Popular :
    90 / 10090 / 100

    Registration date : 2008-10-21

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by (`r.Lѕ) on Tue May 05, 2009 3:21 am

    Shocked napa kenen ko nanges tu ciretut....... Sad .......

    Crying or Very sad

    gundave85
    Sabahan Miner
    Sabahan Miner

    Male
    Number of posts : 1752
    Age : 31
    Location : siring belah kanan bahu jalan foh sang...
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2008-12-04

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by gundave85 on Tue May 05, 2009 9:39 am

    semua!!
    :korek:


    _________________



    "Don't trouble trouble until trouble troubles you."

    Au Mokinongou
    Sabahan Sporty
    Sabahan Sporty

    Male
    Number of posts : 1974
    Age : 30
    Location : ruma urang meskhen... indada karen indada air..
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2009-02-28

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by Au Mokinongou on Tue May 05, 2009 9:45 am

    <--- lihatlah ke mataku ini... kenapa kau tinggalkan aku? wakakak...

    knapa ada topik curang ni? terasa sia..

    Hardwork Studio
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Male
    Number of posts : 235
    Age : 68
    Location : mana2 jak ne...
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-04-21

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by Hardwork Studio on Tue May 05, 2009 4:15 pm

    Shocked kalau sa baca tu artikel yang si lutau sent dulukan.... waaahhh... takut pla saa... coz.. macam berlaku pla beberapa situasi seperti yang tersebut dalam tips tips..... errrmmm, pasal curang2 ne kan.... pompuan lelaki sama jak... dua dua boleh curang, dua dua pun boleh setia... (tapi yg ketara curang si lelaki lah... yang gansabu).... huhuhuhu Rolling Eyes

    errmm... ikut pengalaman sa besinta.... nda pernah sa besinta sama pompuan yang curang.... suma baik2 belaka... hehe... cuma ndada jodoh jak... huhuhuhu.... now... gf sa pun oraaiiitt nopoo... (credit for her)

    errrmmm... opinion sa lah kan.... hormat menghormati sesama cinta, berfikir positif selalu, kalau ada yang dicurigai.... bawa2 lah berbincang... jangan buruk sangkah ngan pasangan masing2.... jangan kuat jeless yang membabi buta.... and... yakin dan percaya..... farao

    sa rasa lah kan.... kalau masing2 sudah rasa tawar dalam bercinta.... selalunya akan cenderung bagi pasangan itu untuk mencari cinta baru yang lain.... so, kalau sudah peringkat begini kan... ada baiknya berbincang... berterus terang yang masing2 sudah tawar hati dan kalau lebih berani lagi, katakan sudah mulai berkenalan dengan someone else..... terus terang itu baik dalam perbincangan... but masing2 mesti faham memahami la keadaan....

    Curang for me... sangat tidak bertanggungjawab.... jangan curang sama pasangan nanti ada juga balasan dari Tuhan untuk si pencurang.... huhuhuhu.... (takut ehh)... affraid

    (`._LMKiMt _.)
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Female
    Number of posts : 201
    Age : 105
    Location : malaysia
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-02-12

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by (`._LMKiMt _.) on Fri May 08, 2009 12:23 am

    Hardwork Studio wrote:
    sa rasa lah kan.... kalau masing2 sudah rasa tawar dalam bercinta.... selalunya akan cenderung bagi pasangan itu untuk mencari cinta baru yang lain.... so, kalau sudah peringkat begini kan... ada baiknya berbincang... berterus terang yang masing2 sudah tawar hati dan kalau lebih berani lagi, katakan sudah mulai berkenalan dengan someone else..... terus terang itu baik dalam perbincangan... but masing2 mesti faham memahami la keadaan....
    uik bro...salute sama ko...sa sukung tu ehehehehe... :best:

    Hardwork Studio
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Male
    Number of posts : 235
    Age : 68
    Location : mana2 jak ne...
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-04-21

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by Hardwork Studio on Fri May 08, 2009 12:44 am

    lool uuiiikkss sis.... ahaha... tu pendapat sa jak baa... pendapat sa berdasarkan pengalaman yang sa pernah nampak dari persekitaran sa, kawan2 dan cerita cerita dongeng dahulukala.... huhuhu.... lagipun kan... daripada berlaku curang, ada baiknya berterus terang tentang segalanya, sebelum mencurangi si dia.... kuikuikuikui..... macam tu doktor bilank tadi, (sa p klinik tadi sama kawan)... mencegah lebih baik daripada mengubati..... hahaha.... buli kasi ngam juga sama ni topik kan....

    sa bulum pernah melalui situasi tersebut... huhu... palis2 jauh2 affraid

    eddy
    Laftenen
    Laftenen

    Male
    Number of posts : 455
    Age : 36
    Location : amsterdam konon...
    Popular :
    1 / 1001 / 100

    Registration date : 2009-02-16

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by eddy on Wed May 13, 2009 10:39 am

    Bgs betul ko nih lutau bo tahan jugak penemuan menarik nie..tetapi lelaki sekarang ada yg lbh licik drp itu....

    (o.egem.o)
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 4063
    Age : 31
    Location : d mana2 aku sll stay d c2 la..
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by (o.egem.o) on Wed May 13, 2009 10:42 am

    eddy wrote:Bgs betul ko nih lutau bo tahan jugak penemuan menarik nie..tetapi lelaki sekarang ada yg lbh licik drp itu....


    bkn setakat licik ba eddy..mlh lbh dr i2..ehehe Very Happy

    eddy
    Laftenen
    Laftenen

    Male
    Number of posts : 455
    Age : 36
    Location : amsterdam konon...
    Popular :
    1 / 1001 / 100

    Registration date : 2009-02-16

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by eddy on Wed May 13, 2009 10:49 am

    U are the best my fren.... Laughing

    JYNN
    Orang Lama
    Orang Lama

    Female
    Number of posts : 391
    Age : 106
    Location : Bukit Padang United
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-21

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by JYNN on Wed May 13, 2009 11:06 am

    nahhh..terlebih sudah!! Shocked

    (`._k: .)
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 524
    Age : 40
    Location : sandakan,KL,sandakan
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-04-29

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by (`._k: .) on Wed May 13, 2009 3:20 pm

    nah sa baru saja mask sini tau ...apa sa mau sakap sini ni arrr :duh:

    klu sa lah kan pengalaman sa lah kan ......dulu2 kan bf sa suka curi2 main tepon pastu kan sms saja sampai tdk mau sa tinguk ...bila sa tanya kan ada saja alasan dia ....

    sa lang ko ni bunyi saja tepon ko ni ...sapa juga tu klu tepun bedering kan dia p jauh2 sana mau jwb tepon .....pastu kan pandai ilang perhatian asyik tepon saja ....bila sa ckp mesti ada awek lain dia terus marah2 sama sa ckp sa jeles lah kunu ......

    pastu kan sa tdk puas hati sa p siasat curi2 ambik no tepon urg tu sa kol pastu sa tanya lah sapa dia tapi pakai tepon sa lah dah sah kenapatan dia surang ....mula2 dia tdk mengaku tapi sa kol tu ppuan sa bantai d sana ....... Rolling Eyes

    nah kenapatan sama sa surang Rolling Eyes

    Hardwork Studio
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Male
    Number of posts : 235
    Age : 68
    Location : mana2 jak ne...
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-04-21

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by Hardwork Studio on Thu May 14, 2009 1:24 am

    Wink adededeh... lelaki jak kena tuduh curang nie.... tidak adil.... perempuan pun 2x5 juga pandai curang.... lebih teruk lagi kesannya kalau perempuan yang curang.... Kisah benar"... berlaku di beverly hills apartment... bergaduh sehingga membawa kepada kematian... mengikut info,(kawan yg tinggal di beverly)... pergaduhan berpunca si perempuan telah curang dan ikut tinggal serumah dengan bf skandalnya di beverly.... Tunang si perempuan telah mengetahui kecurangan si perempuan dan telah menyerang mereka di aparment tersebut... Malangnya, yang mati ialah si Tunang itu(org yang dicurangi).... puncanya siapa?.... Kenapa mesti curang?... Manakah yang lebih mendatangkan kesan yang buruk, Lelaki curang ataupun Perempuan curang?.... Fikir2kan laahh....

    Me No comment, To my beloved "J" ..... trust me like i trust u with all myheart .......Peace be upon u all forumers.... :???:

    (o.egem.o)
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 4063
    Age : 31
    Location : d mana2 aku sll stay d c2 la..
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by (o.egem.o) on Thu May 14, 2009 11:28 pm

    ndak pyh la ba mo kesan2..
    klu rasa dia da curang pa lg kita pn curang jgk la.. Cool

    (o.egem.o)
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 4063
    Age : 31
    Location : d mana2 aku sll stay d c2 la..
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by (o.egem.o) on Thu May 14, 2009 11:29 pm

    ndak pyh la ba mo kesan2..
    klu rasa dia da curang pa lg kita pn curang jgk la.. Cool

    JYNN
    Orang Lama
    Orang Lama

    Female
    Number of posts : 391
    Age : 106
    Location : Bukit Padang United
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-21

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by JYNN on Thu May 14, 2009 11:40 pm

    kalo hati dah brubah nak wat camana jugak?..kana ikat bawah pukuk klapak bagi umpan boya kaa or kana geget semut api skali pun tapi kalo hati dah brubah ke arah lain.. ia tetap brubah..trima jak laa kenyataan, wlau sepahit misai kusinkk..dah manusia namanya, punya hati punya perasaan..hati dan perasaan tak bisa dibohongi..krinkkkkk! cam penah dgr ni...tapi d mana ya? scratch

    (o.egem.o)
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 4063
    Age : 31
    Location : d mana2 aku sll stay d c2 la..
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by (o.egem.o) on Thu May 14, 2009 11:42 pm

    sapa harus di per slh kn klu psgn kita curang?

    JYNN
    Orang Lama
    Orang Lama

    Female
    Number of posts : 391
    Age : 106
    Location : Bukit Padang United
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-21

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by JYNN on Thu May 14, 2009 11:47 pm

    kali terpulang pada jenis kecurangan yg berlaku... ada brapa jenis2 curang tu arr? scratch

    (o.egem.o)
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 4063
    Age : 31
    Location : d mana2 aku sll stay d c2 la..
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by (o.egem.o) on Thu May 14, 2009 11:48 pm

    xda plak dia ckp jenis2 curang 2 jynn..
    cuma cara2 mengesan jak ni..
    pada pndpt ko sapa yg harus di perslhkan ni?
    laki ka pempoan?

    JYNN
    Orang Lama
    Orang Lama

    Female
    Number of posts : 391
    Age : 106
    Location : Bukit Padang United
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-21

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by JYNN on Thu May 14, 2009 11:56 pm

    ntah laa penk..sa pun kurang pasti... kalo ko laa penk, kalo psgn ko curang ngan ko n ko dpt tau..pa kunun ko mou buat? :thinking:

    (o.egem.o)
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 4063
    Age : 31
    Location : d mana2 aku sll stay d c2 la..
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by (o.egem.o) on Thu May 14, 2009 11:57 pm

    erm.. :thinking:

    biasa aku akn pastikn dlu..
    klu terbukti aku kasi lepas jak la..
    ko mcm mana?

    Sponsored content

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by Sponsored content Today at 2:27 am


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 2:27 am