SABAH

...SELAMAT DATANG...

Selamat datang ke forum sabahan.bigforumpro.com
Selain daripada berforum di sini, komuniti ini juga aktif dalam outing di luar.

Mulaakan Topik Forum Anda hari ini untuk mendapatkan feedback daripada user lain.
SABAH

Komuniti Sabah - Negeri Dibawah Bayu

SELAMAT DATANG KE SABAHAN.BIGFORUMPRO.COM BERFORUM UNTUK MENGUPAS PERSOALAN DAN SEGALA MASALAH YANG ANDA HADAPI BERSAMA-SAMA DENGAN RAKAN ONLINE SABAHAN. TEMUI PENYELESAIAN PERSOALAN ANDA MELALUI INTERNET.

    Masalah Audio

    Share

    SABAH
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 748
    Age : 33
    Location : Papar - Kota Kinabalu -Kudat
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-01

    Masalah Audio

    Post by SABAH on Wed Jul 22, 2009 6:50 am

    yeokok_rosse@nanacey wrote:sa pun ada masalah
    psl komp.......sa ndak buli install audio......walaupun sa pki brand yg
    sama...tp ttp xdpt install.......suda sa remove yg ada sama ngan
    software tu tp ttp xboleh install...kenapa tu???...lg satu, setiap kali
    sa on PC...msti akan keluar amaran yg ada sesuatu yg tidak lengkap
    dalam PC sa..tatau la psl windows ka atau software tu PC sa........sb 1
    masalah nya, sa mesti edit date, time tiap kali sa on PC....tlg
    sa......apa, hardisk sa yg rosak ka atau...mmg ada yg tidak lengkap
    masa saya install blk software berkaitan lepas format???...help me... Sad


    _________________




    ░░ Choices Define Personality ░░


    Contact www.w8_left


    SABAH
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 748
    Age : 33
    Location : Papar - Kota Kinabalu -Kudat
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-01

    Re: Masalah Audio

    Post by SABAH on Wed Jul 22, 2009 7:19 am

    (o.egem.o) wrote:
    yeokok_rosse@nanacey wrote:sa
    pun ada masalah psl komp.......sa ndak buli install audio......walaupun
    sa pki brand yg sama...tp ttp xdpt install.......suda sa remove yg ada
    sama ngan software tu tp ttp xboleh install...kenapa tu???...lg satu,
    setiap kali sa on PC...msti akan keluar amaran yg ada sesuatu yg tidak
    lengkap dalam PC sa..tatau la psl windows ka atau software tu PC
    sa........sb 1 masalah nya, sa mesti edit date, time tiap kali sa on
    PC....tlg sa......apa, hardisk sa yg rosak ka atau...mmg ada yg tidak
    lengkap masa saya install blk software berkaitan lepas format???...help
    me... Sad


    owh..setau
    saya la kn..masalah tdk blh install audio 2 n ada jak missing file 2
    benda yg sama..ko kena guna CD Mother Board utk install driver audio PC
    ko 2..

    pasal yg date 2 setiap kali ko on ko kena edit kn kasi
    btl blk..2 kn setau aku plak ada mcm blt2 melekat dkt mother board..dia
    berfungfi mcm bateri utk komputer punya date..klu dia mati kn or tdk
    berfungsi maknanya baterinya hbs sdh..yg ni sng jak mo ganti..main
    tekan jak..harganya pn mrh jak 2 d kedai..ehehe


    Selain daripada menggunakan CD Resources tersebut anda boleh gunakan Software berikut untuk DETECT any driver pada pc anda yang belum berfungsi sepenuhnya atau OUT OF DATE:

    Download Software

    Berikut adalah Screen Shot Bagi penggunaan Software tersebut:


    Apa perlu anda lakukan ialah:
    1. Download Software..
    2. Extract Software tersebut dengan mengunanakan WinRAR
    3. Install Software ( mungkin mengambil masa beberapa minit bergantung pada kelajuan komputer anda)
    4. Register Software anda ( Registration Key Disertakan dalam File ini)
    6. Klik START scan dan dia akan mula scan sehingga selesai:
    7. Install Driver.

    Good Luck!!


    _________________




    ░░ Choices Define Personality ░░


    Contact www.w8_left


    yeokok_rosse@nanacey
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 10742
    Age : 68
    Location : keY keY lanD belOw da wiNd
    Popular :
    88 / 10088 / 100

    Registration date : 2008-11-11

    Re: Masalah Audio

    Post by yeokok_rosse@nanacey on Wed Jul 22, 2009 8:51 am

    ja, sa terpaksa guna software ciplak la nie???.......sa suda byk kali try install.....tp ttp xdpt....blk2 mcm tu...teda apa2 ka tu kalau sa install???..tidak menganggu software yg original???


    _________________
    http://yeokoklife.blogspot.com/


    Contact yeokok


    ~~the FutUre bElonGs tO tHosE wHo bElieVe In thE BeautY Of thEir DreamS~~


    Send IM

    SABAH
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 748
    Age : 33
    Location : Papar - Kota Kinabalu -Kudat
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-01

    Re: Masalah Audio

    Post by SABAH on Wed Jul 22, 2009 11:09 am

    Ko download saja tu SOftware sa suruh kemudian INSTALL.. lepas install ko run mcm saya suruh.. sure buli punya..


    _________________




    ░░ Choices Define Personality ░░


    Contact www.w8_left


    yeokok_rosse@nanacey
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 10742
    Age : 68
    Location : keY keY lanD belOw da wiNd
    Popular :
    88 / 10088 / 100

    Registration date : 2008-11-11

    Re: Masalah Audio

    Post by yeokok_rosse@nanacey on Wed Jul 22, 2009 12:08 pm

    sa cuba...harap2 buli....ty sabah...ty pengsem...


    _________________
    http://yeokoklife.blogspot.com/


    Contact yeokok


    ~~the FutUre bElonGs tO tHosE wHo bElieVe In thE BeautY Of thEir DreamS~~


    Send IM

    SABAH
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 748
    Age : 33
    Location : Papar - Kota Kinabalu -Kudat
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-01

    Re: Masalah Audio

    Post by SABAH on Wed Jul 22, 2009 12:52 pm

    yeokok_rosse@nanacey wrote:sa cuba...harap2 buli....ty sabah...ty pengsem...

    Ok yeokok.. kita mulakan di sini untuk kita GUNAKAN penggunaan THANKS button.. so next time untuk THANKS kita klik pada THANKS button.. sebab thanks button tersebut akan memberikan banyak KREDIT pada user.


    _________________




    ░░ Choices Define Personality ░░


    Contact www.w8_left


    waie
    Prebet
    Prebet

    Male
    Number of posts : 14
    Age : 39
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2011-06-14

    Re: Masalah Audio

    Post by waie on Fri Jul 29, 2011 2:26 am

    Dulu pun pc aku jadi macam tu.Aku gune software uniblue tu terus ok.

    Sponsored content

    Re: Masalah Audio

    Post by Sponsored content Today at 10:24 am


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 10:24 am