SABAH

...SELAMAT DATANG...

Selamat datang ke forum sabahan.bigforumpro.com
Selain daripada berforum di sini, komuniti ini juga aktif dalam outing di luar.

Mulaakan Topik Forum Anda hari ini untuk mendapatkan feedback daripada user lain.
SABAH

Komuniti Sabah - Negeri Dibawah Bayu

SELAMAT DATANG KE SABAHAN.BIGFORUMPRO.COM BERFORUM UNTUK MENGUPAS PERSOALAN DAN SEGALA MASALAH YANG ANDA HADAPI BERSAMA-SAMA DENGAN RAKAN ONLINE SABAHAN. TEMUI PENYELESAIAN PERSOALAN ANDA MELALUI INTERNET.

    vitamin untuk merawat dan mencegah kanser Vitamin B17 biji apricot

    Share

    dini
    Lans Kopral
    Lans Kopral

    Male
    Number of posts : 22
    Age : 45
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-06-08

    vitamin untuk merawat dan mencegah kanser Vitamin B17 biji apricot

    Post by dini on Tue Jun 09, 2009 12:01 am











    RUPA
    ASAL BUAH APRICOT,BIJI DI DALAMNYA DI KELUARKAN DAN MENJADI PENAWAR
    KEPADA BERBAGAI PENYAKIT TERMASUK PENYAKIT MAUT IAITU KANSER


    Kenapa kita Harus makan Apricot
    kernels ?

    Kernels aprikotmerupakan
    kumpulan nut dan seed ( kekacang dan bijirin ). Tidak ada bezanya
    dengan kumpulan kekacang dan bijirin yang lain. Apa yang membezakanya
    adalah kandungan hasiat didalamnya yang sangat luar biasa, terutama Apricot Organik . Dalam bahasa nutrient, Biji Apricot ini di sebut mengandungi Amigdalin, yang juga dikenali sebagaivitamin B17. B17 ini
    dapat membantu membunuh sel- sel kanser dalam badan kita, Hasilnya
    dapat membebaskan diri kita dari serangan penyakit ganas ini (kanser). Merupakan pembunuh senyap.
    [color=white][font=Verdana]Amigdalin (Vitamin B17) dapat di perolehi didalam beratus-ratus jenis tumbuhan . Dalam diet pemakanan kita harus ada B17. jika tiada B17 dalam diet pemakanan anda boleh di hidapi penyakit kanser. Selain dari Apricot Kernels B17
    juga boleh di perolehi dari badam pahit (amigdalin ( mempunyai rasa
    pahit - badam manis tidak mengandungi B17 ), epal pips, benih-benih
    anggur, sekuang, buah beri, ubi kayu, biji buah oren dan biji benih
    yang lain.

    untuk lebih details..

    http://merawatkanser2u.blogspot.com
    https://facebook.com/VitaminB17BijiAprikotPenawarKanser
    Call/sms/whatsapp untuk tempahan biji aprikot dan capsul aprikot
    019 9194986


    Last edited by dini on Sun Sep 06, 2015 10:53 pm; edited 3 times in total (Reason for editing : new url)

    (`._k: .)
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 524
    Age : 40
    Location : sandakan,KL,sandakan
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-04-29

    Re: vitamin untuk merawat dan mencegah kanser Vitamin B17 biji apricot

    Post by (`._k: .) on Tue Jun 09, 2009 12:05 am

    sepanjang masa ni kan sa hanya mau tau apa vitamin yg boleh kc hilang jerawat yg byk dari badan sampailah ke muka...... :thinking: mcm2 sudah usaha kami buat sbb bf sa byk jerawat d badan dan d muka....kasian juga dia pasal jerawat dia lah jadi rendah diri sampai kan kostumer tpt sa keja main pilih2 rupa urg kadang2 Crying or Very sad

    dini
    Lans Kopral
    Lans Kopral

    Male
    Number of posts : 22
    Age : 45
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-06-08

    Re: vitamin untuk merawat dan mencegah kanser Vitamin B17 biji apricot

    Post by dini on Tue Jun 09, 2009 12:29 am

    confused buat masa ni saya pun tengah cari ubat tu...he he

    (`._k: .)
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 524
    Age : 40
    Location : sandakan,KL,sandakan
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-04-29

    Re: vitamin untuk merawat dan mencegah kanser Vitamin B17 biji apricot

    Post by (`._k: .) on Tue Jun 09, 2009 12:34 am

    cari dini jgn ko tdk sari.....sampai kan sa cuba sudah dua bulan suntik vitamin C sama dia ...kurang mmg kah kurang pastu kan sa off kan dua minggu tdk ambik suntikan vitamin C jerawat dia naik balik..... :thinking:

    dini
    Lans Kopral
    Lans Kopral

    Male
    Number of posts : 22
    Age : 45
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-06-08

    Re: vitamin untuk merawat dan mencegah kanser Vitamin B17 biji apricot

    Post by dini on Tue Jun 09, 2009 12:41 am

    orait.no problem,klau saya jmpa,kompom saya bagitau,,pastu boleh di jual...he he..tak bahaya ke suntik vitamin c tu

    (`._k: .)
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 524
    Age : 40
    Location : sandakan,KL,sandakan
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-04-29

    Re: vitamin untuk merawat dan mencegah kanser Vitamin B17 biji apricot

    Post by (`._k: .) on Tue Jun 09, 2009 12:48 am

    hehehehe...suntikan vitamin C tu sgt bagus...selain mencantikan kulit ianya boleh melambat kan penuaan....menghalus kan kulit dari dlm.... Smile


    kebaikan lainnya mencegah resdung,mengurang kan penyakit lelah/asma,mencegah barah/kanser,mencegah terkena sakit2 yg mudah berjangkit.....jarang terkena flu yg panjang....bagi org yg kerja memerlukan tenaga yg byk boleh menghilang kan sakit2 sendi.... Wink

    tdk percaya cuba lah.....saya buat suntikan pun d klinik2 yg berdaftar....bukan sendiri suntik Evil or Very Mad idea!

    dini
    Lans Kopral
    Lans Kopral

    Male
    Number of posts : 22
    Age : 45
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-06-08

    Re: vitamin untuk merawat dan mencegah kanser Vitamin B17 biji apricot

    Post by dini on Sun Sep 06, 2015 10:54 pm

    http://merawatkanser2u.blogspot.com
    https://facebook.com/VitaminB17BijiAprikotPenawarKanser
    Call/sms/whatsapp untuk tempahan biji aprikot dan capsul aprikot
    019 9194986

    Sponsored content

    Re: vitamin untuk merawat dan mencegah kanser Vitamin B17 biji apricot

    Post by Sponsored content Today at 12:31 am


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 12:31 am