SABAH

...SELAMAT DATANG...

Selamat datang ke forum sabahan.bigforumpro.com
Selain daripada berforum di sini, komuniti ini juga aktif dalam outing di luar.

Mulaakan Topik Forum Anda hari ini untuk mendapatkan feedback daripada user lain.
SABAH

Komuniti Sabah - Negeri Dibawah Bayu

SELAMAT DATANG KE SABAHAN.BIGFORUMPRO.COM BERFORUM UNTUK MENGUPAS PERSOALAN DAN SEGALA MASALAH YANG ANDA HADAPI BERSAMA-SAMA DENGAN RAKAN ONLINE SABAHAN. TEMUI PENYELESAIAN PERSOALAN ANDA MELALUI INTERNET.

    ~~~MENCARI MODERATOR~~~

    Share

    SABAH
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 748
    Age : 33
    Location : Papar - Kota Kinabalu -Kudat
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-01

    ~~~MENCARI MODERATOR~~~

    Post by SABAH on Tue Jul 08, 2008 10:36 pm

    BACA INI:
    ============================================================
    Bagi memantapkan lagi site ini pihak admin ketika ini sedang mencari calon-calon moderator yang boleh diharap untuk memanstikan setiap bahagian dalam forum ini dapat diselanggara dengan baik. setakat ini moderator yang telah dilantik adalah sangat baik dan menjalankan tugas mereka denfan begitu cemerlang dan gemilang! hasil kerja mereka adalah antara yang terbilang! tapi agak kasihan juga bila setiap bahagian itu hanya mereka yang menguruskan. oleh itu sesiapa yang berminat untuk menjadi moderator bolehlah memulakan post mereka pada section yang disukai dan pihak admin akan pertimbangkan kedudukan anda berdasarkan pengetahuan dan kepakaran anda dalam bidang tersebut. good luck!!

    =============================================================

    REPUTATION / KEBOLEHAN USER!

    Bermula daripada sekarang jika anda berjaya membawa masuk (register) seorang rakan anda sila beritahu kepada admin supaya pihak admin dapat memberikan sedikit sagu hati kepada anda iaitu POINT REPUTATION / KEBOLEHAN kepada anda. dan setiap kejayaan tersebut hendaklah diperakui oleh rakan anda tersebut. setiap rakan yang dibawa akan diberikan 5 Point..


    _________________




    ░░ Choices Define Personality ░░


    Contact www.w8_left


    *mas*
    Orang Lama
    Orang Lama

    Female
    Number of posts : 34
    Age : 104
    Location : Kejora Bintang
    Popular :
    500 / 100500 / 100

    Registration date : 2008-07-07

    RE : Mencari MODERATOR

    Post by *mas* on Wed Jul 09, 2008 1:29 am

    Encik Sabah, apa kata kita mengadakan pertandingan MODERATOR terbaik setiap minggu / bulan. MODERATOR yang berjaya mengawal selia setiap seksyen dan berjaya menarik pelawat untuk melawat seksyen masing-masing dalam jumlah yang banyak boleh dipertimbangkan untuk kenaikan level seterusnya.

    Ada di antara seksyen yang mempunyai beberapa orang MODE, di sini anda boleh mengambil peluang untuk bekerja dalam kumpulan. Kami dari pihak admin akan sentiasa memantau daya kerja anda berdasarkan reputasi berkumpulan. Data-data pengawalseliaan akan secara automatik boleh didapati di bawah pihak pengurusan admin.

    Diharapkan dengan adanya kerjasama antara MODE semua, lama virtual ini dapat menyumbang sesuatu yang berguna kepada semua pelawat, sekaligus memberi sedikit sebanyak ilmu pengetahuan dunia cyber kepada mereka yang memerlukan.

    Kepada MODE-MODE semua, tahniah diucapkan![b]

    --lllllblacklllll--
    Kopral
    Kopral

    Male
    Number of posts : 48
    Age : 34
    Location : City Sabahan!!
    Popular :
    500 / 100500 / 100

    Registration date : 2008-10-12

    Re: ~~~MENCARI MODERATOR~~~

    Post by --lllllblacklllll-- on Thu Oct 16, 2008 4:03 am

    heiyou Kepada MODERATOR... Mod kena sentiasa pantau site ini
    walaupn sekejap kerana Mod telah di kalungkan... Walau ADMIN sibuk,Mod Kena pantau selalu bg site ni selalu UPDATE...
    Tahniah Kepada MODERATOR yang di kalungkan oleh ADMIN

    teaser

    shea
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 680
    Age : 29
    Popular :
    10 / 10010 / 100

    Registration date : 2008-08-25

    Re: ~~~MENCARI MODERATOR~~~

    Post by shea on Thu Jan 15, 2009 10:28 am

    tak paham :malas:

    yeokok_rosse@nanacey
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 10742
    Age : 68
    Location : keY keY lanD belOw da wiNd
    Popular :
    88 / 10088 / 100

    Registration date : 2008-11-11

    Re: ~~~MENCARI MODERATOR~~~

    Post by yeokok_rosse@nanacey on Thu Jan 15, 2009 11:15 am

    REPUTATION / KEBOLEHAN USER!

    Bermula daripada sekarang jika anda berjaya membawa masuk (register) seorang rakan anda sila beritahu kepada admin supaya pihak admin dapat memberikan sedikit sagu hati kepada anda iaitu POINT REPUTATION / KEBOLEHAN kepada anda. dan setiap kejayaan tersebut hendaklah diperakui oleh rakan anda tersebut. setiap rakan yang dibawa akan diberikan 5 Point..

    apa perlunya 'POINTER' nie wahai sabah??? :thinking:
    bg sa, lau ada kerjasama yg bagus dr semua moderater atau user sabahan.forum...site ini pasti dapat berkembang dengan jayanya..
    apa yang kita perlukan adalah semangat kerjasama dari semua user sama ada dia moderater ataupun user biasa...sa rasa kita kena betul2 memilih siapa moderator yang sesuai untuk setiap bahagian. takut nti ada yang di pilih tidak menjalankan tugas ataupun yang di pilih menjadi 'PENGKHIANAT'..( aduhh...kejam sungguh nie sa tau... :hide: )..so, apa2 hal..baik kita bincangkan pasal pemilihan moderator ini sabah. kita tengok siapa yang sesuai..tp apa yg sa nampak ada yang boleh menjadi moderator yang sesuai...kena pilih la bahagian mana yang sesuai tuk nya..( kita boleh tahu dari cara orang post comment di setiap topik yang ada )..so, sabah boleh menilai siapa yang sesuai untuk tugas sebagai moderator...

    KALAU KITA BENAR-BENAR HENDAK MEMBUAT SITE INI BERKEMBANG DAN BOLEH DI OLAH PADA BILA-BILA MASA, KITA TIDAK AKAN MEMBIARKAN SITE INI SURAM..OLEH ITU, BAGI SIAPA-SIAPA YANG TELAH DAN AKAN DIPILIH UNTUK MENGURUSKAN BAHAGIAN-BAHAGIAN TERTENTU DALAM SITE SABAHAN.FORUM INI...DI HARAP DAPAT MENJALANKAN TUGAS DENGAN BERSUNGGUH-SUNGGUH...
    ( SAYA BENAR-BENAR BERHARAP SABAHAN.FORUM INI DAPAT TERUS DI LAYARI DI MASA-MASA AKAN DATANG )


    _________________
    http://yeokoklife.blogspot.com/


    Contact yeokok


    ~~the FutUre bElonGs tO tHosE wHo bElieVe In thE BeautY Of thEir DreamS~~


    Send IM

    lutau
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 1619
    Age : 37
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-12

    Re: ~~~MENCARI MODERATOR~~~

    Post by lutau on Fri Jan 16, 2009 3:58 pm

    Betul tu Rosse....after 6 bln sejak penubuhan site ini, aku sndiri akui telah melihat & nampak byk perubahan yg telah dibuat dlm site ni. Antaranya ialah penyertaan yg sgt aktif dikalangan user & juga dr segi idea, komen dan sokongan yg diberikan. Beberapa aktiviti luaran pun sering diadakan. Aku melihat ini sesuatu yg positif & tidak sia2 meskipun mungkin ada sesetengah pihak luar sna yg melihat bhw outing itu sesuatu yg membuang masa dgn sembang2 atau makan2 shj. Tp, bg aku itu semua sbagai satu petanda awal yg sgt baik & aku rs sudah tiba masanya untuk site ini maju setapak lagi ke arah yg lebih mantap.

    Aku sndiri mengakui bhw aku kurang t'babit dlm aktiviti luaran ini memandangkan aku m'punyai komitmen yg lain. Namun bgitu, wlupun aku tak membabitkan diri secara realiti, namun aku tetap menyokong/membantu apa yg t'mampu di samping komitmen sebaik mungkin dlm site ini dgn harapan site ini b'tmbah mantap, berinformasi & b'kembang...apa yg penting, kita d sni semua harus matang dlm apajua situasi & blh menanggani permasalahan yg timbul dgn sebaik mungkin serta saling m'hormati antara satu dgn lain tanpa mengira siapapun kita...


    :best: lool Embarassed

    yeokok_rosse@nanacey
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 10742
    Age : 68
    Location : keY keY lanD belOw da wiNd
    Popular :
    88 / 10088 / 100

    Registration date : 2008-11-11

    Re: ~~~MENCARI MODERATOR~~~

    Post by yeokok_rosse@nanacey on Tue Feb 17, 2009 10:20 am

    sis....boleh ka sis menjadi moderator untuk thread di bahagian keagamaan??? Smile


    _________________
    http://yeokoklife.blogspot.com/


    Contact yeokok


    ~~the FutUre bElonGs tO tHosE wHo bElieVe In thE BeautY Of thEir DreamS~~


    Send IM

    (o.egem.o)
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 4063
    Age : 31
    Location : d mana2 aku sll stay d c2 la..
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: ~~~MENCARI MODERATOR~~~

    Post by (o.egem.o) on Tue Feb 17, 2009 12:40 pm

    haha.. :thinking:

    gundave85
    Sabahan Miner
    Sabahan Miner

    Male
    Number of posts : 1752
    Age : 31
    Location : siring belah kanan bahu jalan foh sang...
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2008-12-04

    Re: ~~~MENCARI MODERATOR~~~

    Post by gundave85 on Tue Feb 17, 2009 12:48 pm

    <~~~~~ ni moderator bgus ka ah??? :korek: :korek:
    :korek:

    (o.egem.o)
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 4063
    Age : 31
    Location : d mana2 aku sll stay d c2 la..
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: ~~~MENCARI MODERATOR~~~

    Post by (o.egem.o) on Tue Feb 17, 2009 12:58 pm

    gundave85 wrote:<~~~~~ ni moderator bgus ka ah??? :korek: :korek:
    :korek:

    :korek: moderator?

    gundave85
    Sabahan Miner
    Sabahan Miner

    Male
    Number of posts : 1752
    Age : 31
    Location : siring belah kanan bahu jalan foh sang...
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2008-12-04

    Re: ~~~MENCARI MODERATOR~~~

    Post by gundave85 on Tue Feb 17, 2009 1:01 pm

    ya bha pengsem..ko tia tau ka?? :korek:

    (o.egem.o)
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 4063
    Age : 31
    Location : d mana2 aku sll stay d c2 la..
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: ~~~MENCARI MODERATOR~~~

    Post by (o.egem.o) on Tue Feb 17, 2009 1:11 pm

    tkd tau jgk gurukul gun..haha Very Happy

    gundave85
    Sabahan Miner
    Sabahan Miner

    Male
    Number of posts : 1752
    Age : 31
    Location : siring belah kanan bahu jalan foh sang...
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2008-12-04

    Re: ~~~MENCARI MODERATOR~~~

    Post by gundave85 on Tue Feb 17, 2009 1:15 pm

    ooo...kalo gtu sa kasi tau la orang kananku pengsem...
    gundave85 ni moderator bahagian Macam -Macam....
    :korek:

    (o.egem.o)
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 4063
    Age : 31
    Location : d mana2 aku sll stay d c2 la..
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: ~~~MENCARI MODERATOR~~~

    Post by (o.egem.o) on Tue Feb 17, 2009 1:16 pm

    oyaka?
    ba apala keja nya 2?
    :korek:

    gundave85
    Sabahan Miner
    Sabahan Miner

    Male
    Number of posts : 1752
    Age : 31
    Location : siring belah kanan bahu jalan foh sang...
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2008-12-04

    Re: ~~~MENCARI MODERATOR~~~

    Post by gundave85 on Tue Feb 17, 2009 1:21 pm

    keja moderator adalah mengurik dan memantau aktiviti mengomen oleh user2 dlm setiap section topik...tu la... yg len nnt2 lako tau orang kananku pengsem :korek: :korek:

    lutau
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 1619
    Age : 37
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-12

    Re: ~~~MENCARI MODERATOR~~~

    Post by lutau on Tue Feb 17, 2009 2:08 pm

    yeokok_rosse@nanacey wrote:sis....boleh ka sis menjadi moderator untuk thread di bahagian keagamaan??? Smile

    ermmmmm.... :thinking: bkn aku tak mau Rosse.. malah, Mr Sabah kita sndiri dah 2kali minta aku jd mod ni.. study tp, aku lom ready skrg ba... :malas: but, let me think about it first, oke! hehe idea!


    _________________

    yeokok_rosse@nanacey
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 10742
    Age : 68
    Location : keY keY lanD belOw da wiNd
    Popular :
    88 / 10088 / 100

    Registration date : 2008-11-11

    Re: ~~~MENCARI MODERATOR~~~

    Post by yeokok_rosse@nanacey on Tue Feb 17, 2009 2:12 pm

    idea!..owkey..take ur tyme sis...


    _________________
    http://yeokoklife.blogspot.com/


    Contact yeokok


    ~~the FutUre bElonGs tO tHosE wHo bElieVe In thE BeautY Of thEir DreamS~~


    Send IM

    lutau
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 1619
    Age : 37
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-12

    Re: ~~~MENCARI MODERATOR~~~

    Post by lutau on Tue Feb 17, 2009 2:34 pm

    oke... teaser hehe


    _________________

    (o.egem.o)
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 4063
    Age : 31
    Location : d mana2 aku sll stay d c2 la..
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: ~~~MENCARI MODERATOR~~~

    Post by (o.egem.o) on Tue Feb 17, 2009 7:19 pm

    Cool

    saf zkuga
    Sabahan Sporty
    Sabahan Sporty

    Male
    Number of posts : 5100
    Age : 30
    Location : kota kinabalu
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-30

    Re: ~~~MENCARI MODERATOR~~~

    Post by saf zkuga on Wed Feb 18, 2009 2:25 am

    apa ni ar?
    moderator?? :korek:

    (o.egem.o)
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 4063
    Age : 31
    Location : d mana2 aku sll stay d c2 la..
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: ~~~MENCARI MODERATOR~~~

    Post by (o.egem.o) on Thu Feb 19, 2009 11:10 pm

    moderator utk jg topik..btl ka?

    (`._LMKiMt _.)
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Female
    Number of posts : 201
    Age : 105
    Location : malaysia
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-02-12

    Re: ~~~MENCARI MODERATOR~~~

    Post by (`._LMKiMt _.) on Sat Feb 28, 2009 12:30 am

    :malas: :malas: :malas:

    owh gitu rupanya..mo bw org kasi reg sini :malas: bah bah

    Kathy_dragos
    Sarjan
    Sarjan

    Female
    Number of posts : 56
    Age : 26
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-02-27

    Re: ~~~MENCARI MODERATOR~~~

    Post by Kathy_dragos on Sat Feb 28, 2009 6:25 pm

    apa ba kerja moderator tu?

    gundave85
    Sabahan Miner
    Sabahan Miner

    Male
    Number of posts : 1752
    Age : 31
    Location : siring belah kanan bahu jalan foh sang...
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2008-12-04

    Re: ~~~MENCARI MODERATOR~~~

    Post by gundave85 on Sat Feb 28, 2009 6:40 pm

    Modertor = memantau setiap topik yang masuk dan memastikan setiap topik tak terkeluar landasan...emmm..(kdg2 moderator pun terikut keluar landasan)... Laughing
    :korek:
    Kira gtu la kerja moderotor tu.. :korek:


    _________________



    "Don't trouble trouble until trouble troubles you."

    lutau
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 1619
    Age : 37
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-12

    Re: ~~~MENCARI MODERATOR~~~

    Post by lutau on Sun Mar 01, 2009 12:09 am

    alaa..besala bah tu gun...tekeluar dr landasan pun yg pentingnya kita tau apa yg kita buat.....



    _________________

    Sponsored content

    Re: ~~~MENCARI MODERATOR~~~

    Post by Sponsored content Today at 6:24 am


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 6:24 am