SABAH

...SELAMAT DATANG...

Selamat datang ke forum sabahan.bigforumpro.com
Selain daripada berforum di sini, komuniti ini juga aktif dalam outing di luar.

Mulaakan Topik Forum Anda hari ini untuk mendapatkan feedback daripada user lain.
SABAH

Komuniti Sabah - Negeri Dibawah Bayu

SELAMAT DATANG KE SABAHAN.BIGFORUMPRO.COM BERFORUM UNTUK MENGUPAS PERSOALAN DAN SEGALA MASALAH YANG ANDA HADAPI BERSAMA-SAMA DENGAN RAKAN ONLINE SABAHAN. TEMUI PENYELESAIAN PERSOALAN ANDA MELALUI INTERNET.

    camana mau kasi kabal yahelite??

    Share

    Guest
    Guest

    camana mau kasi kabal yahelite??

    Post by Guest on Wed Jul 09, 2008 3:35 pm

    buss camana mau kasi kabal... ajar setingnya...
    Very Happy Very Happy

    What a Face

    SABAH
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 748
    Age : 33
    Location : Papar - Kota Kinabalu -Kudat
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-01

    Re: camana mau kasi kabal yahelite??

    Post by SABAH on Wed Jul 09, 2008 5:40 pm

    Sebenarnya.. yahelite adalah sama saja dengan chat client yang lain.. cuma yahoo elite ada trick! kalau kita pandai gunakan trick tu memang booter akan mati kutu dibuatnya.. Razz dalam yahoo elite kita ada wild card yang memudahkan kita untuk IGNORE senarai booter.. bagi booter yang mengambil jalan mudah dia akan membuat beratus-ratus booter dengan nama contohnya
    booter_king001
    booter_king002
    booter_king003
    booter_king004
    booter_king005
    .....
    (sehingglaha)
    booter_king999 (maybe)

    biarpun dia ada booter sebanyak 999 tapi dengan wildcard yahelite hanya perlu tangkap 1 sahaja iaitu booter_king001 kemudian masukkan dalam wildcard.. semua id boot tersebut akan automatik ignored
    caranya ialah hanya taip
    /wild *booter_king* (kemudian enter)

    ini akan IGNORE semua ID yang mempunyai perkataan "booter_king"
    kamu boleh taip /help dalam yahelite untuk melihat setting yang mungkin beguna dalam yahelite. selain itu anda juga boleh melihat setting pada option dan filter untuk menambah kekuatan yahelite anda.


    _________________




    ░░ Choices Define Personality ░░


    Contact www.w8_left


    letter.code_____
    Forum Police
    Forum Police

    Male
    Number of posts : 84
    Age : 34
    Location : Kejora Bintang
    Popular :
    300 / 100300 / 100

    Registration date : 2008-07-07

    Re: camana mau kasi kabal yahelite??

    Post by letter.code_____ on Thu Jul 10, 2008 11:30 am

    Thanx bro sabah..selama ni aku wildcard terpaksa klik Toys on menu untuk setting wildcard atau F8 dan click manage wildcard.Nampaknya ada cara lagi cepat Twisted Evil

    Berikut beberapa tips yg saya belajar dari kawan2 kat room juga dari forum YahElite

    -Mula2 sekali pastikan anda checked Auto-resume session sebelum anda Log-in.
    -Go to options.scroll down to private messaging.
    -Unchecked this item only:
    1.Ignore PMs with URLs from non friends.
    2.Restrict PMs from friends.
    -Magic words tu anda boleh isi atau tak terpulang.
    -Checked : Accept PM as NORMAL.

    Dgn ini anda still boleh PM dengan rakan2 anda di room tanpa susah2 nak block clown

    Additional info:
    -Jika anda xnampak id bot tersebut type /debug 1 untuk captured id boot tersebut.
    -Jika boot terlalu kuat anda boleh type /quiet (tetapi anda tidak akan nampak org menaip kat room)
    -Juga boleh type /noact (option ini hanya untuk public id sahaja dan bukan main id)

    Hope this tips dapat membantu.


    _________________
    I lost the skyline
    I stepped right off the map
    Drifted in to the blank space
    And let the clocks relapse---

    Guest
    Guest

    Re: camana mau kasi kabal yahelite??

    Post by Guest on Thu Jul 10, 2008 11:48 am

    camana nak tahu id boot yg menyerang?? x nampak kalau Ye..
    kalau yzak leh tengok.. Question

    letter.code_____
    Forum Police
    Forum Police

    Male
    Number of posts : 84
    Age : 34
    Location : Kejora Bintang
    Popular :
    300 / 100300 / 100

    Registration date : 2008-07-07

    Re: camana mau kasi kabal yahelite??

    Post by letter.code_____ on Thu Jul 10, 2008 11:50 am

    Mr sakai, ko try type /debug 1 as my previous msg bro. cyclops


    _________________
    I lost the skyline
    I stepped right off the map
    Drifted in to the blank space
    And let the clocks relapse---

    neohell
    Sarjan
    Sarjan

    Male
    Number of posts : 76
    Age : 33
    Location : tuaran
    Popular :
    80 / 10080 / 100

    Registration date : 2008-07-13

    Re: camana mau kasi kabal yahelite??

    Post by neohell on Mon Jul 14, 2008 10:29 am

    tp skang ni org pandai suda....tdk lg guna id boot yg sama.......spt booter_king01 tu......bab id illy kesukaan org masa Twisted Evil ni....trik tu inda Crying or Very sad berkesan uda......but nice shere knowledge....ok bro Twisted Evil Crying or Very sad

    SABAH
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 748
    Age : 33
    Location : Papar - Kota Kinabalu -Kudat
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-01

    Re: camana mau kasi kabal yahelite??

    Post by SABAH on Mon Jul 14, 2008 11:06 am

    neohell wrote:tp skang ni org pandai suda....tdk lg guna id boot yg sama.......spt booter_king01 tu......bab id illy kesukaan org masa Twisted Evil ni....trik tu inda Crying or Very sad berkesan uda......but nice shere knowledge....ok bro Twisted Evil Crying or Very sad

    Ya kalau kamu terjumpa booter otai.. kalau booter yang bagus sebenarnya tak perlu load sampai beratus-rasut bot. saya boot yahelite atau mana2 client hanya load kira-kira 30 bot sahaja. tapi semua adalah bot yang berlainan. cukup kamu menggunakan auto resume session kalau kamu pandai memang akan menyebebkan booter mati kutu.. cuma kamu kena bijak la macam mana nak gunakan auto resume tu. setakat ini jarang ada booter yang begitu rajin menggunakan ID bot yang berbeza.


    _________________




    ░░ Choices Define Personality ░░


    Contact www.w8_left


    neohell
    Sarjan
    Sarjan

    Male
    Number of posts : 76
    Age : 33
    Location : tuaran
    Popular :
    80 / 10080 / 100

    Registration date : 2008-07-13

    Re: camana mau kasi kabal yahelite??

    Post by neohell on Mon Jul 14, 2008 1:28 pm

    owh ya lg1 booter yg baru mmg kuat Twisted Evil booter yg old patch inda working....tp klu guna client mmg da kelebihan.....lg 1 yahelite ada auto resume lol! tu la harta yahelite yg paling mahal......ok la nanti sa sambung lg lool

    SABAH
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 748
    Age : 33
    Location : Papar - Kota Kinabalu -Kudat
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-01

    Re: camana mau kasi kabal yahelite??

    Post by SABAH on Mon Jul 14, 2008 3:23 pm

    kalau berdepan dengan booter yang bagus auto resume session tak ada guna lagi.. langsung tak boleh bernafas yahelite kita Laughing
    jadi kalau agak2 nak berperang tu sediakan lah apa-apa yang perlu.. kalau tindakan kita tepat kita tak sedar pun kita kena boot.. mean "FREEZE" kan id kita dalam room.. Smile)


    _________________




    ░░ Choices Define Personality ░░


    Contact www.w8_left


    Manquest
    Sarjan
    Sarjan

    Male
    Number of posts : 58
    Age : 36
    Location : Kem Lok Kawi, Sabah
    Popular :
    500 / 100500 / 100

    Registration date : 2008-07-07

    Re: camana mau kasi kabal yahelite??

    Post by Manquest on Wed Jul 16, 2008 1:29 am

    Crying or Very sad kalu semua teror pasal yahelite ni menagis la booter Crying or Very sad Twisted Evil tapi hati2 kalu kena boot terlampau lama pun YE ni boleh berkeras pirat always think createive

    Manquest
    Sarjan
    Sarjan

    Male
    Number of posts : 58
    Age : 36
    Location : Kem Lok Kawi, Sabah
    Popular :
    500 / 100500 / 100

    Registration date : 2008-07-07

    Re: camana mau kasi kabal yahelite??

    Post by Manquest on Wed Jul 16, 2008 1:54 am

    Cool saya suka YahElite ni sebab senang nak simpan id boot yang boot kita dalam iggy list... press F8 manage ignore akan muncul ok yang penting sini ialah
    1. This Ignore will last for <----- kita sett 999 day ( walaupun 999 day tapi
    sebenarnya ia kekal sepanjang masa )

    2. Import <----- kita buat satu list ID boot yang kita kena di notepad dan
    list tu lah yang kita masukan di Import tu. Apabila list id
    boot tu sudah masuk di kotak sebelah kiri kita klik Ignore
    every name in list ia akan berpindah ke sebelah kanan. OK


    Twisted Evil Tips nak simpan id boot
    bila kita kena boot di kotak ignore tu tekan ctrl + delete kita akan nampak id boot yang kena ignore tu di screen apa yang perlu di lakukan type /save pastu enter dan screen yang terpapar id boot kena ignore tu telah di save dalam format chatsaveqd.YCTfile sunny kalu nak baca balik dari mula kita chat pun boleh ..... ok buka file YCTfile tu highlight id boot tu copy dan paste di notepade. bila kita ada senarai id boot ni kita p mana2 pc pun kita boleh bagi masuk id boot tu dalah lubang tandas YahElite ni

    Sleep Ok Selamat Mencuba

    k2iux
    Prebet
    Prebet

    Male
    Number of posts : 13
    Age : 56
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2008-07-08

    Re: camana mau kasi kabal yahelite??

    Post by k2iux on Wed Jul 16, 2008 6:41 pm

    Mr__________________Sakai wrote:camana nak tahu id boot yg menyerang?? x nampak kalau Ye..
    kalau yzak leh tengok.. Question

    buat macam si letter____code tu, di options-->private messaging tu jugak check box yg tulis put all non accepted PM's in the reject bar, lepas tu klik button yg tulis Rejects di bawah box untuk menaip tu, kalau ada rejected pm kuar la tu sana heheh hope it helps Razz

    Manquest
    Sarjan
    Sarjan

    Male
    Number of posts : 58
    Age : 36
    Location : Kem Lok Kawi, Sabah
    Popular :
    500 / 100500 / 100

    Registration date : 2008-07-07

    Re: camana mau kasi kabal yahelite??

    Post by Manquest on Fri Jul 18, 2008 2:54 pm

    [img][/img]

    Manquest
    Sarjan
    Sarjan

    Male
    Number of posts : 58
    Age : 36
    Location : Kem Lok Kawi, Sabah
    Popular :
    500 / 100500 / 100

    Registration date : 2008-07-07

    Re: camana mau kasi kabal yahelite??

    Post by Manquest on Fri Jul 18, 2008 2:56 pm

    [img][/img]

    Smile nak save id boot yang boot kita

    Manquest
    Sarjan
    Sarjan

    Male
    Number of posts : 58
    Age : 36
    Location : Kem Lok Kawi, Sabah
    Popular :
    500 / 100500 / 100

    Registration date : 2008-07-07

    Re: camana mau kasi kabal yahelite??

    Post by Manquest on Fri Jul 18, 2008 3:01 pm

    [img][/img]

    contoh file chat yang kita save dari YahElite Cool

    neohell
    Sarjan
    Sarjan

    Male
    Number of posts : 76
    Age : 33
    Location : tuaran
    Popular :
    80 / 10080 / 100

    Registration date : 2008-07-13

    Re: camana mau kasi kabal yahelite??

    Post by neohell on Tue Jul 22, 2008 5:28 pm

    tp man klu varient tu buli ka nmpk.....hehehe......

    Manquest
    Sarjan
    Sarjan

    Male
    Number of posts : 58
    Age : 36
    Location : Kem Lok Kawi, Sabah
    Popular :
    500 / 100500 / 100

    Registration date : 2008-07-07

    Re: camana mau kasi kabal yahelite??

    Post by Manquest on Tue Jul 22, 2008 8:58 pm

    Saya nak tunjuk semula tentang /debug ni iaitu nak lihat id boot <variant> packet UNKNOWN yang kita nampak di chat screen YahElite kita Twisted Evil

    [img][/img]


    Cool selepas kita type /debug dan lepas 2 kita enter gambarrajah seperti bawah akan keluar dan kita akan nampak ID boot sebenarnya

    Manquest
    Sarjan
    Sarjan

    Male
    Number of posts : 58
    Age : 36
    Location : Kem Lok Kawi, Sabah
    Popular :
    500 / 100500 / 100

    Registration date : 2008-07-07

    Re: camana mau kasi kabal yahelite??

    Post by Manquest on Tue Jul 22, 2008 9:01 pm

    [img][/img]






    Twisted Evil More Evil Than Ur Think Crying or Very sad

    warna_hot
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 409
    Age : 31
    Location : petaling jaya selangor
    Popular :
    200 / 100200 / 100

    Registration date : 2008-07-13

    Re: camana mau kasi kabal yahelite??

    Post by warna_hot on Wed Jul 23, 2008 10:51 am

    o0o0o0o0wwh... bounce
    masam begitu rupanya...baru saya tauk!!!

    thanks man_baikati bounce

    yeokok_rosse@nanacey
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 10742
    Age : 68
    Location : keY keY lanD belOw da wiNd
    Popular :
    88 / 10088 / 100

    Registration date : 2008-11-11

    Re: camana mau kasi kabal yahelite??

    Post by yeokok_rosse@nanacey on Fri Nov 28, 2008 11:06 am

    Razz xpam

    universal_studentz87
    Sabahan Boncer
    Sabahan Boncer

    Male
    Number of posts : 2017
    Age : 29
    Location : no user in this 4rum where im i right now
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-12-04

    Re: camana mau kasi kabal yahelite??

    Post by universal_studentz87 on Fri Dec 19, 2008 11:15 pm

    adeh pening plak sy...masam ni yelit sy tak dpn open ni
    Crying or Very sad

    SABAH
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 748
    Age : 33
    Location : Papar - Kota Kinabalu -Kudat
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-01

    Re: camana mau kasi kabal yahelite??

    Post by SABAH on Sat Dec 20, 2008 2:07 am

    universal_studentz87 wrote:adeh pening plak sy...masam ni yelit sy tak dpn open ni
    Crying or Very sad

    sepatutnya Yahelite adalah tidak mendatangkan sebarang masalah untuk run sebab yahelite adalah berbeza daripada chat client lain. yahelite tidak memerlukan sebarang instalation untuk dia beroperasi. kita boleh masukkan dalam pen drive untuk menggunakannya. jika YE tidak dapat digunakan itu kemungkinan disebabkan oleh komputer kita.


    _________________




    ░░ Choices Define Personality ░░


    Contact www.w8_left


    universal_studentz87
    Sabahan Boncer
    Sabahan Boncer

    Male
    Number of posts : 2017
    Age : 29
    Location : no user in this 4rum where im i right now
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-12-04

    Re: camana mau kasi kabal yahelite??

    Post by universal_studentz87 on Sat Dec 20, 2008 8:58 am

    ya ka....bila st cri room dlm YE pun tak da...

    neohell
    Sarjan
    Sarjan

    Male
    Number of posts : 76
    Age : 33
    Location : tuaran
    Popular :
    80 / 10080 / 100

    Registration date : 2008-07-13

    Re: camana mau kasi kabal yahelite??

    Post by neohell on Thu Jan 08, 2009 2:46 pm

    inda paya seting ba tu ye Very Happy yg penting kena jaga tu connection ja Cool sama klu mhu btl2 kebal tu kena tanya sama yg btl2 paham dengan client yahelite Smile tanya sama c manquest dia lagi faham tentang yahelite

    SABAH
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 748
    Age : 33
    Location : Papar - Kota Kinabalu -Kudat
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-01

    Re: camana mau kasi kabal yahelite??

    Post by SABAH on Thu Jan 08, 2009 7:11 pm

    universal_studentz87 wrote:ya ka....bila st cri room dlm YE pun tak da...

    Sejak yahoo buat maintanance dalam SERVER mereka.. YE belum lagi buat Update version.. oleh itu jika cari room melalui room list memang dia tak akan jumpa. tapi untuk memudahkan kita masuk ke room kita hanya perlu taip nama room sahaja.. cth Sabah:1 dan dia akan membawa kita masuk ke dalam room sabah:1

    ertinya kita kena taip manual.

    ada beberapa setting asas dalam YE.. sila lihat dalam OPTION pada ye kemudian tengok bahagian SPAM & Filter Private Message setting dan sebagainya.

    setting yang bagus di sini akan memberikan anda 50% lebih kuat.

    tapi untuk menjadikannya 100% unbootable hentikan sebarang data dari room. ini dengan cara FREEZEKAN ye anda.


    _________________




    ░░ Choices Define Personality ░░


    Contact www.w8_left


    Sponsored content

    Re: camana mau kasi kabal yahelite??

    Post by Sponsored content Today at 4:36 am


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:36 am