SABAH

...SELAMAT DATANG...

Selamat datang ke forum sabahan.bigforumpro.com
Selain daripada berforum di sini, komuniti ini juga aktif dalam outing di luar.

Mulaakan Topik Forum Anda hari ini untuk mendapatkan feedback daripada user lain.
SABAH

Komuniti Sabah - Negeri Dibawah Bayu

SELAMAT DATANG KE SABAHAN.BIGFORUMPRO.COM BERFORUM UNTUK MENGUPAS PERSOALAN DAN SEGALA MASALAH YANG ANDA HADAPI BERSAMA-SAMA DENGAN RAKAN ONLINE SABAHAN. TEMUI PENYELESAIAN PERSOALAN ANDA MELALUI INTERNET.

    Tips mengesan kekasih curang

    Share

    (o.egem.o)
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 4063
    Age : 31
    Location : d mana2 aku sll stay d c2 la..
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by (o.egem.o) on Thu May 14, 2009 11:58 pm

    lelaki even kuat mengayat ndak blh jgk d slhkn..pas 2 pempoan hatinya lmbt kn..klu d pujuk2 akhirnya cair gak..2la kaitannya..ndak blh jgk slhkn sapa2 dlm hal ni ba..

    ni ttg soal hati.. Cool

    Cire86
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Male
    Number of posts : 2322
    Age : 30
    Location : kk
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by Cire86 on Fri May 15, 2009 5:28 pm

    :thinking: lelaki n prempuan sama2 jg pandai curang 2 Very Happy


    _________________

    Miahahaha...Lutsu gelak!

    (`r.Lѕ)
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 7712
    Age : 30
    Location : Atas Pokok Tarap.ekekek..
    Popular :
    90 / 10090 / 100

    Registration date : 2008-10-21

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by (`r.Lѕ) on Fri May 15, 2009 6:10 pm

    Shocked kena ayat ka..... Laughing wkaakakk..lau sa..ermm.kena ayat pon. lau mmg hati sa x suka.nda jgk dpt ayat tu.... Razz


    tampar!! pompaun n lelaki sama ja.ada jgk pndai curang2 tu.....
    tampar!! x kisah lah.yg pnting.....jgn amal kan...x baik....

    (o.egem.o)
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 4063
    Age : 31
    Location : d mana2 aku sll stay d c2 la..
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by (o.egem.o) on Fri May 15, 2009 6:14 pm

    (`r.Lѕ) wrote:Shocked kena ayat ka..... Laughing wkaakakk..lau sa..ermm.kena ayat pon. lau mmg hati sa x suka.nda jgk dpt ayat tu.... Razz


    tampar!! pompaun n lelaki sama ja.ada jgk pndai curang2 tu.....
    tampar!! x kisah lah.yg pnting.....jgn amal kan...x baik....



    ssh lynn..mmg pempoan ni hatinya lembut..di pujuk2 akhirnya cair jgk even sekeras batu hatinya..tp klu lelaki 2 trs memujuk mcm jgk batu 2 lm2 kena hakis.. Very Happy

    (`r.Lѕ)
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 7712
    Age : 30
    Location : Atas Pokok Tarap.ekekek..
    Popular :
    90 / 10090 / 100

    Registration date : 2008-10-21

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by (`r.Lѕ) on Fri May 15, 2009 6:20 pm

    (o.OegemO.o) wrote:
    (`r.Lѕ) wrote:Shocked kena ayat ka..... Laughing wkaakakk..lau sa..ermm.kena ayat pon. lau mmg hati sa x suka.nda jgk dpt ayat tu.... Razz


    tampar!! pompaun n lelaki sama ja.ada jgk pndai curang2 tu.....
    tampar!! x kisah lah.yg pnting.....jgn amal kan...x baik....



    ssh lynn..mmg pempoan ni hatinya lembut..di pujuk2 akhirnya cair jgk even sekeras batu hatinya..tp klu lelaki 2 trs memujuk mcm jgk batu 2 lm2 kena hakis.. Very Happy


    mmg la hati wanita lembut......tpi tgok jgk keadaan bha...xkan ko x suka org tu...mo jgk kita suka kan..... Razz

    (o.egem.o)
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 4063
    Age : 31
    Location : d mana2 aku sll stay d c2 la..
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by (o.egem.o) on Fri May 15, 2009 7:29 pm

    adeh..ada jgk org kn yg pandai ambik hati ni.. Evil or Very Mad

    (`r.Lѕ)
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 7712
    Age : 30
    Location : Atas Pokok Tarap.ekekek..
    Popular :
    90 / 10090 / 100

    Registration date : 2008-10-21

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by (`r.Lѕ) on Fri May 15, 2009 7:37 pm

    Laughing ya ka..mmg la bha.tpi tu trpulang la bha.... Razz

    (o.egem.o)
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 4063
    Age : 31
    Location : d mana2 aku sll stay d c2 la..
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by (o.egem.o) on Fri May 15, 2009 7:41 pm

    Cire86 wrote::thinking: lelaki n prempuan sama2 jg pandai curang 2 Very Happy


    iya btl 2..tp skrg ni lagi byk curang pempoan kn? Surprised

    Cire86
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Male
    Number of posts : 2322
    Age : 30
    Location : kk
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by Cire86 on Fri May 15, 2009 7:42 pm

    Prempuan lebih banyak curang ka?? Shocked
    :thinking:


    _________________

    Miahahaha...Lutsu gelak!

    (`._k: .)
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 524
    Age : 40
    Location : sandakan,KL,sandakan
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-04-29

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by (`._k: .) on Fri May 15, 2009 8:25 pm

    Cire86 wrote:Prempuan lebih banyak curang ka?? Shocked
    :thinking:

    tdk tau lah sa tau skrg ni kan ppuan atau lelaki yg mana yg lebih byk curang :thinking: mcm sa dulu2 mcm lelaki saja yg curang sama sa ......

    mungkin lah kan atau yg mungkin memikirkan dirinya cantik sgt sbb dia rasa mungkin lelaki akan terkejar2 kan drinya....dan lelaki plak yg merasa dirinya ensem atau byk kelebihan dan selalu fikir ramai gf bulih buat perbandingan mana satu yg bagus dan mana satu utk bakal d tinggal kan .....susah tu tau ....jgn hancur kan hati org....sbb satu hari nanti bila kita hancur kan hati org hati kita akan d hancur kan .....

    uisehhh Very Happy mcm pro saja sa ni tau

    (`r.Lѕ)
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 7712
    Age : 30
    Location : Atas Pokok Tarap.ekekek..
    Popular :
    90 / 10090 / 100

    Registration date : 2008-10-21

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by (`r.Lѕ) on Fri May 15, 2009 8:52 pm

    Evil or Very Mad lelaki jgk.jgn ckp pompuan jak.....sama jak tu.....2x5= berapa pengs.... gelak!

    (`._k: .)
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 524
    Age : 40
    Location : sandakan,KL,sandakan
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-04-29

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by (`._k: .) on Fri May 15, 2009 8:59 pm

    ya tul tu lynn syg ..... gelak! sudah ada gf mau lagi bah cuba2 mengurat konon hilang kan boring saja lama2 nah malakat pastu kajar2 katakutan gelak!

    Cire86
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Male
    Number of posts : 2322
    Age : 30
    Location : kk
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by Cire86 on Fri May 15, 2009 9:01 pm

    Sia x ckp prempuan jak yg byk curang 2 lynntut Razz:P


    _________________

    Miahahaha...Lutsu gelak!

    (o.egem.o)
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 4063
    Age : 31
    Location : d mana2 aku sll stay d c2 la..
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by (o.egem.o) on Fri May 15, 2009 9:04 pm

    (`r.Lѕ) wrote:Evil or Very Mad lelaki jgk.jgn ckp pompuan jak.....sama jak tu.....2x5= berapa pengs.... gelak!


    2 x 5? bkn 25 ka? Laughing

    (`._k: .)
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 524
    Age : 40
    Location : sandakan,KL,sandakan
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-04-29

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by (`._k: .) on Fri May 15, 2009 9:11 pm

    2 x 5 = bukan 10 kah :thinking:

    (o.egem.o)
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 4063
    Age : 31
    Location : d mana2 aku sll stay d c2 la..
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by (o.egem.o) on Fri May 15, 2009 9:26 pm

    (`._k: .) wrote:2 x 5 = bukan 10 kah :thinking:


    bkn slh 2..ko nmpk 2 dina 2 ngan 5..maknanya 25 la kn.. Very Happy

    (`._k: .)
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 524
    Age : 40
    Location : sandakan,KL,sandakan
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-04-29

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by (`._k: .) on Fri May 15, 2009 9:57 pm

    mcm cara baru saja ni mengira ni kan ..... :thinking: mau belajar ni tau ......mcm teda sikula sa ajar sa mcm ni tau :thinking:

    Hardwork Studio
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Male
    Number of posts : 235
    Age : 68
    Location : mana2 jak ne...
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-04-21

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by Hardwork Studio on Fri May 15, 2009 11:30 pm

    :wee:
    Sebuah keluarga dari golongan pertengahan, dimana suami dan isteri bekerja.
    Mereka mempunyai dua orang anak. Seorang lelaki berusia 9 tahun dan seorang perempuan berusia setahun. Segala urusan rumah di kendalikan oleh seorang pembantu rumah Indonesia.

    Pada suatu malam, ketika sedang makan malam sekeluarga, si anak sulung yang berusia 9 tahun itu bertanya pada si ayah, "Ayah, apa itu politik?".

    Tersedak si ayah mendengar persoalan anaknya itu. Jawab ayah, "Politik itu macam keluarga kita. Ayah dapatkan wang untuk keluarga kita, ayah adalah kapitalis, Mama gunakan wang itu untuk menguruskan keluarga kita, jadi mama adalah kerajaan. Kakak pembantu rumah kita adalah golongan pekerja. Kamu adalah rakyat dan adik kamu adalah generasi masa depan. Faham?

    Kelipok-kelipok mata si anak kejam celik. Memang tidak faham. Lantas si ibu mencelah, "Tak apa, malam ini waktu hendak tidur, kamu fikirkan apa yang ayah cakap dan cuba faham okay.

    Jadi semalaman si anak berusia 9 tahun itu tidak dapat lelapkan matanya berfikir tentang politik. Sehingga akhir sekali dia menjadi jemu dan hampir terlelap. Pada waktu itulah, si adik buat perangai. Meraung tengah-tengah malam pulak. Si anak itu pergi ke bilik ibu dan ayahnya hendak memberitahu bahawa adiknya yang bernama Abdullah itu sedang meraung kerana pampersnya sudah penuh najis.

    Sampai di bilik dia lihat si ibu sedang lena tidur. Walau berkali-kali dipanggil, si ibu tetap tidur. Di lihat si ayah pula tiada di sebelah ibu.

    Jemu mengejutkan ibu yang tak bangun-bangun, dia mengambil keputusan ke bilik pembantu rumah. Bila dibuka bilik pembantu rumah, dia lihat si ayah sedang ' membelasah ' si pembantu Indonesia itu. Akhir sekali si anak terpaksa menyalin pampers adiknya sendiri.

    Sewaktu bersarapan esok pagi, si ayah bertanya, "Dah faham apa itu politik?.

    Si anak yang sedang selera makan selamba menjawab, "Dah!". Si ayah dan ibu terkejut dengan jawapan selamba itu.

    Lantas si ibu mencelah, "jadi apa dia politik tu?".

    Si anak tanpa mengangkat muka melihat ayah dan ibunya, dengan tenang menjawab. "Sewaktu kerajaan sedang asyik tidur, golongan kapitalis menodai golongan pekerja. Akibatnya rakyat di abaikan dan masa depan bergelumang najis! Itulah politik".

    Kali ini mata si ayah dan si ibu pulak yang kelipok-kelipok pejam celik Laughing

    -(`imp.drlg)-
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 2287
    Age : 34
    Location : alam maya
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-06

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by -(`imp.drlg)- on Sat May 16, 2009 2:38 am

    :malas:

    (`._k: .)
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 524
    Age : 40
    Location : sandakan,KL,sandakan
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-04-29

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by (`._k: .) on Sat May 16, 2009 11:09 pm

    Sewaktu bersarapan esok pagi, si ayah bertanya, "Dah faham apa itu politik?.

    Si anak yang sedang selera makan selamba menjawab, "Dah!". Si ayah dan ibu terkejut dengan jawapan selamba itu.

    Lantas si ibu mencelah, "jadi apa dia politik tu?".

    Si anak tanpa mengangkat muka melihat ayah dan ibunya, dengan tenang menjawab. "Sewaktu kerajaan sedang asyik tidur, golongan kapitalis menodai golongan pekerja. Akibatnya rakyat di abaikan dan masa depan bergelumang najis! Itulah politik".

    Kali ini mata si ayah dan si ibu pulak yang kelipok-kelipok pejam celik Laughing



    ni baru lah politik.......nasib bek lah c anak tdk direct merepot klu tdk kantoi lah c bapa gelak! gelak! gelak! gelak!

    (`._k: .)
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 524
    Age : 40
    Location : sandakan,KL,sandakan
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-04-29

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by (`._k: .) on Sat May 16, 2009 11:11 pm

    bf sa tdk curang....cuma..... Sad

    (`r.Lѕ)
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 7712
    Age : 30
    Location : Atas Pokok Tarap.ekekek..
    Popular :
    90 / 10090 / 100

    Registration date : 2008-10-21

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by (`r.Lѕ) on Sun May 17, 2009 1:39 am

    Shocked ni bru lah terang2 curang sama bini....curang dpn mata anak sdiri lgi.. Evil or Very Mad x bole di harap tu.... :-@ :-@ :-@

    Hardwork Studio
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Male
    Number of posts : 235
    Age : 68
    Location : mana2 jak ne...
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-04-21

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by Hardwork Studio on Sun May 17, 2009 2:00 am

    Rolling Eyes manusia zaman sekarang baa... terutamanya yang paling ketara kehidupan di sebelah barat yang semakin jauh meninggalkan hukum Tuhan... tetapi, di sebelah timur pun ada juga.... huuhhh kalau saya tu kerajaan, saya hukum pancung kepala bawah tu kapitalis.... hauhauhuahua.... kotoh... :pisang:

    (`r.Lѕ)
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 7712
    Age : 30
    Location : Atas Pokok Tarap.ekekek..
    Popular :
    90 / 10090 / 100

    Registration date : 2008-10-21

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by (`r.Lѕ) on Sun May 17, 2009 2:05 am

    Razz ermm......mmg sush mo kwal laki mcm tu.dlm rumah sdiri pon brani bwt.anak lgi tgok.... :-@ :-@ x guna.. :-@ :-@ tampar!! tampar!! :tumbuk: :tumbuk: ks tomoi muka

    Hardwork Studio
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Male
    Number of posts : 235
    Age : 68
    Location : mana2 jak ne...
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-04-21

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by Hardwork Studio on Sun May 17, 2009 2:10 am

    Laughing marah tul ko lynntut.... stedy ko baa... What a Face bukan semua lelaki macamtu, tetapi sya tidak menafikan, semamangnya ramai juga lelaki berperangai setan seperti itu.... manusia oh manusia, yang selalu kalah dengan nafsu, nafsu yang selalu kalah oleh hasutan syaitan.... affraid

    Sponsored content

    Re: Tips mengesan kekasih curang

    Post by Sponsored content Today at 2:30 am


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 2:30 am