SABAH

...SELAMAT DATANG...

Selamat datang ke forum sabahan.bigforumpro.com
Selain daripada berforum di sini, komuniti ini juga aktif dalam outing di luar.

Mulaakan Topik Forum Anda hari ini untuk mendapatkan feedback daripada user lain.
SABAH

Komuniti Sabah - Negeri Dibawah Bayu

SELAMAT DATANG KE SABAHAN.BIGFORUMPRO.COM BERFORUM UNTUK MENGUPAS PERSOALAN DAN SEGALA MASALAH YANG ANDA HADAPI BERSAMA-SAMA DENGAN RAKAN ONLINE SABAHAN. TEMUI PENYELESAIAN PERSOALAN ANDA MELALUI INTERNET.

    Menjadi DJ Utara.fm

    Share

    SABAH
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 748
    Age : 33
    Location : Papar - Kota Kinabalu -Kudat
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-01

    Menjadi DJ Utara.fm

    Post by SABAH on Sun Aug 02, 2009 3:23 pm

    togilolung wrote:....satu hal lg spt yg telah dibncangkn brsama tuan
    Admin bhw Sabahan Forum akan mnyediakan 1 org DJ utk sama2 menceriakan
    Utara.FM...siapakah itu? hihihih...ada beraniiiii.....????

    Very Happy

    Terlebih dahulu saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada DJ otai iaitu DJ RUMPUTT sebab telah memberikan kita peluang ini untuk menjadi DJ di KUSNET..

    Tawaran seumpama ini adalah mungkin susah untuk kita dapat peluang.. oleh itu saya rasa bagus juga jika ada mana-mana individu daripada kalangan ahli sabahan.bigforumpro.com untuk menjadi DJ..


    _________________




    ░░ Choices Define Personality ░░


    Contact www.w8_left


    togilolung
    Tetamu VIP
    Tetamu VIP

    Male
    Number of posts : 38
    Age : 37
    Location : Komuniti Utara Sabah
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-05-25

    Re: Menjadi DJ Utara.fm

    Post by togilolung on Sun Aug 02, 2009 9:51 pm

    Very Happy
    Yaa.....sbg rakan komuniti Utara.FM spt yg sy maklumkn dan prbincangn dg tuan SABAH, sy mmberi pluang kpd komuniti SBFP untuk menjadi wakil DJ di Utara.FM sbg satu tambahan info brkaitan aktiviti sihat SBFP dan dpt diwar-warkan dikalangan rakan komuniti selurh Sabah dan Malaysia. Kepada sesiapa yg brminat, sila hubungi sy scara terus di rumputt@gmail.com dengan menyatakan:

    Nama Penuh :
    Username di KUSNET :
    Alamat :
    Pekerjaan :
    Jantina :
    No. H/P :
    Skype/YM :

    Jadual dan tempoh percubaan akan dibuat selepas bbrp tapisan.

    Keperluan:

    1. Mempunyia PC/Laptop
    2. Strymx/Broadband (3G)
    3. Sanggup brkorban masa untuk Utara.FM (tiada insentif aahh..hihih)
    4. Mempunyai koleksi lagu yg banyak trutamanya lagu2 Sabahan.

    TERIMA KASIH KERANA SUDI MENJADI SEBAHAGIAN DARI Utara.FM dan semog hubungan ini terus berkekalan utuk Sabahan Smile

    yeokok_rosse@nanacey
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 10742
    Age : 68
    Location : keY keY lanD belOw da wiNd
    Popular :
    88 / 10088 / 100

    Registration date : 2008-11-11

    Re: Menjadi DJ Utara.fm

    Post by yeokok_rosse@nanacey on Sun Aug 02, 2009 10:47 pm

    Smile waa....menarik..sangat2 menarik...satu peluang suda d depan mata....mau cuba nie :hide: hahahaha........tak sangka pendekatan antara SBFP dan KUSNET ini terus membuka peluang...peluang yg sukar di cari...wawawawawa........tahniah kepada UTARAsabah.FM kerana terus maju lagi...

    semoga ada dri kalangan SBFP yg 'BERANI' tampil menjadi DJ... twisted siuk tu tau...satu SABAH dgr sora....

    lagi 1 yg sangat menarik bagi saya ialah, apabila perbincangan antara 'org kuat kusnet' dan 'bigbos SBFP' ttg perjumpaan sesama ahli....... :wee: interesting... semoga ianya menjadi kenyataan.....chayo2 UTARASABAH.FM... :best:

    p/s : saya ada pertanyaan, apa kalau mahu jd DJ, kita xperlu berada d KONTI utarasabah.fm????


    _________________
    http://yeokoklife.blogspot.com/


    Contact yeokok


    ~~the FutUre bElonGs tO tHosE wHo bElieVe In thE BeautY Of thEir DreamS~~


    Send IM

    saf zkuga
    Sabahan Sporty
    Sabahan Sporty

    Male
    Number of posts : 5100
    Age : 30
    Location : kota kinabalu
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-30

    Re: Menjadi DJ Utara.fm

    Post by saf zkuga on Sun Aug 02, 2009 11:12 pm

    pny siuk ni.....

    bila la dapat jd dj ni...hehehe Smile


    _________________
    friends
    "strengthens the heart..
    repairs the hurts..
    encourages the discovery..
    enlightens the mind..
    dissolves the pain..
    banishes the loneliness..
    understands the anxieties..
    increases the joy..
    deepens the spirit
    frees the soul..."

    lutau
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 1619
    Age : 37
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-12

    Re: Menjadi DJ Utara.fm

    Post by lutau on Sun Aug 02, 2009 11:33 pm

    wahhh.....satu percubaan yg berani ni tau Very Happy ermmm...nak juga menc0ba ni... Laughing tp, ermmm rsnya aku takda masa la...byk sgt komitmen...huhu Mad wlu mcmnapun, aku bangga klu ada slh seorg forumer SBFP ni yg berani menyahut cabaran ini.... lool kam0nnn yahh.... Razz


    _________________

    SABAH
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 748
    Age : 33
    Location : Papar - Kota Kinabalu -Kudat
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-01

    Re: Menjadi DJ Utara.fm

    Post by SABAH on Tue Aug 04, 2009 1:19 am

    OK.. saya dah pikir ni dalam kebelakangan ni..
    saya rasa permintaan daripada DJ Rumput ini merupakan GIFT kepada forum ini.. oleh itu GIFT kepada forum ini haruslah dikongsikan bersama semua anggota forum ini.. oleh itu.. jika tuan dj rumput tidak kisah.. saya ada cadangan di sini untuk kami sabahan.bigforumpro berkongsi sahaja dj tersebut.. dimana kami boleh berganti-ganti menjadi dj atas nama DJ.SB-Pro.

    Jika perlukan POOL undian saya akan masukkan dalam pool undian samada Perlantikan Dj. SB-Pro ini diberikan kepada individu ataupan DIKONGSIKAN bersama.. saya telah postkan benda ini di forum ini selepas berbincang secara ringkas dengan saf zkuga di kusnet sebentar tadi..


    _________________




    ░░ Choices Define Personality ░░


    Contact www.w8_left


    saf zkuga
    Sabahan Sporty
    Sabahan Sporty

    Male
    Number of posts : 5100
    Age : 30
    Location : kota kinabalu
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-30

    Re: Menjadi DJ Utara.fm

    Post by saf zkuga on Tue Aug 04, 2009 1:32 am

    yep...

    betul...

    setuju.... :best:


    _________________
    friends
    "strengthens the heart..
    repairs the hurts..
    encourages the discovery..
    enlightens the mind..
    dissolves the pain..
    banishes the loneliness..
    understands the anxieties..
    increases the joy..
    deepens the spirit
    frees the soul..."

    togilolung
    Tetamu VIP
    Tetamu VIP

    Male
    Number of posts : 38
    Age : 37
    Location : Komuniti Utara Sabah
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-05-25

    Re: Menjadi DJ Utara.fm

    Post by togilolung on Tue Aug 04, 2009 1:43 am

    Tq dg respon ni dan klu sdh d pastikn siapa yg brminat, sila berikan butiran spt di atas kpd sy. Sy akn ajukn kpd penasihat Utara.FM dan kt akn buat perjumpaan utk mnerangkn tatacara asas menDJ di Utara.FM selari dg title radio online ini iaitu radio rasmi gabungan NGO sabah.

    Berita gembira buat Utara.FM bhw radio ini dibwh perhatian Putrajaya dan radio kt telah diletakkan dlm rangkin tratas slps pnilaian Putrajaya KL brdsrkn kpd pngisian berinfomasi, bebas dr hasutan, telus dan mesra rakyat.

    kodop
    Kopral
    Kopral

    Male
    Number of posts : 40
    Age : 39
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-07-30

    Re: Menjadi DJ Utara.fm

    Post by kodop on Tue Aug 04, 2009 2:24 am

    togilolung wrote:Tq dg respon ni dan klu sdh d pastikn siapa yg brminat, sila berikan butiran spt di atas kpd sy. Sy akn ajukn kpd penasihat Utara.FM dan kt akn buat perjumpaan utk mnerangkn tatacara asas menDJ di Utara.FM selari dg title radio online ini iaitu radio rasmi gabungan NGO sabah.

    Berita gembira buat Utara.FM bhw radio ini dibwh perhatian Putrajaya dan radio kt telah diletakkan dlm rangkin tratas slps pnilaian Putrajaya KL brdsrkn kpd pngisian berinfomasi, bebas dr hasutan, telus dan mesra rakyat.

    Bagus tu...teruskan usaha..

    yeokok_rosse@nanacey
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 10742
    Age : 68
    Location : keY keY lanD belOw da wiNd
    Popular :
    88 / 10088 / 100

    Registration date : 2008-11-11

    Re: Menjadi DJ Utara.fm

    Post by yeokok_rosse@nanacey on Tue Aug 04, 2009 1:44 pm

    Very Happy menarik..........sungguh menarik.. :best: tp, saya ada pertanyaan.....kalau jd DJ, d mn nanti kita online??..i means, adakah kita akan berada d konti utarasabah.fm semasa ONline????


    _________________
    http://yeokoklife.blogspot.com/


    Contact yeokok


    ~~the FutUre bElonGs tO tHosE wHo bElieVe In thE BeautY Of thEir DreamS~~


    Send IM

    togilolung
    Tetamu VIP
    Tetamu VIP

    Male
    Number of posts : 38
    Age : 37
    Location : Komuniti Utara Sabah
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-05-25

    Re: Menjadi DJ Utara.fm

    Post by togilolung on Tue Aug 04, 2009 8:33 pm

    yeokok_rosse@nanacey wrote: Very Happy menarik..........sungguh menarik.. :best: tp, saya ada pertanyaan.....kalau jd DJ, d mn nanti kita online??..i means, adakah kita akan berada d konti utarasabah.fm semasa ONline????
    tidak semestinya di konti Utara.FM baa rose...mana2 ja buli asal ja ada tenet Smile

    mr_satonaka_halu
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 1275
    Age : 33
    Location : b'tabur d kk
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-09-25

    Re: Menjadi DJ Utara.fm

    Post by mr_satonaka_halu on Wed Aug 05, 2009 4:24 pm

    kooooooonti sak d kepalanya c rosse ni... gelak! pg la d rtm sana... byk tu konti... kentena pun ada... gelak!

    hmmmm...

    :thinking:


    _________________

    Maybe





    Au Mokinongou
    Sabahan Sporty
    Sabahan Sporty

    Male
    Number of posts : 1974
    Age : 30
    Location : ruma urang meskhen... indada karen indada air..
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2009-02-28

    Re: Menjadi DJ Utara.fm

    Post by Au Mokinongou on Wed Aug 05, 2009 6:32 pm

    ba sepa ada banyak masa tu and ada minat jgn la malu2...

    (`r.Lѕ)
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 7712
    Age : 30
    Location : Atas Pokok Tarap.ekekek..
    Popular :
    90 / 10090 / 100

    Registration date : 2008-10-21

    Re: Menjadi DJ Utara.fm

    Post by (`r.Lѕ) on Wed Aug 05, 2009 8:47 pm

    Very Happy ni best.... Smile ada radio dlm 4rum kita... idea! maju la dj tuk negara.kekeke :pisang: :best: :miss:

    mka
    Prebet
    Prebet

    Male
    Number of posts : 11
    Age : 43
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-07-29

    Re: Menjadi DJ Utara.fm

    Post by mka on Wed Aug 05, 2009 11:29 pm

    ok ni..hiburkan orang lain...

    mr_satonaka_halu
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 1275
    Age : 33
    Location : b'tabur d kk
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-09-25

    Re: Menjadi DJ Utara.fm

    Post by mr_satonaka_halu on Thu Aug 06, 2009 11:29 am

    sungguh mengecewakan.... Sad sy xda kemudahan yg d sebutkan..

    :thinking:


    _________________

    Maybe





    mka
    Prebet
    Prebet

    Male
    Number of posts : 11
    Age : 43
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-07-29

    Re: Menjadi DJ Utara.fm

    Post by mka on Thu Aug 06, 2009 10:04 pm

    kita sama ikhtiar cari apa yg indada tu..boleh ka

    saf zkuga
    Sabahan Sporty
    Sabahan Sporty

    Male
    Number of posts : 5100
    Age : 30
    Location : kota kinabalu
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-30

    Re: Menjadi DJ Utara.fm

    Post by saf zkuga on Thu Aug 06, 2009 10:16 pm

    apa yg teda kenen tu?


    _________________
    friends
    "strengthens the heart..
    repairs the hurts..
    encourages the discovery..
    enlightens the mind..
    dissolves the pain..
    banishes the loneliness..
    understands the anxieties..
    increases the joy..
    deepens the spirit
    frees the soul..."

    kodop
    Kopral
    Kopral

    Male
    Number of posts : 40
    Age : 39
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-07-30

    Re: Menjadi DJ Utara.fm

    Post by kodop on Thu Aug 06, 2009 11:13 pm

    Apa yg nda ada tu...ada jual di kadai kah? hehehe.. gurau jak bah..

    -(`imp.drlg)-
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 2287
    Age : 34
    Location : alam maya
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-06

    Re: Menjadi DJ Utara.fm

    Post by -(`imp.drlg)- on Fri Aug 07, 2009 1:08 am

    mka wrote:kita sama ikhtiar cari apa yg indada tu..boleh ka

    uikk.. dj.mka Very Happy

    universal_studentz87
    Sabahan Boncer
    Sabahan Boncer

    Male
    Number of posts : 2017
    Age : 29
    Location : no user in this 4rum where im i right now
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-12-04

    Re: Menjadi DJ Utara.fm

    Post by universal_studentz87 on Sat Aug 08, 2009 10:36 am

    sa mau cuba buli ka 2 ah..heheh...tpi sa takut lari tema utara FM ni...bab sa ni DJ Rnb..heheh...tpi klu cuba buli ka..mau send d mana kenen ni Very Happy.......mau resume ka...............


    _________________
    jangan dikenang orang yang dah lama tiada..lupakan dia bt sementara waktu..jika ada jodoh disitu la pertemuan kita....dia tak ke mana2...dia ada berdekatan jg....tak da sapa yg tau dia kemana..kerana dia ingin berdiam diri bt sementara....persahabatan ada la penting...terus kan perjuagan untuk melaksanankan sesuatu aktiviti...that all....pis

    mka
    Prebet
    Prebet

    Male
    Number of posts : 11
    Age : 43
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-07-29

    Re: Menjadi DJ Utara.fm

    Post by mka on Sat Aug 08, 2009 4:55 pm

    dalink berani ka jadi dj hihi

    universal_studentz87
    Sabahan Boncer
    Sabahan Boncer

    Male
    Number of posts : 2017
    Age : 29
    Location : no user in this 4rum where im i right now
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-12-04

    Re: Menjadi DJ Utara.fm

    Post by universal_studentz87 on Sun Aug 09, 2009 12:12 am

    ada ka jual mixer d KK yg murah2


    _________________
    jangan dikenang orang yang dah lama tiada..lupakan dia bt sementara waktu..jika ada jodoh disitu la pertemuan kita....dia tak ke mana2...dia ada berdekatan jg....tak da sapa yg tau dia kemana..kerana dia ingin berdiam diri bt sementara....persahabatan ada la penting...terus kan perjuagan untuk melaksanankan sesuatu aktiviti...that all....pis

    l_i_g_o_n_g
    Forum Police
    Forum Police

    Male
    Number of posts : 637
    Age : 37
    Location : ldu
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-12-31

    Re: Menjadi DJ Utara.fm

    Post by l_i_g_o_n_g on Thu Sep 10, 2009 10:29 am

    mengapalah sa ndak perasan ni post,,hehe

    -(`imp.drlg)-
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 2287
    Age : 34
    Location : alam maya
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-06

    Re: Menjadi DJ Utara.fm

    Post by -(`imp.drlg)- on Thu Sep 10, 2009 4:14 pm

    mka wrote:dalink berani ka jadi dj hihi

    yukkk tn.. sumbang ba suaraku ni

    Sponsored content

    Re: Menjadi DJ Utara.fm

    Post by Sponsored content Today at 6:09 am


      Current date/time is Thu Dec 08, 2016 6:09 am