SABAH

...SELAMAT DATANG...

Selamat datang ke forum sabahan.bigforumpro.com
Selain daripada berforum di sini, komuniti ini juga aktif dalam outing di luar.

Mulaakan Topik Forum Anda hari ini untuk mendapatkan feedback daripada user lain.
SABAH

Komuniti Sabah - Negeri Dibawah Bayu

SELAMAT DATANG KE SABAHAN.BIGFORUMPRO.COM BERFORUM UNTUK MENGUPAS PERSOALAN DAN SEGALA MASALAH YANG ANDA HADAPI BERSAMA-SAMA DENGAN RAKAN ONLINE SABAHAN. TEMUI PENYELESAIAN PERSOALAN ANDA MELALUI INTERNET.

    kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Share

    Guest
    Guest

    kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by Guest on Wed Feb 11, 2009 6:27 pm

    sy ingat forum ni best...
    kawan2 crita forum ni hangat..panas..
    panas apekebender...bikin panas ada lah...
    dah la org x rmai log-in...
    sunyi sepi...hambar...samar2....
    mcm kawasan perkuburan sunyi..
    post comment muka yg sama...
    post topic pun...muka yg sama....
    lagu pun memboring....ketinggalan zaman...
    mederator ni beliau2 suda ka?
    logo pun masih tahun lalu punya...
    patutnya tiap2 tahun kasi update la..
    ketinggalan zaman btul la forum ni..
    mcm admin or moderator x amik tau...
    x amik kisah...cincai...kenapa ni?
    apa suda jd?
    harap moderator forum ni buatlah apa yg patut..
    kpda pihak2 forum ni..jgn terasa...
    kepada user2 forum ni..apa pndapat korang....

    gundave85
    Sabahan Miner
    Sabahan Miner

    Male
    Number of posts : 1752
    Age : 31
    Location : siring belah kanan bahu jalan foh sang...
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2008-12-04

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by gundave85 on Wed Feb 11, 2009 6:50 pm

    Razz Razz .....huuu, pedas pedas pedas.....bha ADMIN, baca ah :hide:
    sis, ni forum bru stahun jagung..bagi peluang..bagi support sma ni forum kio :best: ...mmg byk perlu dibaiki..kalo manusia pun x sempurna dan kurang serba-serbinya aptah lagi website forum nie... Smile
    Jgn pla bandingkan forum ni mcm tanah perkuburan pla...(eh, tanah perkuburan pn meriah bha..kalo malam gelak! )
    Sa pun berfikiran sma mcam sis mula2 dulu first time sa masuk but sa ambik inisiatif untuk berfikiran positif dengan terus mengikuti ni forum and go with the flow..eheh Twisted Evil
    Tp ok jgk buka ni topic mcm sis sgaja kasi panas ni forum dan menyemarakkan lagi utk kami trus posting.. Laughing Laughing
    Apa yg best pasal ni website bagi saya adalah aktiviti outing yg dilakukan.. dpt jmpa smua user sabahanforumdan bkenalan dna b'bincang utk menaikkan lagi website nie..
    Jadi, teruskan bersama sabahanforum dan keep on posting.. :best: :wee:

    :korek: ...uuuu, sadapnya kerja mengurik ni... :korek:

    lily_lady2326
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 2717
    Age : 26
    Location : di saaaaaaNa~
    Popular :
    7 / 1007 / 100

    Registration date : 2008-07-20

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by lily_lady2326 on Wed Feb 11, 2009 6:52 pm

    Shocked uik???
    nampaknya ingin menambahkan kehangatan.....
    dont judge this forum by your thinking...
    sy tidak rasa bosan pun...
    x rasa sunyi pun...
    malah makin rasa besh sbb smakin ramai user yang mengregisterkan diri...
    sebab-sebab forum ni dirasa hambar, sunyi sepi, mcam..mcm apa tu gun??(tapak perkuburan?:

    1- ada sesetengah user hnya meregister n tidak mengaktifkn diri dlm forum.
    2- mcamana admin ma moderator nak buat forum hapening kalau member2 lain x sokong n turut berkerjasama.
    3- sapa lagi yg nak berforum kalu bukan org2 yang bertanggungjawab n tidak pentingkan diri. jd mmg asyik muka yg samalah.
    4-ramai user yang tidak tahu perkembangan di dalam dan luar sabahan ni...
    ramai member yg selalu outing bersama. hubungan user tidak terhad hnya di forum saja tapi aktiviti luar pun admin bnyk menganjurkan.


    bagi pendapat sy.. sy enjoi dgn sma ni.. kita bukan nak lihat dr segi kecanggihan forum ni.. tapi kita melihat dari aspek interaksi antara semua member.. sbb forum adalah salah satu alternatif untuk kita semua saling kenal-mengenali dan bukan untuk kepentingan dan keinginan diri sendiri...

    :malas: pendapat sy lah...
    sy amat tidak bersetuju dgn penilaian kpada forum ini.

    Guest
    Guest

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by Guest on Wed Feb 11, 2009 7:01 pm

    gundave85 wrote:Razz Razz .....huuu, pedas pedas pedas.....bha ADMIN, baca ah :hide:
    sis, ni forum bru stahun jagung..bagi peluang..bagi support sma ni forum kio :best: ...mmg byk perlu dibaiki..kalo manusia pun x sempurna dan kurang serba-serbinya aptah lagi website forum nie... Smile
    Jgn pla bandingkan forum ni mcm tanah perkuburan pla...(eh, tanah perkuburan pn meriah bha..kalo malam gelak! )
    Sa pun berfikiran sma mcam sis mula2 dulu first time sa masuk but sa ambik inisiatif untuk berfikiran positif dengan terus mengikuti ni forum and go with the flow..eheh Twisted Evil
    Tp ok jgk buka ni topic mcm sis sgaja kasi panas ni forum dan menyemarakkan lagi utk kami trus posting.. Laughing Laughing
    Apa yg best pasal ni website bagi saya adalah aktiviti outing yg dilakukan.. dpt jmpa smua user sabahanforumdan bkenalan dna b'bincang utk menaikkan lagi website nie..
    Jadi, teruskan bersama sabahanforum dan keep on posting.. :best: :wee:

    :korek: ...uuuu, sadapnya kerja mengurik ni... :korek:

    sy bukan apa dave...
    sbb sy berfikiran positif la sy pos topic mcm ni...
    siapa moderator forum ni dave?
    mcm dia x penah nk tingkatkan forum ni...
    mcm xnak amik tau la dgn apa yg dia buat...
    mcm buat kerja separuh jalan sja...
    mcmna user2 maU bg sokongan...
    klw pihak2 forum sndiri pun jenis cincai...
    buat lebih kurang2...user2 pun lari la....
    sy ni pun blm smpai seminggu masuk forum ni..
    tp dah rasa mcm mau out suda ni...mau resign dari forum...
    klw berterusan mcm ni mmg sy out...

    luna.rosa
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 700
    Age : 34
    Location : kk
    Popular :
    313 / 100313 / 100

    Registration date : 2008-12-26

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by luna.rosa on Wed Feb 11, 2009 7:08 pm

    yes gundave.. lily... i agree wif both of u... fara87... bukan mo tgk kehebatan forum ne.. tp tgk la bagaimana hubungan silaturrahim dlm forum ne... sebelum membuat komen.. befikir dahulu.. and bergaul la dgn user lain dlm forum ne... supaya dpt kenal mengenali.. bukan mo ckp pasal hebat ka ndak ne forum... kalau ko rasa hebat sgt, cuba ko yg manage ne forum.. jd admin.. jd moderator.. ko dpt ka manage suma n pimpin users dlm forum ne..?

    lily_lady2326
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 2717
    Age : 26
    Location : di saaaaaaNa~
    Popular :
    7 / 1007 / 100

    Registration date : 2008-07-20

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by lily_lady2326 on Wed Feb 11, 2009 7:11 pm

    :malas: sy rasa sb waktu yang singkat inilah yg mnybabkan kbnyakan user sering menilai forum ni dgn terlalu cepat...
    sbnarnya forum ni dah bnyk perubahn sejak awal pembukaan dia julai2008(kalu sy nda silap)
    admin tidak buat perubahan secara mendadak... tapi pelan2.. walaupun perubahan tidak ketara tapi ttap ada...

    :malas: tapi terpulanglah dr individu untuk buat keputusan masing2... terus menyokong atau tarik diri...

    luna.rosa
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 700
    Age : 34
    Location : kk
    Popular :
    313 / 100313 / 100

    Registration date : 2008-12-26

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by luna.rosa on Wed Feb 11, 2009 7:14 pm

    farra_87 wrote:
    gundave85 wrote:Razz Razz .....huuu, pedas pedas pedas.....bha ADMIN, baca ah :hide:
    sis, ni forum bru stahun jagung..bagi peluang..bagi support sma ni forum kio :best: ...mmg byk perlu dibaiki..kalo manusia pun x sempurna dan kurang serba-serbinya aptah lagi website forum nie... Smile
    Jgn pla bandingkan forum ni mcm tanah perkuburan pla...(eh, tanah perkuburan pn meriah bha..kalo malam gelak! )
    Sa pun berfikiran sma mcam sis mula2 dulu first time sa masuk but sa ambik inisiatif untuk berfikiran positif dengan terus mengikuti ni forum and go with the flow..eheh Twisted Evil
    Tp ok jgk buka ni topic mcm sis sgaja kasi panas ni forum dan menyemarakkan lagi utk kami trus posting.. Laughing Laughing
    Apa yg best pasal ni website bagi saya adalah aktiviti outing yg dilakukan.. dpt jmpa smua user sabahanforumdan bkenalan dna b'bincang utk menaikkan lagi website nie..
    Jadi, teruskan bersama sabahanforum dan keep on posting.. :best: :wee:

    :korek: ...uuuu, sadapnya kerja mengurik ni... :korek:

    sy bukan apa dave...
    sbb sy berfikiran positif la sy pos topic mcm ni...
    siapa moderator forum ni dave?
    mcm dia x penah nk tingkatkan forum ni...
    mcm xnak amik tau la dgn apa yg dia buat...
    mcm buat kerja separuh jalan sja...
    mcmna user2 maU bg sokongan...
    klw pihak2 forum sndiri pun jenis cincai...
    buat lebih kurang2...user2 pun lari la....
    sy ni pun blm smpai seminggu masuk forum ni..
    tp dah rasa mcm mau out suda ni...mau resign dari forum...
    klw berterusan mcm ni mmg sy out...

    time ko masuk dlm forum tu, ada isu yg membabitkan hal forum.. tu la ndak meriah.. ndak mcm tu ari.. coz skg ne kami tgh improvekan forum....

    Wan TenSai!!
    Laftenen
    Laftenen

    Male
    Number of posts : 557
    Age : 28
    Location : Who Cares?
    Popular :
    250 / 100250 / 100

    Registration date : 2008-11-15

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by Wan TenSai!! on Wed Feb 11, 2009 7:17 pm

    Adui na...

    Dont judge the Book From The Cover..
    Thats all!!
    heiyou

    Guest
    Guest

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by Guest on Wed Feb 11, 2009 7:28 pm

    lily_lady2326 wrote:Shocked uik???
    nampaknya ingin menambahkan kehangatan.....
    dont judge this forum by your thinking...
    sy tidak rasa bosan pun...
    x rasa sunyi pun...
    malah makin rasa besh sbb smakin ramai user yang mengregisterkan diri...
    sebab-sebab forum ni dirasa hambar, sunyi sepi, mcam..mcm apa tu gun??(tapak perkuburan?:

    1- ada sesetengah user hnya meregister n tidak mengaktifkn diri dlm forum.
    2- mcamana admin ma moderator nak buat forum hapening kalau member2 lain x sokong n turut berkerjasama.
    3- sapa lagi yg nak berforum kalu bukan org2 yang bertanggungjawab n tidak pentingkan diri. jd mmg asyik muka yg samalah.
    4-ramai user yang tidak tahu perkembangan di dalam dan luar sabahan ni...
    ramai member yg selalu outing bersama. hubungan user tidak terhad hnya di forum saja tapi aktiviti luar pun admin bnyk menganjurkan.


    bagi pendapat sy.. sy enjoi dgn sma ni.. kita bukan nak lihat dr segi kecanggihan forum ni.. tapi kita melihat dari aspek interaksi antara semua member.. sbb forum adalah salah satu alternatif untuk kita semua saling kenal-mengenali dan bukan untuk kepentingan dan keinginan diri sendiri...

    :malas: pendapat sy lah...
    sy amat tidak bersetuju dgn penilaian kpada forum ini.

    assalamualaikum cik lily...
    maaf ya klw sy bercakap...
    bkn ingin menambah kehangatan...
    tp...user2 perlu jgk bersuara...
    xkan itu pun x boleh...
    cik lily tgk la sendiri...logo kat atas tu...knpa masih 2008?
    bkn thn ni dah 2009 ke?
    lagu2 dlm forum ni pun skit sja...tp x memenuhi citarasa user2...
    iklan2 kt tepi tu..hari2 yg sama..
    gmbar2 user yg slide show tu...thn bila punya?
    masih aktif ke akaun dia dlm forum ni?

    1.knpa diorang hanya register...tidak
    join skali...sbb diorang nkkan pembaharuan..sesuai dgn citarasa
    masakini...bukan yg dah lapuk di telan zaman....
    2.sy komen ttg forum ni x semestinya sy x sokong..cuma buat
    teguran..x itu pun salah...xkan pihak2 forum x dpt terima
    teguran user2..anggap la teguran sy ni membina..
    jgn la fikir negatif...
    3.klw sy pentingkan diri sendiri....sy x tegur..xnak komen langsung..
    4.utk pengetahuan cik lily..ttg outing2 ni smua..
    sy ada kenalan rapat dlm forum ni...dia penah join dlm outing..
    nama dia terpaksa di rahsiakan..
    cik lily ckp ttg outing...cik lily sndiri pnah pegi?

    sy buka setiap topik yg ada dlm forum ni...
    interaksi antara member2 ada yg bergaduh...
    ada yg ok...ada yg x puas hati...
    sy tgk yg ok dan berpuas hati x jgk rmai...
    kenalan2 dlm forum ni sendiri pun ckp...
    admin x bersatu hati dgn user2....
    antara user2 sndiri lagi lah kucar kacir...

    gundave85
    Sabahan Miner
    Sabahan Miner

    Male
    Number of posts : 1752
    Age : 31
    Location : siring belah kanan bahu jalan foh sang...
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2008-12-04

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by gundave85 on Wed Feb 11, 2009 7:35 pm

    farra_87 wrote:
    gundave85 wrote:Razz Razz .....huuu, pedas pedas pedas.....bha ADMIN, baca ah :hide:
    sis, ni forum bru stahun jagung..bagi peluang..bagi support sma ni forum kio :best: ...mmg byk perlu dibaiki..kalo manusia pun x sempurna dan kurang serba-serbinya aptah lagi website forum nie... Smile
    Jgn pla bandingkan forum ni mcm tanah perkuburan pla...(eh, tanah perkuburan pn meriah bha..kalo malam gelak! )
    Sa pun berfikiran sma mcam sis mula2 dulu first time sa masuk but sa ambik inisiatif untuk berfikiran positif dengan terus mengikuti ni forum and go with the flow..eheh Twisted Evil
    Tp ok jgk buka ni topic mcm sis sgaja kasi panas ni forum dan menyemarakkan lagi utk kami trus posting.. Laughing Laughing
    Apa yg best pasal ni website bagi saya adalah aktiviti outing yg dilakukan.. dpt jmpa smua user sabahanforumdan bkenalan dna b'bincang utk menaikkan lagi website nie..
    Jadi, teruskan bersama sabahanforum dan keep on posting.. :best: :wee:

    :korek: ...uuuu, sadapnya kerja mengurik ni... :korek:

    sy bukan apa dave...
    sbb sy berfikiran positif la sy pos topic mcm ni...
    siapa moderator forum ni dave?
    mcm dia x penah nk tingkatkan forum ni...
    mcm xnak amik tau la dgn apa yg dia buat...
    mcm buat kerja separuh jalan sja...
    mcmna user2 maU bg sokongan...
    klw pihak2 forum sndiri pun jenis cincai...
    buat lebih kurang2...user2 pun lari la....
    sy ni pun blm smpai seminggu masuk forum ni..
    tp dah rasa mcm mau out suda ni...mau resign dari forum...
    klw berterusan mcm ni mmg sy out...

    no no no no...u not giving any positive side..err..jap check balik..ya, not giving any positive side for this website Evil or Very Mad but u seem to complain bout this site..
    kalo mo complain, ada bha KAUNTER PERKHIDMATAN disediakan d website ni..cuma perlu rajin cari..tp snang bha jumpa tu...hihi
    ADMIN IZUAL dan SABAH sedia terima complain dan kritikan pedas dan membina dari sis farra_87... Very Happy Very Happy
    sis farra_87, d cni kmi smua mo berkawan..jgn bha terus ambik keputusan terus tarik diri dari ni forum..tu sis sda negative thinking tue..dlm otak pkir forum ni mcm TANAH PERKUBURAN la, ADMIN x jalankan tugas la..emm..tguk komen2 user di atas..smua ni kawan2 sa yg sa jmpa d cni forum dan d outing(kebanyakan di outing la..best kwn sma derang nih :best: )

    haha...tguk...pa jadi..sis farra_87 buat smua user yg aktif d cni bekerjasama mempertahankan website nih.. Razz Razz Laughing

    uuuuu..... :korek:

    (`r.Lѕ)
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 7712
    Age : 30
    Location : Atas Pokok Tarap.ekekek..
    Popular :
    90 / 10090 / 100

    Registration date : 2008-10-21

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by (`r.Lѕ) on Wed Feb 11, 2009 7:46 pm

    uikkkkkkkkkk..pa hal lgi ni... Shocked
    x abis2 dgn mslah...cik fara..kami di forum ni semua nya happy..
    xkan nak ckp mcm tanah perkuburan...ckp baik2 skit... Rolling Eyes
    bagi sy forum ni ok...bukan sunyi...cuma yg lain2 bz dgn kerja.
    masing2 ada hal...bila tym x bz...mmg ramai yg join forum ni... :malas:
    napa lgi nak bz2 ni..kitorg nak forum pun x bleh..huuiiiii..pening..la mcm ni... :malas:

    gundave85
    Sabahan Miner
    Sabahan Miner

    Male
    Number of posts : 1752
    Age : 31
    Location : siring belah kanan bahu jalan foh sang...
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2008-12-04

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by gundave85 on Wed Feb 11, 2009 7:58 pm

    lynn...jom happy2 kurik idung smbl berforum kta cni... :korek:
    sioknya "kawasan perkuburan" ni..ble lumpat2 katak lg cni ni...jd zombie2 la ni kta smua... gelak! gelak!
    :korek:

    teNgku-r5k
    Sarjan
    Sarjan

    Male
    Number of posts : 108
    Age : 30
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-20

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by teNgku-r5k on Wed Feb 11, 2009 8:00 pm

    gundave85 wrote:lynn...jom happy2 kurik idung smbl berforum kta cni... :korek:
    sioknya "kawasan perkuburan" ni..ble lumpat2 katak lg cni ni...jd zombie2 la ni kta smua... gelak! gelak!
    :korek:

    kekkekee..gun..ajak dear lynn sja ka...ndak maw ajar gua sekali ka nie..? akekkeke...

    gun...habis uda dungot ko tu...simpan2 smpai bisuk bha..adeii..kekekeke Smile Razz pirat

    SABAH
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 748
    Age : 33
    Location : Papar - Kota Kinabalu -Kudat
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-01

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by SABAH on Wed Feb 11, 2009 8:28 pm

    Hm.. untuk topik begini saya tak ada halangan untuk diperkembangkan.
    this is not RUDE.. this i comment.

    Untuk oengetahuna cik farah..
    Forum ini telah ditubuhkan (register) pada 1 julai.. dan dibuk untuk keahlian pada 20 julai 2007... dan saya akui.. dalam kebanyakan section tidak ada Moderator. dan proses mencari moderator juga kini sedang GIAT dijalankan. jika ada diantara anda yang bersedia menjadi moderator kami sedia mempertimbangkannya asalkan dia mempunyai syarat yang mencukupi.


    _________________




    ░░ Choices Define Personality ░░


    Contact www.w8_left


    Cire86
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Male
    Number of posts : 2322
    Age : 30
    Location : kk
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by Cire86 on Wed Feb 11, 2009 9:27 pm

    :thinking:
    Forum ni ok apa....
    Semua frenz cni
    Biar d sdkn,smjg ka kazen sendiri ka...dr labuan ka..ada impian ka
    Semua rapat
    Ada outing hampir tiap mggu

    Pendek kata,forum ni best
    Sunyi skali skala x pa
    Jgn sunyi trus

    I SOKONG SABAHAN4RUM :ewah: :best:

    yeokok_rosse@nanacey
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 10742
    Age : 68
    Location : keY keY lanD belOw da wiNd
    Popular :
    88 / 10088 / 100

    Registration date : 2008-11-11

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by yeokok_rosse@nanacey on Wed Feb 11, 2009 10:06 pm

    :salam:....cik.farra....
    sebelum 2, sa ingin mengucapkan terima kasih kerana sudi menjadi salah seorang user dalam sabahan forum nie.....n sekali lagi kerana memberi teguran akan sabahan forum ini...

    cik farra ada ckp...
    sy ingat forum ni best...
    kawan2 crita forum ni hangat..panas..
    panas apekebender...bikin panas ada lah...

    untuk pengetahuan cik fara....masam cik fara msk website nie, keadaan dlm forum jg ada sedikit 'ketegangan'.....n cik fara tidak tahu apa kah puncanya kn???...kalau cik fara rasa forum nie bikin panas, agaknya..cik fara tidak akan masuk forum yg 'SEMBARANGAN' kn....kalau cik fara rasa or terdengar org ckp forum nie best, bermakna orang 2 cuba untuk memperkembangkan forum nie dengan membawa masuk user yg 'AKTIF'...dari situ, user itu sendiri telah membantu..betul tk????..

    dah la org x rmai log-in...
    sunyi sepi...hambar...samar2....
    mcm kawasan perkuburan sunyi..
    post comment muka yg sama...
    post topic pun...muka yg sama....
    lagu pun memboring....ketinggalan zaman...

    sekali lagi cik fara, kebanyakan user yg masuk adalah 'YANG AKTIF'...yg terus memberi sokongan kepada perkembangan forum ini sendiri.....maka dari situ, kita tahu user,admin n moderator adalah sama2 berusaha untuk mengembangkan forum ini...bukan begitu cik fara???..sekiranya cik fara rasa forum ini seperti...'KAWASAN PERKUBURAN'..sa rasa cik fara tidak akan masuk forum nie kn....makanya, kita jangan nilai apa benda yg terdapat dalam forum ini..'TETAPI'..nilai la bagaimana ia berkembang dengan 'BANTUAN' dr cik fara sendiri n user2 lain.....so, kita boleh membantu admin n moderator jg kn...bukan begitu cok fara???

    mederator ni beliau2 suda ka?
    logo pun masih tahun lalu punya...
    patutnya tiap2 tahun kasi update la..
    ketinggalan zaman btul la forum ni..
    mcm admin or moderator x amik tau...
    x amik kisah...cincai...kenapa ni?
    apa suda jd?
    saya ingin bertanya kepada cik fara....'ADAKAH CIK FARA SELALU MASUK WEBSITE YG DI ADMIN OLEH GOLONGAN MUDA???'....sa rasa untuk membuat sesuatu website, kita tidak perlu tgk sama ada dia itu 'BELIAU' atau 'MUDA'...tetapi kita tgk bagaimana admin itu berusaha untuk membuat satu website untuk kegunaan kita bersama...

    'CINCAI'...???...tahukah cik fara....sesuatu website yg selalu di 'LOGIN' oleh user yg sama adalah yg 'BEST'...ini kerana user itu suda tahu website ini adalah website yg menarik..bukan begitu cik fara???....cik fara mungkin tidak merasanya, ini kerana cik fara baru sahaja 'SEMINGGU' register msk lam website ini...dan untuk pengetahuan cik fara...website ini baru sahaja dibangunkan pada 'JULAI 2008'...agaknya, adakah suda setahun tu cik fara???..so, sendiri mahu ingatla kalau website nie kelihatan kurang pembaharuan....andai la cik fara boleh membantu, kenapa cik fara tidak mencadangkan apa2 pomular yg baik tuk memperkembangkan forum???..tidak sala untuk menilainya tetapi..sila la memberi 'SOKONGAN' kepada admin n moderator...

    apa2 pun, terima kasih kepada cik fara.. untuk pengetahuan cik fara jg, semua user di dalam website ini adalah 'MASIH BARU'.....tetapi mereka membantu...dengan memberi topik, membuat perbincangan F2F, dan menyokong terus perkembangan website ini dengan mencari 'USER BARU'..so, bukankah sesuatu yang baik sekiranya cik fara boleh membantu website ini???.....


    idea!'SAMA-SAMA KITA BERKERJASAMA DALAM TERUS MEMBERI SOKONGAN DAN MEMPERKEMBANGKAN SABAHAN.BIGFORUMPRO.COM'...idea!


    _________________
    http://yeokoklife.blogspot.com/


    Contact yeokok


    ~~the FutUre bElonGs tO tHosE wHo bElieVe In thE BeautY Of thEir DreamS~~


    Send IM

    lutau
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 1619
    Age : 37
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-12

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by lutau on Wed Feb 11, 2009 10:20 pm

    :salam:

    oke kwn2 ku semua... lol! jan amik hati ngan apa yg farra katakan tu, oke.. pd pengamatan aku, teda slh nya dia kata camtu... bg aku gak, ada sedikit rasionalnya apa yg dia katakan. well, aku tau kamu semua msh terpanar dek isu2 hangat atau krisis dalaman yg berlaku baru2 ini :hide: .. dan aku jua amat tahu malah fhm isi hati kamu semua yg amat sygkan forum ini terutamanya ikatan persahabatan yg kamu tunjukkan. Muah!!

    kita kena fhm yg farra bkn b'maksud menimbulkan kekacauan mahupun memanaskan suasana seperti ini, tetapi dia hanya menyatakan hak dia sbgai user d sni. so, apapun pandangan kita kena terima & perkara seperti ini seharusnya kita diskas dgn baik tanpa babitkan soal sensitif lain. idea!

    kpd farra, d hrp dpt memahami situasi d sni. site ni bru berusia 7 bln sejak penubuhannya Julai 2008 lepas. aku dlu pd mulanya joined site ni pon cam ko gak. :malas: mula2 join, rs teda yg menarik..hambar..blur..bru brapa urg jak masa tu..haha! tp, ianya tak lma apabila user makin ramai joined & ramai yg aktif post topic yg pelbagai. wlupun, sometimes ianya nampak 'meleret', but at least, suma d sni happy :ewah: even just in virtually, kan? so, positifnya tak slh jika muka yg sma seja yg post topik2 tu. farra pon klu rs site ni hambar or borink, why not farra sumbangkan apa2 yg menarik dlm site ni? percayalah farra, kami d sni akan lebih senang & gembira malah akan menerima or layan apajua post2 d sni. sesungguhnya tiada manusia yg tiada kelemahan, dan bgitu jugalah ngan site ni. namun bgitu, tiap apapun kelemahan, perlunya ada dorongan dan juga suntikan semangat kpd 'org kuat' site ini agar perubahan ke arah peningkatan dpt dilihat.

    oke, apapun yg baik jadikan teladan dan yg tak baik jadikanlah sempadan. aku bkn sepa2 dlm site melainkan seorg user biasa yg msh setia sejak 7 bln lalu. malah, aku juga ingin melihat perubahan & peningkatan yg lebih baik dlm site ini agar lebih 'hidup' serta menjadi 'luar biasa'. Razz

    so, keep it up :best: & don't let the blamer's condemn you.. idea!

    IzuaL
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 1655
    Age : 89
    Popular :
    8 / 1008 / 100

    Registration date : 2008-10-31

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by IzuaL on Wed Feb 11, 2009 11:30 pm

    farra_87 wrote:sy ingat forum ni best...
    kawan2 crita forum ni hangat..panas..
    panas apekebender...bikin panas ada lah...
    dah la org x rmai log-in...
    sunyi sepi...hambar...samar2....
    mcm kawasan perkuburan sunyi..
    post comment muka yg sama...
    post topic pun...muka yg sama....
    lagu pun memboring....ketinggalan zaman...
    mederator ni beliau2 suda ka?
    logo pun masih tahun lalu punya...
    patutnya tiap2 tahun kasi update la..
    ketinggalan zaman btul la forum ni..
    mcm admin or moderator x amik tau...
    x amik kisah...cincai...kenapa ni?
    apa suda jd?
    harap moderator forum ni buatlah apa yg patut..
    kpda pihak2 forum ni..jgn terasa...
    kepada user2 forum ni..apa pndapat korang....

    owh ya.. apa kata cik fara kurang berkomen dan buat forum ini gembira dan happy?
    cik fara tahu forum ini sunyi.. tapi cik fara buat ketegangan? adakah cik fara erti sunyi?
    wakkkakakakakakaka.. ikut sedap jari jak bah.. heran saya..
    buatlah happening bukan boringening.. (betul kah nie boringenin?)
    adeh.. cik fara yang 87 tu.... wakakakakakak


    _________________
    Klik Untuk Mendapat Bantuan Sabahan Forum :
    Cara Berforum * Cara Daftar Ahli * Etika Sabahan Forum

    saf zkuga
    Sabahan Sporty
    Sabahan Sporty

    Male
    Number of posts : 5100
    Age : 30
    Location : kota kinabalu
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-30

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by saf zkuga on Wed Feb 11, 2009 11:36 pm

    farra_87 wrote:sy ingat forum ni best...
    kawan2 crita forum ni hangat..panas..
    panas apekebender...bikin panas ada lah...
    dah la org x rmai log-in...
    sunyi sepi...hambar...samar2....
    mcm kawasan perkuburan sunyi..
    post comment muka yg sama...
    post topic pun...muka yg sama....
    lagu pun memboring....ketinggalan zaman...
    mederator ni beliau2 suda ka?
    logo pun masih tahun lalu punya...
    patutnya tiap2 tahun kasi update la..
    ketinggalan zaman btul la forum ni..
    mcm admin or moderator x amik tau...
    x amik kisah...cincai...kenapa ni?
    apa suda jd?
    harap moderator forum ni buatlah apa yg patut..
    kpda pihak2 forum ni..jgn terasa...
    kepada user2 forum ni..apa pndapat korang....



    sy rasa ko sorang jak yg rasa x best........ :korek:
    kmi ok jak pun.....
    best sgt...
    lgpn melalui forum ni kmi dpt berkenal-kenalan..
    kmi x harap lebih dari itu.....
    sebab kami hanya insan biasa..
    lain la kalau dewa....kump dewa???haha gelak! i like...
    erm...lagi satu..kalau ko rasa nak out... :korek:
    silakan....x yang nak halang..... idea!
    dr ko jak ba tu ging......... :iya?:
    biarkan kami di sini bahagia...... :wee:

    mgkn yg merasakan forum ini best suda semestinya mereka2 yang mempunyai sifat2 insaniah.....ada perasaan yang mahu mengerti.... Basketball
    kalau bercakap psl orang yang sama jak post...erm...d situ ko silap lol!
    org2 yang selalu hntr post ni la yg kuat bg sokongan....well... :korek: mereka2 itu la yang mahu mengerti......


    bukan mo gaduh2 la... :hai:
    saja bg pandangan.....

    kalau cik fara nak terus d sini tambah kenalan..kmi sentiasa menerima..

    tapi....
    kalau cik farra nak out.....
    silakan...... babai...


    kpd user2 sabahan yang lain...
    pedulikan topik ni...

    jom terus berforum selagi memenuhi terma dan syarat...
    yang penting....
    kita bahagia...... Smile

    (`r.Lѕ)
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 7712
    Age : 30
    Location : Atas Pokok Tarap.ekekek..
    Popular :
    90 / 10090 / 100

    Registration date : 2008-10-21

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by (`r.Lѕ) on Wed Feb 11, 2009 11:39 pm

    btul tu saf... gelak! sayonara gelak! tampar!!

    saf zkuga
    Sabahan Sporty
    Sabahan Sporty

    Male
    Number of posts : 5100
    Age : 30
    Location : kota kinabalu
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-30

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by saf zkuga on Wed Feb 11, 2009 11:39 pm

    ui na....mengapakah ayat ku begini sekali.... gelak!

    ngomong2 aja tu.... idea!

    (o.egem.o)
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 4063
    Age : 31
    Location : d mana2 aku sll stay d c2 la..
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by (o.egem.o) on Wed Feb 11, 2009 11:40 pm

    Readrules yo lets go..

    (`r.Lѕ)
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 7712
    Age : 30
    Location : Atas Pokok Tarap.ekekek..
    Popular :
    90 / 10090 / 100

    Registration date : 2008-10-21

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by (`r.Lѕ) on Wed Feb 11, 2009 11:42 pm

    engapa kok saf..bisa ajak ngomong gelak! gelak! babai saf gelak!

    (o.egem.o)
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 4063
    Age : 31
    Location : d mana2 aku sll stay d c2 la..
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by (o.egem.o) on Wed Feb 11, 2009 11:44 pm

    teaser

    (`r.Lѕ)
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 7712
    Age : 30
    Location : Atas Pokok Tarap.ekekek..
    Popular :
    90 / 10090 / 100

    Registration date : 2008-10-21

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by (`r.Lѕ) on Wed Feb 11, 2009 11:47 pm

    napa ko pengsem..ko pun mo babai ka.. gelak! gelak! gelak! adeh sakit peyut sa mo gulik2 ktwa gelak!

    Sponsored content

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by Sponsored content Today at 12:08 pm


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 12:08 pm