SABAH

...SELAMAT DATANG...

Selamat datang ke forum sabahan.bigforumpro.com
Selain daripada berforum di sini, komuniti ini juga aktif dalam outing di luar.

Mulaakan Topik Forum Anda hari ini untuk mendapatkan feedback daripada user lain.
SABAH

Komuniti Sabah - Negeri Dibawah Bayu

SELAMAT DATANG KE SABAHAN.BIGFORUMPRO.COM BERFORUM UNTUK MENGUPAS PERSOALAN DAN SEGALA MASALAH YANG ANDA HADAPI BERSAMA-SAMA DENGAN RAKAN ONLINE SABAHAN. TEMUI PENYELESAIAN PERSOALAN ANDA MELALUI INTERNET.

    my first dairy in 10 may 2009

    Share

    (`._k: .)
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 524
    Age : 40
    Location : sandakan,KL,sandakan
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-04-29

    my first dairy in 10 may 2009

    Post by (`._k: .) on Sun May 10, 2009 2:37 pm

    mcm kebiasaan hari minggu sa bgun klu boleh awal sikit utk masak bekalan p keja ....tapi mcm tau2 jak hari kurang urg ni sbb semlm dah ramai yg dtg....tapi kan masa taim2 mau p pasar mlm lah plak ramai sa selalu saja tdk sempat mau p sana pasar ml jenjalan.....so citanya mmg tdk pegilah ...

    selalu saja bf ku yg beli kan sa mknan klu dia tinguk sa sgt bz sampai kan mkn pun susah...adeiiii susah mkn kunu tapi kan yg juga mintian sa ni badan mc juga cumil2 muntil2 lang urg bah Very Happy

    tapi mcm besa lah taget dari hari jumaat sabtu dan ahad paling sikit dapat kan rm100....maksud sa pendapatan...sa seorg saja ppuan d kedai ni lain semua lelaki dan sa kena bersaing dgn lelaki utk mencari rezeki....tapi sejak sa masuk sukur lah rezeki sa semakin bertambah biar pun badan semakin sakit....

    so hari sa kena work harder...

    (`._k: .)
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 524
    Age : 40
    Location : sandakan,KL,sandakan
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-04-29

    Re: my first dairy in 10 may 2009

    Post by (`._k: .) on Tue May 12, 2009 4:39 pm

    hari ni selasa maknanya sa terlambat sehari menulis dairy ku...adehh masa sa bz sgt bah semlm tu sampai sa tdk sempat tulis dairy sa .....

    hari ni sa bahagia sgt sama bf sa tdk tau lah napa.....kami mkn sama2 hari ni sa masak ikan rebus sayur tumis campur ikan masin....dan paling pebret tuhau sa...aduiii...berasap sa mkn hari ni ...dua hari dah sa mkn byk.....ketawa bf sa tinguk sama sa ....dia lang ilang diet sa .....mc berharap yg hari ni ada rezeki lg....teruk2 pun semlm sa dapat rm125 pendapatan....

    tak taulah hari ni berapa.....sa harap sgt sampai khamis sa dapat kumpul kan dlm rm400....mau p urut badan sakit dah sgt....pastu mau belanja utk vitamin setiap minggu....

    semoga sa ada rezeki hari ni

    amin

    (o.egem.o)
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 4063
    Age : 31
    Location : d mana2 aku sll stay d c2 la..
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: my first dairy in 10 may 2009

    Post by (o.egem.o) on Tue May 12, 2009 4:41 pm

    tumpang cikit..

    best regards,
    pengsem

    (`._k: .)
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 524
    Age : 40
    Location : sandakan,KL,sandakan
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-04-29

    Re: my first dairy in 10 may 2009

    Post by (`._k: .) on Tue May 12, 2009 5:06 pm

    bah tumpang lah .....jgn lupa tol arrrr

    (o.egem.o)
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 4063
    Age : 31
    Location : d mana2 aku sll stay d c2 la..
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: my first dairy in 10 may 2009

    Post by (o.egem.o) on Tue May 12, 2009 5:08 pm

    Shocked wuiks ada toll ka ni?
    teda duit ni..ba utg la a..ckup bln byr.. Laughing

    (`._k: .)
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 524
    Age : 40
    Location : sandakan,KL,sandakan
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-04-29

    Re: my first dairy in 10 may 2009

    Post by (`._k: .) on Tue May 12, 2009 5:26 pm

    nah dobol pay tu tau .....sama bunga lagi.....hehehehe....

    (o.egem.o)
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 4063
    Age : 31
    Location : d mana2 aku sll stay d c2 la..
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: my first dairy in 10 may 2009

    Post by (o.egem.o) on Tue May 12, 2009 5:28 pm

    Shocked wuiks cekik darah ni..
    ba meh aku bw ko jln p mkn gula2..ehehe

    (`._k: .)
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 524
    Age : 40
    Location : sandakan,KL,sandakan
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-04-29

    Re: my first dairy in 10 may 2009

    Post by (`._k: .) on Tue May 12, 2009 6:21 pm

    aduiii namo lah mkn gula2.....makin lah ni kan sa muntil mkn gula saja byk....tdk lama byk lah ni semut dtg sama sa

    (`._k: .)
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 524
    Age : 40
    Location : sandakan,KL,sandakan
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-04-29

    Re: my first dairy in 10 may 2009

    Post by (`._k: .) on Wed May 13, 2009 3:29 pm

    hari ni sa menatap dairy sa semula....semlm pendapatan sa hanya dlm rm80 saja termasuk tips sa rm25....tdk sangka kostumer sendiri dtg klu tdk tdk lah ada pendapatan sa ...... Embarassed

    ada kalanya sa malas sudah mau keja ...sa letih sgt...tdk cukup tdur. hari ni sa tdk masak utk mkn tengahri...hari ni laling sa belanja mkn d foodcourt.....tapi mcm tau2 saja hari ni malas hujan kuat mencurah2 plak hari ni .....nasib bek lah kan laling sa balik p hostel....sbb ikan masin sa jemur mc lom kena angkat lagi ......

    hujan sampai skrg padahal klu kurang kostumer sa mau balik masak utk makan mlm....tdk siuk bah mkn d uar mahal dan tdk sedap....bagi saya lah tdk sedap sbb sa mmg suka mknan d masak ....

    semoga hari ni sa ada rezeki.....besok cuti sa mau p klinik ambik suntikan vitamin c sa lagi dan ambik ubat diet sa .....

    (`._k: .)
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 524
    Age : 40
    Location : sandakan,KL,sandakan
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-04-29

    Re: my first dairy in 10 may 2009

    Post by (`._k: .) on Thu May 14, 2009 2:58 pm

    hari ni sa cuti .....wawwawawa....sa bangun saja main game matiklah bah sa ni .....adeiii sampai sakit tulang belakang sa .....

    laling kol tanya sa buat apa tapi sa ckp baru saja bangun tdur padahal mau jam 2 ptg sudah weiii.....dia lang mau bawa sa jalan tapi kan sa mcm malas mau jalan sa tunggu masa ptg saja mau p klinik pastu sa mau tdur cuci kain masak dan main game atau surf internet saja d rumah .....

    (`._k: .)
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 524
    Age : 40
    Location : sandakan,KL,sandakan
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-04-29

    Re: my first dairy in 10 may 2009

    Post by (`._k: .) on Fri May 15, 2009 7:43 pm

    hari ni jumaat 15hb....semlm sa cuti ....mcm tdk ada yg best....cuma saja bf sa bawa sa p urut badan utk hilang kan sakit2 badan...boleh lah tahan ....smapai tetdur....tapi kira ok sajalah bukan lah ok sgt ....dari pada langsung teda rasa.....

    sa byk habis kan duit semlm dan hari ni ...semlm p urut badan hari ni kirim kan adik ppuan sa rm50 sbb katanya teda dah belanja nurul p sekolah ...kasian juga sbb husband dia tdk d malysia skrg ini .....

    pastu sa kol adik lelaki sa ...bininya yg sambut...alhamdulilah durang sihat juga dan tdk apa masalah...sukurlah adik sa ada usaha..tdk d sangka cinta mengubah segalanya....dan cinta juga membuat kan sa bernafas lega....

    sa harap sampai hari raya nanti sa dapat menjenguk adik2ku .....

    tpt keja plak hari ni sgt lah lembab...adui sakit juga pala sa ni memikir kan kostumer semakn kurang ni ...mcm mana lah mau kumpul duit sampai hujung tahun nanti

    (`._k: .)
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 524
    Age : 40
    Location : sandakan,KL,sandakan
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-04-29

    Re: my first dairy in 10 may 2009

    Post by (`._k: .) on Sat May 16, 2009 10:32 pm

    hari ni sabtu 16hb...sa ingat kan bz kedai hari ni tdk sangka plak hari ni senyap saja...tdk lah bah senyap sangat tapi tdk mcm hari sabtu yg besanya ......

    sa ingat kan hari ni mau buat duit.....tapi tdk sangka plk mcm ni....apa boleh buat skrg ni masa tengah bulan tdk ramai yg keluar....cuba lah sampai tengah mlm ....mana tau ada rezeki

    (`._k: .)
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 524
    Age : 40
    Location : sandakan,KL,sandakan
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-04-29

    Re: my first dairy in 10 may 2009

    Post by (`._k: .) on Sun May 17, 2009 1:32 am

    hari ni mc lagi16hb dan sa balik keja jam 12.30 mlm....sa tdk lah penat sgt badan ni tapi sa sakit pikiran ni.....kurang kostumer bermakna kurang lah pendapatan nasib baik lah sa dapat juga rm115 hari ni tapi adeiiii....cleaner kami plak mau pinjam rm20....pinjam utk tambang balik rumahnya ....

    kompeni ni plak lom lagi byr otnya ....sakit hati sa sudah lah beberapa hari ni sa kurang duit ....susah lah mau kc kuar duit lagi....duit kuar susah mau masuk lagi .....biar lah sa bertahan saja sementara waktu .....klu boleh sa tdk mau kuar kan duit simpanan sa lagi....

    (`._k: .)
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 524
    Age : 40
    Location : sandakan,KL,sandakan
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-04-29

    Re: my first dairy in 10 may 2009

    Post by (`._k: .) on Mon May 18, 2009 7:21 pm

    hari ni 18 may....hari ni sa ponteng setengah hari ...kononnya sa mau p apply internet yg murah saja ....sekali tinguk yg murah tu teda koverec tpt sa ...aduiiii hampanya sa Sad

    sa balik dlm keadaan yg sangat hampa....tai apa bulih buat bah kan terima saja lah .....sa balik saja bf sa kc tau sama sa dia beli laptop baru lag...adiii sakit hati sa tapi kan apa bulih buat...dia suka lagipun dia punya duit juga ...sbb sa mau kumpul duit beli hp nokia yg baru....tapi mau mcm mana .....haaaiiii...nasib lah ...hari ni kan sa sedih saja ni.....biar lah....sa beli satu urg saja lah.....nanti sa balik kc sama adik sa hp lama sa ni Sad

    (`._k: .)
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 524
    Age : 40
    Location : sandakan,KL,sandakan
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-04-29

    Re: my first dairy in 10 may 2009

    Post by (`._k: .) on Wed May 20, 2009 10:44 pm

    hari ini 20hb may...semlm sa tdk menulis dairy ku...bz tdk lag bz sgt cuma tente slow gila sampai lah hari ni mc lagi slow....huhuhuh...hari ni sa bawa maxisbb sa p tpt keja...aduiii sakit utak bah tente gila ni mana lagi kenkwn lan mendonlod movie tambah lah slow ni tenet Tekanan! tekanan....

    kemarin pagi sa p pasar pudu jam 6pagi...aduiii...mana lagi mlmnya sa tdur hampir jam 4 pagi....asyiikkk main game saja gelak! sampai kan sa lupa mau tdur ..... gelak! ah kau gila sekali kena bangun jam 5.30 pagi jam enam sa dgn kenkw p pasar....kami share naik teksi....

    balik rumah jam 7 lebih dan terus masak.....huhuhuh....sampai lah habis keja saja jam 12mlm sa balik rumah kononnya mau main game sekali tinguk game tinguk sama sa ...sa menguruk sampai gelak! gelak!

    hari ni plak....sa bgun lewat sikit..weweweee....... :wee: :wee: bisuk cuti....cepat lah bisuk... :ewah: tdk kesabaran bah ...

    (`._k: .)
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 524
    Age : 40
    Location : sandakan,KL,sandakan
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-04-29

    Re: my first dairy in 10 may 2009

    Post by (`._k: .) on Tue Jun 02, 2009 8:06 pm

    hari ni 2hb june....tdk ada yg istimewa selain sa rindu dairy sa yg tdk seberapa ini ......beberapa hari lepas adalah hari yg bz....letih dan kacau bilau fikiran....

    mc d belenggu dengan masalah adk yg melampau2.....tdk tau mau share dgn siapa.....malu share dgn bf ku....sa cuma pernah share dgn zee saja...satu2nya kwnku yg paling baik yg sa ada .....

    susah.....sampai kan mcm tdk sampai rasanya utk bernafas.....adakalanya bila bangun tdur pagi sa rasa mcm rdk mau kerja lagi tapi mcm mana .....teda kerja teda lah duit...sa tdk mau berharap dgn bf ku saja ....

    sa suka klu ada duit sndiri sa bulih buat apa saja sa suka dgn duit sa ....mana masalah d tpt keja lagi yg semakin merunsing kan kepala.....warga cina yg selalu memberi keutamaan kepada warga cina yg pendtg....malaysia semakin lama semakin tdk membantu rakyat sendiri....rakyat sabah yg d tindas.....cuba buat tdk tau saja tapi sa bukan lah jenis yg suka mendiam kan diri sahaja ....

    apa lagi yg selalu kena buli ada lah bf ku sendiri tapi bf ku ni kan jenis yg berdiam diri saja ...... sakit hati saya....tapi mau mcm mana lagi klu dia sendiri tdk mau membela diri.....tapi setakat ni yg mc sa bulih diam dia d senangi d sbb kan sikapnya yg pendiam d tpt keja .....

    kasian bf ku :malas: semoga tuhan melindungi dia memberikan rezeki padanya selalu....

    saf zkuga
    Sabahan Sporty
    Sabahan Sporty

    Male
    Number of posts : 5100
    Age : 30
    Location : kota kinabalu
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-30

    Re: my first dairy in 10 may 2009

    Post by saf zkuga on Tue Jun 02, 2009 8:13 pm

    apa kenen ni? scratch

    diary si dina ka ni? :thinking:

    neh....nda private sda ni...buli baca sda..... Surprised

    (`._k: .)
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 524
    Age : 40
    Location : sandakan,KL,sandakan
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-04-29

    Re: my first dairy in 10 may 2009

    Post by (`._k: .) on Tue Jun 02, 2009 9:06 pm

    saf....sa hanya meletih kan tangan saja d sini .....yg rahsia sgt sa tdk luah kan d sini...... :malas:

    Sponsored content

    Re: my first dairy in 10 may 2009

    Post by Sponsored content Today at 4:38 am


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:38 am