SABAH

...SELAMAT DATANG...

Selamat datang ke forum sabahan.bigforumpro.com
Selain daripada berforum di sini, komuniti ini juga aktif dalam outing di luar.

Mulaakan Topik Forum Anda hari ini untuk mendapatkan feedback daripada user lain.
SABAH

Komuniti Sabah - Negeri Dibawah Bayu

SELAMAT DATANG KE SABAHAN.BIGFORUMPRO.COM BERFORUM UNTUK MENGUPAS PERSOALAN DAN SEGALA MASALAH YANG ANDA HADAPI BERSAMA-SAMA DENGAN RAKAN ONLINE SABAHAN. TEMUI PENYELESAIAN PERSOALAN ANDA MELALUI INTERNET.

    kirimkan AL-FATIHAH kepada insan memakai ID 'DENGSEH'

    Share

    yeokok_rosse@nanacey
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 10742
    Age : 68
    Location : keY keY lanD belOw da wiNd
    Popular :
    88 / 10088 / 100

    Registration date : 2008-11-11

    kirimkan AL-FATIHAH kepada insan memakai ID 'DENGSEH'

    Post by yeokok_rosse@nanacey on Wed Apr 29, 2009 11:32 pm

    assalamualaikum dan salam sejahtera....

    saya ingin berkongsi maklumat kepada user semua. ini adalah satu berita yang sangat menyedihkan buat kita semua yang mungkin pernah mengenali 'ID'nya dalam forum ini mahupun dalam room.

    info ini sa perolehi dari kawan kita mr.cheng aka mr.kutak ( mr.sakai ).
    katanya, salah seorang user sabahan forum telah kembali ke rahmatullah pada beberapa hari yang lepas. dia ialah yang memakai ID 'DENGSEH'...rasanya kamu tidak berapa mengenali ID ini kn. ini kerana dia tidak berapa aktif untuk website ini.apa yang saya tahu, hanya 1 sahaja postnya dalam website ini. boleh mencarinya di 'search dan taip idnya'

    apa yang sa tahu juga, dia kembali ke rahmatullah atas sebab suatu penyakit yg misteri ( tidak di ketahui ). walaupun dia suda beberapa kali berubat ( malah pernah ke luar negara ) namun penyakitnya tidak pernah sembuh. dia di serang penyakit misteri ini selama beberapa tahun sehinggalah ke hari dia meninggal dunia.

    dia ini berasal dari LAHAD DATU, berumur dalam lingkungan 3+ dan masih bujang. apa yang pasti.. dia adalah seorang chatters lama. lebih lama dari kita semua. namun sa tidak pasti bagaimanakah 'dia yang sebenarnya' kerana sa sendiri tidak pernah bertegur sapa dengan nya. sebelum ini, dia ada satu website iaitu 'SELIPAR BORNEO.COM' kamu pernah dengar website ini tak???.....dia yang mengendalikannya...betapa ruginya kita kehilangan seorang sahabat yang begitu berpengalaman dalam hal internet / website ini. memang merugikan kerana kita masih perlu banyak belajar darinya... namun, 'DIA' lebih menyayangi dirinya maka 'DIA' mengambilnya sebelum kita semua sempat mengenali dirinya..... Neutral

    apa2 pown, mari la kita sama2 memberi sedekah al-fatihah untuknya. al-fatihah.

    INI MEMBERI KITA PERINGATAN BAHAWA AJAL MAUT DI TANGAN TUHAN, TIDAK KIRA USIA, JANTINA, ILMU, AGAMA.... BILA DIA MAHUKAN 'NYAWA' KITA, KITA TIDAK DAPAT MENGELAKKANNYA..MAKA BERINGATLAH SELALU BAHAWA 'KITA DI DUNIA HANYA SEMENTARA...YANG PADA AKHIRNYA KITA AKAN KEMBALI KEPADA'NYA'

    al-fatihah..
    amin


    _________________
    http://yeokoklife.blogspot.com/


    Contact yeokok


    ~~the FutUre bElonGs tO tHosE wHo bElieVe In thE BeautY Of thEir DreamS~~


    Send IM

    (o.egem.o)
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 4063
    Age : 31
    Location : d mana2 aku sll stay d c2 la..
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: kirimkan AL-FATIHAH kepada insan memakai ID 'DENGSEH'

    Post by (o.egem.o) on Wed Apr 29, 2009 11:34 pm

    Shocked wuiks nm 2 seolah2 nm ku plak..

    ba al-fatiha..

    (`r.Lѕ)
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 7712
    Age : 30
    Location : Atas Pokok Tarap.ekekek..
    Popular :
    90 / 10090 / 100

    Registration date : 2008-10-21

    Re: kirimkan AL-FATIHAH kepada insan memakai ID 'DENGSEH'

    Post by (`r.Lѕ) on Wed Apr 29, 2009 11:40 pm

    Sad adui bro dengs x sngka plak dah pergi.......sa kenal abg dengs di room sabah thn 2003 or 2004 lgi.x silap...dlu dia suka sgt spin lagu di room1..

    dia mmg baik.x suka ambil tau hal org lain.. Sad ramai yg kenal dgn sifat dia ni...
    jynntut.dina sdkan .dinda....kalu chatters lama.mmg kenal dgn dia ni... Sad

    x sgka plak.....kesian dia menderita trlalu lama....
    mari la kita sama2 sedekah al-fatihah....amin2... Sad

    Puaka
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Female
    Number of posts : 232
    Age : 26
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-04-28

    Re: kirimkan AL-FATIHAH kepada insan memakai ID 'DENGSEH'

    Post by Puaka on Wed Apr 29, 2009 11:45 pm

    alfatiha juga dari saya.. saya baru mengenali abg Dengseh dalam 2 3 bulan yang lalu..
    dia memang baik dengan saya.. dia ajar saya tentang design2 forum banner2 repair2 pc..
    bagi saya dia la yang terbaik..
    kalau x percaya masuk room sabah 1 tanya siapa kenal dengseh..
    saya jamin semua kenal dan semua akan kata dia la yang paling baik sekali..

    tapi orang yang baik selalu d rahmati tuhan..
    moga2 dia aman d sana..
    [-o< alfatiha untuk abg dengseh..

    ok ni gambar abg dengseh saya dapat dari 1 website..
    [img][/img]

    (`r.Lѕ)
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 7712
    Age : 30
    Location : Atas Pokok Tarap.ekekek..
    Popular :
    90 / 10090 / 100

    Registration date : 2008-10-21

    Re: kirimkan AL-FATIHAH kepada insan memakai ID 'DENGSEH'

    Post by (`r.Lѕ) on Wed Apr 29, 2009 11:50 pm

    Sad ya btul tu puaka....na tu gambar abg dengs sma s dinda.....kenangan manis durg dlu... Very Happy

    Hardwork Studio
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Male
    Number of posts : 235
    Age : 68
    Location : mana2 jak ne...
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-04-21

    Re: kirimkan AL-FATIHAH kepada insan memakai ID 'DENGSEH'

    Post by Hardwork Studio on Wed Apr 29, 2009 11:52 pm

    betullllllllllllll kah neee.... adeddedeh... betulll kah beritaa ne.... aduhhh macam sedihhh hati saaa.... geng sa chat tu dulu2.... taimm sa masih aktif di room.... alala... sa nda pecaya ne... nda pecaya eehhh....

    yeokok_rosse@nanacey
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 10742
    Age : 68
    Location : keY keY lanD belOw da wiNd
    Popular :
    88 / 10088 / 100

    Registration date : 2008-11-11

    Re: kirimkan AL-FATIHAH kepada insan memakai ID 'DENGSEH'

    Post by yeokok_rosse@nanacey on Wed Apr 29, 2009 11:55 pm

    betul kali nie hard...


    _________________
    http://yeokoklife.blogspot.com/


    Contact yeokok


    ~~the FutUre bElonGs tO tHosE wHo bElieVe In thE BeautY Of thEir DreamS~~


    Send IM

    -(`imp.drlg)-
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 2287
    Age : 34
    Location : alam maya
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-06

    Re: kirimkan AL-FATIHAH kepada insan memakai ID 'DENGSEH'

    Post by -(`imp.drlg)- on Wed Apr 29, 2009 11:56 pm

    smoga rohnya d tmptkn d tmpt2 org yg briman.. Al-fatihah... Aminn

    Au Mokinongou
    Sabahan Sporty
    Sabahan Sporty

    Male
    Number of posts : 1974
    Age : 30
    Location : ruma urang meskhen... indada karen indada air..
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2009-02-28

    Re: kirimkan AL-FATIHAH kepada insan memakai ID 'DENGSEH'

    Post by Au Mokinongou on Wed Apr 29, 2009 11:59 pm

    oh walaupun sia nda kenal, tp ucap takziah la sama familynya..

    Hardwork Studio
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Male
    Number of posts : 235
    Age : 68
    Location : mana2 jak ne...
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-04-21

    Re: kirimkan AL-FATIHAH kepada insan memakai ID 'DENGSEH'

    Post by Hardwork Studio on Thu Apr 30, 2009 12:01 am

    butull kah yeoks?..... jap... sa kontek dulu chatters2 lama yang seangkatan kamiurang yg beliau2 ne.... mudah mudahan khabar plasu jak ne.... huhuhu

    Puaka
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Female
    Number of posts : 232
    Age : 26
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-04-28

    Re: kirimkan AL-FATIHAH kepada insan memakai ID 'DENGSEH'

    Post by Puaka on Thu Apr 30, 2009 12:05 am

    kalau nak lebih detail.. mari masuk Sabah:1 sekrang.. semua kawan2 lamanya tentang bercerita tentang arwah..

    (`r.Lѕ)
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 7712
    Age : 30
    Location : Atas Pokok Tarap.ekekek..
    Popular :
    90 / 10090 / 100

    Registration date : 2008-10-21

    Re: kirimkan AL-FATIHAH kepada insan memakai ID 'DENGSEH'

    Post by (`r.Lѕ) on Thu Apr 30, 2009 12:08 am

    Sad sa pon trkejut ba hard.. sama2 chat di room 1 dlu....tgok pic abg dengs dgn dinda mcm msi lgi dia hidup... Sad

    Hardwork Studio
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Male
    Number of posts : 235
    Age : 68
    Location : mana2 jak ne...
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-04-21

    Re: kirimkan AL-FATIHAH kepada insan memakai ID 'DENGSEH'

    Post by Hardwork Studio on Thu Apr 30, 2009 12:22 am

    eerrrmmm, sedihnya... betul pla tau... errmmm... biarpun sa bukan geng karas dia, but sa juga pernah chat dan bergurau senda dengan arwah semasa di sabah room dulu.... errrmmm....(karas jari sa, natau mau taip apa sudah)........
    Al- Fatihah buat arwah....

    Alhamdulillah hirobbil a'lamin,
    Ar-Rahman nir Rahim,
    Maliqiau mid-din,
    I'yya kana' budu wa i'yya qanashta'in,
    I'hh dinassirrotolmustaqim,
    Sirrotollazi na a'n a'm taa'laihim,
    Ghoiril maq'dubi a'laihim,
    Waladdho linn.... Amin Ya Allah...


    (sedihnya)

    lutau
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 1619
    Age : 37
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-12

    Re: kirimkan AL-FATIHAH kepada insan memakai ID 'DENGSEH'

    Post by lutau on Thu Apr 30, 2009 1:21 am

    al-fatihah utk arwah...

    aku pun bru dpt tau berita ni mlm kelmarin dlm room sabah:1
    malah, ada gak cetes baik hati yg tinggalkan offline mesej dlm pm box aku ttg ni..dan aku mmg tak sangka arwah telah pergi mengadap Illahi..
    aku tak brapa besa sgt ngan arwah...tp, arwah mmg baik orgnya.
    cuma, aku knl dia dlm room seja satu masa dlu...
    pd awal tahun ni dlm bulan januari tu klu tak silap, kami ada chat dlm room...sempat lg aku usik arwah...."dinda mna deng...?" ngan selamba arwah tu bls...."dinda kat rumah... "
    itu la aku rs yg last kami chat d room....
    arwah ni pun seorg chatter yg baik..tak sombong...
    yg aku tahu, arwah sblom ni mmg sakit..
    duii...teringat lak masa arwah ni aktif dlm forum YMSabah website satu masa dulu.....ermmm namun, Tuhan lebih menyayangi arwah....
    marilah kita mendoakan smoga roh arwah dicucuri rahmat & dtempatkan b'sma d kalangan hamba2Nya yg beriman...al-fatihah

    dendo bah.. Sad


    _________________

    yeokok_rosse@nanacey
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 10742
    Age : 68
    Location : keY keY lanD belOw da wiNd
    Popular :
    88 / 10088 / 100

    Registration date : 2008-11-11

    Re: kirimkan AL-FATIHAH kepada insan memakai ID 'DENGSEH'

    Post by yeokok_rosse@nanacey on Thu Apr 30, 2009 12:10 pm

    al-fatihah


    _________________
    http://yeokoklife.blogspot.com/


    Contact yeokok


    ~~the FutUre bElonGs tO tHosE wHo bElieVe In thE BeautY Of thEir DreamS~~


    Send IM

    (`r.Lѕ)
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 7712
    Age : 30
    Location : Atas Pokok Tarap.ekekek..
    Popular :
    90 / 10090 / 100

    Registration date : 2008-10-21

    Re: kirimkan AL-FATIHAH kepada insan memakai ID 'DENGSEH'

    Post by (`r.Lѕ) on Thu Apr 30, 2009 12:50 pm

    ya tym tu abg dengs mmg suda mulai sakit tu sis lutau...msa kita msi men chat sna >forum YMSabah website< kaki dia sush mo gerak..smpai kena gantung benda berat2 di kaki dia...dia p luar negeri...mau sk ubt kaki dia..

    tu yg sa drg dri kwn rapat dlu...ttba bru2 ni.bru jumpa balik abg dengs... Sad
    sedih plak.bila trkenang org yg kita kenal ttba akan pergi.....

    sama jgk dgn arwah dyg dlu...AL.fatihah....

    SyaLizz
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 3947
    Age : 59
    Location : dalam lappy
    Popular :
    89 / 10089 / 100

    Registration date : 2008-12-13

    Re: kirimkan AL-FATIHAH kepada insan memakai ID 'DENGSEH'

    Post by SyaLizz on Thu Apr 30, 2009 1:02 pm

    [)Al-Fatihah Utk ArwAh..sedih jUak AkU kmrin c pUrpLe k0L aku..

    [)dIa ckp saLah se0rAnG kWn YM PassAwAy..

    [)mAriLah kiTa berd0a aGar r0hnyA diteMpAtkAn di KaLanGan 0rg2 beriMan..

    lutau
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 1619
    Age : 37
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-12

    Re: kirimkan AL-FATIHAH kepada insan memakai ID 'DENGSEH'

    Post by lutau on Thu Apr 30, 2009 1:54 pm

    iya dendo...aku dpt tahu dr rakan chatter yg arwah ni mmg skt, duduk atas kerusi roda & sambung hos... Neutral kasihan sgguh arwah...sedih bila m'bygkan keadaan camtu...dah lma dia menderita krn sktnya... Neutral duii...terasa sebak lak..sntiasalah kita menyedekahkan al-fatihah kpd arwah.....smoga ahli keluarga arwah juga tabah m'hadapi semua ini... Neutral

    Sad


    _________________

    l_i_g_o_n_g
    Forum Police
    Forum Police

    Male
    Number of posts : 637
    Age : 37
    Location : ldu
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-12-31

    Re: kirimkan AL-FATIHAH kepada insan memakai ID 'DENGSEH'

    Post by l_i_g_o_n_g on Thu Apr 30, 2009 6:59 pm

    al-fatihah

    saf zkuga
    Sabahan Sporty
    Sabahan Sporty

    Male
    Number of posts : 5100
    Age : 30
    Location : kota kinabalu
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-30

    Re: kirimkan AL-FATIHAH kepada insan memakai ID 'DENGSEH'

    Post by saf zkuga on Thu Apr 30, 2009 7:59 pm

    wlpn sy inda kenal....

    al-fatihah juga.....

    semoga rohnya dicucuri rahmat....

    (`._k: .)
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 524
    Age : 40
    Location : sandakan,KL,sandakan
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-04-29

    Re: kirimkan AL-FATIHAH kepada insan memakai ID 'DENGSEH'

    Post by (`._k: .) on Thu Apr 30, 2009 9:09 pm

    assalamualaikum semua.....sebenarnya saya dah lama menyepi dari aktif berkata2 atau bersuara melalui jejari ku d atas komputer ku kerana aku rasa xda sudah rakan seperjuangan

    tapi kan d sbb kan berita arwah deng saya masuk dan melihat2 sekeliling dunia cyber semula....saya berada d belakang tabir....seorg chaters dari sdkn iaitu ramlah sdkn saja lah selalu tpt saya bergurau senda selalu memberikan info utk saya....

    hanya bf saya saja yg selalu sukan mengonline kan diri...besalah kan lelaki selalu mau glamour.....saya sedih sbb rupa2nya arwah deng pernah berkomunikasi dgn org d dlm cyber lg sedangkan saya fikir dia sudah menyepi kan diri sekian lama.....

    sahabat kamcing saya deng dan dinda....selalu kongsi suka dan duka....meremang bulu roma saya bila mendengar berita beliau telah meninggal.....

    dia byk bercerita ttg dirinya....dan juga ttg sakitnya...semasa sakitnya dia pernah sampai tdk mengenal sesiapa yg dekat dgnnya....sampai lah ada hura2 mngatakan beliau mungkin akan sembuh ....tapi semakin plak beliau d letakan d tpt yg hanya menunggu masa itupun kira2 tiga atau empat tahun yg lepas.....dan masa tu saya masih berada d sdkn.....

    hidup saya d landa berbagai kepayahan dan boleh katakan hampir semua kwn rapat d alam cyber mengetahuinya dan saya malu utk berkongsi suka dan duka....tapi skrg saya sgt2 kesal dgn menyepi kan diri sbb sampai saya terlepas pandang mengambil tahu keadaan kwn rapat dan sangat2 rapat terutama arwah deng....

    arwah berusia 33 tahun....sama dengan saya .....anak tunggal lelaki dlm keluarga.....hanya mempunyai seorg adik ppuan.....dulu adik beliau memakai id selendang_senget dan skrg cobrakembangpagi.....


    byk lagi lah yg kita kongsi perasaan bersama dinda and deng.....saya rasa lynntut tau....kan kan kan.....dan saya tinguk ada juga chaters lama di sini....beliau seorg yg baik hati peramah dan tdk lokek ilmu pengetahuan.....


    mungkin beliau pergi ada hikmahnya....mungkin sudah ada ketentuan yg tuhan tentukan utknya.....x tau apa mau cerita lagi....ada segelintir kenkwn yg sgt sedih dgn kehilangan beliau tapi apa lagi yg kita boleh lakukan selain berdoa dan menyedah kan alfatihah serta surah yasin utk beliau....semoga rohnya d cucuri rahmat dan d tpt kan d tpt yg org-org beriman dan d berkati oleh allah taala.....

    AMINNN.......

    lutau
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 1619
    Age : 37
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-12

    Re: kirimkan AL-FATIHAH kepada insan memakai ID 'DENGSEH'

    Post by lutau on Thu Apr 30, 2009 9:31 pm

    Sad aminn..


    _________________

    mr_satonaka_halu
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 1275
    Age : 33
    Location : b'tabur d kk
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-09-25

    Re: kirimkan AL-FATIHAH kepada insan memakai ID 'DENGSEH'

    Post by mr_satonaka_halu on Fri May 08, 2009 12:12 pm

    Inna lillahi wa inna ilaihi roji'un..

    Al-Fatihah..


    _________________

    Maybe





    (`r.Lѕ)
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 7712
    Age : 30
    Location : Atas Pokok Tarap.ekekek..
    Popular :
    90 / 10090 / 100

    Registration date : 2008-10-21

    Re: kirimkan AL-FATIHAH kepada insan memakai ID 'DENGSEH'

    Post by (`r.Lѕ) on Fri May 08, 2009 12:29 pm

    Sad ya dina syg...mmg kenal ma abg dengs.dlu kamu 3 urg la selalu nyanyi di room...dinda.dengs n ko sndiri.....best nya tym tu...durg dating2 sna room. Very Happy

    dengs selalu ks nasihat tu...lau kita slah ckp ka pa... Sad

    pa2 pon mari la kita sama2 medoakan semoga roh nya di cucuri rahmat...amin2....Al,fatihah..

    fyza_butterfly
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Female
    Number of posts : 173
    Age : 27
    Location : key key
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-20

    Re: kirimkan AL-FATIHAH kepada insan memakai ID 'DENGSEH'

    Post by fyza_butterfly on Fri May 08, 2009 1:20 pm

    Sad biopn sy nda knl tp sedi jg la dgr...huhuhu.....
    alfatihah....

    Sponsored content

    Re: kirimkan AL-FATIHAH kepada insan memakai ID 'DENGSEH'

    Post by Sponsored content Today at 11:52 am


      Current date/time is Sun Dec 04, 2016 11:52 am