SABAH

...SELAMAT DATANG...

Selamat datang ke forum sabahan.bigforumpro.com
Selain daripada berforum di sini, komuniti ini juga aktif dalam outing di luar.

Mulaakan Topik Forum Anda hari ini untuk mendapatkan feedback daripada user lain.
SABAH

Komuniti Sabah - Negeri Dibawah Bayu

SELAMAT DATANG KE SABAHAN.BIGFORUMPRO.COM BERFORUM UNTUK MENGUPAS PERSOALAN DAN SEGALA MASALAH YANG ANDA HADAPI BERSAMA-SAMA DENGAN RAKAN ONLINE SABAHAN. TEMUI PENYELESAIAN PERSOALAN ANDA MELALUI INTERNET.

    Mana Yang Diutamakan Kualiti atau Kuantiti???

    Share

    snowy_kitten
    Prebet
    Prebet

    Female
    Number of posts : 12
    Age : 96
    Popular :
    5 / 1005 / 100

    Registration date : 2008-07-07

    Mana Yang Diutamakan Kualiti atau Kuantiti???

    Post by snowy_kitten on Tue Mar 03, 2009 11:47 pm

    salam semua lama bener engak singah menjenguk di web nie...anyway hopefuly sumanya siat dan hopefuly korang sedang berusaha step by step utk memakbulkan resolution for this year heheheh..anyway for today i just wanna share wit u all wit my topic for this time...dalam byk2 hal yg korang suma buat dan pilih which 1 yg korang lebih utamakan KUALITI or KUANTITI..just choose 1 of it spy and share apa sebab2 korang pilih...saya pun nak renung2 kan pendapat korang dan kwn2 yg len dpt some of ur idea...kalau saya dberi peluang utk pilih tu hahahah...tungu dulu nanti akhir crita baru share ngan korang yerr.... Smile suma perkongsian pendapat anda adalah amat dihargaii.. gelak!

    SyaLizz
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 3947
    Age : 59
    Location : dalam lappy
    Popular :
    89 / 10089 / 100

    Registration date : 2008-12-13

    Re: Mana Yang Diutamakan Kualiti atau Kuantiti???

    Post by SyaLizz on Wed Mar 04, 2009 12:05 am

    KUALITI:
    Like a Star @ heaven Satu perkara yg penting.cthnya klu mau beli brg msti la mau tgo kualiti dia..mcm brg tuh thn lama spya dpt mgelakkan pembaziran n tuk kepuasan diri sendiri.
    Like a Star @ heaven N kena tgo kdaan kita tuh sendiri larh.
    KUANTITI:
    Like a Star @ heaven Ni pula terpulang dri diri sendiri n nilai dari segi pengunaan..
    Like a Star @ heaven Kalau tidak penting sgt ckit pun ok larh..heheheehebuli fhm juga bha kan,apa maksud aku.. idea!

    Like a Star @ heaven Kesimpulannya,kualiti tuh penting!


    lutau
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 1619
    Age : 37
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-12

    Re: Mana Yang Diutamakan Kualiti atau Kuantiti???

    Post by lutau on Wed Mar 04, 2009 5:19 pm

    Yup thats rite! Bg aku kualiti lebih penting drpd kuantiti. Sbb tak kiralah berapa byk pun kuantiti yg kita ada, tapi klu tak berkualiti, tak guna gak. Bila sebut kualiti, it means sesuatu yg bernilai dan berbaloi utk dimiliki dan secara tak langsung individu or pihak b'kaitan akan mencapai tahap kepuasan yang maksimum. Dan pabila kita memiliki sesuatu yg b'kualiti tu, means kita akan menjaganya dgn sebaik2nya kerana kualiti yg dia ada dan tentulah akan menghargainya. Tapi, bg aku kena seimbangkanlah antara kuantiti ngan kualiti tu..lebih atau kurang antara keduanya mgkin akan m'ybbkan pembaziran or kerugian... idea!

    Aku rs setakat tu jakla pendapat aku...hehe idea!



    _________________

    not21
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Female
    Number of posts : 1810
    Age : 29
    Location : smwhere in kk
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-02-08

    Re: Mana Yang Diutamakan Kualiti atau Kuantiti???

    Post by not21 on Wed Mar 04, 2009 6:17 pm

    kuantiti??? atau Kualiti??... :thinking:
    mana tatu ar.... ehehe Very Happy
    ianya berbeza dalam semua perkara...

    Cool if i were a manager, i want it both..-->cuba bayangkan, jika seorang pekerja yang berkualiti berkerja d dalam sebuah syarikat mampu memajukan syarikat itu, apa lagi kalau orang yang berkualiti itu dalam satu kuantiti yang banyak.. pastinya syarikat mereka itu lebih maju dan setaraf dengan syarikat besar yang lain...
    oleh itu, kita perlukan kualiti dalam satu kuantiti yang diperlukan untuk maju setanding dengan syarikat besar yang lain...
    Cool
    aiiikKK!! Shocked merepek uda ekeke... Laughing bingung urang...

    Sebenarnya, kualiti adalah diutamakan sebelum kuantiti. Kenapa?? tanpa kualiti kita tidak akan berkembang dengan lebih hebat lagi... walau sejumlah mana kuantiti yang ada, tanpa kualiti, blm pasti sesuatu akan menjadi lebih maju...Betul ke tak betul?
    ehehe
    idea! :thinking:

    eddy
    Laftenen
    Laftenen

    Male
    Number of posts : 455
    Age : 36
    Location : amsterdam konon...
    Popular :
    1 / 1001 / 100

    Registration date : 2009-02-16

    Re: Mana Yang Diutamakan Kualiti atau Kuantiti???

    Post by eddy on Thu Mar 05, 2009 12:44 pm

    Tentulah kualitinya kerna kualiti teras kejayaan..hehehe Very Happy

    stubborngurlz_yoyo
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 838
    Age : 27
    Location : tawau (qunak)
    Popular :
    10 / 10010 / 100

    Registration date : 2009-01-06

    Re: Mana Yang Diutamakan Kualiti atau Kuantiti???

    Post by stubborngurlz_yoyo on Thu Mar 05, 2009 1:06 pm

    erm :thinking: kadang2 kuantiti memang lg penting :best: tp kualiti juga always penting :pisang:

    rex
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Male
    Number of posts : 172
    Age : 27
    Location : tawau,sabah
    Popular :
    21 / 10021 / 100

    Registration date : 2009-03-04

    Re: Mana Yang Diutamakan Kualiti atau Kuantiti???

    Post by rex on Sat Mar 07, 2009 4:38 am

    klu dua-dua buli ka??? affraid

    dY4H
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 383
    Age : 30
    Location : Lahad Datu
    Popular :
    500 / 100500 / 100

    Registration date : 2008-11-15

    Re: Mana Yang Diutamakan Kualiti atau Kuantiti???

    Post by dY4H on Sat Mar 07, 2009 8:46 am

    not21 wrote:kuantiti??? atau Kualiti??... :thinking:
    mana tatu ar.... ehehe Very Happy
    ianya berbeza dalam semua perkara...

    Cool if i were a manager, i want it both..-->cuba bayangkan, jika seorang pekerja yang berkualiti berkerja d dalam sebuah syarikat mampu memajukan syarikat itu, apa lagi kalau orang yang berkualiti itu dalam satu kuantiti yang banyak.. pastinya syarikat mereka itu lebih maju dan setaraf dengan syarikat besar yang lain...
    oleh itu, kita perlukan kualiti dalam satu kuantiti yang diperlukan untuk maju setanding dengan syarikat besar yang lain...
    Cool
    aiiikKK!! Shocked merepek uda ekeke... Laughing bingung urang...

    Sebenarnya, kualiti adalah diutamakan sebelum kuantiti. Kenapa?? tanpa kualiti kita tidak akan berkembang dengan lebih hebat lagi... walau sejumlah mana kuantiti yang ada, tanpa kualiti, blm pasti sesuatu akan menjadi lebih maju...Betul ke tak betul?
    ehehe
    idea! :thinking:


    aku setuju 100% idea!
    betul betul tu.... idea!
    tanpa kualiti yg baik sTiap pRoduk or hasil kerja xkan nmpak hasil yg mMuaskan...
    cam skrg sBagai pGuna yg BIJAK,kita mesti pilih kualiti...
    bia kuantiti yg bNyak tapi kualiti yg kurang...
    mana kita mo beli owh... noo1
    bNyak sak tapi baru 1 ari guna sDah rosak Tekanan!
    tampar!! ku cerita sal pGuna la pula... :-@
    :wee:

    Sponsored content

    Re: Mana Yang Diutamakan Kualiti atau Kuantiti???

    Post by Sponsored content Today at 4:35 am


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:35 am