SABAH

...SELAMAT DATANG...

Selamat datang ke forum sabahan.bigforumpro.com
Selain daripada berforum di sini, komuniti ini juga aktif dalam outing di luar.

Mulaakan Topik Forum Anda hari ini untuk mendapatkan feedback daripada user lain.
SABAH

Komuniti Sabah - Negeri Dibawah Bayu

SELAMAT DATANG KE SABAHAN.BIGFORUMPRO.COM BERFORUM UNTUK MENGUPAS PERSOALAN DAN SEGALA MASALAH YANG ANDA HADAPI BERSAMA-SAMA DENGAN RAKAN ONLINE SABAHAN. TEMUI PENYELESAIAN PERSOALAN ANDA MELALUI INTERNET.

    Rokok murah yang diseludup.Betapa serius ?

    Share

    miniang
    Kadet
    Kadet

    Female
    Number of posts : 4
    Age : 27
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2012-06-10

    Rokok murah yang diseludup.Betapa serius ?

    Post by miniang on Tue Dec 10, 2013 1:56 am

    Isu rokok kretek ni dh lama menghantui org2 kita. Nak katakan baik buruk biarlah ada bukti. Aku baru je baca artikel ni online baru le
    ak tahu betapa serius dh isu ni.

    [You must be registered and logged in to see this link.]

    Cuba baca dan nyatakan pandangan kamu. x yah segan2.. yang aku tahu semestinya benda murah memang x banyak kebaikannya.

    Apa pandangan kamu ?

    mikkesho
    Kadet
    Kadet

    Male
    Number of posts : 3
    Age : 25
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2012-06-07

    Re: Rokok murah yang diseludup.Betapa serius ?

    Post by mikkesho on Wed Dec 11, 2013 1:22 am

    boeh percaya ke??? mcm tipu je?? kelakar lahhhhh……lawak betul mcm nie

    mcm mana lak beli rokok tolong pengganas????? Hahahahha kelakar lahhhhhhh
    rokok nie kan byk kat kedai2 runcit????

    ……. Kanapa nk beli rokok mahal2.. rokok nie murah kot

    catwang
    Kadet
    Kadet

    Female
    Number of posts : 3
    Age : 25
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2012-06-05

    Re: Rokok murah yang diseludup.Betapa serius ?

    Post by catwang on Thu Dec 12, 2013 10:48 am

    Okay..
    Ak agree yg isu rokok ni membebankan. Korang dh ngadu isu jenayah dh meningkat, pastu plak nk sokong rokok murah .. pernah x korang pikir mana duit rokok tu pergi, guna tuk buat per? Xde org tau… Tolonglah…hentikan pembelian rokok murah ni dh…

    bazinga8888
    Kadet
    Kadet

    Male
    Number of posts : 4
    Age : 24
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2012-06-09

    Re: Rokok murah yang diseludup.Betapa serius ?

    Post by bazinga8888 on Thu Dec 12, 2013 6:38 pm

    Eh…pengganas tu?? Masyuuukkkk lah kalo buat bisnes rokok seludup kn? Tp…boleh caya ke ah?
    Kalo ye pun, setakat Rm4 sekotak nk untung byk maner lh kan ? Pastu ak ade member yg beli rokok murah ni dah lama tu, takde isu pun… eleh.. nk perbesarkan plak isu tu..

    bishopten
    Kadet
    Kadet

    Male
    Number of posts : 3
    Age : 26
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2012-05-31

    Re: Rokok murah yang diseludup.Betapa serius ?

    Post by bishopten on Fri Dec 13, 2013 5:27 pm

    dulu aku kaki rokok nie gak...rokok luftman..............saveeeee

    tapi kawn2 aku ckp rokok lipasss...harammmmm

    aku beli kat kedai mamak je... rokok buatan malaysia dia kata huuuu... ok lah tu murah...
    lagipun ada duty stamp malaysia kot kat kotak dia...

    susah lah nk bezakan..sbb kotak dia sama mcm ori je kompiusssssssssssss

    dreschan
    Kadet
    Kadet

    Male
    Number of posts : 3
    Age : 36
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2012-05-29

    Re: Rokok murah yang diseludup.Betapa serius ?

    Post by dreschan on Sat Dec 14, 2013 11:07 pm

    sedar tak sumbangan kepada peninggkatan rokok sludup nie sbb apa????
    Sbb harga rokok bukan main tinggi agi….kannnnn betul tak????

    ke aku je yg rasa????

    Lagi satu sbb kemasukkan warga asing….pun boleh jadi gak lahhh.....
    mudah dorg smuggle kot.....

    denda 10k tau kalau kena tangkap…masuk penjara pun sekali kalau sabit kesalahan… lor dua-dua......
    baik korg baik stop support barg2 sludup nie….. xrugi pun lah

    pikochew
    Kadet
    Kadet

    Male
    Number of posts : 5
    Age : 36
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2012-06-02

    Re: Rokok murah yang diseludup.Betapa serius ?

    Post by pikochew on Sun Dec 15, 2013 4:24 am

    dulu rokok aku ingat lagi…. tahun 2003 dunhill 20 baru rm6
    then tahun demi tahun tax naik ...Now 12 kot sekotak

    xmampu dahh Nk benti je aku rasa... bg save poket.. xpyh rokok

    [You must be registered and logged in to see this link.]

    Sponsored content

    Re: Rokok murah yang diseludup.Betapa serius ?

    Post by Sponsored content Today at 6:07 am


      Current date/time is Thu Dec 08, 2016 6:07 am