SABAH

...SELAMAT DATANG...

Selamat datang ke forum sabahan.bigforumpro.com
Selain daripada berforum di sini, komuniti ini juga aktif dalam outing di luar.

Mulaakan Topik Forum Anda hari ini untuk mendapatkan feedback daripada user lain.
SABAH

Komuniti Sabah - Negeri Dibawah Bayu

SELAMAT DATANG KE SABAHAN.BIGFORUMPRO.COM BERFORUM UNTUK MENGUPAS PERSOALAN DAN SEGALA MASALAH YANG ANDA HADAPI BERSAMA-SAMA DENGAN RAKAN ONLINE SABAHAN. TEMUI PENYELESAIAN PERSOALAN ANDA MELALUI INTERNET.

    Aku ada pasangan hidup sendiri....

    Share

    yeokok_rosse@nanacey
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 10742
    Age : 68
    Location : keY keY lanD belOw da wiNd
    Popular :
    88 / 10088 / 100

    Registration date : 2008-11-11

    Aku ada pasangan hidup sendiri....

    Post by yeokok_rosse@nanacey on Sat May 30, 2009 10:19 pm

    Bila seronok, aku cari....pasanganku
    Bila sedih, aku cari....Mak

    Bila berjaya, aku ceritakan pada....pasanganku
    Bila gagal, aku ceritakan pada....Mak

    Bila bahagia, aku peluk erat....pasanganku
    Bila berduka, aku peluk erat....Emakku

    Bila nak bercuti, aku bawa....pasanganku
    Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah....Mak

    Bila sambut valentine.. Aku bagi hadiah pada pasanganku
    Bila sambut hari ibu...aku cuma dapat ucapkan "Selamat Hari Ibu"

    Selalu.. aku ingat pasanganku
    Selalu.. Mak ingat kat aku

    Bila-bila... aku akan talipon pasanganku
    Entah bila... aku nak talipon Mak

    Selalu...aku belikan hadiah untuk pasanganku
    Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk Emak

    Renungkan:

    "Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja...bolehkah kau kirim wang untuk Mak?
    Mak bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah". Berderai air mata jika kita mendengarnya........Tapi kalau Mak sudah tiada..........
    MAKKKKK...RINDU MAK.... RINDU SANGAT...."

    Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya....
    berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya.....
    berapa ramai yang sanggup. mengantikan lampin ibunya.....
    berapa ramai yang sanggup..... membersihkan najis ibunya.......
    berapa ramai yang sanggup....... membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya....
    berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya.....

    Dan akhir sekali....
    berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya......

    SAYANGILAH IBU ANDA SEPERTIMANA DIA MENYAYANGI ANDA

    p/s : anda???


    _________________
    http://yeokoklife.blogspot.com/


    Contact yeokok


    ~~the FutUre bElonGs tO tHosE wHo bElieVe In thE BeautY Of thEir DreamS~~


    Send IM

    (`._k: .)
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 524
    Age : 40
    Location : sandakan,KL,sandakan
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-04-29

    Re: Aku ada pasangan hidup sendiri....

    Post by (`._k: .) on Tue Jun 30, 2009 4:44 am

    sa rasa sa dah tunai kan tanggungjwb sa masa org tua sa berada d tangan sa Smile arwah bapa dan arwah nenek.....kedua2 org tua itu sa suap kan makan ketika mau makan sa salin lampin pakai buang d masa nazak mereka....tdk lah berat sangat memelihara org tua....semunya dari hati kita saja .....

      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 12:03 am