SABAH

...SELAMAT DATANG...

Selamat datang ke forum sabahan.bigforumpro.com
Selain daripada berforum di sini, komuniti ini juga aktif dalam outing di luar.

Mulaakan Topik Forum Anda hari ini untuk mendapatkan feedback daripada user lain.
SABAH

Komuniti Sabah - Negeri Dibawah Bayu

SELAMAT DATANG KE SABAHAN.BIGFORUMPRO.COM BERFORUM UNTUK MENGUPAS PERSOALAN DAN SEGALA MASALAH YANG ANDA HADAPI BERSAMA-SAMA DENGAN RAKAN ONLINE SABAHAN. TEMUI PENYELESAIAN PERSOALAN ANDA MELALUI INTERNET.

    isu pasal naik brg...

    Share

    ___sijai___
    Kopral
    Kopral

    Male
    Number of posts : 35
    Age : 33
    Location : internet
    Popular :
    300 / 100300 / 100

    Registration date : 2008-07-08

    isu pasal naik brg...

    Post by ___sijai___ on Tue Jul 08, 2008 7:36 pm

    tguk skrg harga brg pun sdh naik.....minyak naik,berak naik...rokok naik...mcm2 lg la naik entah la apa nak jd kerajaan nie....ssh...

    Guest
    Guest

    Re: isu pasal naik brg...

    Post by Guest on Tue Jul 08, 2008 9:15 pm

    ___sijai___ wrote:tguk skrg harga brg pun sdh naik.....minyak naik,berak naik...rokok naik...mcm2 lg la naik entah la apa nak jd kerajaan nie....ssh...

    betul2 harga pinang awek pun naik.. Sad Sad
    wakakakazz

    *mas*
    Orang Lama
    Orang Lama

    Female
    Number of posts : 34
    Age : 104
    Location : Kejora Bintang
    Popular :
    500 / 100500 / 100

    Registration date : 2008-07-07

    Re: isu pasal naik brg...

    Post by *mas* on Tue Jul 08, 2008 9:29 pm

    farao sunny adui, salah letak ka apa ni..hermmm...sila letak thread ni di Isu-isu semasa. Tuan moderator, sila pantau kerja anda. tHanks.

    JoRy
    Kopral
    Kopral

    Female
    Number of posts : 35
    Age : 33
    Location : di bwh meja..
    Popular :
    5 / 1005 / 100

    Registration date : 2008-07-08

    Re: isu pasal naik brg...

    Post by JoRy on Wed Jul 09, 2008 3:41 pm

    Mr__________________Sakai wrote:
    ___sijai___ wrote:tguk skrg harga brg pun sdh naik.....minyak naik,berak naik...rokok naik...mcm2 lg la naik entah la apa nak jd kerajaan nie....ssh...

    betul2 harga pinang awek pun naik.. Sad Sad
    wakakakazz

    pinang awek pun naik ka.. Laughing


    _________________
    ~if yOu cOuld sEe mE nOw~

    JoRy

    SABAH
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 748
    Age : 33
    Location : Papar - Kota Kinabalu -Kudat
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-01

    Re: isu pasal naik brg...

    Post by SABAH on Wed Jul 09, 2008 7:03 pm

    Ada orang tanya kenapa harga minyak naik?? tp setahu saya harga mimnyak tidak naik... cuma dulu kerajaan tolong kita beli minyak.. dulu kerajaan tolong kita beli minyak melalui subsidi.. oleh itu kita tidak perlu membayar harga sebenar minyak tersebut.. kita hanya bayar sebahagian.. sekarang.. kerajaan tak bagi subsidi sudah.. kerajaan tidak tolong kita bayar minyak jadi harga minyak tu kita kena bayar sepenuhnya.. RM2.80 bukan harga minyak naik tapi orang dah tak tolong dah kita beli Very Happy so kita kena berusaha sendiri la..


    _________________




    ░░ Choices Define Personality ░░


    Contact www.w8_left


    snowy_kitten
    Prebet
    Prebet

    Female
    Number of posts : 12
    Age : 96
    Popular :
    5 / 1005 / 100

    Registration date : 2008-07-07

    Re: isu pasal naik brg...

    Post by snowy_kitten on Sun Aug 17, 2008 3:19 pm

    heheheh...yg penting pndai kawal nafsu berbelanja..beli brng2 yg perlu jak jan ubah cara hidup drpd membazir kpd berjimat cermat..pasal harga minyak naik kita hanya mampu menyuarakan tpi suma tindakan adalah daripada pihak yg arif berkenaan mengapa harga minyak naik..so kita as pengguna perlu berfikir bahawa bukan sewenangnya pihak berkenaan menaikkan harga heheh..tpi itu kpd orng2 yg btanggunjawap seja yg tak btangungjawap tpi suka2 nek harga tu gue engak tau la sendiri mau fikir walalalla....

    lily_lady2326
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 2717
    Age : 26
    Location : di saaaaaaNa~
    Popular :
    7 / 1007 / 100

    Registration date : 2008-07-20

    Re: isu pasal naik brg...

    Post by lily_lady2326 on Sun Aug 17, 2008 8:35 pm

    :-@ bukankah ada menifesto yg mengatakan harga minyak akan di kurangkan :-@

    hehehheeee kalu harga pinangan nek musti harga pinang turut nek... lol!

    tp susahlah sket kalu student ni... elaun PA & MA jer tmpat bergantung so..kta piQiak la sndrii...

    lool yg penting kita msih tetap berhidup.. :-@

    eddy
    Laftenen
    Laftenen

    Male
    Number of posts : 455
    Age : 36
    Location : amsterdam konon...
    Popular :
    1 / 1001 / 100

    Registration date : 2009-02-16

    Re: isu pasal naik brg...

    Post by eddy on Thu Feb 19, 2009 12:48 pm

    Sekarang walaupun harga minyak sdh trn tp hrg brg keperluan harian masih lg mahal....apo nok buek???nasib nasib :-@

    Sponsored content

    Re: isu pasal naik brg...

    Post by Sponsored content Today at 4:38 am


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:38 am