SABAH

...SELAMAT DATANG...

Selamat datang ke forum sabahan.bigforumpro.com
Selain daripada berforum di sini, komuniti ini juga aktif dalam outing di luar.

Mulaakan Topik Forum Anda hari ini untuk mendapatkan feedback daripada user lain.
SABAH

Komuniti Sabah - Negeri Dibawah Bayu

SELAMAT DATANG KE SABAHAN.BIGFORUMPRO.COM BERFORUM UNTUK MENGUPAS PERSOALAN DAN SEGALA MASALAH YANG ANDA HADAPI BERSAMA-SAMA DENGAN RAKAN ONLINE SABAHAN. TEMUI PENYELESAIAN PERSOALAN ANDA MELALUI INTERNET.

    Lawak: Full Bar Coverage untuk HP anda guna duit RM2

    Share

    gundave85
    Sabahan Miner
    Sabahan Miner

    Male
    Number of posts : 1752
    Age : 31
    Location : siring belah kanan bahu jalan foh sang...
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2008-12-04

    Lawak: Full Bar Coverage untuk HP anda guna duit RM2

    Post by gundave85 on Wed Feb 04, 2009 1:58 pm

    Handphone ataupun telefon bimbit secanggih mana pun tidak berguna sekiranya coverage tak ada kan. Di dalam lif dan basement tempat parking kereta merupakan antara kawasan pantang bagi handphone (hp). Ini kerana di tempat-tempat tersebut coverage hp amat rendah sehingga 1 bar dan kadang-kadang tiada langsung!

    Bayangkan sekiranya anda berada dalam situasi yang yang cemas dan amat memerlukan pertolongan. Tetapi hp mahal anda itu tidak dapat melaksanakan tugasnya dengan cemerlang. Tentu anda mempunyai sebab munasabah untuk berasa kecewa dan menyesal bukan???

    Ini satu informasi untuk anda dan sesiapa sahaja yang menggunakan hp 1G, 2G ataupun 3G. Dengan menggunakan wang kertas RM2 sahaja anda boleh mendapatkan full bar untuk hp walaupun di mana sahaja anda berada.

    Ini kerana wang kertas RM2 mempunyai satu elemen untuk boost up coverage hp anda. Mungkin anda berasa sedikit hairan. Tetapi percayalah ini merupakan satu kenyataan yang tidak boleh dinafikan!!!

    Kaedah ini sesuai untuk semua pengguna 013, 016, 019, 012, 017 dan sebagainya.

    Caranya ( Perhatian sila baca dan ikuti langkah-langkah ini dengan teliti) :

    Langkah 1 : Off atau matikan hp anda.

    Langkah 2 : Lipatkan wang kertas RM2 menjadi sama saiz dengan bateri hp anda.
    Kemudian selitkan duit yang telah dilipat tadi bersama bateri hp anda.

    Langkah 3 : On atau hidupkankan semula hp. Periksa bar pada hp anda. Semasa hp anda on, pastikan kod ID. 10T tertera pada skrin hp anda.

    Sekiranya kod ID. 10T tertera di skrin, hp anda tidak akan mengalami masalah coverage lagi!

    *Sila ambil perhatian;

    Sekiranya kod ID.10T tidak tertera pada skrin, sila periksa sebuah satelit yang besar di belakang wang kertas RM2 tersebut.

    Pastikan sama ada satelit tersebut berfungsi dengan baik atau tidak.

    Sekiranya masih tidak berjaya, sila ketuk-ketuk sikit hp anda dengan duit RM2 tu sekali. Sila periksa samada tengkolok Agong jatuh ataupun tidak. Kedudukan tengkolok yang tidak stabil mungkin penyebab mengapa kod ID.10T tidak muncul di skrin hp anda.

    Kalau masih tidak berjaya hentakkan hp di dahi anda 10 kali.

    Mungkin kod ID.10T dah bertukar menjadi IDIOT ! Sape tahu yer tak??

    Jgn marah kalau dah terkena
    Nasib baik duit RM2 tak dicetak lagi. Kalau tidak, lagi ramai yg fikir benda ni betul-betultapi cobaan.. Laughing Laughing

    P/s: Tu la sebab RM2 tak dicetak lagi.... gelak! gelak!

    :korek: :korek:


    _________________



    "Don't trouble trouble until trouble troubles you."

    stubborngurlz_yoyo
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 838
    Age : 27
    Location : tawau (qunak)
    Popular :
    10 / 10010 / 100

    Registration date : 2009-01-06

    Re: Lawak: Full Bar Coverage untuk HP anda guna duit RM2

    Post by stubborngurlz_yoyo on Wed Feb 04, 2009 2:14 pm

    gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak!
    tampar!! tampar!! tampar!! tampar!! tampar!!
    kuang asam punya information aku pikir la sdh btul2 td ni... smpi befikir owh aku still ada smpn ka lg duit kertas rm2 tu!!! tampar!! bunggunk2

    ~gadizmanja86~
    Kopral
    Kopral

    Female
    Number of posts : 41
    Age : 30
    Location : Atas Bukit Umah Putih..Ada Tiang Depan Umah..
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2009-01-12

    Re: Lawak: Full Bar Coverage untuk HP anda guna duit RM2

    Post by ~gadizmanja86~ on Wed Feb 04, 2009 2:47 pm

    Adeehhh Razz sa pikir btul2 baa..sa try uda td baaa td :panas: panat jak sa try2 gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! Tekanan! Tekanan! Tekanan! Tekanan! Tekanan!

    mu|an__
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 690
    Age : 30
    Popular :
    335 / 100335 / 100

    Registration date : 2009-01-17

    Re: Lawak: Full Bar Coverage untuk HP anda guna duit RM2

    Post by mu|an__ on Wed Feb 04, 2009 3:09 pm

    tampar!! tampar!! sriuse sda sy bc ne ....... gelak! nsib ndak tpdaya gelak! gelak! gelak! gelak! tp lusu bah ..... yg try 2 .....

    gundave85
    Sabahan Miner
    Sabahan Miner

    Male
    Number of posts : 1752
    Age : 31
    Location : siring belah kanan bahu jalan foh sang...
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2008-12-04

    Re: Lawak: Full Bar Coverage untuk HP anda guna duit RM2

    Post by gundave85 on Wed Feb 04, 2009 3:49 pm

    btul2 bha kmurang smua pegi cuba?? Shocked

    odoi dogok..ktawa luk Laughing gelak! gelak! gelak! gelak!

    shea
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 680
    Age : 29
    Popular :
    10 / 10010 / 100

    Registration date : 2008-08-25

    Re: Lawak: Full Bar Coverage untuk HP anda guna duit RM2

    Post by shea on Wed Feb 04, 2009 4:57 pm

    mau kata lawak.. tak juga.. cuma cakap kosong jak :malas:


    _________________
    AlL tHe ImPoSsIbLe I wAnNa Do


    gundave85
    Sabahan Miner
    Sabahan Miner

    Male
    Number of posts : 1752
    Age : 31
    Location : siring belah kanan bahu jalan foh sang...
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2008-12-04

    Re: Lawak: Full Bar Coverage untuk HP anda guna duit RM2

    Post by gundave85 on Sun Feb 08, 2009 1:36 pm

    shea ..biar la bha..kurik idung luk kta :korek: :korek:

    (`r.Lѕ)
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 7712
    Age : 30
    Location : Atas Pokok Tarap.ekekek..
    Popular :
    90 / 10090 / 100

    Registration date : 2008-10-21

    Re: Lawak: Full Bar Coverage untuk HP anda guna duit RM2

    Post by (`r.Lѕ) on Sun Feb 08, 2009 4:03 pm

    wkaakakak kena tipu gelak! gelak!

    Aiya_Ayra
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Female
    Number of posts : 193
    Age : 27
    Location : Kai Kai...
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-19

    Re: Lawak: Full Bar Coverage untuk HP anda guna duit RM2

    Post by Aiya_Ayra on Sun Feb 08, 2009 7:10 pm

    Haha...nasib sa xda duit rm2..haha.. :bla:

    Guest
    Guest

    Re: Lawak: Full Bar Coverage untuk HP anda guna duit RM2

    Post by Guest on Sun Feb 08, 2009 7:13 pm

    power2,,,ni cerita...gundave aku juin ko :korek: lombong emas...wakakaa

    mr_satonaka_halu
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 1275
    Age : 33
    Location : b'tabur d kk
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-09-25

    Re: Lawak: Full Bar Coverage untuk HP anda guna duit RM2

    Post by mr_satonaka_halu on Mon Feb 09, 2009 9:10 am

    gelak! sy ada dgr ni lwk tp x sangka jg d kasi masi jg dlm cni.. gelak!

    :thinking:


    _________________

    Maybe





    gundave85
    Sabahan Miner
    Sabahan Miner

    Male
    Number of posts : 1752
    Age : 31
    Location : siring belah kanan bahu jalan foh sang...
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2008-12-04

    Re: Lawak: Full Bar Coverage untuk HP anda guna duit RM2

    Post by gundave85 on Mon Feb 09, 2009 9:26 am

    P_y_E.cOm wrote:power2,,,ni cerita...gundave aku juin ko :korek: lombong emas...wakakaa

    ba ba ba...join team lombong emas sa...ramai2 kta kurik mengurik.. :korek:
    uuuuu...sadapnya kurik tek idung ni... :korek: :korek:


    _________________



    "Don't trouble trouble until trouble troubles you."

    gundave85
    Sabahan Miner
    Sabahan Miner

    Male
    Number of posts : 1752
    Age : 31
    Location : siring belah kanan bahu jalan foh sang...
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2008-12-04

    Re: Lawak: Full Bar Coverage untuk HP anda guna duit RM2

    Post by gundave85 on Mon Feb 09, 2009 9:28 am

    mr_satonaka_halu wrote:gelak! sy ada dgr ni lwk tp x sangka jg d kasi masi jg dlm cni.. gelak!

    :thinking:

    berdasarkan experience kaitu bro halu?? Laughing gelak! gelak!

    ada la bro halu kasi masuk rm2 dlm hinpun tu cari coverage?? Shocked Laughing

    :korek:


    _________________



    "Don't trouble trouble until trouble troubles you."

    Cire86
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Male
    Number of posts : 2322
    Age : 30
    Location : kk
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Lawak: Full Bar Coverage untuk HP anda guna duit RM2

    Post by Cire86 on Thu Feb 12, 2009 10:39 pm

    Cian yoyo manja mulan
    Kena tipu hdp2 ni gelak!

    stubborngurlz_yoyo
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 838
    Age : 27
    Location : tawau (qunak)
    Popular :
    10 / 10010 / 100

    Registration date : 2009-01-06

    Re: Lawak: Full Bar Coverage untuk HP anda guna duit RM2

    Post by stubborngurlz_yoyo on Tue Feb 17, 2009 9:42 am

    Razz tu la len kali klu c gundave yg post ati2 kamu baca Laughing jan percaya 100% tngl kn keraguan kamu 99% biar tngok2 jak post nya lol!
    (mcm mnghasut jak aku ni :-@ )

    (o.egem.o)
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 4063
    Age : 31
    Location : d mana2 aku sll stay d c2 la..
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Lawak: Full Bar Coverage untuk HP anda guna duit RM2

    Post by (o.egem.o) on Tue Feb 17, 2009 12:45 pm

    Laughing lawak..

    Sponsored content

    Re: Lawak: Full Bar Coverage untuk HP anda guna duit RM2

    Post by Sponsored content Today at 2:33 am


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 2:33 am