SABAH

...SELAMAT DATANG...

Selamat datang ke forum sabahan.bigforumpro.com
Selain daripada berforum di sini, komuniti ini juga aktif dalam outing di luar.

Mulaakan Topik Forum Anda hari ini untuk mendapatkan feedback daripada user lain.
SABAH

Komuniti Sabah - Negeri Dibawah Bayu

SELAMAT DATANG KE SABAHAN.BIGFORUMPRO.COM BERFORUM UNTUK MENGUPAS PERSOALAN DAN SEGALA MASALAH YANG ANDA HADAPI BERSAMA-SAMA DENGAN RAKAN ONLINE SABAHAN. TEMUI PENYELESAIAN PERSOALAN ANDA MELALUI INTERNET.

    Kursus Saham, FCPO & FOREX (PERCUMA Modal RM500) Sambil bercuti ke KLCC, Kundasang, Legoland, Pulau Perhentian, etc

    Share
    avatar
    anissophea
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 948
    Age : 36
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2014-09-25
    20150907

    Kursus Saham, FCPO & FOREX (PERCUMA Modal RM500) Sambil bercuti ke KLCC, Kundasang, Legoland, Pulau Perhentian, etc

    Post by anissophea



    Kursus Saham / FCPO / Fx santai sambil bercuti (boleh bawa keluarga bersama), bermula dari RM150 !

    - Merangkumi 3 tahap dari Beginner - Intermediate - Advance
    - Kelas Private 1 Guru - 1 Pelajar
    - Anda belajar sambil keluarga anda berseronok !
    - 1 bulan Support selepas kelas !



    Setiap pelajar diajar mengikut style & preference masing-masing

    - Swing untuk cara pelaburan santai !
    - IPO & Dividend trapping utk Mereka bermodal tinggi !
    - Option & Teknikal Analysis untuk short term scalping !
    - Naked Trading & News Straddling.

    Pilih Style anda sendiri !, jangan terikut ikut orang!




    Pilih tempat belajar Trading sambil bercuti, sekarang sebelum penuh!



    . Morib : Gold Coast Resort
    . Bayou Lagoon Park Resort Melaka
    . The Mines - Heritage Serviced Suites
    . Parkview KLCC Service Suites
    . Sunway Lagoon : Pyramid Tower
    . Cameron Highland
    . Lost World of Tambun
    . Pulau Perhentian : Arwana Resort
    . Kundasang : Soboroong Farmer's Cottage... 

    ...dan banyak lagi tempat percutian lain !

    Maklumat lanjut, lawati >> https://KLFX.blogspot.My




     ursussaham belajar membaca harga saham hari ini belajar membaca indeks saham prosedur membeli saham belajar main saham saham online main saham belajar saham online cara bermain saham belajar main saham online harga saham cara membeli saham jual beli saham broker saham info saham bskl saham pelaburan menguntungkan pelaburan jangka panjang value investment value investing strategy analisa teknikal saham fundamental saham kursus saham belajar membaca harga saham hari ini belajar membaca indeks saham prosedur membeli saham belajar main saham saham online main saham belajar saham online cara bermain saham belajar main saham online harga saham cara membeli saham jual beli saham broker saham info saham bskl saham pelaburan menguntungkan pelaburan jangka panjang value investment value investing strategy analisa teknikal saham fundamental saham kursus saham belajar membaca harga saham hari ini belajar membaca indeks saham prosedur membeli saham belajar main saham saham online main saham belajar saham online cara bermain saham belajar main saham online harga saham cara membeli saham jual beli saham broker saham info saham bskl saham pelaburan menguntungkan pelaburan jangka panjang value investment value investing strategy analisa teknikal saham fundamental sahapalm oil futures fcpo trading fcpo chart malaysia futures trading how to trade futures in malaysia palm oil price futures trading malaysia crude palm oil futures futures trading in malaysia crude palm oil futures fcpo cpo futures trading cpo futures futures crude palm oil futures malaysia fcpo malaysia crude palm oil price trade fcpo what is crude palm oil future crude palm oil crude palm oil futures trading oil price bursan malaysia future trading malaysia palm oil malaysia palm oil prices bursa futures crude palm oil futures malaysia crude palm oil fkli futures bursa malaysia cpo futures palm oil industry malaysian futures crude palm oil price chart palm oil in malaysia malaysia crude palm oil online trading malaysia cpo price palm oil price chart gold trading malaysia oil palm crude palm oil future palm oil trading companies palm oil futures market oil palm oil price chart palm oil trading crude palm oil in malaysia trading palm oil palm oil hq palm oil mill soybean oil futures palm oil futures Malaysia  palm oil futures fcpo trading fcpo chart malaysia futures trading how to trade futures in malaysia palm oil price futures trading malaysia crude palm oil futures futures trading in malaysia crude palm oil futures fcpo cpo futures trading cpo futures futures crude palm oil futures malaysia fcpo malaysia crude palm oil price trade fcpo what is crude palm oil future crude palm oil crude palm oil futures trading oil price bursan malaysia future trading malaysia palm oil malaysia palm oil prices bursa futures crude palm oil futures malaysia crude palm oil fkli futures bursa malaysia cpo futures palm oil industry malaysian futures crude palm oil price chart palm oil in malaysia malaysia crude palm oil online trading malaysia cpo price palm oil price chart gold trading malaysia oil palm crude palm oil future palm oil trading companies palm oil futures market oil palm oil price chart palm oil trading crude palm oil in malaysia trading palm oil palm oil hq palm oil mill soybean oil futures palm oil futures Malaysia palm oil futures fcpo trading fcpo chart malaysia futures trading how to trade futures in malaysia palm oil price futures trading malaysia crude palm oil futures futures trading in malaysia crude palm oil futures fcpo cpo futures trading cpo futures futures crude palm oil futures malaysia fcpo malaysia crude palm oil price trade fcpo what is crude palm oil future crude palm oil crude palm oil futures trading oil price bursan malaysia future trading malaysia palm oil malaysia palm oil prices bursa futures crude palm oil futures malaysia crude palm oil fkli futures bursa malaysia cpo futures palm oil industry malaysian futures crude palm oil price chart palm oil in malaysia malaysia crude palm oil online trading malaysia cpo price palm oil price chart gold trading malaysia oil palm crude palm oil future palm oil trading companies palm oil futures market oil


    Last edited by anissophea on Fri Nov 09, 2018 12:48 pm; edited 13 times in total
    Share this post on: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

    avatar

    Post on Wed Dec 20, 2017 10:37 am by anissophea

    GST Untuk Bisnes & Peniaga  - RM45



    SINOPSIS / DESCRIPTION:


    Buku ini menyenaraikan 40 soalan penting berkaitan GST khusus untuk memberi pendedahan kepada peniaga dan mereka yang terlibat secara langsung dengan pelaksanaan GST pada peringkat syarikat atau organisasi masing-masing. Contoh yang disertakan mudah difahami dan relevan bagi menjelaskan terma atau layanan GST kepada perkara tertentu.

    Apa Yang Akan Dipelajari?

        Apa itu GST?
        Bagaimana mendaftar sebagai orang kena cukai?
        Apakah konsep dan kaedah pelaksanaan GST di Malaysia?
        Bagaimana mengira GST ke atas harga barang dan perkhidmatan?
        Apakah mekanisme cukai input dan cukai output dalam GST?
        Bagaimana menyediakan penyata cukai GST?
        Bagaimana memfailkan penyata cukai GST kepada Jabatan Kastam Diraja Malaysia?
        Apakah kesalahan utama di bawah perundangan GST?
        Apakah implikasi GST dalam industri pengilangan, peruncitan, sektor perkhidmatan dan hartanah?


    Mengenai Penulis

    Norsa’adah Ahmad ialah seorang akauntan berdaftar dengan Malaysian Institute of Accountants (MIA) dan menerima Ijazah Sarjana Muda Perakaunan dari Universiti Islam Antarabangsa. Penulis pernah bertugas di syarikat korporat sebelum menceburi bidang perancangan kewangan. Topik cukai barang dan perkhidmatan (GST) menjadi tumpuan dalam karya penulis memandangkan ia mempunyai kaitan dengan pengurusan kewangan secara tidak langsung. Karya pertama beliau iaitu Mudahnya Mengurus Kekayaan dalam Islam, telah mendapat sambutan hangat sejak mula diterbitkan dalam tahun 2014.






    Berminat untuk beli ?

    KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2017/09/gst-untuk-bisnes-peniaga-rm45.html








    TERIMA KASIH
    avatar

    Post on Wed Jan 17, 2018 12:21 pm by anissophea

    Jutawan Dari Rumah (Samad Kinto) - RM30



    SINOPSIS / DESCRIPTION:



    Siapa pun bolehjadi juatawan asalkan bersedia untuk melaksanakan semua syarat penting menjadi jutawan. Bukan mudah, tetapi tidak mustahil. Begitu juga, menjadi jutawandari rumah memerlukanilmu, cara dan kaedah khusus.
    Melalui buku ini, kita boleh mempelajari rahsia penting untuk menjadi jutawan dari rumah yangtelah diamalkan oleh berjuta-juta manusia dari seluruh dunia. Hanya dari rumah sahaja, boleh menjadi jutawan, rahsianya boleh diketahui dari dalam buku ini.




    Berminat untuk beli ?

    KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2018/01/jutawan-dari-rumah-samad-kinto-rm30.html






    TERIMA KASIH
    avatar

    Post on Wed Feb 28, 2018 9:50 am by anissophea


    Jalan Pintas Kekayaan: Rahsia Menjana Wang Yang Banyak Melalui Pemasaran Informasi - RM40




    SINOPSIS / DESCRIPTION:

    Buku ini merupakan versi terjemahan daripada buku best-selling, Get Rich Faster. Ia membongkar kelebihan yang menakjubkan mengenai Pemasaran Informasi. Azizi berkongsi perkara-perkara yang perlu anda tahu untuk berjaya dalam bisnes ini. Beliau turut memuatkan sesi temu bual bersama beberapa pemasar informasi yang telah pun berjaya dalam bidang ini. Individu yang inginkan variasi dalam sumber pendapatan, berangan-angan menjadi usahawan, mahu terus berjaya walau dalam masa yang penuh mencabar, dan mengidamkan pulangan yang banyak dalam masa yang singkat, inilah buku untuk anda!



    Berminat untuk beli ?

    KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2018/02/jalan-pintas-kekayaan-rahsia-menjana.html





    TERIMA KASIH

    .
    avatar

    Post on Wed Apr 11, 2018 12:12 pm by anissophea

    Buat Duit dengan SMS: Panduan Pemasaran dan Perniagaan - RM40



    SINOPSIS / DESCRIPTION:


    Buku ini mendedahkan cara untuk memulakan langkah pertama pemasaran SMS anda dengan menerangkan bagaimana SMS boleh meningkatkan teknik pemasaran anda dan jenis-jenis aplikasi yang digunakan untuk promosi. Selain itu, buku ini mendedahkan langkah-langkah terbaik untuk kempen pemasaran perniagaan.

    *Terima order seluruh negara, penghantaran melalui pos.





    Berminat untuk beli ?

    KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2018/03/buat-duit-dengan-sms-panduan-pemasaran.html











    TERIMA KASIH

    .
    avatar

    Post on Wed Jul 18, 2018 12:11 pm by anissophea

    GBP/CHF signal
    21 minutes ago
    From
    GMT+08:00 10:48
    Till
    GMT+08:00 14:48

    Buy at
    1.3114
    Take profit* at
    1.3144
    Stop loss at
    1.3079


    Susah nak untung dalam Forex?
    Pening kepala nak pilih kaunter Saham yang akan untung ?
    Tak pasti entry untuk FCPO ?

    Dengan langganan PAKEJ Signal dan Tips KLFX terus emel anda...

    Anda TIDAK PERLU lagi berhempas pulas membuat analisis setiap hari.

    Trade dengan mudah dan simple berpandukan signal / tips yang kami hantar terus ke emel anda !
     
    BERMINAT?
    KLIK DISINI >> http://klfx.blogspot.my/p/klfx-free-forex-signal.html




    /
    avatar

    Post on Wed Sep 19, 2018 1:18 pm by anissophea

    Jika saya cakap yang forex trading dapat jana 5% setiap bulan secara minimum, adakah anda berminat? Ya! Memang hanya 5%. Biar betul?

    Rata-rata yang mendengar pernyataan dari saya ini, tarik muka apabila dengar banyak ini saja yang boleh buat dengan trade forex dan CFD. “Sikitnyaaa….”

    Memang sikit. Sebab kalau anda nak lebih daripada itu, anda akan berisiko kehilangan kesemua modal trading.

    Kenapa saya kata begini?

    Mentaliti 5% ini saya rasa perlu terapkan kepada semua trader baru, yang baru nak mula trade forex. Agar ramai sedar yang ni bukan cara untuk kaya cepat.

    Ramai yang ingin trade forex, sebab nak tambah side income atau duit lebih secara radikal. Bagi mereka, jalan ini jalan untuk kaya, cara untuk dapatkan cash money. Salah sama sekali.

    Anda perlu samakan forex trading dengan instrument investment yang lain juga. Keep it professional.

    Pada permulaan 1-2 tahun trading, kalau anda boleh jana 5% setiap bulan sudah cukup bagus. Nanti apabila dah biasa, lama kelamaan saya yakin anda baru boleh jana lebih daripada itu.

    Trade forex ni sebenarnya anda boleh gunakan sebagai tools untuk kembangkan portfolio saving anda.

    Anda mungkin ada asset/saving (positive cashflow) dalam instrument berikut.

    ASB
    Emas
    Hartanah (mungkin rumah sewa dsb)
    Anda boleh tambah 1 lagi, iaitu forex trading.
    Ok, tapi dengan 5% ni macam mana nak jadi RM18K?

    Income daripada gaji mungkin ramai dah buat saving dan sebagainya. Yang ini jangan kacau, mungkin masuk ASB ataupun mana-mana tempat yang kurang berisiko seperti yang lain.

    Anda perlu cari income tambahan untuk anda ada portfolio forex trading anda.


    Katakan anda ada saving, lebihan dari bisnes online, atau dropship yang boleh diletakkan sekitar RM1000. (sekitar USD240). Memang nilai ni kena cari duit lebih, jangan kacau gaji anda.

    Dengan compound interest 5% sebulan, anda akan mendapat sekitar RM800 untung bersih. Amount sebegini bagus dan ideal untuk bayar roadtax, jadikan duit raya, atau apa-apa event anually.

    Jadi dengan lebihan ini, anda boleh jadikan portfolio forex trading anda untuk extra income ringankan beban begitu.

    Atau nak lebih bagus, jangan usik. Tetapi teruskan. Slow and steady.

    Walaupun slow dan steady, janji ia tak hangus.

    Adakah anda tahu dengan 5% compound bulanan terhadap RM1000, anda boleh mendapat RM18,679 selepas 5 tahun. Adakah ini cukup baik untuk portfolio saving anda?

    Ramai yang tidak nampak forex trading ini secara long term game, sebab itu mereka masih terjerat dan rugi modal trading mereka. Sebab mereka tak sabar dan tiada target.

    Kalau anda masuk bidang ini dengan mentaliti yang betul, target yang betul serta bersabar. Anda boleh berjaya.

    Saya ada dua pesanan untuk TRADER BARU dan TRADER LAMA.

    UNTUK TRADER BARU,

    Anda perlu tahu juga untuk jana 5% sebulan secara tetap, dan nak compound lagi bukanlah juga idea yang senang. Atas kertas mungkin nampak mudah. Anda perlu belajar betul-betul bidang ini, dan ambil sedikit masa untuk cuba konsisten seperti di atas.

    Saya cadangkan anda boleh cuba dahulu dengan trade Modal Free 50 Dollar – KLIK SINI untuk dapatkannya >> https://fbsmy.com/promo/5usdbonus?ppk=KLFX

    UNTUK TRADER LAMA,

    Yang sudah bertahun-tahun lama, menjadi pendeposit tegar itu, saya cadangkan inilah masanya anda mulakan kembali. Mula baru. Start balik, fresh!

    5% sahaja, kamon!!. Anda rasa anda boleh buat? Itu dah bagus, tapi jangan lupa satu bab. Iaitu saya cadangkan anda buka akaun baru untuk mula baru, dan pilih sebuah broker yang betul-betul kukuh, untuk guna long term untuk mula perjalanan trading anda dari RM1000 ke RM18K dalam masa 5 tahun perlukan broker yang tak banyak songeh untuk bayar. Saya cadangkan anda buka akaun dengan broker cadangan saya ini – KLIK SINI >>  >> https://fbsmy.com/promo/5usdbonus?ppk=KLFX
    avatar

    Post Today at 11:26 am by anissophea

    FREE Fx Strategi - Teknik Lompatan Bolinger Band

    Berdagang dengan trend yang jelas adalah jauh lebih mudah daripada berdagang apabila harga terikat , atau ranging. Ramai pedagang melepaskan peluang untuk berdagang sama sekali dalam pasaran ranging .

    Walau bagaimanapun ada strategi untuk mengatasi votaliti  pergerakan harga yang terhad ini .
     
    Strategi percuma ini ditawarkan sebagai satu pendekatan sedemikian.
    Bolly Band Bounce adalah berdasarkan pada kelakuan harga yang diperhatikan di mana band Bollinger membentuk sejenis had untuk pergerakan harga jangka pendek. Dalam hal ini band Bollinger dapat digunakan dengan baik, kerana mereka hampir mempamerkan ciri-ciri keanjalan band getah.

     Harga akan mendekati band luar, menemui rintangan dan kembali ke arah lawan.

    Salah satu cara untuk menggunakan tingkah laku ini adalah untuk berdagang dengan lonjakan di band luar . Ini tidak begitu berkesan dalam pasaran yang mendadak, tetapi apabila pasaran berada dalam range, ia boleh menjadi sangat berkesan untuk skalps jangka pendek.
     
    Perkara pertama yang perlu anda lakukan apabila ingin mengunakan strategi ini adalah menentukan harga itu sememangnya dalam range dan bukan Trending. Terdapat banyak cara untuk melakukan ini tetapi dengan band Bollinger saya dapati yang paling mudah adalah untuk memeriksa sama ada harga tetap di sebelah bahagian Bolinger (samada atas = uptrend, bawah = downtrend). Dihujung trend selalunya range mula terbentuk


    Ilustrasi berikut menunjukkan harga...


    Baca lebih lanjut di >> http://klfx.blogspot.com/2018/11/free-fx-strategi-teknik-lompatan_21.html

    Post  by Sponsored content


      Current date/time is Wed Nov 21, 2018 8:12 pm