SABAH

...SELAMAT DATANG...

Selamat datang ke forum sabahan.bigforumpro.com
Selain daripada berforum di sini, komuniti ini juga aktif dalam outing di luar.

Mulaakan Topik Forum Anda hari ini untuk mendapatkan feedback daripada user lain.
SABAH

Komuniti Sabah - Negeri Dibawah Bayu

SELAMAT DATANG KE SABAHAN.BIGFORUMPRO.COM BERFORUM UNTUK MENGUPAS PERSOALAN DAN SEGALA MASALAH YANG ANDA HADAPI BERSAMA-SAMA DENGAN RAKAN ONLINE SABAHAN. TEMUI PENYELESAIAN PERSOALAN ANDA MELALUI INTERNET.

    –––•(-•¯Bersama Selamanya Most¯•-)•––-

    Share

    most
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Male
    Number of posts : 195
    Age : 26
    Location : Depan Laptop
    Popular :
    499 / 100499 / 100

    Registration date : 2009-02-24

    –––•(-•¯Bersama Selamanya Most¯•-)•––-

    Post by most on Wed Feb 25, 2009 7:28 pm

    Sudah mendapat gading,tanduk tak berguna lagi,,,, Sad e2 nasib malang yg sa lalui,,, Crying or Very sad lg menyedihkan,,,,bila dia sentiasa terbayang d hati ne,,,, affraid


    Last edited by –––•(-•¯dj.most¯•-)•––- on Mon Mar 16, 2009 10:10 am; edited 2 times in total

    most
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Male
    Number of posts : 195
    Age : 26
    Location : Depan Laptop
    Popular :
    499 / 100499 / 100

    Registration date : 2009-02-24

    Re: –––•(-•¯Bersama Selamanya Most¯•-)•––-

    Post by most on Wed Feb 25, 2009 7:35 pm

    kenapala cinta e2 buta oo.... Rolling Eyes kan bagus klu p kedai minta buat kaca mata gelak! gelak! pintar juga buh sa ne,,, :-@ :-@ p sa selalu d permain2 kan ne teaser teaser

    yeokok_rosse@nanacey
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 10742
    Age : 68
    Location : keY keY lanD belOw da wiNd
    Popular :
    88 / 10088 / 100

    Registration date : 2008-11-11

    Re: –––•(-•¯Bersama Selamanya Most¯•-)•––-

    Post by yeokok_rosse@nanacey on Wed Feb 25, 2009 7:48 pm

    Sad sedy sa membaca luahan tu tahu..apa jadi.. Twisted Evil ....lupakan r kembalikan???...fikir..:thinking:..


    _________________
    http://yeokoklife.blogspot.com/


    Contact yeokok


    ~~the FutUre bElonGs tO tHosE wHo bElieVe In thE BeautY Of thEir DreamS~~


    Send IM

    most
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Male
    Number of posts : 195
    Age : 26
    Location : Depan Laptop
    Popular :
    499 / 100499 / 100

    Registration date : 2009-02-24

    Re: –––•(-•¯Bersama Selamanya Most¯•-)•––-

    Post by most on Wed Feb 25, 2009 8:03 pm

    MUNCULNYA DERITA DALAM CINTA

    bias terkapar melewati jendela hati
    pupusnya merona di atas dahan patah
    coba memayungi segigit lentik mata
    mungkin aku benar untuk katakn cinta

    bukankah di lautan lepas aku berteriak…
    lepas aku mau ke sana
    berdecak riak pasang ombak
    tapi aku tahu pasti dia akan menyapuku
    sesungguhnya aku melihat karena ada sinar
    aku silau diterangi cinta
    ketika air menetas
    bukankah haru birunya diatas derita
    tapi bahagianya mengharukan jiwa
    deritanya dalam cinta
    cintanya dalam derita
    yang payau diantara keduanya
    hanya nurani harus biasa mendua
    derita adalah bahagianya cinta
    kalau tanpanya semua tanpak biasa
    benarkah aku bergelut diantara deritanya cinta
    bergemul dalam cintanya derita

    Crying or Very sad Crying or Very sad

    most
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Male
    Number of posts : 195
    Age : 26
    Location : Depan Laptop
    Popular :
    499 / 100499 / 100

    Registration date : 2009-02-24

    Re: –––•(-•¯Bersama Selamanya Most¯•-)•––-

    Post by most on Wed Feb 25, 2009 8:10 pm

    yeokok_rosse@nanacey Sad entah berapa baldi uda sa menitiskan ari dr loji air ne,,,sampai bil pun mencecah RM1ribu uda,,,, Very Happy mcm na cara terbaik sa melupakan sesorg yg btul2 sa sayang, sampaikan sa lupa nak makan, mandi, ZZZZZzzzz dan sa risau assignment sa blum2 siap ne,,,plz

    most
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Male
    Number of posts : 195
    Age : 26
    Location : Depan Laptop
    Popular :
    499 / 100499 / 100

    Registration date : 2009-02-24

    Re: –––•(-•¯Bersama Selamanya Most¯•-)•––-

    Post by most on Wed Feb 25, 2009 8:12 pm

    Mengapa Cinta…?

    Hadirmu cinta
    Tak coba hirau kan nyata
    Aku tak mampu menyahuti sapamu
    Aku kan terhempas jika pedulikanmu

    Cinta…
    Jangan ombang ambingkan relungku
    Aku tak berhak menyemaimu lagi
    Tlah ada cinta di sana
    Kita tak mungkin lagi seiringan

    Cinta…
    Kau tak harus kumiliki
    Aku tak bisa melawan ini
    Bagai ku sonsong deburan ganasnya ombak
    Jika ku terjuni…
    Ku kan terhempas dan mati

    Cinta…
    Sanjungilah arjunamu
    Kepakkan sayapnya
    Utk bawamu terbang jauh
    Dari dunia kita yg semu

    Sad Sad

    most
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Male
    Number of posts : 195
    Age : 26
    Location : Depan Laptop
    Popular :
    499 / 100499 / 100

    Registration date : 2009-02-24

    Re: –––•(-•¯Bersama Selamanya Most¯•-)•––-

    Post by most on Wed Feb 25, 2009 8:18 pm

    affraid mo pikir jg kh e2.. yeokok_rosse@nanacey:thinking: suda la sa blank ne,,ko suruh pikir lg kh,,,,,,,klu ko tanya pasal rumus mathematik,,,sa ingat la :ewah: Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

    most
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Male
    Number of posts : 195
    Age : 26
    Location : Depan Laptop
    Popular :
    499 / 100499 / 100

    Registration date : 2009-02-24

    Re: –––•(-•¯Bersama Selamanya Most¯•-)•––-

    Post by most on Wed Feb 25, 2009 8:20 pm

    SESALKU

    kau bilang takkan kecewakanku
    dan selalu setia mendampingiku
    yang terjadi kau biarkan kuterluka
    hingga hancur berkeping-keping

    rasanya ingin kurajam saja
    kutikam hatiku karena kebodohanku
    serta kemunafikanku selama ini
    aku menangis pilu

    jika kutahu itu…
    takkan kubuka pintu hatiku
    biarkan saja tertutup selamanya
    agar tidak bersimbah darah seperti ini

    ingin berteriak lantang
    berlomba dengan ombak dilautan lepas
    sesalku tiada bertepi
    kala aku menyadari kesalahanku

    Sad Sad

    most
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Male
    Number of posts : 195
    Age : 26
    Location : Depan Laptop
    Popular :
    499 / 100499 / 100

    Registration date : 2009-02-24

    Re: –––•(-•¯Bersama Selamanya Most¯•-)•––-

    Post by most on Wed Feb 25, 2009 8:24 pm

    klu la sa bahagia seperti mereka,,,alangkah bagus,,,, lool lool lool

    most
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Male
    Number of posts : 195
    Age : 26
    Location : Depan Laptop
    Popular :
    499 / 100499 / 100

    Registration date : 2009-02-24

    Re: –––•(-•¯Bersama Selamanya Most¯•-)•––-

    Post by most on Wed Feb 25, 2009 8:27 pm



    tetap disini

    salahkah aku menghindarimu
    salahkah aku bila aku membencimu
    jika semua buatku semakin semu
    dan perlahan lari meninggalkanmu

    salahkah aku mengabaikanmu
    salahkah aku bila ingin sendiri
    namun tak ingin kau tahu mengapa
    cukup diriku saja yang menangis

    dalamnya cintaku seluas samudra
    salahkah aku jika tiada cinta lagi
    aku ingin tersenyum namun….
    lara hati tak mau pergi

    most
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Male
    Number of posts : 195
    Age : 26
    Location : Depan Laptop
    Popular :
    499 / 100499 / 100

    Registration date : 2009-02-24

    Re: –––•(-•¯Bersama Selamanya Most¯•-)•––-

    Post by most on Wed Feb 25, 2009 8:34 pm

    [img][/img]

    Cinta seperti matahari, ia tetap bercahaya. Walau malam menjelma, cahayanya pada bulan tetap menerangi kekadang ia juga gerhana tetapi akan kembali jua kecerahannya.

    Cinta adalah santapan jiwa. Jiwa tanpa cinta bagai rumah yang kosong. Cinta tanpa menjiwai bagai layang-layang putus tali.

    Cintu adalah buta…cinta tidak mengenal usia, paras rupa, mahupun kekayaan dan harta karun, tetapi dari keikhlasan dari hati setiap insan antara satu sama lain.

    Tidak semua orang yang engkau cintai, mencintaimu dan sikap ramahmu kadang kala dibalas dengan sikap tidak sopan. Jika cinta suci tidak datang daripada tabiatnya, maka tidak ada gunanya cinta yang dibuat-buat.

    Sayang tidak bermaksud cinta. Suka tidak serasi dengan cinta. Kagum tidak bererti cinta. Bangga tidak semestinya cinta. Cinta adalah CINTA .

    Cinta itu seperti sinar matahari, memberi TANPA mengharap kembali. Cinta itu seperti sinar matahari, TIDAK MEMILIH siapa yang ia sinari. Cinta itu seperti sinar matahari yang MEMBERI KEHANGATAN DI HATI..

    Cinta umpama ‘treasure hunt’. Cita cita dan tujuan kita satu untuk menuju ke penamat yang paling mengembirakan. Namun di dalam perjalanan kita akan menghadapi pelbagai rintangan dan cabaran. Andainya tidak mampu meneruskan, kita akan tersungkur dan hadiah utamanya akan di kebas oang lain. Tetapi tak usahlah kecewa. Walaupun hadiahnya tidak kita perolehi, tetapi keseronokannya kita sudah rasa. Jadi bercintalahsepenuh hati. Namun janganletakkan harapan terlalu tinggi.

    Kekecewaan terlalu pahit untuk ditelan, terlalu payah untuk dilupakan namun dalam cinta pasti akan merasai kecewa dan dikecewakan walau bukan itu matlamat dalam setiap percintaan.

    Kadangkala orang yang paling mencintaimu adalah orang yang tak pernah menyatakan cintanya padamu kerana orang itu takut kau berpaling dan menjauhinya. Dan bila dia suatu masa hilang dari pandanganmu….kau akan menyedari dia adalah cinta yang tidak pernah kau sedari….

    Cinta suatu yang indah, cinta boleh buat kita gundah, cinta buat hati berdarah dan cinta jua boleh membawa kesalan yang tak sudah

    saf zkuga
    Sabahan Sporty
    Sabahan Sporty

    Male
    Number of posts : 5100
    Age : 30
    Location : kota kinabalu
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-30

    Re: –––•(-•¯Bersama Selamanya Most¯•-)•––-

    Post by saf zkuga on Wed Feb 25, 2009 8:39 pm

    aik?

    napa ko dj.most? :korek:

    most
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Male
    Number of posts : 195
    Age : 26
    Location : Depan Laptop
    Popular :
    499 / 100499 / 100

    Registration date : 2009-02-24

    Re: –––•(-•¯Bersama Selamanya Most¯•-)•––-

    Post by most on Wed Feb 25, 2009 8:50 pm

    Very Happy Very Happy Very Happy masalah lagu sa tak dapat spin buh ne bro saf zkuga,,,,,entah ne,,,,,mcm na sa buat...wakakak gelak!

    saf zkuga
    Sabahan Sporty
    Sabahan Sporty

    Male
    Number of posts : 5100
    Age : 30
    Location : kota kinabalu
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-30

    Re: –––•(-•¯Bersama Selamanya Most¯•-)•––-

    Post by saf zkuga on Wed Feb 25, 2009 9:36 pm

    ko buat lagu ka dj.most? :korek:

    (¯`·._åLåM¤KiåMåt _.·´¯)
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Female
    Number of posts : 201
    Age : 105
    Location : malaysia
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-02-12

    Re: –––•(-•¯Bersama Selamanya Most¯•-)•––-

    Post by (¯`·._åLåM¤KiåMåt _.·´¯) on Wed Feb 25, 2009 10:03 pm

    most :thinking:

    ko kesewa kaini :thinking:

    uwauwa..kasi lupakan sja ba

    kumbang bukan seekor, bunga bukan sepasu :thinking:

    cam kaciwa banar ni alalala :thinking: brapa tahun jua usia psintaan kamu kenen....ehehehe... :thinking:

    leks2 aaa...ececece :best:

    most
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Male
    Number of posts : 195
    Age : 26
    Location : Depan Laptop
    Popular :
    499 / 100499 / 100

    Registration date : 2009-02-24

    Re: –––•(-•¯Bersama Selamanya Most¯•-)•––-

    Post by most on Thu Feb 26, 2009 11:30 am

    lool ui na,,,sejak sa ambik PMR lg buh (¯`·._åLåM¤KiåMåt _.·´¯) kmi becinta2 ne,,,,sa tal lupa ne,,aduhenda tekawin la sa ne sapai tua ne,, Sad Sad kena membujang la ne sampai tu kan Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad sa mo hapi2 buh ne mcm c gaman tuna sana-->

    most
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Male
    Number of posts : 195
    Age : 26
    Location : Depan Laptop
    Popular :
    499 / 100499 / 100

    Registration date : 2009-02-24

    Re: –––•(-•¯Bersama Selamanya Most¯•-)•––-

    Post by most on Thu Feb 26, 2009 12:59 pm

    “Cinta suatu yang indah, cinta boleh buat kita gundah, cinta buat hati berdarah dan cinta jua boleh membawa kesalan yang tak sudah.”

    kata - kata terakhir na kurang lengkap..tambahan na nch

    “tapi cinta juga membawa keindahan bagi mereka yg mengalami na”

    selamet bercinta

    Bukan hanya “keindahan cinta” yang dicari setiap insan….tetapi “arti cinta” yang sesungguhnya lah yang selalu didambakan oleh setiap insan………

    Jangan katakan selamat tinggal jika kita belum siap meninggalkannya,………………
    Jangan menyerah karena cinta, perjuangkanlah, dan jagalah cintamu jika kamu menginginkannya karena jika kamu membiarkannya pergi berarti kamu tidak mencintainya sepenuh hati……….

    Manusia yang pernah merasakan sakitnya cinta akan selalu menjaga cintanya……….
    Karena…bagi mereka yang tersakiti sangat mengerti bahwa cinta telah merubah hidupnya………….menjadi lebih berarti….


    sunny sunny sunny sunny sunny sunny sunny sunny sunny sunny

    most
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Male
    Number of posts : 195
    Age : 26
    Location : Depan Laptop
    Popular :
    499 / 100499 / 100

    Registration date : 2009-02-24

    Re: –––•(-•¯Bersama Selamanya Most¯•-)•––-

    Post by most on Thu Feb 26, 2009 1:01 pm

    cinta itu adalah karunia..
    karunia yang diberikan kepada setiap insan
    cinta itu terkadang menyakitkan,tatapi juga menyenangkan..
    cinta dapat dikatakan menyakitkan bila lo mencintai seseorang dan seseorang itu tak pernah menganggap bahwa cinta lo itu tulus dari dalam hati…
    tapi cinta bisa dikatakan menyenangkan ketika engaku mengungkapkan kata cinta kepada seseorang yang kau cintai dibalas dengan kata-kata manis yang keluar dari mulut orang tersebut…

    Cinta telah di berikan kepada setiap manusia..
    entah miskin, maupun kaya..
    setiap orang pasti kelak akan merasakan apa itu CINTA…

    Sad

    most
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Male
    Number of posts : 195
    Age : 26
    Location : Depan Laptop
    Popular :
    499 / 100499 / 100

    Registration date : 2009-02-24

    Re: –––•(-•¯Bersama Selamanya Most¯•-)•––-

    Post by most on Thu Feb 26, 2009 1:25 pm

    Cinta tak mamilih waktu datangnya
    tak memilih kepada siapa
    tak tahu dimana ujungnya
    meski kemudian banyak insan yang tak menyadari cinta hakiki yang selalu datang dalam hati dan tak memilih zat apapun untuk dihinggapinya
    Cinta yang terlalu mulia untuk sekedar terabai
    ….
    jangan bertanya itu cinta siapa….
    tanya hati
    dalami lagi dalam relungmu..
    Laughing Laughing

    most
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Male
    Number of posts : 195
    Age : 26
    Location : Depan Laptop
    Popular :
    499 / 100499 / 100

    Registration date : 2009-02-24

    Re: –––•(-•¯Bersama Selamanya Most¯•-)•––-

    Post by most on Thu Feb 26, 2009 1:47 pm


    Cintaku..
    Mengapa kau tinggalkan aku..
    Tatkala ku memerlukan dakapan hangatmu..
    Ku perlu kau sentiasa disisiku..
    Menemani aku..

    Masih teringat di waktu dulu..
    Episod cinta kita bersama..
    Kau dan aku bermadu asmara..
    Kejinjang pelamin begitu hendaknya..

    Kasih sayangmu tiada ganti..
    Walaupun telah berjanji mengukir kehidupan bersama..
    Apa kan daya..
    Jodoh tidak di pihak kita..

    Ku sangka diriku tabah untuk berdikari..
    Tanpa hadirmu di sisi..
    Namun ku sedar..
    Rupanya diriku rapuh untuk berdiri..

    Kini ku belajar kuatkan hati..
    Kuatkan semangat tetapkan tekad..
    Kerna kau dan aku telah berjanji..
    Tuk mengharung sisa hidup ini..
    Walau terpaksa seorang diri..

    Ku telah temui cinta sejati..
    Cintaku ini cinta teragung..
    Cintaku ini cinta terulung..
    Kerna ku tahu, Dia sentiasa menemani..

    Hidup ini mesti diteruskan..
    Walaupun ku sedar kau bukan milikku..
    Aku harus berpijak di bumi nyata..
    Dekatkan diri pada yang Esa..
    Kerna ku tahu cintaku dan cintaNya..
    Kan kekal sampai ke syurga..


    most..............................most selamanya

    most
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Male
    Number of posts : 195
    Age : 26
    Location : Depan Laptop
    Popular :
    499 / 100499 / 100

    Registration date : 2009-02-24

    Re: –––•(-•¯Bersama Selamanya Most¯•-)•––-

    Post by most on Thu Feb 26, 2009 2:31 pm


    sewaktu sa menerbangkan helicopter super Fening4535, penglamanan yg sa tak pernah lupakan sewaktu sa bersama dia.... Sad Sad Sad Sad Sad


    Cintaku,
    Maafkan aku,
    Aku terpaksa melepaskanmu,
    Setelah sekian lama aku memendam rasa terhadapmu..

    Cintaku,
    Maafkan aku,
    Aku tidak punyai kekuatan untuk meluahkan perasaanku padamu,
    Aku harap engkau akan mengerti perasaanku ini,
    Tapi seribu kali sayang,
    Impian hanyalah impian,
    Bagai menanti buah yang tak akan gugur dari langit,
    Aku beralah,
    Kerana aku tahu,
    Ada seseorang yang lebih menyayangi dirimu,
    Lebih dariku..

    Cintaku,
    Maafkan aku,
    Kerana pernah menyukaimu,
    Kerana pernah menyayangimu,
    Kerana pernah merinduimu,
    Kerana pernah mencintaimu dalam diamku,
    Tapi kini,
    Ku biarkan ia berlalu,
    Bersama-sama titisan air hujan,
    Yang turun membasahi bumi,
    Seperti mana membasahi jua hatiku ini..

    Cintaku,
    Maafkan aku,
    Ku harap,
    Engkau berbahagia,
    Bersama si dia yang tercipta untukmu..

    Biarlah aku di sini,
    Terus menanti,
    Dan terus mencari,
    Andai ada jodohku,
    Ada lah si dia untukku,
    Semoga Allah perkenankan doaku ini..
    Amin..

    Maafkan aku,cintaku..

    by most selamanya..

    most
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Male
    Number of posts : 195
    Age : 26
    Location : Depan Laptop
    Popular :
    499 / 100499 / 100

    Registration date : 2009-02-24

    Re: –––•(-•¯Bersama Selamanya Most¯•-)•––-

    Post by most on Thu Feb 26, 2009 2:37 pm



    klo ada cinta, kenapa mesti ada benci? sementara kebencian hanya dapat menghanguskan semua hal yang kita miliki termasuk kebahagiaan dan kemerdekaan kita.
    khusus untuk imas, aku prihatin mendengar kisahmu. tapi percayalah ada masa depan yang cerah sekalipun tanpa fadlan, asal kamu bisa menerima semuanya dengan ikhlas. ada banyak orang yang bernasib sama seperti kamu dan banyak diantara mereka yang bangkkit menyongsong masa depannya dan menjadikan masa lalu itu hanya sebagai masa lalu, tak lebih.
    seperti mencintai adalah pilihan, bahagia juga pilihan. klo km memilih dendam seumur hidupmu kamu akan kehilangan semua kebahagiaanmu. maafkan, hanya dengan memaafkan setiap orang yg menyakitimu maka kamu akan merasa bahagia.
    dan satu lagi, tidak semua laki2 menuntut keperawanan. buka hatimu dan cobalah mencintai orang lain, orang yang tepat. jika Tuhan mengambil seseorang dari hidupmu, berarti Dia menyediakan orang lain yg jauh lebih baik.
    banyak orang mengasihimu, dan peduli terhadap kamu, termasuk aku. aku berharap kamu mendapatkan kebahagiaan dalam hidupmu.
    dengan rasa sakit kita jadi lebih menghargai betapa nikmatnya kebahagiaan.

    Most Selamanya

    most
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Male
    Number of posts : 195
    Age : 26
    Location : Depan Laptop
    Popular :
    499 / 100499 / 100

    Registration date : 2009-02-24

    Re: –––•(-•¯Bersama Selamanya Most¯•-)•––-

    Post by most on Thu Feb 26, 2009 2:54 pm

    cinta………
    satu ungkapan yang mudah untuk dilafaz oleh sesiapa sahaja, cinta………
    tanpa sempadan untuk dijadikan penghalang…..
    cinta……..
    tidak kenal akan usia, dan masa……
    cinta……..
    lahirnya dendan tujuh warna, tujuh rasa, tujuh deria……….
    cinta……..
    tangis, tawa, gembira, merana,……….
    cinta……..
    didalamnya ada rindu demdam, duka lara, tangis tawa, ……..
    cinta……..
    satu ungkapan yang susah untuk dinilai dan dinilai………

    most selamanya..

    most
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Male
    Number of posts : 195
    Age : 26
    Location : Depan Laptop
    Popular :
    499 / 100499 / 100

    Registration date : 2009-02-24

    Re: –––•(-•¯Bersama Selamanya Most¯•-)•––-

    Post by most on Thu Feb 26, 2009 3:07 pm

    orang di utara bilang, gunung itu indah.
    aku diam..
    orang di selatan bilang, laut itu indah.
    aku diam..
    orang di timur bilang, bintang itu indah.
    aku diam..
    orang di barat bilang, permata itu indah.
    aku diam..
    orang di utara, selatan, timur, barat, diam..
    aku bilang, MOST yg indah.
    gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak!

    most
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Male
    Number of posts : 195
    Age : 26
    Location : Depan Laptop
    Popular :
    499 / 100499 / 100

    Registration date : 2009-02-24

    Re: –––•(-•¯Bersama Selamanya Most¯•-)•––-

    Post by most on Thu Feb 26, 2009 3:20 pm

    Sad Sad Dahulukala, langit dan laut saling jatuh cinta. Mereka saling
    menyukai di antara satu sama lain. Oleh sebab sangat sukanya laut
    terhadap langit, warna laut sama dengan warna langit. Oleh sebab
    sangat sukanya langit terhadap laut, warna langit sama denga warna
    laut.

    Setiap senja datang, si laut dengan lembut sekali membisikkan kata-
    kata `Aku Cinta Padamu’ ke telinga langit. Setiap kali langit
    mendengar bisikan penuh cinta laut terhadapnya, langit tidak
    menjawab apa-apa , hanya tersipu-sipu malu dengan wajah kemerah-
    merahan.

    Suatu hari, datanglah awan. Melihat kecantikan si langit, awan terus
    jatuh hati terhadap langit, bak cinta pandang pertama. Tetapi tentu
    sahaja langit hanya setia mencintai laut. Setiap hari, langit hanya
    mahu melihat laut sahaja. Awan berasa sedih tetapi ia tidak berputus
    asa mencari cara dan akhirnya mendapat satu akal. Awan mengembangkan
    dirinya seluas dan sebesar mungkin serta menyusup ke tengah-tengah
    di antara langit dan laut. Ia berusaha menghalangi pandangan langit
    dan laut terhadap satu sama lain.

    Laut berasa marah kerana tidak dapat melihat langit. Laut
    mengeluarkan gelombangnya bagi mengusir awan yang mengganggu
    pandangannya. Tetapi tentu sekali usahanya tidak berhasil. Lalu
    datanglah angin yang sejak dulu mengetahui hubungan cinta langit dan
    laut. Angin berasakan perlu membantu langit dan laut menyingkirkan
    awan yang mengganggu perhubungan mereka yang sekian lama terjalin.

    Dengan tiupan keras dan kuat, angin meniup awan. Lantas terpecah-
    pecahlah awan menjadi berselerak ke banyak bahagian, sehingga ia
    tidak berupaya lagi melihat langit dengan jelas dan tidak mampu lagi
    untuk mengungkapkan perasaannya terhadap langit. Kerana rasa
    terseksa menanggung perasaan cinta yang menggunung tinggi terhadap
    langit, awan menangis sedih.

    Hingga sekarang, kasih antara langit dan laut tidak dapat
    dipisahkan. Kita juga dapat melihat di mana mereka menjalin kasih.
    Setiap kali memandang ke hujung laut, di mana ada garisan horizon
    yang menemukan langit dan laut, di situlah mereka sedang berpacaran.
    Mad Mad

    Sponsored content

    Re: –––•(-•¯Bersama Selamanya Most¯•-)•––-

    Post by Sponsored content Today at 11:49 am


      Current date/time is Sun Dec 04, 2016 11:49 am