SABAH

...SELAMAT DATANG...

Selamat datang ke forum sabahan.bigforumpro.com
Selain daripada berforum di sini, komuniti ini juga aktif dalam outing di luar.

Mulaakan Topik Forum Anda hari ini untuk mendapatkan feedback daripada user lain.
SABAH

Komuniti Sabah - Negeri Dibawah Bayu

SELAMAT DATANG KE SABAHAN.BIGFORUMPRO.COM BERFORUM UNTUK MENGUPAS PERSOALAN DAN SEGALA MASALAH YANG ANDA HADAPI BERSAMA-SAMA DENGAN RAKAN ONLINE SABAHAN. TEMUI PENYELESAIAN PERSOALAN ANDA MELALUI INTERNET.

    Tanda-Tanda Lelaki Merajuk ;)

    Share

    lutau
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 1619
    Age : 37
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-12

    Tanda-Tanda Lelaki Merajuk ;)

    Post by lutau on Thu Jun 18, 2009 5:43 pm

    BILA LELAKI MERAJUK...... Cool

    a) Diam Seribu Bahasa


    Dia diam jak sepanjang bersama kita. Walaupun kita bercakap dengannya, dia hanya mengiyakan atau dia anggukkan kepalanya jak. Dia sikit pun tak akan layan kita seperti sebelum ni. Klu dia layan p0n tapi mcm mau tak mau jak..mcm t'paksala kenen..Jika benda ni berlaku sah-lah tu dia merajuk dengan kita. :malas:

    b) Buat Tak Tahu


    Dia akan buat tak tau dengan kita. Jika kita minta tolong dengan dia seperti tolong kemaskan meja ka...dia buat acuh tak acuh jak...huhu..Paling teruk, dia buat-buat tak dengar (pekak betul-betul baru tau!). Ini cara protes yang paling teruk sebab ia bukan jak buat kita geram tapi buat seolah-olah kita ni tak wujud...ishh :korek:

    c) Menolak Untuk Makan Bersama

    Bila lelaki merajuk biasanya dia tak nak jumpa kita atau face to face dengan kita. Dia akan bagi alasan seperti "awak makan la dulu, saya kenyang lagi la....lagipun, saya dah makan dengan kawan saya tadi"..kununla..huhu..(sggup mogok lapar!!wakaka)
    Shocked

    d) Masam Muka

    Tindakan yang ni ialah tindakan yang paling kita geram. :!!!!:Dah lah tak nak cakap ngan kita dah tu nak tarik-tarik muka pulak. Tak puas hati la konon. Tapi adat la kalau orang dah merajuk. Perempuan pun lebih kurang je tu....iya tak! gelak!

    e) Baca Surat Khabar


    Bab ni memang tabiat orang lelaki. Tapi kalau surat khabar tu dibaca banyak kali tanpa sebab maknanya jiwa dia tak tenteram & ada sesuatu yang mengganggu diri dia. Lagi-lagi pulak kalau tengah-tengah malam buta. study

    f) Menonton Televisyen Hingga Lewat Malam

    Dia akan tengok tv tu sampai larut malam walaupun rancangan tu bukan rancangan kegemaran dia. Mata dia di tv tapi hatinya ke lain. Kita kena peka beb! idea!

    g) Keluar Rumah Tanpa Beritahu


    Ada lelaki yang tak akan memberitahu mana dia nak pergi. Nak protes la tu kononnye. Kita jangan paksa dia untuk menjawab pertanyaan kita kerana confirm dia akan buat dek je!
    What a Face

    h) Matikan Telefon Bimbit

    Hah, ni satu lagi tabiat lelaki. Dia tak suka diganggu bila perasaannya tengah marah. Untuk mengelakkan kita mengganggu dia, dia akan matikan telefon bimbit dia & bagi alasan low bateri kunun. Alasan dia satu je, dia tak mahu dengar suara kita takut perasan marahnya lagi kuat...Alaa, bila dah rindu call jugak last-lastnyer! awas!!

    i) Enggan Tidur Bersama
    Ini bg yg dah married la.. idea! klu merajuk tu, tak nak tido dlm bilik, alasannya dlml bilik tu panas konon.. Mad lg satu, kalau pun sebilik, tp posisi tido pun berlainan arah Arrow sbb apa, tak nak nampak muka berdepan2 Laughing elehh..merajuk sakan la tu... teaser


    (`._k: .)
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 524
    Age : 40
    Location : sandakan,KL,sandakan
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-04-29

    Re: Tanda-Tanda Lelaki Merajuk ;)

    Post by (`._k: .) on Mon Jun 29, 2009 9:52 pm

    besalah ni klu lelaki majuk susah mau pujuk.... Shocked caranya satu saja kita pun buat tdk tau sama dia gelak! nanti buring dia pandai juga dia mencari tu ......

    Cire86
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Male
    Number of posts : 2322
    Age : 30
    Location : kk
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Tanda-Tanda Lelaki Merajuk ;)

    Post by Cire86 on Mon Jun 29, 2009 10:05 pm

    pengalaman kaitu sist lutut
    Miahahahaha gelak!


    _________________

    Miahahaha...Lutsu gelak!

    yeokok_rosse@nanacey
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 10742
    Age : 68
    Location : keY keY lanD belOw da wiNd
    Popular :
    88 / 10088 / 100

    Registration date : 2008-11-11

    Re: Tanda-Tanda Lelaki Merajuk ;)

    Post by yeokok_rosse@nanacey on Mon Jun 29, 2009 10:25 pm

    teaser lelaki majuk mcm pondan


    _________________
    http://yeokoklife.blogspot.com/


    Contact yeokok


    ~~the FutUre bElonGs tO tHosE wHo bElieVe In thE BeautY Of thEir DreamS~~


    Send IM

    IzuaL
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 1655
    Age : 89
    Popular :
    8 / 1008 / 100

    Registration date : 2008-10-31

    Re: Tanda-Tanda Lelaki Merajuk ;)

    Post by IzuaL on Mon Jun 29, 2009 10:28 pm

    isk isk isk isk...


    _________________
    Klik Untuk Mendapat Bantuan Sabahan Forum :
    Cara Berforum * Cara Daftar Ahli * Etika Sabahan Forum

    yeokok_rosse@nanacey
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 10742
    Age : 68
    Location : keY keY lanD belOw da wiNd
    Popular :
    88 / 10088 / 100

    Registration date : 2008-11-11

    Re: Tanda-Tanda Lelaki Merajuk ;)

    Post by yeokok_rosse@nanacey on Mon Jun 29, 2009 10:41 pm

    btl la...


    _________________
    http://yeokoklife.blogspot.com/


    Contact yeokok


    ~~the FutUre bElonGs tO tHosE wHo bElieVe In thE BeautY Of thEir DreamS~~


    Send IM

    (`._k: .)
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 524
    Age : 40
    Location : sandakan,KL,sandakan
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-04-29

    Re: Tanda-Tanda Lelaki Merajuk ;)

    Post by (`._k: .) on Tue Jun 30, 2009 4:15 am

    Cire86 wrote:pengalaman kaitu sist lutut
    Miahahahaha gelak!

    mcm tau2 saja ko ni cire gelak! besalah tu kan ...klu bf sa lagi lah kan susah sgt kebelakangan ni ...kasar sikit dia ambik hati sama sa ...klu dia kasar sedap saja sana...sakit hati sa ...biar lah mungkin pasal dia ada masalah juga sama familinya kebelakangan ni ...... :malas:

    (`._k: .)
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 524
    Age : 40
    Location : sandakan,KL,sandakan
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-04-29

    Re: Tanda-Tanda Lelaki Merajuk ;)

    Post by (`._k: .) on Tue Jun 30, 2009 4:17 am

    yeokok_rosse@nanacey wrote: teaser lelaki majuk mcm pondan



    bagus ni tau rose gelak! bisuk2 dia majuk lagi sama sa ...sa terus ckp dia mcm pundan.....betabiat ...badan saja besar tapi kuat majuk

    (`r.Lѕ)
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 7712
    Age : 30
    Location : Atas Pokok Tarap.ekekek..
    Popular :
    90 / 10090 / 100

    Registration date : 2008-10-21

    Re: Tanda-Tanda Lelaki Merajuk ;)

    Post by (`r.Lѕ) on Tue Jun 30, 2009 3:11 pm

    d) Masam Muka

    Tindakan
    yang ni ialah tindakan yang paling kita geram. :!!!!:Dah lah tak nak
    cakap ngan kita dah tu nak tarik-tarik muka pulak. Tak puas hati la
    konon. Tapi adat la kalau orang dah merajuk. Perempuan pun lebih kurang
    je tu....iya tak! gelak!




    gelak! alaalalal melajuk2 kenen.muka masam mcm cuka getah... gelak! lau dia melajuk..biar la.lama2 ok jgk tu gelak!

    someone
    Prebet
    Prebet

    Female
    Number of posts : 14
    Age : 31
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-06-29

    Re: Tanda-Tanda Lelaki Merajuk ;)

    Post by someone on Tue Jun 30, 2009 3:39 pm

    lelaki ni kalau merajuk senang d pujuk, tapi kalau pmpuan y merajuk. kesian si lelaki Laughing

    (o.egem.o)
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 4063
    Age : 31
    Location : d mana2 aku sll stay d c2 la..
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Tanda-Tanda Lelaki Merajuk ;)

    Post by (o.egem.o) on Tue Jun 30, 2009 3:52 pm

    adeh mcm sume plak btl 2 tau.. Very Happy


    _________________

    Contact pengsem

    Life is like a novel..
    Life is like a boat..
    We write everythings..

    (`._k: .)
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 524
    Age : 40
    Location : sandakan,KL,sandakan
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-04-29

    Re: Tanda-Tanda Lelaki Merajuk ;)

    Post by (`._k: .) on Tue Jun 30, 2009 9:10 pm

    Cire86 wrote:pengalaman kaitu sist lutut
    Miahahahaha gelak!


    tdk boleh d layan sgt bah lelaki majuk ni cire Smile makin d pujuk makin betabiat....lebih baik biar kan dia cool sendiri.....lagi satu klu dia ada masalah kadang dia pandai kc jangkit sama sa .....lantak lah dia sana .....majuk2 pun bila sejuk mencari juga tu

    Sponsored content

    Re: Tanda-Tanda Lelaki Merajuk ;)

    Post by Sponsored content Today at 10:21 am


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 10:21 am