SABAH

...SELAMAT DATANG...

Selamat datang ke forum sabahan.bigforumpro.com
Selain daripada berforum di sini, komuniti ini juga aktif dalam outing di luar.

Mulaakan Topik Forum Anda hari ini untuk mendapatkan feedback daripada user lain.
SABAH

Komuniti Sabah - Negeri Dibawah Bayu

SELAMAT DATANG KE SABAHAN.BIGFORUMPRO.COM BERFORUM UNTUK MENGUPAS PERSOALAN DAN SEGALA MASALAH YANG ANDA HADAPI BERSAMA-SAMA DENGAN RAKAN ONLINE SABAHAN. TEMUI PENYELESAIAN PERSOALAN ANDA MELALUI INTERNET.

    RADIO ONLINE INTERGRATED...

    Share

    SABAH
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 748
    Age : 33
    Location : Papar - Kota Kinabalu -Kudat
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-01

    RADIO ONLINE INTERGRATED...

    Post by SABAH on Tue Jul 28, 2009 11:01 pm

    Sebentar tadi seorang rakan telah membawa saya untuk sama-sama mendengar RADIO UTARA FM.. bukan dari UTARA SEMENANJUNG tapi utara sabah.. apabila mendengar radio ini saya mendapati memang agak sesuai radio ini dengan forum ini kerana berkonsepkan sabahan..

    oleh itu saya telah meminta ADMIN sana untuk meletakkan stream radio di dalam site ini..

    Terdapat beberapa lagi LINK agak menarik untuk site ini iaitu:
    CHAT PAGES:
    http://utarasabah.net/index2.php?option=com_jpfchat

    sila berikan komen anda berkenaan radio ini..


    _________________




    ░░ Choices Define Personality ░░


    Contact www.w8_left


    togilolung
    Tetamu VIP
    Tetamu VIP

    Male
    Number of posts : 38
    Age : 37
    Location : Komuniti Utara Sabah
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-05-25

    Re: RADIO ONLINE INTERGRATED...

    Post by togilolung on Wed Jul 29, 2009 8:34 am

    Terima kasih kepada tuan Admin atas perkongsian ini. Semoga persefahaman akan terjalin antara kita untuk membentuk Sabahan yang gah dan bersatu.

    SABAH
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 748
    Age : 33
    Location : Papar - Kota Kinabalu -Kudat
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-01

    Re: RADIO ONLINE INTERGRATED...

    Post by SABAH on Wed Jul 29, 2009 9:32 am

    togilolung wrote:Terima kasih kepada tuan Admin atas perkongsian ini. Semoga persefahaman akan terjalin antara kita untuk membentuk Sabahan yang gah dan bersatu.

    Untuk pengetahuan.. togilung juga merupakan BIG BOSS di radio itu dan merupakan DJ OATI di sana jika anda ingin mendengarkan hebahan beliau dengarlah DJ RUMPUTT online...

    nampaknya kita telah melangkah selangkah lagi ke hadapan..
    terima kasih tongilung.. anda sepatutnya mendapat kredit yang besar untuk ini..


    _________________




    ░░ Choices Define Personality ░░


    Contact www.w8_left


    togilolung
    Tetamu VIP
    Tetamu VIP

    Male
    Number of posts : 38
    Age : 37
    Location : Komuniti Utara Sabah
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-05-25

    Re: RADIO ONLINE INTERGRATED...

    Post by togilolung on Wed Jul 29, 2009 9:53 am

    SABAH wrote:
    togilolung wrote:Terima kasih kepada tuan Admin atas perkongsian ini. Semoga persefahaman akan terjalin antara kita untuk membentuk Sabahan yang gah dan bersatu.

    Untuk pengetahuan.. togilung juga merupakan BIG BOSS di radio itu dan merupakan DJ OATI di sana jika anda ingin mendengarkan hebahan beliau dengarlah DJ RUMPUTT online...

    nampaknya kita telah melangkah selangkah lagi ke hadapan..
    terima kasih tongilung.. anda sepatutnya mendapat kredit yang besar untuk ini..
    yukk tuan kredit kaa....adihh klu kad kredit tuu kad hutang tu tuan Smile. Apa2pn sy tdk mnyangka tuan adalah Admin di sini sbb antara bnyk2 forum sabahan forum ni adalah antara yg sy respek...TAHNIAH! dr sy utk Sabahan Bigforumpro...dan salam perkenalan kpd rakan2 di SB ni sbb tuan Admin sdh kasi bucur rasia...huhh!!!!

    yeokok_rosse@nanacey
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 10742
    Age : 68
    Location : keY keY lanD belOw da wiNd
    Popular :
    88 / 10088 / 100

    Registration date : 2008-11-11

    Re: RADIO ONLINE INTERGRATED...

    Post by yeokok_rosse@nanacey on Wed Jul 29, 2009 12:34 pm

    Smile wow so great ada satu ikatan antara satu website dengan satu 'radio online'..sungguh menarik.........neway... :hai: n welcome tongilung...nanti d ruma sa ingin mendengar radio utara.fm ini. mesti menarik kn... harap2 ia nya ada satu lagu 'pendekatan' supaya kami boleh mengenali utara.fm ini dgn lebih dekat.

    mcm skrg, sa suka mendengar suria.fm 6 to 10am every monday to friday. mesti korg tau kn sepa DJ nya... dia la O.T.H.O.E. . sa suka sebab semua lagu2 di campur dalam satu station. ( lagu dusun, bajau, murut, tatana, BI, melayu, cina ) lagi satu...sb dia sangat menitik beratkan pendekatan antara pendengar dari sabah kebanyakannya. tahniah.

    dan sekali lg, ada radio online dri sabahan.fm. skrg nie utara.fm. sesungguhnya sabahan.bigforum sangat berbangga sekiranya kita boleh sama2 mengembangkan 'bakat' org sabah...

    tahniah...n welcome... :best: :wee:



    _________________
    http://yeokoklife.blogspot.com/


    Contact yeokok


    ~~the FutUre bElonGs tO tHosE wHo bElieVe In thE BeautY Of thEir DreamS~~


    Send IM

    togilolung
    Tetamu VIP
    Tetamu VIP

    Male
    Number of posts : 38
    Age : 37
    Location : Komuniti Utara Sabah
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-05-25

    Re: RADIO ONLINE INTERGRATED...

    Post by togilolung on Wed Jul 29, 2009 1:10 pm

    thanks ros Smile ...harapan kt brsama utk dpt bertukar2 pndpt dan pngalamn d alam maya ni. Gabungan ni pasti akan memalatupkan komuniti maya di Sabah. Ada masa kita join gath baa...smbil2 siar aktiviti di radio n prkara ni da sy bincangpn dg Admin...macam ok jg bilangnya hihihih. Utara.FM : Macam biasa juga bah...

    Klu mo dngr sy on-air, 8.30-11.30 mlm. Mlm ni ada sesi perbualan melalui telefon..try2 laa hihihi....

    lutau
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 1619
    Age : 37
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-12

    Re: RADIO ONLINE INTERGRATED...

    Post by lutau on Wed Jul 29, 2009 3:34 pm

    :hai: salam kenal n slmt dtg diucapkan kpd En. Togilolung.. wahh..pertama sekali tahniah diucapkan di atas pelancaran Utara.FM ini... :best: ermm..bru juga rupanya ya..hehe Very Happy apapun terima kasih sekali lagi kerna sudi berintegrasi dgn forum ini... :wee:

    smoga maju jaya! lool

    saf zkuga
    Sabahan Sporty
    Sabahan Sporty

    Male
    Number of posts : 5100
    Age : 30
    Location : kota kinabalu
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-30

    Re: RADIO ONLINE INTERGRATED...

    Post by saf zkuga on Wed Jul 29, 2009 8:19 pm

    tekejut sy td ada sda radio dlm ni forum....

    apa2 pun..best juga la.... Smile

    sebenarnya sy nda tau psl tu radio utara tu...first time ni dgr...d sabah juga ka tu ar....?

    tp, apa2 pun..melalui sabahan forum diharapkan radio tersebut dpt diperkenalkan kpd org ramai.....

    hehe :best:


    _________________
    friends
    "strengthens the heart..
    repairs the hurts..
    encourages the discovery..
    enlightens the mind..
    dissolves the pain..
    banishes the loneliness..
    understands the anxieties..
    increases the joy..
    deepens the spirit
    frees the soul..."

    yeokok_rosse@nanacey
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 10742
    Age : 68
    Location : keY keY lanD belOw da wiNd
    Popular :
    88 / 10088 / 100

    Registration date : 2008-11-11

    Re: RADIO ONLINE INTERGRATED...

    Post by yeokok_rosse@nanacey on Wed Jul 29, 2009 11:28 pm

    togilolung wrote:thanks ros Smile ...harapan kt brsama utk dpt bertukar2 pndpt dan pngalamn d alam maya ni. Gabungan ni pasti akan memalatupkan komuniti maya di Sabah. Ada masa kita join gath baa...smbil2 siar aktiviti di radio n prkara ni da sy bincangpn dg Admin...macam ok jg bilangnya hihihih. Utara.FM : Macam biasa juga bah...

    Klu mo dngr sy on-air, 8.30-11.30 mlm. Mlm ni ada sesi perbualan melalui telefon..try2 laa hihihi....

    sa sedang mendengar.... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy chayo2 ahhh...semoga utara.fm maju jaya..... :best: :best: :ewah: :wee: nanananana.... sa suda masuk...mau dgr sora c tongilung... awas!!


    _________________
    http://yeokoklife.blogspot.com/


    Contact yeokok


    ~~the FutUre bElonGs tO tHosE wHo bElieVe In thE BeautY Of thEir DreamS~~


    Send IM

    togilolung
    Tetamu VIP
    Tetamu VIP

    Male
    Number of posts : 38
    Age : 37
    Location : Komuniti Utara Sabah
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-05-25

    Re: RADIO ONLINE INTERGRATED...

    Post by togilolung on Thu Jul 30, 2009 8:12 am

    saf zkuga wrote:tekejut sy td ada sda radio dlm ni forum....

    apa2 pun..best juga la.... Smile

    sebenarnya sy nda tau psl tu radio utara tu...first time ni dgr...d sabah juga ka tu ar....?

    tp, apa2 pun..melalui sabahan forum diharapkan radio tersebut dpt diperkenalkan kpd org ramai.....

    hehe :best:
    ...di Sabah jg baini tuan Smile thanks bnyk2 kpd yg telah sudi mndgr Utara.FM n sapot anda amatlah diharapkan...

    togilolung
    Tetamu VIP
    Tetamu VIP

    Male
    Number of posts : 38
    Age : 37
    Location : Komuniti Utara Sabah
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-05-25

    Re: RADIO ONLINE INTERGRATED...

    Post by togilolung on Thu Jul 30, 2009 8:15 am

    yeokok_rosse@nanacey wrote:
    togilolung wrote:thanks ros Smile ...harapan kt brsama utk dpt bertukar2 pndpt dan pngalamn d alam maya ni. Gabungan ni pasti akan memalatupkan komuniti maya di Sabah. Ada masa kita join gath baa...smbil2 siar aktiviti di radio n prkara ni da sy bincangpn dg Admin...macam ok jg bilangnya hihihih. Utara.FM : Macam biasa juga bah...

    Klu mo dngr sy on-air, 8.30-11.30 mlm. Mlm ni ada sesi perbualan melalui telefon..try2 laa hihihi....

    sa sedang mendengar.... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy chayo2 ahhh...semoga utara.fm maju jaya..... :best: :best: :ewah: :wee: nanananana.... sa suda masuk...mau dgr sora c tongilung... awas!!
    ...baaa jd sdh laa knu ko dngr..tp ko nda menalipun baa smlm2 manunggu2 jg aku Crying or Very sad

    yeokok_rosse@nanacey
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 10742
    Age : 68
    Location : keY keY lanD belOw da wiNd
    Popular :
    88 / 10088 / 100

    Registration date : 2008-11-11

    Re: RADIO ONLINE INTERGRATED...

    Post by yeokok_rosse@nanacey on Thu Jul 30, 2009 9:10 am

    togilolung wrote:
    yeokok_rosse@nanacey wrote:
    togilolung wrote:thanks ros Smile ...harapan kt brsama utk dpt bertukar2 pndpt dan pngalamn d alam maya ni. Gabungan ni pasti akan memalatupkan komuniti maya di Sabah. Ada masa kita join gath baa...smbil2 siar aktiviti di radio n prkara ni da sy bincangpn dg Admin...macam ok jg bilangnya hihihih. Utara.FM : Macam biasa juga bah...

    Klu mo dngr sy on-air, 8.30-11.30 mlm. Mlm ni ada sesi perbualan melalui telefon..try2 laa hihihi....

    sa sedang mendengar.... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy chayo2 ahhh...semoga utara.fm maju jaya..... :best: :best: :ewah: :wee: nanananana.... sa suda masuk...mau dgr sora c tongilung... awas!!
    ...baaa jd sdh laa knu ko dngr..tp ko nda menalipun baa smlm2 manunggu2 jg aku Crying or Very sad

    sa men chat seja smlm tu affraid nabuli menalipun......nti DJ terguda :hide: ...hahaha ndak baaa...... ndak bagus sora sa skrg...nanti naaaaaaaaaaaaaaaanti la sa kol teaser


    _________________
    http://yeokoklife.blogspot.com/


    Contact yeokok


    ~~the FutUre bElonGs tO tHosE wHo bElieVe In thE BeautY Of thEir DreamS~~


    Send IM

    -(`imp.drlg)-
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 2287
    Age : 34
    Location : alam maya
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-06

    Re: RADIO ONLINE INTERGRATED...

    Post by -(`imp.drlg)- on Thu Jul 30, 2009 9:14 am

    Shocked nananan... tuan dj Smile siuk :ewah: sa pn suda dgr ni utara.fm n suda reg atas jmptn tuan admin.. tp blm ada ksmptn mo kol lg Laughing sa tgu c ratu LG1 yg kol duluan ni gelak! neway tahniah la buat w8 sbb smlm jak 3x ba dia kol..pansingan kenen supaya kami pn p kol gelak! na c lalat pn suda kol siap mnyanyi lg ba gelak! gelak! sa ada buat requet lagu jg.. byk sa request tp 1 jak ada dlm list Crying or Very sad tp 8 least ada jgk ttunai Very Happy

    yeokok_rosse@nanacey
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 10742
    Age : 68
    Location : keY keY lanD belOw da wiNd
    Popular :
    88 / 10088 / 100

    Registration date : 2008-11-11

    Re: RADIO ONLINE INTERGRATED...

    Post by yeokok_rosse@nanacey on Thu Jul 30, 2009 9:21 am

    Shocked mau sa kol???? Crying or Very sad nti menjangkiti ba nie 'problem' sa ratu LG2.... awas!! tak pa...tgu sa sehat Twisted Evil jan macam2....nada pancingan lau sa..... gelak! gelak! sa mow tgu lg c sabah kol.... :hide:


    _________________
    http://yeokoklife.blogspot.com/


    Contact yeokok


    ~~the FutUre bElonGs tO tHosE wHo bElieVe In thE BeautY Of thEir DreamS~~


    Send IM

    -(`imp.drlg)-
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 2287
    Age : 34
    Location : alam maya
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-06

    Re: RADIO ONLINE INTERGRATED...

    Post by -(`imp.drlg)- on Thu Jul 30, 2009 9:30 am

    ba jan blama lg tn admin gelak! is ok baitu ratu LG1 bkn jgk kana nmpk smpi buli tjngkit Twisted Evil

    l_i_g_o_n_g
    Forum Police
    Forum Police

    Male
    Number of posts : 637
    Age : 37
    Location : ldu
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-12-31

    Re: RADIO ONLINE INTERGRATED...

    Post by l_i_g_o_n_g on Thu Jul 30, 2009 11:37 am

    pendekatan yang baik
    *tahniah atas admin
    *cayukkk
    *mau try dengar juak ni
    *kalu call..ndak pandai..bergegar suara bah
    *uhuhuhu

    togilolung
    Tetamu VIP
    Tetamu VIP

    Male
    Number of posts : 38
    Age : 37
    Location : Komuniti Utara Sabah
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-05-25

    Re: RADIO ONLINE INTERGRATED...

    Post by togilolung on Thu Jul 30, 2009 12:25 pm

    hahaah...mo kol pn mo brunding2 kaa Laughing ..klu malu kol 4 public ba kol yg non public baa..tp pengsan trus aku Mad kali....

    lutau
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 1619
    Age : 37
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-12

    Re: RADIO ONLINE INTERGRATED...

    Post by lutau on Thu Jul 30, 2009 12:34 pm

    jan dlu pingsan bah Laughing Laughing bru rundingan bah tu..wakaka gelak!

    SABAH
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 748
    Age : 33
    Location : Papar - Kota Kinabalu -Kudat
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-01

    Re: RADIO ONLINE INTERGRATED...

    Post by SABAH on Thu Jul 30, 2009 12:39 pm

    Ba... sediakan kamu punya kridit ni malam.. tuan ni malam ada lagi ka tu buka panggilan??


    _________________




    ░░ Choices Define Personality ░░


    Contact www.w8_left


    kodop
    Kopral
    Kopral

    Male
    Number of posts : 40
    Age : 39
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-07-30

    Re: RADIO ONLINE INTERGRATED...

    Post by kodop on Thu Jul 30, 2009 12:44 pm

    Mmg selalu juga dengar radiu utarafm ni... mmg best layan sambil buat keja... kadang tu buat kerja sampai 3 pagi pun...ada lagi DJ online...setidak2nya, rasa macam ada kawan jg lah time pagi2 buta tu...

    yeokok_rosse@nanacey
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 10742
    Age : 68
    Location : keY keY lanD belOw da wiNd
    Popular :
    88 / 10088 / 100

    Registration date : 2008-11-11

    Re: RADIO ONLINE INTERGRATED...

    Post by yeokok_rosse@nanacey on Thu Jul 30, 2009 1:55 pm

    affraid c sabah kol ba semalam.... :hide: sa men chat seja d chat room utarasabah.fm tu...nti la sa bt panggilan... twisted twisted tgu kamu


    _________________
    http://yeokoklife.blogspot.com/


    Contact yeokok


    ~~the FutUre bElonGs tO tHosE wHo bElieVe In thE BeautY Of thEir DreamS~~


    Send IM

    togilolung
    Tetamu VIP
    Tetamu VIP

    Male
    Number of posts : 38
    Age : 37
    Location : Komuniti Utara Sabah
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-05-25

    Re: RADIO ONLINE INTERGRATED...

    Post by togilolung on Thu Jul 30, 2009 2:09 pm

    bahh....menunggu ni hihihih. Evil or Very Mad

    yeokok_rosse@nanacey
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 10742
    Age : 68
    Location : keY keY lanD belOw da wiNd
    Popular :
    88 / 10088 / 100

    Registration date : 2008-11-11

    Re: RADIO ONLINE INTERGRATED...

    Post by yeokok_rosse@nanacey on Thu Jul 30, 2009 2:12 pm

    Shocked erkk..amaran??? affraid affraid


    _________________
    http://yeokoklife.blogspot.com/


    Contact yeokok


    ~~the FutUre bElonGs tO tHosE wHo bElieVe In thE BeautY Of thEir DreamS~~


    Send IM

    -(`imp.drlg)-
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 2287
    Age : 34
    Location : alam maya
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-06

    Re: RADIO ONLINE INTERGRATED...

    Post by -(`imp.drlg)- on Thu Jul 30, 2009 2:22 pm

    ba ratu LG1 awas!! jan blama.. mo dgr sora yg lumantik2 hitu Twisted Evil

    kodop
    Kopral
    Kopral

    Male
    Number of posts : 40
    Age : 39
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-07-30

    Re: RADIO ONLINE INTERGRATED...

    Post by kodop on Thu Jul 30, 2009 9:33 pm

    Bah kunun...mau juga mendengar ni rabbit

    Sponsored content

    Re: RADIO ONLINE INTERGRATED...

    Post by Sponsored content Today at 12:33 am


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 12:33 am