SABAH

...SELAMAT DATANG...

Selamat datang ke forum sabahan.bigforumpro.com
Selain daripada berforum di sini, komuniti ini juga aktif dalam outing di luar.

Mulaakan Topik Forum Anda hari ini untuk mendapatkan feedback daripada user lain.
SABAH

Komuniti Sabah - Negeri Dibawah Bayu

SELAMAT DATANG KE SABAHAN.BIGFORUMPRO.COM BERFORUM UNTUK MENGUPAS PERSOALAN DAN SEGALA MASALAH YANG ANDA HADAPI BERSAMA-SAMA DENGAN RAKAN ONLINE SABAHAN. TEMUI PENYELESAIAN PERSOALAN ANDA MELALUI INTERNET.

    Pages For Adult Content - Perlu / Tidak

    Share

    Poll

    Perlukah Kita wujudkan Adult Content Pages untuk mereka yang OVER 18..??

    [ 6 ]
    75% [75%] 
    [ 2 ]
    25% [25%] 

    Total Votes: 8

    SABAH
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 748
    Age : 33
    Location : Papar - Kota Kinabalu -Kudat
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-01

    Pages For Adult Content - Perlu / Tidak

    Post by SABAH on Sat Feb 07, 2009 7:24 am

    Disebabkan agak konterversi benda berunsurkan lucah ini maka saya ingin menegaskan lagi bahawa saya tidak mahu mencampuradukkan topik lain dengan mana-mana unsur yang lucah. Memandangkan semua user sudah matang oleh itu lebih baik sekiranya diwujudkan satu section khas untuk menghantar semua benda berunsurkan over 18.. dan di sini kamu bolehlah buat apa saja benda kamu mahu.

    Perlu atau tidak diwujudkan satu section KHAS untuk post yang mengandungi unsur-usur lucah dalam forum ini?

    sila berikan poll undian anda.


    _________________




    ░░ Choices Define Personality ░░

    [You must be registered and logged in to see this link.] title="Misij Ini Urang..">
    Contact www.w8_left

    most
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Male
    Number of posts : 195
    Age : 26
    Location : Depan Laptop
    Popular :
    499 / 100499 / 100

    Registration date : 2009-02-24

    Re: Pages For Adult Content - Perlu / Tidak

    Post by most on Wed Feb 25, 2009 12:46 pm

    Very Happy ada kalanya perlu kepada mereka, tp kdng2 benda mcm ne selalu d persoalkan,,, Very Happy ok jg rancangan mcm ne,,, Laughing tp kena ingat jg,,,,,,selalunya yg kerapa buka web ne ada la golongan 18 kebwah.... Evil or Very Mad so, kita kena minta pendapat kepada empunya web ne,,,, Twisted Evil Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz

    gundave85
    Sabahan Miner
    Sabahan Miner

    Male
    Number of posts : 1752
    Age : 31
    Location : siring belah kanan bahu jalan foh sang...
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2008-12-04

    Re: Pages For Adult Content - Perlu / Tidak

    Post by gundave85 on Wed Feb 25, 2009 1:11 pm

    sebahagian matang, sebahagian lagi pramatang, yang len tidak matang...
    hmmmm....isu nie..kalo sa vote nnt ada yg sakap sa ni gete pla Laughing
    kalo sa x vote.."x open ler u ni"..adehh bgung Rolling Eyes
    pedulik la.. vote sa adalah rahsia.. :korek:

    most
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Male
    Number of posts : 195
    Age : 26
    Location : Depan Laptop
    Popular :
    499 / 100499 / 100

    Registration date : 2009-02-24

    Re: Pages For Adult Content - Perlu / Tidak

    Post by most on Wed Feb 25, 2009 1:21 pm

    Very Happy mbah,,,,o.OGDve85O.o kita undi "perlu"..amacam berani kh

    gundave85
    Sabahan Miner
    Sabahan Miner

    Male
    Number of posts : 1752
    Age : 31
    Location : siring belah kanan bahu jalan foh sang...
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2008-12-04

    Re: Pages For Adult Content - Perlu / Tidak

    Post by gundave85 on Wed Feb 25, 2009 1:25 pm

    dari ko ja bha.... :korek:

    love_1901
    Sarjan
    Sarjan

    Female
    Number of posts : 65
    Age : 34
    Popular :
    200 / 100200 / 100

    Registration date : 2008-07-10

    Re: Pages For Adult Content - Perlu / Tidak

    Post by love_1901 on Wed Feb 25, 2009 1:45 pm

    ermmm pendapat sa mmg perlu admin buka satu kolum page over 18 tu

    rasanya tidak keterlaluan juga kita post / reply mana2 yg topik over 18 janji ianya tidak terlampau menonjol / atau mengandungi perkataan yg tak sepatutnya spt* p***r,p**i or seangkatan dgnnya(ayat lucah).
    kalau ayat yg double meaning tu kira ok la......(berbentuk kiasan)

    bukan apa juga admin sekurang2nya dapat jua kita release tension bah membaca / bertukar2 pendapat / lawak jenaka .......hehehe Very Happy

    itu hanya la pendapat sa..apa2 pun terpulang la pada user2 yang lain untuk menilainya........all the best Very Happy

    ** rasanya sa la yg paling bnyk post lawak yg berunsur 18sx Sad

    JYNN
    Orang Lama
    Orang Lama

    Female
    Number of posts : 391
    Age : 106
    Location : Bukit Padang United
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-21

    Re: Pages For Adult Content - Perlu / Tidak

    Post by JYNN on Wed Feb 25, 2009 1:54 pm

    (Firstly, I'm just trying to give my opinion..do forgive me if its gonna be a bit sarcastic or unrelevant)

    Sa ndak phm oo apa sebenarnya maksud kamurang ni..ada jugak kaa yg masih underages cini? Page for adult content..perlu kaa ndak? Does this mean that ada kaa section utk kanak2 juga di sini ni? I'm sorry if i sound a bit blurs here...but its true that I'M BLURS now.. I thought we're all sdh besar, dlm ertikata lain..kita sdh cukup dewasa utk mnentukan whether those thread/pages/post content are acceptable for viewing/reading or not... kita ni makluk ciptaan tuhan yg paling unik, cukup dgn akal fikiran..kewarasan.. and tanggungjwp.. To me is just a bit 'funny' why pages for adult content terwujud in the 1st place. Common la..we are an adult. Its just a matter of attitude... its up to us whether kita mau bersikap matang or prefer to be a total ignorance. Sa ndak tau sdh pa mau taip..blurs blurs blurs..(does this mean sa kana p kids section? )

    gundave85
    Sabahan Miner
    Sabahan Miner

    Male
    Number of posts : 1752
    Age : 31
    Location : siring belah kanan bahu jalan foh sang...
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2008-12-04

    Re: Pages For Adult Content - Perlu / Tidak

    Post by gundave85 on Wed Feb 25, 2009 1:58 pm

    Shocked ...ada kid's section??!!
    sa mau itut jgk la... bounce bounce Very Happy Laughing
    :korek:

    JYNN
    Orang Lama
    Orang Lama

    Female
    Number of posts : 391
    Age : 106
    Location : Bukit Padang United
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-21

    Re: Pages For Adult Content - Perlu / Tidak

    Post by JYNN on Wed Feb 25, 2009 2:01 pm

    hehehe..guntut..d kid section, nose picking illegal tu kekeke gelak!

    SABAH
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 748
    Age : 33
    Location : Papar - Kota Kinabalu -Kudat
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-01

    Re: Pages For Adult Content - Perlu / Tidak

    Post by SABAH on Wed Feb 25, 2009 3:53 pm

    ok keep voting... dah ada 5 orang voting.. dan saya dah nampak BAYANG-BAYANG dia.. keep voting... twisted


    _________________




    ░░ Choices Define Personality ░░

    [You must be registered and logged in to see this link.] title="Misij Ini Urang..">
    Contact www.w8_left

    gundave85
    Sabahan Miner
    Sabahan Miner

    Male
    Number of posts : 1752
    Age : 31
    Location : siring belah kanan bahu jalan foh sang...
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2008-12-04

    Re: Pages For Adult Content - Perlu / Tidak

    Post by gundave85 on Wed Feb 25, 2009 4:27 pm

    yes yes... twisted
    ada sda kid's section ni nnt.. twisted gelak!
    :korek:

    yeokok_rosse@nanacey
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 10742
    Age : 68
    Location : keY keY lanD belOw da wiNd
    Popular :
    88 / 10088 / 100

    Registration date : 2008-11-11

    Re: Pages For Adult Content - Perlu / Tidak

    Post by yeokok_rosse@nanacey on Wed Feb 25, 2009 5:02 pm

    Very Happy...4 me....open..........yg penting 'IDEA' dr user tidak keterlaluan.... sm2 jg tuk mengembangkan forum kn...but bukan bermaksud...kita 100% up to 'ADULT CONTENT'... kalau apa yg kita taip....apa yg kita luahkan tidak menimbulkan 'SUMTINK'..Razz sendiri paam la ba.....so, no problem adanya adult content...gelak!....idea!...kita da 'BASARRRRRRRRRRRRR'.kn......:miow:..:miow:...:miow:


    _________________
    [You must be registered and logged in to see this link.]


    Contact yeokok


    ~~the FutUre bElonGs tO tHosE wHo bElieVe In thE BeautY Of thEir DreamS~~


    Send IM

    most
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Male
    Number of posts : 195
    Age : 26
    Location : Depan Laptop
    Popular :
    499 / 100499 / 100

    Registration date : 2009-02-24

    Re: Pages For Adult Content - Perlu / Tidak

    Post by most on Wed Feb 25, 2009 11:48 pm

    Shocked na kan,,,banyak jg sokong ne,,,mesti uda dewasabuh kan,,, Laughing klu sa e2,,,on ja,,,,,,,yg penting d layan,,,wakakakakak gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak!

    s7up1d_m3
    Sarjan
    Sarjan

    Male
    Number of posts : 110
    Age : 76
    Location : somewhere only we know
    Popular :
    88 / 10088 / 100

    Registration date : 2009-01-01

    Re: Pages For Adult Content - Perlu / Tidak

    Post by s7up1d_m3 on Tue Mar 03, 2009 1:54 am

    leh jg lau mau..tp sa kurang setuju la jg...yg bikin takut site ni nanti kurang perhatian pada isu2 yg len cz ramai yg attach ngan thread 2 jak..
    tapi lain cerita plak, dengan kawalan apa salahnya kan..


    my vote,
    under supervision - YES
    not controlled - Nop

    ....................

    lutau
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 1619
    Age : 37
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-12

    Re: Pages For Adult Content - Perlu / Tidak

    Post by lutau on Tue Mar 03, 2009 9:43 am

    ermmm...klu aku komen takut nnt panjang lebar lak..kakakka Basketball however, bg aku teda masalah bah tu..........dari kita jak lol!

    mo minum lebih byk pawaruutt la klu ni mcm cheers hahaha!


    _________________

    not21
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Female
    Number of posts : 1810
    Age : 29
    Location : smwhere in kk
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-02-08

    Re: Pages For Adult Content - Perlu / Tidak

    Post by not21 on Tue Mar 03, 2009 11:34 am

    To add or not to add pages for adult section is one good question in Forum... :malas: Actually all of us, even teenagers need to learn smthing about adulthood...i can't c why not we have to add one... but, tidak semestinya adulthood is all about Sex or Love.. it can be about how you getting thru life as an adult, your job, your own family, friends, what it mean to have smone special in your own life,grift or lost, death or birth.. smthing like that... so, it depends on the person, him or her self to think for them self and others..Sharing Pengalaman hidup is valuable you know...ehehe tat what i think la... but if you all just gonna explore life innocently.. please, take care of your asset both gander.. ehehe :hide:if u know what i mean... Smile YOUR VOTE IS ON THE TIPS OF YOUR FINGER..ehehe k.. gud luck!!

    question--> will that section open to the under 18 too?
    --> if not, why? aisehmen.. cam soalan seq pla.. ekeke
    Very Happy Thank you.. :wee:

    SyaLizz
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 3947
    Age : 59
    Location : dalam lappy
    Popular :
    89 / 10089 / 100

    Registration date : 2008-12-13

    Re: Pages For Adult Content - Perlu / Tidak

    Post by SyaLizz on Tue Mar 03, 2009 1:15 pm

    L|a wrote:ermmm...klu aku komen takut nnt panjang lebar lak..kakakka Basketball however, bg aku teda masalah bah tu..........dari kita jak lol!

    mo minum lebih byk pawaruutt la klu ni mcm cheers hahaha!

    Like a Star @ heaven I agree with Lutau Dalenk. :hide: :best:

    malim merah red devil_blu
    Prebet
    Prebet

    Male
    Number of posts : 11
    Age : 29
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-02-22

    Re: Pages For Adult Content - Perlu / Tidak

    Post by malim merah red devil_blu on Mon Mar 09, 2009 8:56 pm

    dalam section adult tue apa jua kita maw taruk?? lool :hide: :thinking: :wee: adakah ini
    :amoi: atauy ini :nakal: atau pun unsur2 yang bkn lucah seperti :tumbuk: or

    malim merah red devil_blu
    Prebet
    Prebet

    Male
    Number of posts : 11
    Age : 29
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-02-22

    Re: Pages For Adult Content - Perlu / Tidak

    Post by malim merah red devil_blu on Mon Mar 09, 2009 8:58 pm

    dlam section itu kita nak masukkan apa??? dis :amoi: or dis :nakal: or dis :tumbuk:

    lutau
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 1619
    Age : 37
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-12

    Re: Pages For Adult Content - Perlu / Tidak

    Post by lutau on Mon Mar 09, 2009 9:51 pm

    Adult content doesn't mean all about 18SX! Bila sebut seja tentang DEWASA or ADULT, maknanya satu anjakan perubahan dalam lingkungan kehidupan kita termasukla dlm aspek pemikiran mahupun tindakan kita, tak kiralah tentang gaya hidup, sosial, kerjaya, percintaan, dsb. Tak b'makna dalam ertikata ADULT itu maka kena serius setiap masa. Cuma, berbeza dr segi persepsi atau pandangan dr sudut kedewasaan itu saja coz sesiapapun mempunyai persepsi masing2, kan? Dan bkn juga b'makna pabila harus dewasa itu maka kita ketepikan sifat2 lahiriah kita seperti suka bergurau, usik-mengusik dsb. teaser Hanya pabila dlm soal2 t'tentu yg memerlukan sesuatu yg nyata & diterima akal logika tu seja. Lg satu, when we said about adult, tak b'makna seseorg yg dah masuk usia adult tu always right! Besa la bah kan.. :tbad: manusia gak bah...so, d sni lah kita luaskan pengetahuan kita utk share dgn lebih terbuka dan pertimbangan akal yg logik. idea! Itu pandangan seorg tua cam aku ni la... idea! ekekeeke gelak! gelak!

    So, i think pengisian dalam Adult Content itu juga perlu ada perkara2 ttg kerjaya, gaya hidup, kekeluargaan, percintaan, mahupun permasalahan dlm rumahtangga. hehe... twisted

    Uinaa...umur aku thn ni dah msuk 30 thn tauu!! Tekanan! tua suda ni kenen.. gelak! wakakkak... Mesti ada adult pages ni.. Evil or Very Mad mestilah aku nak stay smpai tua keriput dlm forum ni bah..adeiiinaaa sunny klu tak...terpaksa act like a teenagers lah ni kenen..........wakakakkkak gelak! gelak!

    wkakakaakkakkakakka gelak! itu jak komen aku ya, cu... gelak! adehh....


    _________________

    yeokok_rosse@nanacey
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 10742
    Age : 68
    Location : keY keY lanD belOw da wiNd
    Popular :
    88 / 10088 / 100

    Registration date : 2008-11-11

    Re: Pages For Adult Content - Perlu / Tidak

    Post by yeokok_rosse@nanacey on Mon Mar 09, 2009 10:27 pm

    twisted so....apa tgu lagi...mana suda 2 thread 'adult content' tu ahh teaser

    kita jangan la terlalu berfikiran 'kolot' tentang 'adult content' nie....like sis lutau say....kita boleh kongsi pelbagai info dalam thread tu nanti...':hide:...kalau sekiranya di 'buat' la....huhuhuhu

    lg pula...kita yang melayari website nie meliputi pelbagai peringkat umur, bangsa, agama n pendapat...means..kita adalah satu kelompok yg besar..yg mana sebenarnya kita ada banyak perkara yang boleh di kongsikan bersama....:best:..

    so, apa salahnya kita berkongsi about 'adult content' nie kn....alaa....kita amik yang baik la kalau ada pown yg 'berunsurkan kelucahan'...wat pa mok amik yg xbaik...kalau rasa hati sendiri tidak suka.....kita suma boleh befikir la....but....its open la...sepa2 yg setuju...r tidak setuju...terpulang pd pilihan....

    actually..kn dalam 'thread macam2' juga suda banyak 'content tuk adult'...so...xsalah kalau ada 1 thread baru..'adult content'....:hide:....

    apa2 pown.....sa still ngan sabahan forum walaupun ada atau tiada suma tu...sb sa saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaayang ngan 'KAWAN-KAWAN' di dalam website ini...Muah!!...


    _________________
    [You must be registered and logged in to see this link.]


    Contact yeokok


    ~~the FutUre bElonGs tO tHosE wHo bElieVe In thE BeautY Of thEir DreamS~~


    Send IM

    lutau
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 1619
    Age : 37
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-12

    Re: Pages For Adult Content - Perlu / Tidak

    Post by lutau on Mon Mar 09, 2009 10:32 pm

    iyaba rosse... twisted jan jak bila aku dah tua keriput nnt.... sunny pages adult content tak wujud2 jugak.. Tekanan! merana la aku smpai ke-tua dlm forum klu camni.. Tekanan! kc chance la bah sm urg2 warga emas cam aku ni kunun..... gelak! wakakakakkkkakka.... gelak! gelak! gelak!


    _________________

    yeokok_rosse@nanacey
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 10742
    Age : 68
    Location : keY keY lanD belOw da wiNd
    Popular :
    88 / 10088 / 100

    Registration date : 2008-11-11

    Re: Pages For Adult Content - Perlu / Tidak

    Post by yeokok_rosse@nanacey on Mon Mar 09, 2009 10:37 pm

    Shocked SIS...warga emas...... Crying or Very sad talampau la ba suga tu tahu


    _________________
    [You must be registered and logged in to see this link.]


    Contact yeokok


    ~~the FutUre bElonGs tO tHosE wHo bElieVe In thE BeautY Of thEir DreamS~~


    Send IM

    lutau
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 1619
    Age : 37
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-12

    Re: Pages For Adult Content - Perlu / Tidak

    Post by lutau on Mon Mar 09, 2009 10:52 pm

    uina rosse.. Razz takkanla aku nak ckp aku ni warga remaja... Twisted Evil tak sesuwaii leerrr...wakakkakakkaka...... Laughing Laughing


    _________________

    Sponsored content

    Re: Pages For Adult Content - Perlu / Tidak

    Post by Sponsored content Today at 6:25 am


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 6:25 am