SABAH

...SELAMAT DATANG...

Selamat datang ke forum sabahan.bigforumpro.com
Selain daripada berforum di sini, komuniti ini juga aktif dalam outing di luar.

Mulaakan Topik Forum Anda hari ini untuk mendapatkan feedback daripada user lain.
SABAH

Komuniti Sabah - Negeri Dibawah Bayu

SELAMAT DATANG KE SABAHAN.BIGFORUMPRO.COM BERFORUM UNTUK MENGUPAS PERSOALAN DAN SEGALA MASALAH YANG ANDA HADAPI BERSAMA-SAMA DENGAN RAKAN ONLINE SABAHAN. TEMUI PENYELESAIAN PERSOALAN ANDA MELALUI INTERNET.

    Tsunami Ke-2

    Share

    SABAH
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 748
    Age : 33
    Location : Papar - Kota Kinabalu -Kudat
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-01

    Tsunami Ke-2

    Post by SABAH on Wed Jul 08, 2009 12:48 pm

    Saya terdengar cakap-cakap orang dan saya search di internet...
    Hasilnya saya dapat dari forum tempatan: labuan dan memandangkan ada bantuna gambar saya bawa la sini...
    ===============================================

    Aku ada dapat email mengatakan ramalan Tsunami
    22 Julai 2009 kunun. Earthquake that create Tsunami is possible but
    timing is unpredictable. The three areas in the map are located on an
    existing active tectonic plate boundaries (also known as "pacific rim
    of fire"). Tectonic movement along the boundaries will create earth
    quake, and could possibly generate Tsunami, depending on magnitude of
    movement. Betul atau tidak, tidaklah diketahui tetapi lebih baik
    berwaspada sajalah.:hmmm:


    Hi,
    Please be more cautious as the warnings has been given.
    Attached a photo for u.





    I just received this message from a colleague. I don't know the source of the message; I also don't know the credibility of the content, but just beware.

    Below is the content on the message:
    "Hello there. I just wanted 2 let you know that please stay away from the beaches all around in the month of July. There is a prediction that there will be another tsunami hitting on July 22nd. It is also when there will be sun eclipse. Predicted that it is going 2 be really bad and countries like Malaysia (Sabah & Sarawak), Singapore,Maldives, Australia, Mauritius, Sri Lanka, India, Indonesia,Philippines are going 2 be badly hit. Please try and stay away from the beaches in July. Better 2 be safe than sorry. Please pass the word around. Please also pray for all beings."


    Thanks and have a nice day.
    Bless you~

    ===============================================

    P/S: Tsunami is possible but timing is unpredictable


    _________________




    ░░ Choices Define Personality ░░


    Contact www.w8_left


    (`r.Lѕ)
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 7712
    Age : 30
    Location : Atas Pokok Tarap.ekekek..
    Popular :
    90 / 10090 / 100

    Registration date : 2008-10-21

    Re: Tsunami Ke-2

    Post by (`r.Lѕ) on Wed Jul 08, 2009 1:07 pm

    adui btul kaini...kin takut jgk lau ada Tsunami.......hrap2 la x jdi..

    lutau
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 1619
    Age : 37
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-12

    Re: Tsunami Ke-2

    Post by lutau on Wed Jul 08, 2009 2:14 pm

    iyaba dendo... :hide: aku ada dpt gak tu emel... affraid ermmmm...bkin cemas bah klu dgr berita camni kan.. No apa2pun kita kena aware la dr skrg dan b'doa smoga ianya takkan b'laku....huhu pale

    SABAH
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 748
    Age : 33
    Location : Papar - Kota Kinabalu -Kudat
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-01

    Re: Tsunami Ke-2

    Post by SABAH on Wed Jul 08, 2009 2:31 pm

    Kebetulan juga saya pun sedang mengajar tajuk ini kepada budak..
    Intronya:

    Sediakan Payung sebelum hujan...

    Endingnya:
    Kita tidak boleh HENTIKAN bencana alam tapi kita boleh ELAKKAN bencana alam dengan meMINIMUMkan kesan bencana alam tersebut..


    _________________




    ░░ Choices Define Personality ░░


    Contact www.w8_left


    lutau
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 1619
    Age : 37
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-12

    Re: Tsunami Ke-2

    Post by lutau on Wed Jul 08, 2009 3:26 pm

    yuppp... :best: tp, nak kata kita boleh ELAKKAN bencana alam, takla 100% ba...tp, meMINIMUMkan mgkin iya...itupun dgn bantuan pihak2 t'tentu yg sntiasa memantau p'kembangan ttg bencana alam ni. d tambah lg ngan sistem b'teknologi yg canggih2...dr situlah kita tahu apa2 bencana yg bakal b'laku.. :hide: huhu..so, kita pun kena sntiasa amik tau gakla kan info2 ni melalui berita dsb.. idea! supaya kita pun lebih b'hati2 utk m'hadapi sebarang kemungkinan yg akan b'laku.. affraid jikalau pun bencana alam itu b'laku juga, tp sekurang2nya takla seteruk mana seperti yg kita lihat & tahu yg b'laku d negara2 lain mahupun d negara kita m'sia sndiri sblom ni, kan...duiina takut eh :hide:

    Sponsored content

    Re: Tsunami Ke-2

    Post by Sponsored content Today at 4:36 am


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:36 am