SABAH

...SELAMAT DATANG...

Selamat datang ke forum sabahan.bigforumpro.com
Selain daripada berforum di sini, komuniti ini juga aktif dalam outing di luar.

Mulaakan Topik Forum Anda hari ini untuk mendapatkan feedback daripada user lain.
SABAH

Komuniti Sabah - Negeri Dibawah Bayu

SELAMAT DATANG KE SABAHAN.BIGFORUMPRO.COM BERFORUM UNTUK MENGUPAS PERSOALAN DAN SEGALA MASALAH YANG ANDA HADAPI BERSAMA-SAMA DENGAN RAKAN ONLINE SABAHAN. TEMUI PENYELESAIAN PERSOALAN ANDA MELALUI INTERNET.

    Dunia Maya : Bak Indah Khabar Dari Rupa?

    Share

    lutau
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 1619
    Age : 37
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-12

    Dunia Maya : Bak Indah Khabar Dari Rupa?

    Post by lutau on Sun Apr 19, 2009 1:21 am

    Sebagai seorang pelayar internet secara maya, atau lebih tepat lg aku katakan sebagai "chatter", tak dinafikan byk perkara ttg diri seseorg itu yg di"invisible"kan atau kita sembunyikan, bukan? Sebenarnya, itu suda menjadi lumrah bg seorg chatter & hak peribadi... klu dr segi ilmu komunikasi atau "interpersonal communication" itu sendiri pun, mmg menyatakan bhw komunikasi secara maya ini adalah lebih kpd virtual saja. Segala gerak perbualan adalah hanya menerusi taipan perkataan dan juga ikon2 smiley bg menghidupkan atau memberikan makna t'tentu. Itu hanya pd dasarnya la... idea! hehe

    Oke, my point is....apa yg kamu akan fikir atau tanggapan kamu t'hdp seseorg itu yg hanya kamu kenali secara virtual....dlm YM la critanya ni kan... Smile haha...misalnya, kamu adalah seorg yg suka on9 ( chat la.. ) so, tentulah kamu ramai kenalan maya kan...ada ketikanya kamu t'tarik ngan org2 t'tentu umpamanya...nak b'kwn la ni.. teaser then, bila dah knl thru ym ni...tgok pic la pulak kan.. idea! hehe... dah tgok pic...calling2 henpon lg...last2, nak pulak b'jumpa ni....alallala Razz bila dah jumpa sndiri tgok sndiri empunya diri urg itu, maka kamu pun akan mula ingin lebih tau lg...smbil2 tu dlm hati b'kata2la...btulka si anu ni begini...bgitu.....seperti yg kamu kenali dlm alam maya sblom ni.. idea! bg yg suda b'jumpa & dah mmg knl tu...mmg teda mslh la mgkin.. idea!

    So, apa sbnrnya dlm pikiran kamu ttg peribadi org t'sebut bg kamu la...oke, kamu tau org itu baik, umur dia...asal dia...yg basic2 la...ekekkeke....but, do you all realize that is he/she really2 as what as u know as virtually? means, adakah kamu bnr2 percaya yg peribadi diri or fizikal dia itu adalah seperti yg kamu knl menerusi chat/on9 ni dan pabila kamu b'jumpa pun dia adalah urg yg sm?

    Oke, let say kamu dah knl seseorg...pd awal p'knlan kamu tau yg dia ni begini..begini...oke fine..! then, lama-kelamaan kamu dpt tau yg dia ni bkn begini, begitu2 pula....ermm..mesti kamu b'anggapan bhw benda ni ibarat "indah kbr dr rupa" kan? so, kamu pun rs blur n nak tnya dia pun serba slh kan...btul ke tak? so, bila masa kamu tau yg dia ni camtu or mybe dia tak b'terus-terangla bah kan sepenuhnya, apa pikiran kamu? apa tanggapan kamu t'hdp dia ni? ermm...kamu blh terima ka apapun sbb2 nya..? adakah kamu rs2 yg dia ni niat nak "tapuk2" ttg siapa diri dia sbnrnya ka...atau bgaimana? klu pun dia tapuk2 ttg bbrapa perkara "peribadi" ttg dirinya pun mybe niat dia hanya lebih kpd nak b'kwn, kan....tak nak lebih drpd itu. so, tulah psl mgkin dia nmpk low-profile sket.. idea! oke, klu benda ni penah kamu alami atau mgkin kamu akan alami nnt, what do you all think? dan bgaimna kamu nak hadapi benda ni? Very Happy


    _________________

    Cire86
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Male
    Number of posts : 2322
    Age : 30
    Location : kk
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Dunia Maya : Bak Indah Khabar Dari Rupa?

    Post by Cire86 on Sun Apr 19, 2009 1:38 am

    Sia pnh dtegur ni... Sad
    1st time jumpa uni..
    Dia ckp sia bsg dlm chatbox...
    Tp d luar pendiam ja Sad
    Tp actually sia kt bsg bha...
    Maw besakn diri dl
    Very Happy


    _________________

    Miahahaha...Lutsu gelak!

    o.O>>-m>O.o
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 553
    Age : 29
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-22

    Re: Dunia Maya : Bak Indah Khabar Dari Rupa?

    Post by o.O>>-m>O.o on Sun Apr 19, 2009 9:00 am

    affraid malu ba first tem jmpa... Sad

    Cire86
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Male
    Number of posts : 2322
    Age : 30
    Location : kk
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Dunia Maya : Bak Indah Khabar Dari Rupa?

    Post by Cire86 on Sun Apr 19, 2009 10:20 am

    first tem jak 2 dnda...
    Next time bsg2 uda ko ma sia gelak!


    _________________

    Miahahaha...Lutsu gelak!

    lutau
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 1619
    Age : 37
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-12

    Re: Dunia Maya : Bak Indah Khabar Dari Rupa?

    Post by lutau on Sun Apr 19, 2009 4:19 pm

    first time impression is the most important thing.... idea!
    means, in personally la... teaser


    _________________

    o.O>>-m>O.o
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 553
    Age : 29
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-22

    Re: Dunia Maya : Bak Indah Khabar Dari Rupa?

    Post by o.O>>-m>O.o on Sun Apr 19, 2009 4:33 pm

    Cire86 wrote:first tem jak 2 dnda...
    Next time bsg2 uda ko ma sia gelak!





    matsam knda pena jmpa dnda kenen... gelak! gelak!
    1st ka..next tem ka...sma ja ni..malu2 kenen gelak! gelak! gelak! gelak!

    Cire86
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Male
    Number of posts : 2322
    Age : 30
    Location : kk
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Dunia Maya : Bak Indah Khabar Dari Rupa?

    Post by Cire86 on Sun Apr 19, 2009 4:38 pm

    jgn mcm 2 bha dnda Sad
    trn2 bha slalu Smile


    _________________

    Miahahaha...Lutsu gelak!

    o.O>>-m>O.o
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 553
    Age : 29
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-22

    Re: Dunia Maya : Bak Indah Khabar Dari Rupa?

    Post by o.O>>-m>O.o on Sun Apr 19, 2009 5:10 pm

    trun p mna ba knda?? gelak! gelak! gelak!

    Cire86
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Male
    Number of posts : 2322
    Age : 30
    Location : kk
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Dunia Maya : Bak Indah Khabar Dari Rupa?

    Post by Cire86 on Sun Apr 19, 2009 5:22 pm

    Trn2 p outing Smile


    _________________

    Miahahaha...Lutsu gelak!

    (o.egem.o)
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 4063
    Age : 31
    Location : d mana2 aku sll stay d c2 la..
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Dunia Maya : Bak Indah Khabar Dari Rupa?

    Post by (o.egem.o) on Tue May 26, 2009 11:38 am

    Cire86 wrote:Sia pnh dtegur ni... Sad
    1st time jumpa uni..
    Dia ckp sia bsg dlm chatbox...
    Tp d luar pendiam ja Sad
    Tp actually sia kt bsg bha...
    Maw besakn diri dl
    Very Happy



    i think ada btlnya juga 2..ehehe..first2 jak diam..bila da biasa br bising.. Surprised

    (`r.Lѕ)
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 7712
    Age : 30
    Location : Atas Pokok Tarap.ekekek..
    Popular :
    90 / 10090 / 100

    Registration date : 2008-10-21

    Re: Dunia Maya : Bak Indah Khabar Dari Rupa?

    Post by (`r.Lѕ) on Tue May 26, 2009 2:44 pm

    Razz nanaannana....ciretut..malu siput kenen...

    Cire86
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Male
    Number of posts : 2322
    Age : 30
    Location : kk
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Dunia Maya : Bak Indah Khabar Dari Rupa?

    Post by Cire86 on Tue May 26, 2009 3:59 pm

    Razz Lynntut lg la pmalu butod..
    Nda perna djumpai kenen Razz Razz


    _________________

    Miahahaha...Lutsu gelak!

    Au Mokinongou
    Sabahan Sporty
    Sabahan Sporty

    Male
    Number of posts : 1974
    Age : 30
    Location : ruma urang meskhen... indada karen indada air..
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2009-02-28

    Re: Dunia Maya : Bak Indah Khabar Dari Rupa?

    Post by Au Mokinongou on Tue May 26, 2009 4:55 pm

    si lynn ni pemalu berabis mangkali ni kunun.. tunggu2 ni bilala buli jumpa dia.. klu sia p semporna, jumpa kita a.. ekekeke...

    sia rasa...kalau di forum atau di chat mimang sinang bising2.. tp klu 1st time jumpa tu mesti mo kontrol2 lu... bila suda 2-3 kali jumpa dan tersedar rupanya satu kepala, na kluar la tu mcm2 gaya...

    Cire86
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Male
    Number of posts : 2322
    Age : 30
    Location : kk
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Dunia Maya : Bak Indah Khabar Dari Rupa?

    Post by Cire86 on Wed May 27, 2009 12:42 pm

    C den trus keluar gaya dia gelak!


    _________________

    Miahahaha...Lutsu gelak!

    Sponsored content

    Re: Dunia Maya : Bak Indah Khabar Dari Rupa?

    Post by Sponsored content Today at 10:20 am


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 10:20 am