SABAH

...SELAMAT DATANG...

Selamat datang ke forum sabahan.bigforumpro.com
Selain daripada berforum di sini, komuniti ini juga aktif dalam outing di luar.

Mulaakan Topik Forum Anda hari ini untuk mendapatkan feedback daripada user lain.
SABAH

Komuniti Sabah - Negeri Dibawah Bayu

SELAMAT DATANG KE SABAHAN.BIGFORUMPRO.COM BERFORUM UNTUK MENGUPAS PERSOALAN DAN SEGALA MASALAH YANG ANDA HADAPI BERSAMA-SAMA DENGAN RAKAN ONLINE SABAHAN. TEMUI PENYELESAIAN PERSOALAN ANDA MELALUI INTERNET.

    Camping di Hutan Simpan Kawang

    Share

    Poll

    Adakah anda berminat untuk hadir?

    [ 3 ]
    60% [60%] 
    [ 0 ]
    0% [0%] 
    [ 2 ]
    40% [40%] 

    Total Votes: 5

    SABAH
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 748
    Age : 33
    Location : Papar - Kota Kinabalu -Kudat
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-01

    Camping di Hutan Simpan Kawang

    Post by SABAH on Mon Nov 30, 2009 12:36 pm

    Setelah duduk berbincang dan merancang dari jam 4 petang sampai jam 7.45 petang akhirnya sesi perbincangan ditamatkan disebabkan carian maklumat tidak dapat dilakukan kerana masalah broadband dan laptop yang tak ada batteri..

    Apakah yang dibincangkan??
    susulan daripada Usul kawan kita yeokok untuk mengadakan CAMPIN akhirnya tanpa dirancang s_h_e_4, satonaka_halu, not21 dan saya sendiri telah duduk minum milo ping dan teh tarik di palm square sambil berbincang..

    Antara topik perbincangan yang kami bincangkan adalah perancangan untuk mengadakan CAMPIN (bilang yeokok) @ camping sayangnya yeokok iaitu orang yang mengusulkan perkara ini tidak dapat hadir disebabkan tak ada info awal dan bila kana talipon.. dia jawab.. Anu.. saya d rumah c anu ni.. c anu.. ( malu-malu lagi dia cakap.. tapi lastly dia bilang.. .. rumah mentua...) hahaha.. ok ba tu yeokok..

    Hasil perbincangan:
    Berdasarkan pengalaman yang lepas.. mcm biasa perbincangan adalah untuk LIST barangan dan keperluan yang diperlukan.. memang panjang lebar catatan yang dibuat oleh she4.. (congrat she4.. u are great organizer..) memandangkan sebelum ini sudah dibuat 2 camping di pulau maka pada kali ini perbincangan memilih persekitaran hutan pula.. pasa asalnya kami ada sebut2 pasal karambunai.. tapi lastly atas nasihat mr_satonaka_halu kami menggunakan kemudahan broadbang (biarpun sangat buruk.. buli-buli dia dc setiap 1 minit) dan daripada carian.. nah.. kami jumpa juga 1 lagi camp site yang baru iaitu Hutan Simpan Kawang.. terletak kira-kira 23Km dari pusat bandar KK dan 30km dari papar.. laluan untuk ke sini adalah melalui Jalan Lama Papar.. walau bagaimanapun untuk gambaran lebih jelas kami suda membuat perancangan untuk akan mengadakan lawatan ke tapak perkhemahan terlebih dahulu sebelum tarikh yang ditetapkan..

    selepas perbincangan berikut adalah tarikh yang mungkin penting dan berguna untuk dicatatan:

    Tarikh lawatan: 11 / 12 Dec 2009
    Peserta: Sesiapa sahaja yang berminat.
    Tujuan: Melihat tapak perkhemahan dan membuat anggaran budget.
    Maklumat lanjut:
    Contact: 1.She4
    2. Halu
    3. Not21 @ Brenda
    4. w8_left @ Jamalit ( 0128662126 / 0143256680 /
    0135598579)

    Tarikh Cadangan Camping: 19 - 20 Dec 2009
    Tentatif Camping :
    7.00 Berkumpul di KK
    8.00 Bergerak Ke Hutan Simpan Kawang
    9.00 Mencari tempat yang sesuai dan mendidikan khemah
    10.00 Persediaan Harian (memasak mencuci etc.)

    Pengisian aktiviti yang lain kita akan bincangkan kemudian bergantung kepada jumlah penyertaan..

    Maklumat lain berkaitan dengan program ini akan dikemaskini pada masa akan datang. atau sesiapa yang mempunyai maklumat tambahan sila kemaskini thread ini..

    P/S: Mohon agar Team Outing memasukkan contect no mereka di sini bagi memudahkan urusan pengurusan aktiviti ini.

    terima kasih:
    (skema ka ni ahh??)


    _________________




    ░░ Choices Define Personality ░░


    Contact www.w8_left


    yeokok_rosse@nanacey
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 10742
    Age : 68
    Location : keY keY lanD belOw da wiNd
    Popular :
    88 / 10088 / 100

    Registration date : 2008-11-11

    Re: Camping di Hutan Simpan Kawang

    Post by yeokok_rosse@nanacey on Mon Nov 30, 2009 8:34 pm

    (TAPUK2 SMBL MULUT CKP....ASTAGA..O,O........ malu sa..)..hahaha..well, sorry sabah koz xdpt join time tu..hehehehe....apa pun ty koz beri semangat kepada cadangan saya ini. sa rasa satu penghargaan kerana 'BOS SBFP' sendiri yg berusaha untuk melaksanakan campin@CAMPING ini..... ty so much...

    saya sentiasa berada pada setiap cadangan kamu.....akan menyokong... untuk tindakan selanjutnya....sila maklumkan sa AWAL2!!!...(tu la last minute sa tau...mara nie..ngrrrr)..

    ba..jmpa seja nti.....


    _________________
    http://yeokoklife.blogspot.com/


    Contact yeokok


    ~~the FutUre bElonGs tO tHosE wHo bElieVe In thE BeautY Of thEir DreamS~~


    Send IM

    saf zkuga
    Sabahan Sporty
    Sabahan Sporty

    Male
    Number of posts : 5100
    Age : 30
    Location : kota kinabalu
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-30

    Re: Camping di Hutan Simpan Kawang

    Post by saf zkuga on Tue Dec 01, 2009 10:04 am

    amacm? jd ka ni?


    _________________
    friends
    "strengthens the heart..
    repairs the hurts..
    encourages the discovery..
    enlightens the mind..
    dissolves the pain..
    banishes the loneliness..
    understands the anxieties..
    increases the joy..
    deepens the spirit
    frees the soul..."

    not21
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Female
    Number of posts : 1810
    Age : 29
    Location : smwhere in kk
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-02-08

    Re: Camping di Hutan Simpan Kawang

    Post by not21 on Wed Dec 02, 2009 1:09 am

    jum juin camping saf ehehe.. ko pdi tu wat kemah kan... jum ehehe


    _________________
    )">

    saf zkuga
    Sabahan Sporty
    Sabahan Sporty

    Male
    Number of posts : 5100
    Age : 30
    Location : kota kinabalu
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-30

    Re: Camping di Hutan Simpan Kawang

    Post by saf zkuga on Wed Dec 02, 2009 8:38 am

    lamaaa sda sy nda berkhemeh ni...ni yg sy tnggu2 ni...hehehe


    _________________
    friends
    "strengthens the heart..
    repairs the hurts..
    encourages the discovery..
    enlightens the mind..
    dissolves the pain..
    banishes the loneliness..
    understands the anxieties..
    increases the joy..
    deepens the spirit
    frees the soul..."

    mr_satonaka_halu
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 1275
    Age : 33
    Location : b'tabur d kk
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-09-25

    Re: Camping di Hutan Simpan Kawang

    Post by mr_satonaka_halu on Wed Dec 02, 2009 5:07 pm

    Mangkuk!!!
    sdh sy kestau awl2... sy xmo t'libat bab urus2 kali ni.. x pandai paham2 ba...



    _________________

    Maybe





    lutau
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 1619
    Age : 37
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-12

    Re: Camping di Hutan Simpan Kawang

    Post by lutau on Wed Dec 02, 2009 10:23 pm

    wahhhh...bgus2 cdgn ni... ngam2 taiming lg musim cuti skola ni kan...hehe..tp, aku terus-terang mmg tak dpt joinla.. huhu....apa2pun smoga cdgn camping ni b'jaya n yg pnting u all enjoy, k... gudluck ya~!



    _________________

    not21
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Female
    Number of posts : 1810
    Age : 29
    Location : smwhere in kk
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-02-08

    Re: Camping di Hutan Simpan Kawang

    Post by not21 on Thu Dec 03, 2009 12:07 pm

    iya bh sis lutau ehehe but really hoping u can join us... it'll be great to have a girls talk with u... ehehe


    _________________
    )">

    saf zkuga
    Sabahan Sporty
    Sabahan Sporty

    Male
    Number of posts : 5100
    Age : 30
    Location : kota kinabalu
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-30

    Re: Camping di Hutan Simpan Kawang

    Post by saf zkuga on Thu Dec 03, 2009 11:56 pm

    uiks.... halu......lekzz....


    _________________
    friends
    "strengthens the heart..
    repairs the hurts..
    encourages the discovery..
    enlightens the mind..
    dissolves the pain..
    banishes the loneliness..
    understands the anxieties..
    increases the joy..
    deepens the spirit
    frees the soul..."

    Cire86
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Male
    Number of posts : 2322
    Age : 30
    Location : kk
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Camping di Hutan Simpan Kawang

    Post by Cire86 on Sat Dec 05, 2009 6:55 pm

    brapa org uda ni?
    saf ko join ka? Smile


    _________________

    Miahahaha...Lutsu gelak!

    saf zkuga
    Sabahan Sporty
    Sabahan Sporty

    Male
    Number of posts : 5100
    Age : 30
    Location : kota kinabalu
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-30

    Re: Camping di Hutan Simpan Kawang

    Post by saf zkuga on Sun Dec 06, 2009 3:56 pm

    syok ba ni aktiviti tp kalau tarikh camping dia 19hb, mc nda dapat la sy join ne..hehe....ada program lain...


    _________________
    friends
    "strengthens the heart..
    repairs the hurts..
    encourages the discovery..
    enlightens the mind..
    dissolves the pain..
    banishes the loneliness..
    understands the anxieties..
    increases the joy..
    deepens the spirit
    frees the soul..."

    lutau
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 1619
    Age : 37
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-12

    Re: Camping di Hutan Simpan Kawang

    Post by lutau on Mon Dec 07, 2009 10:18 am

    not21 wrote: iya bh sis lutau ehehe but really hoping u can join us... it'll be great to have a girls talk with u... ehehe


    iyaba Not...sis pun klu blh nak join kamu..ni pun dah lm tak join aktiviti luar..dlu2 jak taim skula menengah..haha tp,mcm u all okela sbb korg bujang kan senang sket...mcm sis ni skrg bkn mcm dlu..sis ada huby..ada baby...so, nak bt aktiviti luar tu pun mybe dah kurang n kena tgok keadaan.. apa2pun wish u all have a great time nnt, k..


    _________________

    yeokok_rosse@nanacey
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 10742
    Age : 68
    Location : keY keY lanD belOw da wiNd
    Popular :
    88 / 10088 / 100

    Registration date : 2008-11-11

    Re: Camping di Hutan Simpan Kawang

    Post by yeokok_rosse@nanacey on Mon Dec 07, 2009 2:46 pm

    Shocked sis sua kawen??


    _________________
    http://yeokoklife.blogspot.com/


    Contact yeokok


    ~~the FutUre bElonGs tO tHosE wHo bElieVe In thE BeautY Of thEir DreamS~~


    Send IM

    lutau
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 1619
    Age : 37
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-12

    Re: Camping di Hutan Simpan Kawang

    Post by lutau on Mon Dec 07, 2009 10:35 pm

    yuppp....npa Rosse takajut?? ekekeke...


    _________________

    not21
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Female
    Number of posts : 1810
    Age : 29
    Location : smwhere in kk
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-02-08

    Re: Camping di Hutan Simpan Kawang

    Post by not21 on Tue Dec 08, 2009 8:39 am

    Ngee!!!! baby nama apa sis lutau cumil.... bh bila mo bwa jumpa kami ehhee ..... baby gurl or boy... emmm.... cumil tu kann...... Ok.. back to topic... Camping mcm mo d bt d pulau memutik kan??? amcm uda pkembgn tu..?? yeokok cyg.. Yuran RM45 ma c ka? amcm mo p sana...? list yg mo juin ada uda ka w8? mo p camping bh... jum jum jum!!!


    _________________
    )">

    yeokok_rosse@nanacey
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 10742
    Age : 68
    Location : keY keY lanD belOw da wiNd
    Popular :
    88 / 10088 / 100

    Registration date : 2008-11-11

    Re: Camping di Hutan Simpan Kawang

    Post by yeokok_rosse@nanacey on Tue Dec 08, 2009 10:23 am

    nti sa cri sumber2 yg patut untuk camping nie....hehehe..lupa suda apa yg perlu d sediakan ba...lama suda kn....neway, nti kita discuss blk ya... Smile


    _________________
    http://yeokoklife.blogspot.com/


    Contact yeokok


    ~~the FutUre bElonGs tO tHosE wHo bElieVe In thE BeautY Of thEir DreamS~~


    Send IM

    -(`imp.drlg)-
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 2287
    Age : 34
    Location : alam maya
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-06

    Re: Camping di Hutan Simpan Kawang

    Post by -(`imp.drlg)- on Fri Dec 11, 2009 11:32 pm

    sori ratu LG1 n kwn2 yg len sa tia dpt juin outing ni kali neway hope ur guys njoy

    mu|an__
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 690
    Age : 30
    Popular :
    335 / 100335 / 100

    Registration date : 2009-01-17

    Re: Camping di Hutan Simpan Kawang

    Post by mu|an__ on Mon Dec 14, 2009 5:04 pm

    dtp itut ka ndak ne ar...

    yeokok_rosse@nanacey
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 10742
    Age : 68
    Location : keY keY lanD belOw da wiNd
    Popular :
    88 / 10088 / 100

    Registration date : 2008-11-11

    Re: Camping di Hutan Simpan Kawang

    Post by yeokok_rosse@nanacey on Wed Dec 16, 2009 7:50 am

    buli ba tu mulan syg kalu ko yakin... Smile


    _________________
    http://yeokoklife.blogspot.com/


    Contact yeokok


    ~~the FutUre bElonGs tO tHosE wHo bElieVe In thE BeautY Of thEir DreamS~~


    Send IM

    Sponsored content

    Re: Camping di Hutan Simpan Kawang

    Post by Sponsored content Today at 11:55 am


      Current date/time is Sun Dec 04, 2016 11:55 am