SABAH

...SELAMAT DATANG...

Selamat datang ke forum sabahan.bigforumpro.com
Selain daripada berforum di sini, komuniti ini juga aktif dalam outing di luar.

Mulaakan Topik Forum Anda hari ini untuk mendapatkan feedback daripada user lain.
SABAH

Komuniti Sabah - Negeri Dibawah Bayu

SELAMAT DATANG KE SABAHAN.BIGFORUMPRO.COM BERFORUM UNTUK MENGUPAS PERSOALAN DAN SEGALA MASALAH YANG ANDA HADAPI BERSAMA-SAMA DENGAN RAKAN ONLINE SABAHAN. TEMUI PENYELESAIAN PERSOALAN ANDA MELALUI INTERNET.

    Pergaulan antara lelaki dan wanita : mana lebih best? Mari bincangkan..

    Share

    lutau
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 1619
    Age : 37
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-12

    Pergaulan antara lelaki dan wanita : mana lebih best? Mari bincangkan..

    Post by lutau on Sun Mar 29, 2009 3:32 pm

    Sudah menjadi satu lumrah dalam hidup dikalangan kita manusia, tak kira lelaki mahupun wanita punyai sifat pergaulan sesama manusia. Pergaulan seperti ini dianggap normal dan biasa kita lihat di mana2. Ada segelintir kaum lelaki lebih selesa b'gaul ngan teman sejatina & kurang b'campur/b'gaul ngan kaum berlawanan iaitu wanita. Namun, ada juga kaum lelaki yg lebih selesa b'gaul ngan kaum wanita & kurang b'gaul ngan lelaki. Klu ada pun, paling tidak ngan seorang dua seja. Dan begitu juga kaum wanita, di mana t'dpt sebilangan kaum wanita ini lebih selesa atau suka b'gaul ngan kaum sejenis mereka, dan kurang b'gaul ngan lelaki. Wlupun begitu, keselesaan dalam pergaulan tak kira bg lelaki ataupun wanita ini mungkin juga melibatkan faktor2 lain seperti sikap seseorg itu, cara pembawaan dia, dr segi hobi/minat, dsb....Ada juga sesetengah org suka b'gaul ngan sesiapa seja tak kira lelaki mahupun wanita. Semua dia oke...haha! teaser

    Tapi, itu hanyalah b'dasarkan pemerhatian secara umum. So, bagaimana pula dgn kamu? Kamu biasa atau lebih selesa b'gaul ataupun lebih cenderung b'gaul ngan golongan lelaki atau wanita kah? Atau, tak kira sesiapa...? Atau, kamu mungkin b'gaul ngan seseorg itu b'dasarkan perwatakan mereka, rupa paras, pembawaan/sikap, hobi yg sama, atau apa saja yg membuatkan kamu merasa selesa pabila bersama dgn mereka. Pergaulan ngan golongan mna yg lebih besh.. lelaki atau wanita? idea!

    Mari kita kongsikan dan bincangkan perkara ini dan apa pandangan kamu... Very Happy


    _________________

    (`._LMKiMt _.)
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Female
    Number of posts : 201
    Age : 105
    Location : malaysia
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-02-12

    Re: Pergaulan antara lelaki dan wanita : mana lebih best? Mari bincangkan..

    Post by (`._LMKiMt _.) on Sun Mar 29, 2009 8:01 pm

    hi dalenk lutau
    i welkem bek stelah lama btapa nun d pisuk2 gelak!

    hurmmm
    bessh topik ni
    bg sa mmg org mcm tu wujud d skitar kita samada kamu sdar atau tidak.
    ada wanita yg lebih selesa berkawan n lepak2 dgn kawan lelaki berbanding perempuan...sa pernah btanya ma 'dia' ni...apa sbb dia suka habiskn masa lepak ma kawan2 lelaki banding dgn kwn prempuan?
    dia jwb selamba jak..isshh...klu dgn lelaki siok sikit...cerita advance...ceta keta, motor, kerjaya, duit...duit n duit...hahaha....tapi klu kuar sama prempuan ni kan...malassss sa 'dia' bilang....asyik2 serita pasal bfren.. maklumla sa ni kan single knen...feed up la dgr serita2 sinta kamu sja- gelak! balik2 serita yg sama sja..klu bukan serita bfen, serita gosip itu gosip ini....mekap...mgumpat tu blum campur lagi yg dengki sana dengki sini..huh...tinggi btul PHD nya...si anu bli rantai, dia mo jua, si anu ada bf ensom..dia jilis plak..si anu ada baju santik...nah mla la dia round satu bandar mo jua sama mcm si anu...aaahhhh...malas la kuar ma prempuan ni....tapi kan klu dgn ko zee (nama manja sa) sa suka kuar coz ko klu mo meet mmg ada bsnis ko mo kasi sa...ni baru ada cetaaa beb idea!

    hakhakhak gelak!

    ok ada jga yg suka kuar outing ma kawan2 sdiri, u know y...hahaha...sbb sama hobi (shopping, mekap, gosip...bla bla bla)
    sbb lainnya ialah...klu dgn kwn prempuan kita x malu mo serita kita sakit itu, sakit ini.. idea! admire sama someone then kawan kita tu la jadi mangsa sbb kwn kita ni jenis yg mmg pdengar setia (biasanya laa haha..sbb kita pun jadi pdengar yg setia btul ndak idea! ) jadi mo x mo...suka atau x kita mmg layan kwan2 kita ni...hehehe...
    biasanya dr kalangan yg sejantina inila..kita dpt sahabat sejati..yg kita boleh share smua masalah n rahsiah2 peribadi hahaha...jan dak mgaku aaa idea! dgn kwn kita ni kita serita kita kecewa n frush tapi dgn family rasanya blum tau lagi kita serita smua...paling2 pun idea! ckp ma parent..ala kami teda jodoh...dats all tapi dgn bsfren kita ni kita cerita A to Z idea! btul ndak?

    nanti sa sambung aa...ujan lebat mo p amik kain d jamuran dulu wakaka gelak!

    (`._LMKiMt _.)
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Female
    Number of posts : 201
    Age : 105
    Location : malaysia
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-02-12

    Re: Pergaulan antara lelaki dan wanita : mana lebih best? Mari bincangkan..

    Post by (`._LMKiMt _.) on Mon Mar 30, 2009 11:56 pm

    ok sa sambung balik :bla:

    hurm...ada juga golongan yg fair dua2 jantina dia ble join..boleh lepak dgn kwn2 prempuan n ada masa dia lepak ma kwn2 lelaki...dia ada bfren prempuan n ada jua bsfren lelaki :best:

    bagi diri sa pla..sa x kisah dgn sapa2 tapi biasanya sa lebih cenderung bkwn dengan yg perempuan la..natau napa mgkin sbb psekitaran n pdidikan yg mbuatkan sa lebih byk bergaul dgn prempuan..dan bsfren2 sa d kalangan yg sejantina :best:
    tapi sa tetap ada kwn2 lelaki n kdg2 boleh outing bsama cuma bezanyaklu kuar bdua bsama kwn prempuan smuanya ok sja..tapi klu bdua kuar ma kwn lelaki ini yg sa khuatir akan mgundang fitnah... idea! ada hati n perasaan beebrapa pihak juga perlu d jaga idea! jadi skg klu sa kuar ma kwn2 lelaki, sa akan pastikan di antara mereka itu ada 'si dia' idea! klu tidak pun sa akan ajak kwn2 prempuan tuk join sama..hehehe

    klu single2 mcm dulu ok la...tda masalah...tapi klu sda not available ni..hehe knala jaga2 idea!

    tu jak la...abis sda serita sa gelak!

    yeokok_rosse@nanacey
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 10742
    Age : 68
    Location : keY keY lanD belOw da wiNd
    Popular :
    88 / 10088 / 100

    Registration date : 2008-11-11

    Re: Pergaulan antara lelaki dan wanita : mana lebih best? Mari bincangkan..

    Post by yeokok_rosse@nanacey on Tue Mar 31, 2009 12:07 am

    yupzz..nice topic sis..:best:...

    pergaulan???...
    sa rasa teda manusia yang mahukan hidup sendirian..biarpun dia baby atau nenek suda....keinginan untuk 'di temani n di gauli' oleh org sekeliling adalah sangat tinggi..

    bagi sa, sa sangat selesa apabila dapat bergaul dgn wanita n lelaki...sa tidak memilih siapa ka org itu.....cantik ka dia, hodohka dia, ensum ka dia..jelek ka dia...kaya ka dia, miskin ka dia...muda ka dia..tua ka dia...semua ingin sa bergaul....'sekiranya' mereka jg ingin bergaul dgn sa...kalau tidak, kenapa sa nk 'mengejar' mereka...biarlah sa bergaul dgn mereka yg 'spoting n open minded'..itu adalah sikap mereka yang sa suka...

    mungkin sa wanita jd mudah untuk bergaul dgn lelaki mahupun wanita..tetapi bukan beerti sa mudah untuk menerima mereka sekiranya mereka sukar untuk 'terima keadaan' saya seadanya....biarla sama2 memberi n menerima kn...

    tp, berpada2 la....kalau sekiranya 'hati' merasa resah semacam apabila bersama dgn mereka yg br di kenali....berhati2la kerana itu memberi peringatan kepada kita bahawa 'bukan' semua mereka kita 'patut' kawan...juga bukan beerti kita kena prejudis dgn setiap tindakan atau perbuatan mereka...biarla kita saja yang tahu sama ada kita serasi atau tidak dgn mereka...

    tp bg sa.....seseorg yg 'mesra' pastinya mudah untuk mewujudkan satu pergaulan yg menarik n menceriakan...cuma....kena tgk keadaan jg la kn...tkt ada segelintir pulak yang 'tidak' suka dgn sikap n tingkah laku kita itu...


    _________________
    http://yeokoklife.blogspot.com/


    Contact yeokok


    ~~the FutUre bElonGs tO tHosE wHo bElieVe In thE BeautY Of thEir DreamS~~


    Send IM

    Cire86
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Male
    Number of posts : 2322
    Age : 30
    Location : kk
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Pergaulan antara lelaki dan wanita : mana lebih best? Mari bincangkan..

    Post by Cire86 on Tue Mar 31, 2009 1:02 am

    panjang2 semua post ni... :panas:
    ememem..klu sia...best lg ceta ma other sex...
    Sbb byk blh dpt info dr deorang..n slalunya klu da bcakap dgn opposite sex tu percakapan lbh djaga kunun...miahaha
    Klu ma yg same sex...slalunya ada jg ceta,besanya kngn...org itu n ini...
    N tb2 d marah2 walau slp skt... :thinking:
    tp x pa la...
    Sia ok ja... Smile
    sepa yg maw bcakap,x kr bgs @ x pckpn dia..
    Sia lyn jg...
    Jgn ja dia p tuduh yg bkn2...
    kena :tumbuk: ni...
    Very Happy


    _________________

    Miahahaha...Lutsu gelak!

    `S3R4CURlYl4`
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Female
    Number of posts : 745
    Age : 88
    Location : `EverY wheRe.. But.. No wheRe...`
    Popular :
    101 / 100101 / 100

    Registration date : 2008-12-08

    Re: Pergaulan antara lelaki dan wanita : mana lebih best? Mari bincangkan..

    Post by `S3R4CURlYl4` on Tue Mar 31, 2009 2:11 am

    `em..
    `bg aku..
    `depends from individu..
    `mostly org select friends from their own point of view...


    _________________


    (`その日、地球はまだ立って )

    SyaLizz
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 3947
    Age : 59
    Location : dalam lappy
    Popular :
    89 / 10089 / 100

    Registration date : 2008-12-13

    Re: Pergaulan antara lelaki dan wanita : mana lebih best? Mari bincangkan..

    Post by SyaLizz on Tue Mar 31, 2009 2:38 am

    Bgi aku dua2 pun best..

    SABAH
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 748
    Age : 33
    Location : Papar - Kota Kinabalu -Kudat
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-01

    Re: Pergaulan antara lelaki dan wanita : mana lebih best? Mari bincangkan..

    Post by SABAH on Tue Mar 31, 2009 7:35 am

    Terpulang kepada apa jenis aktiviti, topik, suasana persekitaran dan masa yang sesuai..
    2-2 pun bagus kalau kena pada tempatnya. kalau mau sembang pasal bola lazimnya sama lelaki la best.. biasanya pompuan ni "kurangs" sikit.. tapi tak semua lelaki juga suka sangat sembang pasal bola ni.. Bila sa ceta pasal yahoo tools.. crack.. booter.. etc.. selalu kalau sama c lalat jauh tul jalan cerita kami tu.. klu ceta bab kecantikan ni klu sama c she4.. hadui.. dari a-z dia akan terangkan..

    so ertinya pergaulan itu antara lelaki sama perempuan adalah tak ada baik buruknya cuma kita tingu apakah jenis topik pergaulan dan cerita yang kita minat dalam hidup kita.. klu kita ni jenis 1 bidang ja ya la mungkin sama 1 jenis ja kita senang.. tapi klu jenis all rounder punya urang sah orang tu akan semua jenis ada.. mana tau ada juga minat cerita2 pasal Manusia 2 Alam kan.. kot-kot selalu ka lepak sama pondan.. gelak!


    _________________




    ░░ Choices Define Personality ░░


    Contact www.w8_left


    not21
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Female
    Number of posts : 1810
    Age : 29
    Location : smwhere in kk
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-02-08

    Re: Pergaulan antara lelaki dan wanita : mana lebih best? Mari bincangkan..

    Post by not21 on Tue Mar 31, 2009 12:09 pm

    Memang topik ne best untuk dikongsi bersama! verry good! idea!
    so... let see...


    > Bagaimana pula dgn kamu? Kamu
    biasa atau lebih selesa b'gaul ataupun lebih cenderung b'gaul ngan
    golongan lelaki atau wanita kah? Atau, tak kira sesiapa...?
    hem...Seorang individu itu mempunyai hak diri untuk bebas bergaul dengan sesiapa individu yang lain... tidak kira golongan lelaki mahupun perempuan, atau gay atau pondan sekalipun. Smile adalah terletak di tangan anda to choose.. so, kalu sa kenen, SUMUA pun ok, if orang itu willing to be my friends...ehehe... my friendly solution is once a friend, always a friend.. but the experince that i go through my pass which thay say "kawan makan kawan" did teach me a lesson.. somehow we need to beware about it.. i ever wonder, kenapa ada jga wujud org sperti itu... but it remind mistery i guess ehehe Very Happy so, getting to know the person is a very good starter to be a good friend to both you and your friend.. Smile

    >Atau, kamu
    mungkin b'gaul ngan seseorg itu b'dasarkan perwatakan mereka, rupa
    paras, pembawaan/sikap, hobi yg sama, atau apa saja yg membuatkan kamu
    merasa selesa pabila bersama dgn mereka. Pergaulan ngan golongan mna yg
    lebih besh.. lelaki atau wanita?
    > bagi sa, every person have their own Specialty...
    lool Talent to be exact.. so memang banyak yg kita boleh kongsi dgn kwn kita itu... Very Happy sa open to all kinda thing going on, coz for me experience is such a powerful knowledge Smile ehehe so what makes me feel comfy being around my friends is.. SHARING LAUGHTER AND SADNESS TOGETHER... idea! :wee: kawan time gembira memang banyak... Very Happy tp kawan di saat kita susah sangat sukar dicari... Crying or Very sad so, my point is, it's not to who you like to be friend with the most, but the friend who you can call a true friend... Very Happy :wee: :best: :wee:

    gundave85
    Sabahan Miner
    Sabahan Miner

    Male
    Number of posts : 1752
    Age : 31
    Location : siring belah kanan bahu jalan foh sang...
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2008-12-04

    Re: Pergaulan antara lelaki dan wanita : mana lebih best? Mari bincangkan..

    Post by gundave85 on Tue Mar 31, 2009 12:48 pm

    Cire86 wrote:panjang2 semua post ni... :panas:
    ememem..klu sia...best lg ceta ma other sex...
    Sbb byk blh dpt info dr deorang..n slalunya klu da bcakap dgn opposite sex tu percakapan lbh djaga kunun...miahaha
    Klu ma yg same sex...slalunya ada jg ceta,besanya kngn...org itu n ini...
    N tb2 d marah2 walau slp skt... :thinking:
    tp x pa la...
    Sia ok ja... Smile
    sepa yg maw bcakap,x kr bgs @ x pckpn dia..
    Sia lyn jg...
    Jgn ja dia p tuduh yg bkn2...
    kena :tumbuk: ni...
    Very Happy

    i've got no comment about this.... Neutral
    Terasa o rick... Neutral
    Obviously about me....now everyone know...hmmmmm


    _________________



    "Don't trouble trouble until trouble troubles you."

    eddy
    Laftenen
    Laftenen

    Male
    Number of posts : 455
    Age : 36
    Location : amsterdam konon...
    Popular :
    1 / 1001 / 100

    Registration date : 2009-02-16

    Re: Pergaulan antara lelaki dan wanita : mana lebih best? Mari bincangkan..

    Post by eddy on Tue Mar 31, 2009 1:01 pm

    Kalau ikt sume best baik lelaki mahupun per..tp ada guide line nya dan batas2 bg yg mahu mengikutnya.Sume pun ok tp pandai2lah bw diri k..... Very Happy

    (`r.Lѕ)
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 7712
    Age : 30
    Location : Atas Pokok Tarap.ekekek..
    Popular :
    90 / 10090 / 100

    Registration date : 2008-10-21

    Re: Pergaulan antara lelaki dan wanita : mana lebih best? Mari bincangkan..

    Post by (`r.Lѕ) on Tue Mar 31, 2009 1:37 pm

    Very Happy semua nya ok.....

    eddy
    Laftenen
    Laftenen

    Male
    Number of posts : 455
    Age : 36
    Location : amsterdam konon...
    Popular :
    1 / 1001 / 100

    Registration date : 2009-02-16

    Re: Pergaulan antara lelaki dan wanita : mana lebih best? Mari bincangkan..

    Post by eddy on Tue Mar 31, 2009 2:59 pm

    Ok bah kalu kau... Laughing

    Cire86
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Male
    Number of posts : 2322
    Age : 30
    Location : kk
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Pergaulan antara lelaki dan wanita : mana lebih best? Mari bincangkan..

    Post by Cire86 on Tue Mar 31, 2009 10:32 pm

    ko yg mngaku 2....
    Sia x ckp pn ko....
    Byk lg kawan sia yg lbh20 dr 2...
    :thinking:


    _________________

    Miahahaha...Lutsu gelak!

    (o.egem.o)
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 4063
    Age : 31
    Location : d mana2 aku sll stay d c2 la..
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Pergaulan antara lelaki dan wanita : mana lebih best? Mari bincangkan..

    Post by (o.egem.o) on Tue Mar 31, 2009 10:39 pm

    :malas: erm xdpt d bincang kn ni..

    Cire86
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Male
    Number of posts : 2322
    Age : 30
    Location : kk
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Pergaulan antara lelaki dan wanita : mana lebih best? Mari bincangkan..

    Post by Cire86 on Wed Apr 01, 2009 10:23 pm

    jgn mcm 2 bha pengsem...bg labha pendapat kenen
    Smile


    _________________

    Miahahaha...Lutsu gelak!

    lutau
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 1619
    Age : 37
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-12

    Re: Pergaulan antara lelaki dan wanita : mana lebih best? Mari bincangkan..

    Post by lutau on Mon Apr 06, 2009 12:50 am

    salam2 semuanya... Very Happy sori dah lma aku tak on9 ni...skali on9 byk yg aku dah tertinggal..adeiii...tp, its oke la...hihii... teaser

    wahh....byk respon lak ttg topik ni...suka tgok komen n pandangan korang ttg topik ni.. ermmm...masing2 punya pandangan t'sendiri dr sudut yg b'beza. oke, apapun situasinya aku rs pergaulan sesama kita tu mgkin b'gantung atau b'dasarkan kpd byk aspek la..mgkin..
    idea!

    Iyala, bg aku kita semua bleh b'gaul ngan sesiapa seja. tak kira ngan lelaki mahupun ppuan, yg lebih berusia atau yg muda dr kita, yg single atau dah married, yg b'kerjaya atau tak..dsb, tp tak semestinya semua itu bleh memberikan satu impak atau perjalinan ikatan yg sempurna kerana dr tiap diri individu itu adalah b'beza & mgkin cara pergaulannya juga mgkin b'lainan dgn individu yg lain b'gantung kpd dgn siapa dia nak b'gaul...
    idea!
    uiks...nnt sambung lg oke..hehe Very Happy mo tido dlu ni..duiina isuk mo keja lg...huhu Mad teruskan bg respon & pandangan oke...hehe..teaser


    _________________

    lutau
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 1619
    Age : 37
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-12

    Re: Pergaulan antara lelaki dan wanita : mana lebih best? Mari bincangkan..

    Post by lutau on Thu Apr 23, 2009 4:25 am

    yeokok_rosse@nanacey wrote:tp, berpada2 la....kalau sekiranya 'hati' merasa
    resah semacam apabila bersama dgn mereka yg br di kenali....berhati2la
    kerana itu memberi peringatan kepada kita bahawa 'bukan' semua mereka
    kita 'patut' kawan...juga bukan beerti kita kena prejudis dgn setiap
    tindakan atau perbuatan mereka...biarla kita saja yang tahu sama ada
    kita serasi atau tidak dgn mereka..
    .

    yup..btul la tu rosse idea!


    SABAH wrote:Terpulang kepada apa jenis aktiviti, topik, suasana persekitaran dan masa yang sesuai..
    2-2 pun bagus kalau kena pada tempatnya.

    so ertinya pergaulan itu antara lelaki sama perempuan adalah tak ada
    baik buruknya cuma kita tingu apakah jenis topik pergaulan dan cerita
    yang kita minat dalam hidup kita..

    ur rite boss... idea!


    _________________

    (o.egem.o)
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 4063
    Age : 31
    Location : d mana2 aku sll stay d c2 la..
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Pergaulan antara lelaki dan wanita : mana lebih best? Mari bincangkan..

    Post by (o.egem.o) on Tue May 26, 2009 11:34 am

    lutau wrote:Sudah menjadi satu lumrah dalam hidup dikalangan kita manusia, tak kira lelaki mahupun wanita punyai sifat pergaulan sesama manusia. Pergaulan seperti ini dianggap normal dan biasa kita lihat di mana2. Ada segelintir kaum lelaki lebih selesa b'gaul ngan teman sejatina & kurang b'campur/b'gaul ngan kaum berlawanan iaitu wanita. Namun, ada juga kaum lelaki yg lebih selesa b'gaul ngan kaum wanita & kurang b'gaul ngan lelaki. Klu ada pun, paling tidak ngan seorang dua seja. Dan begitu juga kaum wanita, di mana t'dpt sebilangan kaum wanita ini lebih selesa atau suka b'gaul ngan kaum sejenis mereka, dan kurang b'gaul ngan lelaki. Wlupun begitu, keselesaan dalam pergaulan tak kira bg lelaki ataupun wanita ini mungkin juga melibatkan faktor2 lain seperti sikap seseorg itu, cara pembawaan dia, dr segi hobi/minat, dsb....Ada juga sesetengah org suka b'gaul ngan sesiapa seja tak kira lelaki mahupun wanita. Semua dia oke...haha! teaser

    Tapi, itu hanyalah b'dasarkan pemerhatian secara umum. So, bagaimana pula dgn kamu? Kamu biasa atau lebih selesa b'gaul ataupun lebih cenderung b'gaul ngan golongan lelaki atau wanita kah? Atau, tak kira sesiapa...? Atau, kamu mungkin b'gaul ngan seseorg itu b'dasarkan perwatakan mereka, rupa paras, pembawaan/sikap, hobi yg sama, atau apa saja yg membuatkan kamu merasa selesa pabila bersama dgn mereka. Pergaulan ngan golongan mna yg lebih besh.. lelaki atau wanita? idea!

    Mari kita kongsikan dan bincangkan perkara ini dan apa pandangan kamu... Very Happy



    ssh juga klu bergaul ngan lelaki jak kn..tp ssh jgk klu ngan pempoan jak..ehehe..erm pa lg a mo ckp..jap aku fikir2 dlu.. :thinking:

    (`r.Lѕ)
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 7712
    Age : 30
    Location : Atas Pokok Tarap.ekekek..
    Popular :
    90 / 10090 / 100

    Registration date : 2008-10-21

    Re: Pergaulan antara lelaki dan wanita : mana lebih best? Mari bincangkan..

    Post by (`r.Lѕ) on Tue May 26, 2009 1:30 pm

    lelaki or ppuan sama jak.......bgi sa..xpenting..aslkan tau batas2 nya..... Cool

    (o.egem.o)
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 4063
    Age : 31
    Location : d mana2 aku sll stay d c2 la..
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Pergaulan antara lelaki dan wanita : mana lebih best? Mari bincangkan..

    Post by (o.egem.o) on Tue May 26, 2009 1:34 pm

    tp i think kn lynn aku lg cpt mesra ngan pempoan ba even hakikatnya pempoan 2 br ku knl..ehehehe..

    (`r.Lѕ)
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 7712
    Age : 30
    Location : Atas Pokok Tarap.ekekek..
    Popular :
    90 / 10090 / 100

    Registration date : 2008-10-21

    Re: Pergaulan antara lelaki dan wanita : mana lebih best? Mari bincangkan..

    Post by (`r.Lѕ) on Tue May 26, 2009 1:39 pm

    ya ka pengs...ok la tue........ Cool ........heheheh......pham2 laitu wkaakakak gelak! teaser gelak!

    mr_satonaka_halu
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 1275
    Age : 33
    Location : b'tabur d kk
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-09-25

    Re: Pergaulan antara lelaki dan wanita : mana lebih best? Mari bincangkan..

    Post by mr_satonaka_halu on Fri May 29, 2009 2:57 am

    :thinking: cam byk yg 'atas pagar' a.k.a sikit t'kluar dr apa yg topik ni mo...
    tp sy mo ikut jg 'atas pagar' ni.. gelak! (sori aaa sis...)

    stiap p'gaulan ada kelebihan & kekurangannya... t'pulang pd individu camna mo mulakan & mengemudikan p'gaulan tu...
    yg penting, sesuaikan ikut situasi & keadaan sekeliling...

    "Think before you speak @ do something"


    :thinking:


    _________________

    Maybe





    lutau
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 1619
    Age : 37
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-12

    Re: Pergaulan antara lelaki dan wanita : mana lebih best? Mari bincangkan..

    Post by lutau on Mon Aug 03, 2009 12:32 am

    its oke bah halu Smile besala tu bah...kdg bincang2 gini sesekali ada atas pagar sket idea! hehe...thxs ya :best:


    _________________

    Sponsored content

    Re: Pergaulan antara lelaki dan wanita : mana lebih best? Mari bincangkan..

    Post by Sponsored content Today at 6:08 am


      Current date/time is Thu Dec 08, 2016 6:08 am