SABAH

...SELAMAT DATANG...

Selamat datang ke forum sabahan.bigforumpro.com
Selain daripada berforum di sini, komuniti ini juga aktif dalam outing di luar.

Mulaakan Topik Forum Anda hari ini untuk mendapatkan feedback daripada user lain.
SABAH

Komuniti Sabah - Negeri Dibawah Bayu

SELAMAT DATANG KE SABAHAN.BIGFORUMPRO.COM BERFORUM UNTUK MENGUPAS PERSOALAN DAN SEGALA MASALAH YANG ANDA HADAPI BERSAMA-SAMA DENGAN RAKAN ONLINE SABAHAN. TEMUI PENYELESAIAN PERSOALAN ANDA MELALUI INTERNET.

    Convert,Hari Convert dan Nikahku..

    Share

    SyaLizz
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 3947
    Age : 59
    Location : dalam lappy
    Popular :
    89 / 10089 / 100

    Registration date : 2008-12-13

    Convert,Hari Convert dan Nikahku..

    Post by SyaLizz on Sat Mar 14, 2009 10:55 pm

    Atau tukar agama..RC to MUSLIM.
    Apa yg aku harus buat?
    Camna memulakannya?
    Hmm..di sini aku nak minta bimbingan dan tunjuk ajar pada kamu semua yg bgelar muslim.
    Tuk pengetahuan semua,aku mau tukar agama bkn semata2 mau kawin dgn urg yg kusayangi.
    Tpi ikhlas dari hati.
    Aku tau bknnya senang mau bt kputusan tuk memilih tukar agama.
    Ia memerlukan pengorbanan yg besar serta keikhlasan.
    Sebenarnya dari di bangku sekolah menengah lagi hati ni tertarik tuk memilih agama islam.
    Time sekolah aku tinggal dgn saudara muslim, bnyk yg ku tau ttg agama islam.
    Dan, kebanyakan juga saudaraku sendiri muslim.
    Lebih tertarik bila tgo tulisan jawi(x fhm tpi suka ikut2 tulis, hehee) n dgr org laungkan azan d surau yg berdekatan.
    Hati rasa lapang,damai ja..
    Lebih menguatkan lagi hatiku apabila dpt bf muslim yg ku harap dapat membimbingku.
    Selain drpd tuh, kbnyakan kwn2 rapat juga muslim yg begitu memahami diriku.Sbb, mgkin tidak lama lagi aku akan convert.
    Oleh itu,aku amat berharap spya korang dpt memberi bimbingan,kaunseling,pedoman dan tunjuk ajar padaku.

    Terima kasih. Sad
    P/s:Ada nama cadangan korang yg sesuai ka tuk aku?
    Setakat ni, ada 1 nama yg aku suka.Helizza Abdullah..Dear_lynn yg kc suggest..
    So far, i like this name,Abg Muss pun suka sbb dia ckp nama asalku(Lizz)still ada.
    Klu Terry SyahLizzie buli/ada ka? Smile
    Ahahahaa...Abg Muss ckp teda dlm kamus.. scratch gelak!


    Last edited by Nur_SyaLiza_Liyana on Sun Apr 05, 2009 12:06 pm; edited 1 time in total

    lutau
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 1619
    Age : 37
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-12

    Re: Convert,Hari Convert dan Nikahku..

    Post by lutau on Sun Mar 15, 2009 9:30 am

    ermmm...tersentuh baca pengakuan liz dalenk tu...nampak ada keikhlasan yg amat mendalam d situ.. Smile

    tiada syarat berat p0n klu nak convert to Muslim ni liz dalenk...asalkan d pihak liz dalenk teda yg menghalang keras. namun, yg paling penting ialah keinginan utk convert tu adalah btul2 dari hati liz sendiri. bg aku, klu liz dalenk suda benar2 bersedia utk semua itu,first skali liz dalenk kenala pegi ke pejabat agama (muis) d tmpt liz sna. liz kena berjumpa ngan pegawai agama sna dan terangkan niat liz itu. paling bagus klu liz dalenk ditemani oleh teman muslim semasa ke sna, so liz takla kekok or nervous kan..then, ada borang lg nak kena isi tu...kemudian, pihak pejabat tu akan terangkan prosedur seterusnya...klu tak silap, nnt liz dalenk akan mengikuti satu program utk mualaf2 la...itu sebagai langkah bimbingan awal la...
    Smile

    apa2pun, langkah pertama liz kena buat ialah liz pegi pejabat agama dlu, oke...
    I love you

    ttg nama tu...aku nak cadang gak ni kenen...haha...klu nama Nur Elizzasyah Abdullah..oke ke?
    Very Happy


    _________________

    yeokok_rosse@nanacey
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 10742
    Age : 68
    Location : keY keY lanD belOw da wiNd
    Popular :
    88 / 10088 / 100

    Registration date : 2008-11-11

    Re: Convert,Hari Convert dan Nikahku..

    Post by yeokok_rosse@nanacey on Sun Mar 15, 2009 10:55 am

    Smile pedun...i love u soooooooooooooo much... Muah!! Muah!!

    actually, dr dulu aku npk kow bersemangat tuk menjadi salah seorang 'wanita baru' dalam agama islam ini... bkoz kow xpernah mengatakan sumtink bout 'islam'....mayB, kow suda benar2 'bersedia'....

    n im really happy when u say...ko nk masuk muslim.... itu adalah suatu berita yg paling mengembirakan bagi aku yg sememangnya suda beragama islam. kerana salah seorg sahabat yg baru ku kenali telah/berhajat untuk masuk muslim...walau pun tempoh perkenalan kami boleh di kira 'singkat'... n apa yang aku sangat suka ialah kow ingin menjadi 'wanita muslim'...

    makasey pedun...

    eya.....apa yg perlu kow lakukan adalah seperti apa yg sis lutau ckp itu. n seboleh2nya untuk setiap proses itu, kow kena benar2 'xlas' n bersedia untuk menerima apa2 juga yg perlu di lakukan. 'JANGAN SESEKALI BERPUTUS ASA N TEKADKAN DALAM HATI, ISLAM ADALAH AGAMAKU'...

    kow boleh belajar perlahan2 untuk menjadi islam.....dan sesungguhnya, kow akan mudah menerima islam sendiri jika hati kow sudah benar2 menjadi 'islam'..

    tentang nama tu, aku ingin cadangkan 'NUR LIZWA ABDULLAH'.. di mana 'NUR = CAHAYA', LIZ = NAMA KEKAL, WA = SEBAGAI TAMBAHAN'

    semoga kow sihat selalu n berdoala supaya proses penukaran agama berjalan dengan baik, selamat n lancar. idea!


    _________________
    http://yeokoklife.blogspot.com/


    Contact yeokok


    ~~the FutUre bElonGs tO tHosE wHo bElieVe In thE BeautY Of thEir DreamS~~


    Send IM

    SyaLizz
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 3947
    Age : 59
    Location : dalam lappy
    Popular :
    89 / 10089 / 100

    Registration date : 2008-12-13

    Re: Convert,Hari Convert dan Nikahku..

    Post by SyaLizz on Sun Mar 15, 2009 2:09 pm

    L|a wrote:ermmm...tersentuh baca pengakuan liz dalenk tu...nampak ada keikhlasan yg amat mendalam d situ.. Smile

    tiada syarat berat p0n klu nak convert to Muslim ni liz dalenk...asalkan d pihak liz dalenk teda yg menghalang keras. namun, yg paling penting ialah keinginan utk convert tu adalah btul2 dari hati liz sendiri. bg aku, klu liz dalenk suda benar2 bersedia utk semua itu,first skali liz dalenk kenala pegi ke pejabat agama (muis) d tmpt liz sna. liz kena berjumpa ngan pegawai agama sna dan terangkan niat liz itu. paling bagus klu liz dalenk ditemani oleh teman muslim semasa ke sna, so liz takla kekok or nervous kan..then, ada borang lg nak kena isi tu...kemudian, pihak pejabat tu akan terangkan prosedur seterusnya...klu tak silap, nnt liz dalenk akan mengikuti satu program utk mualaf2 la...itu sebagai langkah bimbingan awal la...
    Smile

    apa2pun, langkah pertama liz kena buat ialah liz pegi pejabat agama dlu, oke...
    I love you

    ttg nama tu...aku nak cadang gak ni kenen...haha...klu nama Nur Elizzasyah Abdullah..oke ke?
    Very Happy
    Like a Star @ heaven Thanks 4sharing Lutau dalenk. I love you
    Like a Star @ heaven Memang tiada halangan dari pihak keluargaku.
    Like a Star @ heaven Hmm, dalenk..mo tnya lgi ni.
    Like a Star @ heaven Selain drpd nama, apa lgi yg mo kana tukar?
    Like a Star @ heaven I/c perlu juga mo tukar?And ada penjamin ka?
    Like a Star @ heaven Ibupaba perlu hadirkah?And program tuh ambik masa berapa lama?
    Like a Star @ heaven Sorry bnyk tanya.. :hide:
    Like a Star @ heaven Nur Elizzasyah Abdullah.Wah!cantiknya nama.AKu sukaaaa. :miss:

    SyaLizz
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 3947
    Age : 59
    Location : dalam lappy
    Popular :
    89 / 10089 / 100

    Registration date : 2008-12-13

    Re: Convert,Hari Convert dan Nikahku..

    Post by SyaLizz on Sun Mar 15, 2009 2:23 pm

    yeokok_rosse@nanacey wrote: Smile pedun...i love u soooooooooooooo much... Muah!! Muah!!

    actually, dr dulu aku npk kow bersemangat tuk menjadi salah seorang 'wanita baru' dalam agama islam ini... bkoz kow xpernah mengatakan sumtink bout 'islam'....mayB, kow suda benar2 'bersedia'....

    n im really happy when u say...ko nk masuk muslim.... itu adalah suatu berita yg paling mengembirakan bagi aku yg sememangnya suda beragama islam. kerana salah seorg sahabat yg baru ku kenali telah/berhajat untuk masuk muslim...walau pun tempoh perkenalan kami boleh di kira 'singkat'... n apa yang aku sangat suka ialah kow ingin menjadi 'wanita muslim'...

    makasey pedun...

    eya.....apa yg perlu kow lakukan adalah seperti apa yg sis lutau ckp itu. n seboleh2nya untuk setiap proses itu, kow kena benar2 'xlas' n bersedia untuk menerima apa2 juga yg perlu di lakukan. 'JANGAN SESEKALI BERPUTUS ASA N TEKADKAN DALAM HATI, ISLAM ADALAH AGAMAKU'...

    kow boleh belajar perlahan2 untuk menjadi islam.....dan sesungguhnya, kow akan mudah menerima islam sendiri jika hati kow sudah benar2 menjadi 'islam'..

    tentang nama tu, aku ingin cadangkan 'NUR LIZWA ABDULLAH'.. di mana 'NUR = CAHAYA', LIZ = NAMA KEKAL, WA = SEBAGAI TAMBAHAN'

    semoga kow sihat selalu n berdoala supaya proses penukaran agama berjalan dengan baik, selamat n lancar. idea!
    Like a Star @ heaven Trima kasih pedun.
    Like a Star @ heaven Terharunya aku dgn penerimaan serta tunjuk ajar kamu. Sad
    Like a Star @ heaven Pedun, nnti mo p muis kc kawan aku arr.
    Like a Star @ heaven Aku mau ko,Luna n Dian ada bersama.
    Like a Star @ heaven Pedun, mudah2an aku diberi petunjuk dlm agama ni.Aku ingin sgt mendalaminya.
    Like a Star @ heaven Diharap korang sentiasa memberi tunjuk ajar.
    Like a Star @ heaven Nur Lizwa Abdullah..Pun cantik juga.. I love you
    Like a Star @ heaven Bah, susah la aku mo bt pilihan ni nnti. Smile
    Like a Star @ heaven Neway, makasih ah pedun. Sad

    SyaLizz
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 3947
    Age : 59
    Location : dalam lappy
    Popular :
    89 / 10089 / 100

    Registration date : 2008-12-13

    Re: Convert,Hari Convert dan Nikahku..

    Post by SyaLizz on Mon Mar 30, 2009 12:09 am

    Hai kawan2 semua.Hmmm mo bgi tau kenen kmu ni.

    Hari rabu dpn aku mau convert sd.So kena p Muis larr.

    Siapa2 yg dapat c kwn aku selain dri c Luna,Dian & Pye(yg dah kompom) siapa lgi yg blh temankan aku..

    Hikhikhikhik..neves ckit larhhh..

    Aku bt kali pagi hari rabu arrr.. I love you

    yeokok_rosse@nanacey
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 10742
    Age : 68
    Location : keY keY lanD belOw da wiNd
    Popular :
    88 / 10088 / 100

    Registration date : 2008-11-11

    Re: Convert,Hari Convert dan Nikahku..

    Post by yeokok_rosse@nanacey on Wed Apr 01, 2009 12:56 am

    pedun.....suwie..xdapat c teman sok...sa keja...pa2 pown....sa sangat2 berbesar hati ,menerima tetamu baru dalam agama islam...terima kasih pedun....sa akan cuba bantu yang dapat di bantu..semoga dirimu mendapat 'NUR' dr'NYA....ALLAH SWT....

    jan gabra ahh...tenangkan hati n perasaan..nescaya tiada apa2 yang perlu di takutkan....pasti segalanya lancar n selamat..yang penting tekadkan dalam hati 'ISLAM AGAMAKU'....

    pedun..i really love u since u be my fren...hope..kita akan selamanya bersahabat..

    Muah!!



    _________________
    http://yeokoklife.blogspot.com/


    Contact yeokok


    ~~the FutUre bElonGs tO tHosE wHo bElieVe In thE BeautY Of thEir DreamS~~


    Send IM

    -(`imp.drlg)-
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 2287
    Age : 34
    Location : alam maya
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-06

    Re: Convert,Hari Convert dan Nikahku..

    Post by -(`imp.drlg)- on Wed Apr 01, 2009 2:29 am

    Muah!! liz baca la 2 khalimah syahadah dgn tenang k. luv u pren :???:

    SyaLizz
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 3947
    Age : 59
    Location : dalam lappy
    Popular :
    89 / 10089 / 100

    Registration date : 2008-12-13

    Re: Convert,Hari Convert dan Nikahku..

    Post by SyaLizz on Wed Apr 01, 2009 2:51 am

    yeokok_rosse@nanacey wrote:pedun.....suwie..xdapat c teman sok...sa keja...pa2 pown....sa sangat2 berbesar hati ,menerima tetamu baru dalam agama islam...terima kasih pedun....sa akan cuba bantu yang dapat di bantu..semoga dirimu mendapat 'NUR' dr'NYA....ALLAH SWT....

    jan gabra ahh...tenangkan hati n perasaan..nescaya tiada apa2 yang perlu di takutkan....pasti segalanya lancar n selamat..yang penting tekadkan dalam hati 'ISLAM AGAMAKU'....

    pedun..i really love u since u be my fren...hope..kita akan selamanya bersahabat..

    Muah!!

    Its oke pedun..
    Aku fhm juga tuh~!
    Most important time aku nikah nnti..
    Klu tidak hadir ..bha fhm2 la tuh..ehehe..~!
    tima ksi atas bimbingan kamu semua yg bgelar saudara baruku.
    trima ksi bnyk2.. Sad

    SyaLizz
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 3947
    Age : 59
    Location : dalam lappy
    Popular :
    89 / 10089 / 100

    Registration date : 2008-12-13

    Re: Convert,Hari Convert dan Nikahku..

    Post by SyaLizz on Wed Apr 01, 2009 2:55 am

    -(`imp.drlg)- wrote:Muah!! liz baca la 2 khalimah syahadah dgn tenang k. luv u pren :???:

    Tengkiu so much pyan~!

    Aku hafal sd apa yg ko semes tdi..hehee jap ja..

    Mudah2an sok sekali sebut ja..Amin.

    SyaLizz
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 3947
    Age : 59
    Location : dalam lappy
    Popular :
    89 / 10089 / 100

    Registration date : 2008-12-13

    Re: Convert,Hari Convert dan Nikahku..

    Post by SyaLizz on Wed Apr 01, 2009 2:58 am

    Terima kasih pd semua kwn2 yg support aku selama ni.
    And, aku amat terharu dgn penerimaan kamu semua masuk dalam umatmu.
    Aku harap, kamu sentiasa mberi tujuk ajar serta bimbingan dgnku.
    Siapa2 yg tidak dpt pigi esok(hari convert aku)x pa la.
    Aku fhm juga situasi kamu..ehehehe..
    But, yg paling pnting time aku nikah nnti~!
    Siapa tida pigi kna denda tuh taw~!
    Huehuehue..

    Nama baruku: Nur SyazLiza Abdullah I love you


    Last edited by Tery_Lizzie_Lizz on Wed Apr 01, 2009 7:37 pm; edited 1 time in total

    SyaLizz
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 3947
    Age : 59
    Location : dalam lappy
    Popular :
    89 / 10089 / 100

    Registration date : 2008-12-13

    Re: Convert,Hari Convert dan Nikahku..

    Post by SyaLizz on Wed Apr 01, 2009 7:35 pm

    Assalamualaikum slmt ptg semua..
    Kini aku dah menjadi seorang muslim yg sah.
    Di ksempatan ini aku ingin mgucapkan bt korang semua yg tlh bnyk mberi tunjuk ajar serta bimbingan.
    Tuk Pyan n Jasz..thanks 4da semes last nite.
    Hehehe kijap ja aku hafal khalimah syahadah tuh.
    N tidak lupa pd Dear_Nur,Rose,Lutau & Eyda..n kwn2 friendsterku..yg tlh bnyk mberi sokongan pd ku.
    Esxpcially thanks a lots to my Bf(Muss), Dian,Luna and Pye(Dian friend)coz tlh bnyk mbantu serta kc tenang aku dri mula smpai la akhir pengislamanku.
    Diorg la yg bnyk bntu,dri jam 10am-3.30pm tnya ini itu d Muis tdi.
    Tdi mula2 dtg aku pakai selendang ja,but diorg ckp mau ambik pix pakai tudung..So,kami beli la tudung then trus pakai sna juga.Aku lngsung xtau pakai ni.C Pye la yg brusaha pasal pemakaian tudung.
    Dgn sekali sj mgucapkan khalimah syahadah aku kini tlh bgelar sbgai muslim yg sah.
    Time ustazah tuh mberi nasihat huh~!sejuk btul tgnku..aku gengam tgn Dian erat2 smpai la mjlis tuh selesai.
    Rasa cam mo nngis ohhh..diorg smua yg ada sma2 aku time tuh pun rasa amat trharu ni..aku ckit lgi mo nngis.hehee.Yg lucu kami rasakan adakah patut urg sana automatic kena April Fool bha sbb aku pakai tudung diorg dian ma luna nda.Urg sna sngka antra dioeg 2 yg mo masuk muslim hehehehehe..adalah dlm4,5 urg kena camtusandinya.
    Pastu kmi p beli kain,selendang,tudung,apa2 yg ptutlah tuk nikah hehehe..
    Neway,thanks a lots to all my friend.
    Ops..lupa kctau nama baruku:
    **Nur Syaliza Liyana Malis Abdullah**
    Pasni kamu panggil aku Liyana or syaliza kahehehe


    Last edited by Tery_Lizzie_Lizz on Wed Apr 01, 2009 7:40 pm; edited 1 time in total

    (o.egem.o)
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 4063
    Age : 31
    Location : d mana2 aku sll stay d c2 la..
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Convert,Hari Convert dan Nikahku..

    Post by (o.egem.o) on Wed Apr 01, 2009 7:38 pm

    lol! :wee: :ewah: :best:
    masi blh ba kn panggil lizz ni?

    SyaLizz
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 3947
    Age : 59
    Location : dalam lappy
    Popular :
    89 / 10089 / 100

    Registration date : 2008-12-13

    Re: Convert,Hari Convert dan Nikahku..

    Post by SyaLizz on Wed Apr 01, 2009 7:44 pm

    Buli2..aku nda mau urg lupakan manusia yg bergelar Lizz ni wujud hehehe..Coz krna nama(Lizz) ni la aku kini bgelar muslim,aku kenal dgn bakal husb ku,n krna nama ni la juga aku kenal korang semua dlm forum,friendster n yahoo messenger. I love you

    (o.egem.o)
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 4063
    Age : 31
    Location : d mana2 aku sll stay d c2 la..
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Convert,Hari Convert dan Nikahku..

    Post by (o.egem.o) on Wed Apr 01, 2009 7:46 pm

    ehehe..
    hbs lizz ko bla plak kwin?
    nnt jgn lupa a jmpt kami sume knn.. Very Happy

    SyaLizz
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 3947
    Age : 59
    Location : dalam lappy
    Popular :
    89 / 10089 / 100

    Registration date : 2008-12-13

    Re: Convert,Hari Convert dan Nikahku..

    Post by SyaLizz on Wed Apr 01, 2009 7:54 pm

    Yah yah opkoz..kami tgh urus skrg ni klu dapat kc awal akad nikah tuh(b4 bln 5)kami akan bt.
    Tinggal tunggu jabatan c muss kc lulus surat mohon kawin ja ni hehehe..
    Opkoz kami jemput kamu tuh..hehehe..
    Rombongan dari KK to Keningau.
    Apa2 hal ttg penetapan date tuh nnti aku c inform juga k. Smile

    (o.egem.o)
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 4063
    Age : 31
    Location : d mana2 aku sll stay d c2 la..
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Convert,Hari Convert dan Nikahku..

    Post by (o.egem.o) on Wed Apr 01, 2009 7:55 pm

    wuiks lizz mana satu knn ko dlm gmbr 2?
    mcm aku ndak cam sdh ni.. Laughing

    SyaLizz
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 3947
    Age : 59
    Location : dalam lappy
    Popular :
    89 / 10089 / 100

    Registration date : 2008-12-13

    Re: Convert,Hari Convert dan Nikahku..

    Post by SyaLizz on Wed Apr 01, 2009 8:08 pm

    Wakakaakaka..pilihlah yg mana satu tulak yg pakai ispik tuh ja..

    Adeiii tuh la pasal ramai yg kena April Fool tdi di Muis.

    Diorg ingat aku ni Cuma saksi..adeiiii sandii.. gelak! gelak! gelak!

    ada cop April fool kali ni wajahku..wakakaka..cari smpai dpt arr..

    Jap aku tgh try mau donlod pic kami klu buli kc post.

    p/s:camna tuh mau post lupa uda heheeh..

    (o.egem.o)
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 4063
    Age : 31
    Location : d mana2 aku sll stay d c2 la..
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Convert,Hari Convert dan Nikahku..

    Post by (o.egem.o) on Wed Apr 01, 2009 8:10 pm

    hahaha..ok..
    cpt2 ko upload..
    mo kami tgk knn the new lizz ni.. Very Happy

    SyaLizz
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 3947
    Age : 59
    Location : dalam lappy
    Popular :
    89 / 10089 / 100

    Registration date : 2008-12-13

    Re: Convert,Hari Convert dan Nikahku..

    Post by SyaLizz on Wed Apr 01, 2009 8:14 pm



    ni sd siap c luna kc pakai tudung..adoii mo mandi peluh bha aku.

    Bkn panas tapi neves ni..hikhikhik..


    Ni mula2 datang pi Muis.cubaan tudung yg pertama di pakaikan oleh Luna hikhikhik..macam?ada ngam ka?


    Last edited by Tery_Lizzie_Lizz on Wed Apr 01, 2009 8:18 pm; edited 1 time in total

    (o.egem.o)
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 4063
    Age : 31
    Location : d mana2 aku sll stay d c2 la..
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Convert,Hari Convert dan Nikahku..

    Post by (o.egem.o) on Wed Apr 01, 2009 8:15 pm

    ngam lizz..
    u r look better than before..ehehe Cool

    SyaLizz
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 3947
    Age : 59
    Location : dalam lappy
    Popular :
    89 / 10089 / 100

    Registration date : 2008-12-13

    Re: Convert,Hari Convert dan Nikahku..

    Post by SyaLizz on Wed Apr 01, 2009 8:20 pm

    Hehehe pengsem..u noe..i dun believe when I c my face in da mirror..hehehe..so different ~!

    (o.egem.o)
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 4063
    Age : 31
    Location : d mana2 aku sll stay d c2 la..
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Convert,Hari Convert dan Nikahku..

    Post by (o.egem.o) on Wed Apr 01, 2009 8:21 pm

    iya lizz..
    erm rasa mcm pena tgk ni..
    ko mcm cg ct hajar yg dkt af 2..
    ehehe.. Cool

    SyaLizz
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 3947
    Age : 59
    Location : dalam lappy
    Popular :
    89 / 10089 / 100

    Registration date : 2008-12-13

    Re: Convert,Hari Convert dan Nikahku..

    Post by SyaLizz on Wed Apr 01, 2009 8:23 pm



    C pye pun sama hehehe


    Time ni dian ma pye smpai sd..trus dia tangkap aku mau ambik pict ni adeii..

    (o.egem.o)
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 4063
    Age : 31
    Location : d mana2 aku sll stay d c2 la..
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Convert,Hari Convert dan Nikahku..

    Post by (o.egem.o) on Wed Apr 01, 2009 8:25 pm

    wah lizz sume kwn2 ko syg mo ko knn..ehehe
    bertuahnya ko kn dpt kwn2 mcm drg..ehehe Cool

    Sponsored content

    Re: Convert,Hari Convert dan Nikahku..

    Post by Sponsored content Today at 2:36 am


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 2:36 am