SABAH

...SELAMAT DATANG...

Selamat datang ke forum sabahan.bigforumpro.com
Selain daripada berforum di sini, komuniti ini juga aktif dalam outing di luar.

Mulaakan Topik Forum Anda hari ini untuk mendapatkan feedback daripada user lain.
SABAH

Komuniti Sabah - Negeri Dibawah Bayu

SELAMAT DATANG KE SABAHAN.BIGFORUMPRO.COM BERFORUM UNTUK MENGUPAS PERSOALAN DAN SEGALA MASALAH YANG ANDA HADAPI BERSAMA-SAMA DENGAN RAKAN ONLINE SABAHAN. TEMUI PENYELESAIAN PERSOALAN ANDA MELALUI INTERNET.

    kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Share

    herblife
    Sarjan
    Sarjan

    Male
    Number of posts : 141
    Age : 39
    Location : small Island in Penang malaysia
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2009-04-24

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by herblife on Thu Jun 18, 2009 1:37 pm

    hi Lutau bisa darang penang tak? :rock:

    lutau
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 1619
    Age : 37
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-12

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by lutau on Thu Jun 18, 2009 1:45 pm

    uik..bisa darang?? Suspect apa tu...biasa datang ka maksud u tuuu?? sori2..huhu Suspect

    herblife
    Sarjan
    Sarjan

    Male
    Number of posts : 141
    Age : 39
    Location : small Island in Penang malaysia
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2009-04-24

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by herblife on Thu Jun 18, 2009 1:47 pm

    oops silap spell bisa datang ....... Very Happy

    lutau
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 1619
    Age : 37
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-12

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by lutau on Thu Jun 18, 2009 2:55 pm

    owhh...wakakaka Laughing uikk..nak buat apa dtg sna tu kenen..nak ajak i mkn laksa penang ka...ekekke Twisted Evil

    herblife
    Sarjan
    Sarjan

    Male
    Number of posts : 141
    Age : 39
    Location : small Island in Penang malaysia
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2009-04-24

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by herblife on Thu Jun 18, 2009 4:53 pm

    yela penang ni bukannya indah, mana nak sama dengan angin bayu sana

    Rolling Eyes ..

    lutau
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 1619
    Age : 37
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-12

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by lutau on Thu Jun 18, 2009 5:48 pm

    uikk...alalalallaa.... Laughing bkn camtu bah.....ermm agaknya blom ada rezeki lg mo jejak kaki ke sana la..kuikuikui teaser

    SyaLizz
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 3947
    Age : 59
    Location : dalam lappy
    Popular :
    89 / 10089 / 100

    Registration date : 2008-12-13

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by SyaLizz on Thu Jun 18, 2009 8:54 pm

    :malas:

    (`r.Lѕ)
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 7712
    Age : 30
    Location : Atas Pokok Tarap.ekekek..
    Popular :
    90 / 10090 / 100

    Registration date : 2008-10-21

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by (`r.Lѕ) on Fri Jun 19, 2009 11:04 am

    Shocked mee laksa ka.wah sedap tu... Laughing

    Razz line tenet skrg sot2...sush mo post komen...

    (o.egem.o)
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 4063
    Age : 31
    Location : d mana2 aku sll stay d c2 la..
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by (o.egem.o) on Fri Jun 19, 2009 11:10 am

    huhu..ndak hairan..byk p men facebook..hahahaha


    _________________

    Contact pengsem

    Life is like a novel..
    Life is like a boat..
    We write everythings..

    herblife
    Sarjan
    Sarjan

    Male
    Number of posts : 141
    Age : 39
    Location : small Island in Penang malaysia
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2009-04-24

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by herblife on Fri Jun 19, 2009 11:17 am

    morning laksa penang kira top la disini.
    kalau disandakan makanan apa yang paling top? Muah!! kira tak ada dinegeri lain.
    makanan ringan apa yg oleh dipos teringin juga nak makan Razz
    ada sesiapa yang sudi menjawab soalan bah ni :amoi:

    not21
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Female
    Number of posts : 1810
    Age : 29
    Location : smwhere in kk
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-02-08

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by not21 on Fri Jun 19, 2009 4:26 pm

    :miss: makanan penang sdap thay say.. i want to try go there la :wee:


    _________________
    )">

    (`._k: .)
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 524
    Age : 40
    Location : sandakan,KL,sandakan
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-04-29

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by (`._k: .) on Fri Jun 19, 2009 4:44 pm

    herblife wrote:morning laksa penang kira top la disini.
    kalau disandakan makanan apa yang paling top? Muah!! kira tak ada dinegeri lain.
    makanan ringan apa yg oleh dipos teringin juga nak makan Razz
    ada sesiapa yang sudi menjawab soalan bah ni :amoi:



    Very Happy herbs...makanan d sdkn yg sedap sgt byk....sbb makanan d sana semuanya boleh d katakan fresh....me basah tdik terdapat langsung d KL....kk pun tdk boleh lwn me basah d sdkn..... Wink sesiapa yg pernah rasa ikan bakar paling sedap d sim sim sdkn pasti tdk akan lupa sampai bila2....restoran seafood paling byk d sdkn dan kira lebih murah makan ramai2 d sdkn....ada dua restoran ikan steam d bdr sdkn yg paling sedap...paling mahal pun 7 atau 8 ringgit seekor....lagi satu pisang goreng atas pasar sdkn mmg sedap biar dah sejuk mc rangup lagi dan tdk berminyak .....susah mau dapat resepi dia tu tau...sa sampai skrg pun mc tdk tau mcm mana durang masak tapi mmg sedap lah....10 bji seringgit saja Smile maknan dari indonesia iaitu BAKSO....tanya lah sesapa d sdkn huhuhuh....sampai berasap telinga makan....makin pedas makin sedap.....

    ohh..ya sa terlupa....kedai ikan steam tu satu kedai sama nasi ayam...nasi ayamnya sedap tau....klu kita makan nasi ayam seminggu dua kali kedai tu akan jual sup kaki ayam d masak dgn herba cina....tdk ada garam dan ajinomoto....harganya dlm rm1 atau rm1.50 sahaja....

    lagi satu makanan cina yg org melayu dah tau cara masaknya....ME KONO MEN....sedap tau ....aduiii sa rindu mau makan makanan sdkn
    Crying or Very sad byk lagi lah makanan sdkn yg sedap2....belum cuba belum tau ....d sabah me kuning kering tu mmg teda d KL....sa ckp terus terang me d KL tdk sedap langsung....terlalu bau kapur dan masin bila d masak walaupun d elatkan garam hanya sedikit sahaja ..... Smile hidup d sdkn kita makan makanan yg sihat dan segar sahaja setiap hari ....walaupun d kk susah utk mendapat kan makanan yg sedap sbb sdkn salah satu pusat penangkapan ikan kawasan dlm bandar....

    BETUL KAH INFO SAYA NI
    Very Happy :thinking:

    herblife
    Sarjan
    Sarjan

    Male
    Number of posts : 141
    Age : 39
    Location : small Island in Penang malaysia
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2009-04-24

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by herblife on Fri Jun 19, 2009 5:31 pm

    Hi Dina aku tabik kau.. cheers panjang lebar kau cerita..
    aku dah mula cicir air liur aku boleh tau betapa sedapnya bila makan makanan yg sedap dan fresh ni.
    Aku ni jenis suka makan dan kuat makan kekadang aku cari resepi dari internet dan masak sendiri. aku juga suka memasak kalau perlu masak guna microwave kita guna microwave kalau perlu kita guna presure cooker aku akan guna. bottom line aku suka makan dan suka masak.

    kalau ada resepi masakan yg special boleh la pass kat saya nanti saya try masak.tapi nak cari masakan yang fresh susah kat sini harga pula terlalu mahal/ :best:
    ikan kembong sekilo Rm 12,
    udang besar sekilo rm20.
    kalau kita makan masakan seafood seorang makan harga rm6.00kalau makan dgn family paling murah 5 orang makan rm50.00

    apa lagi yang murah kat sana dina.
    bagus juga ye forum ni menghubungkan dua negara yang makan masa naik sampan 2 bulan baru sampai heheheheh


    thank yoooouu muuuuuuaahhhhhh Muah!!

    saf zkuga
    Sabahan Sporty
    Sabahan Sporty

    Male
    Number of posts : 5100
    Age : 30
    Location : kota kinabalu
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-30

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by saf zkuga on Fri Jun 19, 2009 9:07 pm

    sy teringt saturang junior...haha
    dia jual laksa penang dlu tp mcm ni dia cakap...."beli2 laksa pinang"....

    nda tau la dia sengaja ka atau x sengaja.... Surprised


    _________________
    friends
    "strengthens the heart..
    repairs the hurts..
    encourages the discovery..
    enlightens the mind..
    dissolves the pain..
    banishes the loneliness..
    understands the anxieties..
    increases the joy..
    deepens the spirit
    frees the soul..."

    (`r.Lѕ)
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 7712
    Age : 30
    Location : Atas Pokok Tarap.ekekek..
    Popular :
    90 / 10090 / 100

    Registration date : 2008-10-21

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by (`r.Lѕ) on Sat Jun 20, 2009 11:49 am

    Very Happy sa suka mkn mee johor n mee kari.....mee penang x pena cuba lgi... Smile ermmm...ikan dkt sdkn....ikan kembong bru rm 3.00 klau time bnyk ikan.. lgi murah cuma rm2.50 jer...

    udang rm 6...or 7 tpi tu tgok udang yg besar..klau udang kecik..rm 3.oo

    sa suka p mkn di kedai tomato bt4 sedap sna... Very Happy
    pasar ikan paling besar sdkn......n cntik dkt laut....
    pasar ikan dkt kk...kecik sikit...wlapun pon sa org kk.....tpi dah biasa di sdkn.. :???:

    saf zkuga
    Sabahan Sporty
    Sabahan Sporty

    Male
    Number of posts : 5100
    Age : 30
    Location : kota kinabalu
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-30

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by saf zkuga on Sat Jun 20, 2009 10:20 pm

    "rambut sama hitam, hati lain2"
    "lain org lain pandangan"


    setuju!!

    ada ba kan kwn bgtau ada satu restoran yg sedap ni makanan dia...tp bila kmi p sna...nda juga pun sedap....huhu


    _________________
    friends
    "strengthens the heart..
    repairs the hurts..
    encourages the discovery..
    enlightens the mind..
    dissolves the pain..
    banishes the loneliness..
    understands the anxieties..
    increases the joy..
    deepens the spirit
    frees the soul..."

    (o.egem.o)
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 4063
    Age : 31
    Location : d mana2 aku sll stay d c2 la..
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by (o.egem.o) on Tue Jun 23, 2009 10:08 am

    Readrules wuiks pa sdh km ckp ni.. Readrules


    _________________

    Contact pengsem

    Life is like a novel..
    Life is like a boat..
    We write everythings..

    herblife
    Sarjan
    Sarjan

    Male
    Number of posts : 141
    Age : 39
    Location : small Island in Penang malaysia
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2009-04-24

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by herblife on Tue Jun 23, 2009 3:33 pm

    rambut ada gak lain lain warna

    (`r.Lѕ)
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 7712
    Age : 30
    Location : Atas Pokok Tarap.ekekek..
    Popular :
    90 / 10090 / 100

    Registration date : 2008-10-21

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by (`r.Lѕ) on Thu Jun 25, 2009 12:46 pm

    gelak! ya btul tu herblife.rambut ada jgk len2.ada kuning.merah menyala.mcm2 ada..... gelak!

    herblife
    Sarjan
    Sarjan

    Male
    Number of posts : 141
    Age : 39
    Location : small Island in Penang malaysia
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2009-04-24

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by herblife on Thu Jun 25, 2009 1:31 pm

    Very Happy

    (`r.Lѕ)
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 7712
    Age : 30
    Location : Atas Pokok Tarap.ekekek..
    Popular :
    90 / 10090 / 100

    Registration date : 2008-10-21

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by (`r.Lѕ) on Thu Jun 25, 2009 1:35 pm

    gelak! btul kan... gelak!

    herblife
    Sarjan
    Sarjan

    Male
    Number of posts : 141
    Age : 39
    Location : small Island in Penang malaysia
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2009-04-24

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by herblife on Thu Jun 25, 2009 5:14 pm

    betul.. i ikut org bijak pandai je Smile

    yeokok_rosse@nanacey
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 10742
    Age : 68
    Location : keY keY lanD belOw da wiNd
    Popular :
    88 / 10088 / 100

    Registration date : 2008-11-11

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by yeokok_rosse@nanacey on Thu Jun 25, 2009 10:58 pm

    Very Happy jum..jum....kasi epining blk nie forum...... Twisted Evil


    _________________
    http://yeokoklife.blogspot.com/


    Contact yeokok


    ~~the FutUre bElonGs tO tHosE wHo bElieVe In thE BeautY Of thEir DreamS~~


    Send IM

    (`r.Lѕ)
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 7712
    Age : 30
    Location : Atas Pokok Tarap.ekekek..
    Popular :
    90 / 10090 / 100

    Registration date : 2008-10-21

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by (`r.Lѕ) on Fri Jun 26, 2009 10:37 am

    Very Happy ya btul tu sist//windu sa mcm dlu2...4rum ni sentiasa epining Sad

    herblife
    Sarjan
    Sarjan

    Male
    Number of posts : 141
    Age : 39
    Location : small Island in Penang malaysia
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2009-04-24

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by herblife on Fri Jun 26, 2009 5:30 pm

    epinning ... makna apa ye.. saya budak baru belajar bahasa dusun. ngak tahu bah :miow:

    Sponsored content

    Re: kenapa forum ni boring aar?sunyi sja..

    Post by Sponsored content Today at 2:31 am


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 2:31 am