SABAH

...SELAMAT DATANG...

Selamat datang ke forum sabahan.bigforumpro.com
Selain daripada berforum di sini, komuniti ini juga aktif dalam outing di luar.

Mulaakan Topik Forum Anda hari ini untuk mendapatkan feedback daripada user lain.
SABAH

Komuniti Sabah - Negeri Dibawah Bayu

SELAMAT DATANG KE SABAHAN.BIGFORUMPRO.COM BERFORUM UNTUK MENGUPAS PERSOALAN DAN SEGALA MASALAH YANG ANDA HADAPI BERSAMA-SAMA DENGAN RAKAN ONLINE SABAHAN. TEMUI PENYELESAIAN PERSOALAN ANDA MELALUI INTERNET.

  Motivasi : Getaran Cinta

  Share
  avatar
  lutau
  Kapten
  Kapten

  Female
  Number of posts : 1619
  Age : 38
  Popular :
  100 / 100100 / 100

  Registration date : 2008-07-12

  Motivasi : Getaran Cinta

  Post by lutau on Tue Apr 21, 2009 4:14 am

  Ketika hati anda sedang `bergetar’, kini tiba saat untuk mengukur kedalaman cinta anda dan mengetahui adakah si dia juga mempunyai perasaan yang sama terhadap anda. Apakah caranya..? Mudah sahaja. Anda Cuma perlu perhatikan gerak-gerinya sahaja. Wink

  Terdapat pelbagai cara yang boleh dilakukan untuk mengesan getaran cinta yang anda rasakan.
  Menurut Patti Wood, penulis buku Success Signal, mengatakan bahawa bahasa tubuh akan menyampaikan maksud yang tidak dapat diungkap dengan kata-kata. Bahasa tubuh merupakan cara yang terbaik untuk mengetahui tentang sesuatu kerana ianya merupakan gerakan spotan dari perasaan kita dan ianya tidak dapat dikawal.

  GERAK-GERI ANDA BERDUA SAMA

  Memang kesan nya seperti suatu tidakan yang tidak disengajakan lucu juga! Mungkin bagi anda ianya merupakan suatu perkara biasa. Tapi, umumnya gerak yang anda lakukan itu adalah spotan. Misalnya, apabila anda dan si dia sama-sama menyilangkan dan meluruskan kaki. Itu bererti, hati anda berdua sudah bersatu. “Secara biologinya anda memang cenderung untuk meniru sesuatu menarik hati”, kata pengarah centre for nonverbal studies, David b. Givens.
  Biasanya, jika anda signal dari si dia, itu menandakan sudah ada getaran cinta pada diri setiap pasangan.

  MATA BERSINAR SAAT BERBICARA

  Cuba lihat mata nya ketika si dia berbicara dengan anda. Adakah ianya membesar, atau bersinar? Jika ia itu menandakan si dia sudah jatuh cinta dengan kamu. Ini bererti anda menemui sinar cinta pada diri nya. Bola mata yang bersinar dan membesar umum nya terjadi kepada pasangan yang mempunyai jalinan emosi yang kuat. Biasanya, bola mata akan
  sentiasa membesar kalau si dia menatap anda.

  ANDA DAN SI DIA SENTIASA INGIN BERSAMA

  Saat sedang berkumpul dengan teman-teman yang lain, anda ingin mendekati diri nya. Ini bererti, anda berdua saling memerlukan. Petanda cinta ini membuatkan anda sentiasa ingin di sampingnya, bah kan sesekali, anda ingin menyentuhnya.

  SALING BERPANDANGAN

  Mata yang sentiasa mengikuti gerakan pasangan menunjukkan bahawa anda dan si dia saling mempunyai perasaan cinta yang berkobar-kobar. Anda sentiasa ingin tahu apa yang dia lakukan dan rasakan jika anda dapat lihat wajah nya setiap hari sambil mengatakan perasaan cinta anda kepada nya, alangkah indahnya hidup anda. Ternyata, cara ini amat berkesan untuk memberi tahu kepadanya betapa anda mencintainya.

  KOD KHUSUS UNTUK ANDA BERDUA idea!

  Anda dan si dia mencipta "ignal rahsia" yang hanya dapat difahami oleh anda dan si dia sahaja. Misalnya, menarik cuping telinga saat merasa bosan apabila bersama teman-teman yang lain atau menaikkan alis mata sebagai satu cara memberi tahu nya bahawa and ingin duduk dekat
  dengannya. Tindakan non-verbal ini juga disebut sebagai tribal language. Ia juga merupakan sebagai petanda untuk menghargai pasangan masing-masing. Dengan kod-kod khusus ini, anda akan saling mengenali reaksi masing-masing seperti expresi muka dan gerakan tangan.

  GERAKKAN TUBUH UNTUK MELUAHKAN PERASAAN CINTA

  Pada awalnya, mungkin anda akan merasa janggal ketika mengelus pipinya untuk menunjukkan perasaan cinta anda kepadanya. Tapi, percayalah secara sedar atau tidak, bahasa tubuh ini mampu menguatkan getaran cinta yang telah sedia ada. Misalnya, meletakkan kemeja yang telah dilipat dengan kemas, atau menarik sehelai rambut dari kepalanya. Dengan keberanian yang ada pada diri anda untuk meluahkan perasaan ini, membuatkan pasangan anda mengeri akan tanda yang anda berikan kepadanya.

  Very Happy so, bgaimana pula ngan kamu? apakah makna "getaran cinta" bg kamu?
  Very Happy


  _________________

   Current date/time is Sun May 20, 2018 6:10 pm