SABAH

...SELAMAT DATANG...

Selamat datang ke forum sabahan.bigforumpro.com
Selain daripada berforum di sini, komuniti ini juga aktif dalam outing di luar.

Mulaakan Topik Forum Anda hari ini untuk mendapatkan feedback daripada user lain.
SABAH

Komuniti Sabah - Negeri Dibawah Bayu

SELAMAT DATANG KE SABAHAN.BIGFORUMPRO.COM BERFORUM UNTUK MENGUPAS PERSOALAN DAN SEGALA MASALAH YANG ANDA HADAPI BERSAMA-SAMA DENGAN RAKAN ONLINE SABAHAN. TEMUI PENYELESAIAN PERSOALAN ANDA MELALUI INTERNET.

    Koleksi cerita Lawak

    Share

    Guest
    Guest

    Koleksi cerita Lawak

    Post by Guest on Mon Jul 14, 2008 9:05 pm

    Ni petua yang baru aku dapat dari petugas stesen minyak petronas selayang.... masa2 tengah gawat dengan harga minyak naik melambung ni tentu korang nak isi minyak dengan harga yang dulu atau lagi murah dari dulu aku dengan supervisor minyak ni agak rapat la, so dia rasa aku org yang agak sesuai kot utk dia berikan tips mcm mana nak turunkan harga 2.07 sen kat pam minyak jadi 1.98 or suka ati korang la nak letak berapa sen... mula2 mmg aku tak percaya... tapi......

    1. korang kena gi kaunter pam tu cakap nak isi penuh bagi le berapa pun... dengan mengatakan isi penuh jer korang boleh setting balik harga kat pam korang pilih tu... x kira la pam 1 ke, pam 2 ker jgn pam angin atau NGV
    sudah la...
    2. korang gi balik kat pam korang tu, dan jgn angkat nozel lagi.
    3. kat pam tu kan ada dua punat2 utk nomor (bukan utk credit card tau) yang bawah pada screen liter tu... kira mcm nak isi manual nyer harga la
    4. korang tekan 'clear' - utk resetkan harga yang kaunter minyak tu set tadi
    5. then korang tekan enter - 3x
    6. then korang tekan '0' , '0', '1', '9', '8' (1.98 sen seliter) atau korang tekan la berapa pun korang suka
    7. pastu korang tekan enter - 3x sekali lagi
    8. tekan butang clear - 2x
    9. then korang tekan berapa puluh korang nak isi
    10. tekan enter lepas dah masukkan nilai isian pastu... supervisor petrol pam akan jumpa korang

    "woi apa ko buat ni... main tekan-tekan ni... xde keje lain ker...!!!!" so korang dengan muka selamba isi jer minyak dengan harga baru kerajaan RM 2.70 seliter...

    Guest
    Guest

    Re: Koleksi cerita Lawak

    Post by Guest on Mon Jul 14, 2008 9:06 pm

    Di suatu malam yang hening... Pak pandir dan bininya sedang mendengar ceramah agama dari surau yg berdekatan dengan rumah mereka. Antara ceramahnya adalah membaca doa sebelum makan.

    " Ya tuan-tuan sebelum makan hendaklah kita membaca doa dahulu, ini adalah kerana syaitan akan makan makanan kita dan membuatkan kita makan tak kenyang-kenyang...." kata ustaz itu.

    Lalu pak pandir ni pun baliklah bersama bininya malam tue. Semasa sedang makan malam tu, pak pandir tiba-tiba bangun dan meluru ke tandas berkali-kali. Tak cukup dengan tu, tidur malam tu pulak pak pandir nie asyik terkentuuooot memanjang.

    Bininya tak tahan, maka tanyalah bininya kepada Pak Pandir, "Awak makan apa sampai jadi camni?".
    "Tadi aku makan julap tak baca doa, biar padan muka syaitan tu.... berak-berak makan julap....muahahahahahaha!!!!!

    Sesungguhnya... niat pak pandir memang suci...

    Guest
    Guest

    Re: Koleksi cerita Lawak

    Post by Guest on Mon Jul 14, 2008 9:07 pm

    soalan Licik jawapan licik

    Seorang guru, Cikgu Murni (Umur: 22) menghadapi masalah dengan salah seorang muridnya (Abu). Lalu guru ini bertanya kepada murid tersebut : Apa sebenarnya masalah awak, Abu?

    Lalu Abu menjawab, Saya terlalu cerdik untuk berada di darjah 4, kakak saya menduduki UPSR dan saya lebih cerdik dari dia, maka saya seharusnya berada di tempat yang sama juga!.

    Cikgu Murni dah tak tertahan. Dia bawa Abu ke pejabat pengetua. Sementara Abu menunggu di ruang tamu, Cikgu Murni terangkan keadaan tersebut kepada pengetua. Pengetua mengatakan yang dia akan berikan ujian kepada Abu dan jika Abu gagal menjawab, maka Abu harus kekal di darjah 3 dan berkelakuan baik. Abu dibawa masuk ke pejabat Pengetua dan Cikgu Murni terangkan pada Abu dan Abu bersetuju untuk ambil ujian yang akan diberikan.

    Pengetua: Apa 3 x 3?
    Abu: 9
    Pengetua: Apa 6 x 6?
    Abu: 36

    Pengetua terus bertanyakan soalan2 berdasarkan tahap pencapaian murid2 UPSR dan si Abu mampu menjawab tiap soalan yang diberikan. Lalu pengetua memandang Cikgu Murni dan berkata, Saya rasa murid ini sepatutnya berada di darjah 6″, Lalu Cikgu Murni berkata pada pengetua, Saya ada soalan saya sendiri, boleh tak saya ajukan pada Abu?. Pengetua dan Abu bersetuju.

    Cikgu Murni: Apa yang lembu ada 4 di badan, tapi saya cuma ada dua?
    Abu: (berfikir) Kaki

    Cikgu Murni: Apa yang ada di dalam seluar kamu tapi tidak pada seluar saya?

    Abu: Saku

    Cikgu Murni: Apa yang bermula dengan huruf K akhir dengan A, ianya berbulu, berbentuk oval, nyaman dan mengandungi lapisan nipis keputihan?
    Abu: Kelapa

    Cikgu Murni: Apakah yang masuk keras dan berwarna pink, bila keluar lembik dan melekit?

    Mata Pengetua terbuka luas dan sebelum sempat dia menahan, si Abu terus menjawab.

    Abu: Gula-gula getah (Bubblegum)

    Cikgu Murni: Apa yang mereka lakukan, lelaki secara berdiri, wanita secara duduk dan anjing secara tiga kaki?

    Mata Pengetua sekali lagi terbuka sangat2 luas dan sebelum dia sempat hendak menahan si Abu terus menjawab.

    Abu: Bersalaman

    Cikgu Murni: Baik, sekarang saya akan ajukan soalan berbentuk siapakah saya, okay?
    Abu: Baik Cikgu

    Cikgu Murni: Awak memasukkan batang kedalam saya. Awak ikat saya untuk saya berdiri. Saya kebasahan sebelum awak.

    Pengetua kelihatan resah dengan soalan yang diajukan oleh Cikgu Murni.

    Abu: Khemah

    Cikgu Murni: Jari memasuki saya. Awak menggesel-gesel saya bila awak teringatkan saya. Lelaki idaman akan mendapat saya dahulu.

    Pengetua semakin resah dan tidak selesa. Lantas terus meneguk segelas Nescafe 3in1.

    Abu: Cincin perkahwinan

    Cikgu Murni: Saya ada bermacam-macam saiz. Bila saya sakit saya akan meleleh. Bila saya keluar, banyak tisu yang akan digunakan. Bila awak hembuskan saya, akan berasa lega.

    Sekali lagi pengetua rasa amat resah dengan soalan yang di ajukan oleh Cikgu Murni dan ingin membantah, tapi si Abu mendahuluinya.

    Abu: Hidung

    Cikgu Murni: Saya batang yang keras. Hujungnya tajam. Saya akan datang dan masuk dengan lajunya.
    Abu: Anak panah

    Cikgu Murni: Sekarang saya akan ajukan soalan dalam Bahasa Inggeris, okay?

    Abu: Okay

    Cikgu Murni: What word starts with a F and end in K that means lot of heat and excitement?
    Abu: Firetruck

    Cikgu Murni: What word starts with a F and ends in K & if you dont get it you have to use your hand.
    Abu: Fork

    Cikgu Murni: What is it that all men have one of. Its longer on some men than on others, the pope does not use his, and a man gives it to his wife after they are married?
    Abu: Surname

    Cikgu Murni: What part of the man has no bones but has muscles, lots of veins and loves pumping?
    Abu: Heart

    Pengetua menghembuskan nafas kelegaan bila mendengar jawapan yang diberikan oleh si Abu, lantas berkata Baik hantar murid ini ke Universiti Malaya; jawapan yang saya fikirkan semuanya salah.

    P/s: Jika jawapan anda semua salah, anda adalah sama spesies dengan pengetua yang mempunyai pemikiran kuning hehehe.

    Guest
    Guest

    Re: Koleksi cerita Lawak

    Post by Guest on Mon Jul 14, 2008 9:08 pm

    Cerita Seram - Bas Tanpa Pemandu

    Kisah bermula pada suatu malam... Lebih kurang pukul 12:00 tengah malam. Mamat sorang nie Bersama rakannya nama terpaksa dirahsiakan) dalam perjalanan dari Kuala Lumpur ke Kuala Selangor melalui jalan Kepong. Setibanya dia di Ijok, di kawasan perkuburan Cina dan kawasan pembakaran mayat India ... tiba-tiba kereta yang dipandunya mengalami kerosakkan.

    Mamat nie tak dapat nak menghidupkan enjin keretanya, walaupun dicuba berulang kali. Walhal kereta tersebut baru sebulan pakai. Mamat nie dan rakannya pun menolak kereta mereka ke bahu jalan dan mereka cuba mencari bantuan jika ada kenderaan yang lalu. Malam dah gelap sapa nak tolong, kereta rosak tepi jalan.

    Tiba-tiba mereka terlihat sebuah bas sekolah yang datang dari arah Kuala Selangor. Bas tersebut bergerak terlalu perlahan walhal jarak bas tersebut dengan mereka tidaklah jauh, tetapi bas tersebut tidak jugak sampai-sampai. Mereka menggigil ketakutan, aper taknye, bas tak ada pemandu, tak der orang langsung, camane boleh gerak sendiri. Kaki mula tak boleh bergerak, mamat tu dah mula terkencing kat seluar, nak lari pun tak boleh, mulut kawan dia mula terkomat kamit membaca jampi serapah nak halau hantu, nak cuba lari tapi tak mampu, mamat tu mula tercium bau macam-macam! Waktu tu Tuhan aje yang tau betapa takutnye mereka.

    Bila bas tu dah semakin hampir, memang sah tak ader pemandu, Mamat tu dan kawan dia dah tersandar kat kereta menanti hantu nak cekik.. tiba2?

    "Bang, boleh tolong tolak bas ni tak, rosak la bang" Terdengar suara dari belakang bas, mereka ternampak dua orang lelaki India sedang menolak bas tersebut dalam keadaan yang termengah-mengah.

    Guest
    Guest

    Re: Koleksi cerita Lawak

    Post by Guest on Mon Jul 14, 2008 9:08 pm

    Lawak Pendek

    SAM: Kenapa kamu cakap minum susu segar boleh bawa maut?

    DOL: Sebab semalam semasa aku tengah minum, lembu tu terajang aku. Nasib baik tak mati.

    --------- Smile ---------------

    SAM: Apasal ko marah kat tokey kedai 2 Ringgit tu?

    DOL: Sebab dia tipu. Aku beli 3 barang dia mintak 6 ringgit. Kata kedai 2 Ringgit

    --------- Smile ---------------

    SAM: Kau kata binatang peliharaan kau mati lemas? Mana kau tau dia mati lemas?

    DOL: Sebab aku bela ikan emas. aku jumpa dia mati dalam air!

    --------- Smile ---------------

    SAM: Semalam aku nampak hantu!

    DOL: Uih! kau terkejut tak?

    SAM: Taklah.... hantu tu yang terkejut tengok aku.

    DOL: Mana kau tahu?

    SAM: Aku tengok muka dia pucat semacam jer....

    --------- Smile ---------------

    SAM: Apasal kopi yang kau buat ni rasa masin?

    DOL: Gula dah habis!

    SAM: Yang kau pergi campur garam apasal?

    DOL: Kan aku kata, sebab gula dah habislah

    --------- Smile ---------------

    SAM: Aku tengok kau beberapa hari ini "candle light dinner" dengan bini kau, mesti dia suka.

    DOL: Dia marahlah. Aku lupa nak bayar bil

    elektrik, api rumah aku dah kena potong!

    --------- Smile ---------------

    SAM: Aku ada AIDS? mana ada...

    DOL: Aku baca 1 dari 10 orang kat Negara ni ada aids. Aku dah tanya 9 orang, semua tak ada aids, kau orang ke 10, tak payah tanya, aku dah tahu...

    --------- Smile ---------------

    SAM: Dol, aku dengar bunyi batuk kau makin teruk!

    DOL: Iya ke? kalau macamni aku kena banyak berlatih agar dapat batuk dengan lebih baik lagi.

    --------- Smile ---------------

    SAM: Dah dua kali perompak yang sama datang merompak kedai kita.

    DOL: Tu lah aku dah cakap kat kau, jangan pasang signboard "SILA DATANG LAGI"

    Guest
    Guest

    Re: Koleksi cerita Lawak

    Post by Guest on Mon Jul 14, 2008 9:10 pm

    Orang Bodoh & Orang Pandai

    Orang bodoh = pakai credit card sampai maximum, lepas tu takleh bayar (berlagak macam org banyak duit!)
    Orang pandai = pakai credit card tapi orang lain bayarkan (pakai kad klon la tu!)

    Orang bodoh = ada motor tapi gi kerja nak naik LRT jugak (kes suka 'bergesel'la ni)
    Orang pandai = takde motor, takde kereta, takde LRT tapi ada otak (kes suka numpang kereta or motor kawan tapi tak reti nak hulur duit minyak!)

    Orang bodoh = company dah sediakan nescafe, milo, biskut bla bla bla tapi gi minum gak kat cafeteria kena bayar plak tu
    Orang pandai = tak minum kat cafeteria tapi company punya nescafe, milo, biskut bla bla bla angkut bawak balik !!!!

    Orang bodoh = beli suratkhabar sebab nak tengok nombor ekor je pas tu buang
    Orang pandai = orang yg tunggu org bodoh buang pas tu dia kutip... dapat baca semua sekali wo

    Orang bodoh = kentut kuat kat office pas tu bangga ngan baunya
    Orang pandai = kentut senyap sunyi (takde bunyi) baunya... boleh buat unta sakit perut! dhab pun koma sekejap! pas tu bermati-matian salahkan member sebelah guess sapa member sebelah tu?...sibodoh yg kentut kuat tula!)

    Orang bodoh = ada masalah cerita kat orang pandai
    Orang pandai = dengar masalah orang bodoh pastu cerita kat orang bodoh yang lain, pas tu membodohkan orang bodoh tu...jadinya orang bodoh yang pertama tu jadi bodohs (plural)

    Ada lagi...scroll down





    Orang bodoh = orang yg buang masa baca cerita ni!
    Orang pandai = saper yang forward cerita ni... há há há...aku la tu...
    jadi yang mana satu pilihan bijak?
    pandainyeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    LEPAS BACA JANGAN MARAH.....NANTI KENA JUAL!!!!
    ****kalau nak jadi org yg pandai, cepat-cepat ler fwd cerita nih.......heheheheeeee..........

    p/s: takkan nak kena sorang2 kan??? Kan?? Kan????

    Guest
    Guest

    Re: Koleksi cerita Lawak

    Post by Guest on Mon Jul 14, 2008 9:10 pm

    Berita buruk

    Seorang Doktor sedang memberi berita yang kurang baik buat seorang pesakitnya.

    Dokter: Saya membawa dua kabar buat anda!
    Pesakit: Khabar apa doktor? Baik atau buruk!
    Dokter: Maaf berita yang saya bawa buruk. Mahu yang mana dulu yang buruk atau yang paling buruk.
    Pesakit: Yang buruk dulu doktor(dgn muka yg murung pesakit itu menjawab)
    Dokter: Berita buruknya hidup anda hanya tinggal kurang dari 24 jam.
    Pesakit: Ah... benar ke doktor?
    Dokter: Ya benar.
    Pesakitien: Apakah berita yang paling buruk?
    Dokter: Sesungguhnya saya sudah mencari anda dari semalam untuk mengkhabarkan berita ini......

    Guest
    Guest

    Re: Koleksi cerita Lawak

    Post by Guest on Mon Jul 14, 2008 9:11 pm

    Jika mereka tidak jadi Superhero?

    SUPERMAN
    Sudah pasti menjadi budak penghantar surat atau poslaju kerana sifat terbang-terbangnya. Syarikat pertama yang akan meng'offer'nya kerja ialah syarikat poslaju UPS.

    SPIDERMAN
    Pencuci tingkap bangunan separuh masa kerana kerja tetapnya ialah sebagai PEREKA LAMAN WEB atau WEB DESIGNER. Ini kerana tangannya boleh mengeluarkan 'web' atau jaring untuk dijadikan benang menjahit baju.

    BATMAN
    Membuka kilang baja tahi kelawar. Batman senang je dapat sumber taik kelawar kerana dia akan merasuah member-membernya(kelawar) dengan memberi darah cipanzi supaya kelawar tersebut mudah hadam dan berak dalam kuantiti yang banyak.

    CATWOMAN
    Pembantu pest-control(penghalang binatang-binatang jahat seperti tikus,lipas dll). Kecekapannya menangkap tikus sudah pasti membuatkan tikus-tikus lari dari tempat kediaman. Namun kelemahan si catwoman ni bila orang ada garu dagunya..mesti dia gatal cam kucing.

    DAREDEVIL
    Akan menjadi badut pasukan Manchester United dengan memakai kostum RED DEVIL kemudian berlari-lari sekeliling padang dengan riang kerana dia tetap jadi devil walaupun dia tak jadi superhero.

    HELLBOY
    Pendakwah bebas. Dia berdakwah kepada orang ramai supaya jauhkan diri dari neraka kerana sengsaranya dia hidup kat neraka.

    THE PUNISHER
    Hakim sepenuh masa di mahkamah tinggi Amerika. Ini kerana sifatnya yang suka menjatuhkan hukuman(punish).

    ROBOCOP
    Jadi tokey besi buruk kerana sudah pasti dia akan menjualkan besi-besi kat badan dia.

    ULTRAMAN
    Membuka kedai sup daging raksaksa seperti sup ekor, sup taring dan sup sirip rasaksa. Ini kerana selepas berlawan dengan rasaksa sudah pasti daging berselerakan. Namun khabarnya, kedai sup ultraman tiada pelanggan melainkan beberapa ekor biawak hutan tropika.

    WOLVERINE(X-MEN)
    Pencukur rambut profesional. Pisaunya yang banyak tu mampu mencukur seluruh badan kambing dalam masa 0.05 saat je mengatasi baju gaban.

    GABAN
    Menjadi penjaga keselamatan di tasik Raban(Perak)macam baywatch tu. Ini kerana naga gaban sudah tenggelam dalam tasik tu. Naga tasik cini tu khabarnya adik sedara naga gaban.

    RAMLI MS(AKADEMI FANTASIA)
    Eh..dia ni superhero ke...aiseee..silap orang laa..kekekekekkekek

    Guest
    Guest

    Re: Koleksi cerita Lawak

    Post by Guest on Mon Jul 14, 2008 9:15 pm

    Baik, Buruk, Parah

    Dalam hidup selalu ada perkara yang dinilai baik, buruk dan parah.
    Berikut beberapa contohnya.

    Baik: Isteri Anda mengandung.
    Buruk: Anak Anda kembar lima.
    Parah: Padahal Anda sudah menjalani vasektomi tiga tahun lalu.

    Baik: Anak lelaki Anda mulai dewasa.
    Buruk: Dia menjalin hubungan dengan perempuan sebelah rumah.
    Parah: Anda juga.

    Baik: Anak lelaki Anda mulai lebih banyak menghabiskan waktunya belajar di dalam biliknya.
    Buruk: Anda menemukan beberapa kaset video porno di biliknya.
    Parah: Anda ada di dalam salah satu episod.

    Baik: Anak perempuan Anda mendapat pekerjaan.
    Buruk: Sebagai pelacur.
    Parah: Pelanggan utamanya pembantu Anda, tapi pendapatan anak perempuan Anda lebih tinggi dari Anda.

    Guest
    Guest

    Re: Koleksi cerita Lawak

    Post by Guest on Mon Jul 14, 2008 9:16 pm

    Makan Semut

    Ketika memeriksa seorang pesakit ,Doktor mendapat panggilan telefon daripada seorang suri rumah. Suaranya begitu cemas dan kalut.

    Suri rumah:Doktor! Doktor! Anak saya makan semut.!
    Doktor :Tak apa, jangan cemas. Semut tidak berbahaya.
    Suri rumah:Tapiiiii....saya dah beri dia makan racun serangga agar semut tu mati.
    Doktor :Apa?????Cepat bawa dia ke hospital!

    Guest
    Guest

    Re: Koleksi cerita Lawak

    Post by Guest on Mon Jul 14, 2008 9:16 pm

    Polis Cerdik

    Pada suatu hari, seorang penunggang (Mamat) motosikal telah ditahan polis. Dia ni kena tahan kerana tak pasang lampu waktu malam di bandar berhampiran rumah dia. Dia bagi la.. alasan.

    Mamat: Apa ni? Nak pasang lampu nak buat apa?
    Polis: La.. tak kan tak tau kot.Untuk keselamatan ko la.
    Mamat: oitt.. sana ada lampu, sini ada lampu, situ ada lampu, mau pasang lampu lagi ka?
    Polis: Kuang ajo punya budak. Jaga ko!!!

    Lalu polis tu pun buang angin kat tayar motor budak tu.

    Mamat: oi! oi! apa ni gilo apa. Camna aku nak balik?
    Polis: La...sana ada angin, sini ada angin, situ ada angin, mau angin lagi ka?

    Guest
    Guest

    Re: Koleksi cerita Lawak

    Post by Guest on Mon Jul 14, 2008 9:19 pm

    Bila Besar Nanti

    Seorang guru tadika sedang memupuk rasa percaya diri kepada pelajarnya-pelajarnya. Guru tersebut meminta mereka untuk memperkenalkan diri sekaligus memberitahu tentang cita-cita mereka.

    Abu berdiri dan berkata, "Nama saya Abu bin Dolah. Bila besar nanti saya ingin jadi juruterbang, jadi bolehlah saya pergi ke Australia, Eropah, Iraq dan sebagainya".

    "Bagus Abu. Terima kasih. Siapa lagi?", tanya cikgu.

    Seorang pelajar perempuan yang duduk di tepi berdiri dan berkata, "Nama saya Noni binti Samad. Kalau besar nanti, Noni nak jadi suri rumah tangga dan mempunyai anak-anak yang comel".
    "Bagus. Jadi suri rumah tangga merupakan cita-cita yang mulia. Siapa lagi?".

    Seman berdiri dan berkata, "Saya Seman bin Leman, bila besar nanti saya bercita-cita untuk membantu Noni mencapai cita-citanya...".

    Guest
    Guest

    Re: Koleksi cerita Lawak

    Post by Guest on Mon Jul 14, 2008 9:20 pm

    Ceritaku

    Pada suatu hari Ahmad dan rakan karibnya, Hassan, pergi memancing kat sungai.Dalam bosan-bosan menunggu ikan, Ahmad berkata,

    Ahmad: aku ada satu cerita.
    Hassan: cerita ape?
    Ahmad: nanti kalau aku bercerita, kau kena ikut perkataan belakangnya, boleh?
    Hassan: yela...

    Ahmad pun memulakan ceritanya...

    Ahmad :satu hari aku pergi memburu.
    Hassan : memburu.
    Ahmad : aku masuk ke dalam hutan.
    Hassan : hutan.
    Ahmad : tiba-tiba aku rasa nak terberak.
    Hassan : berak.
    Ahmad : aku berlari ke semak.
    Hassan :semak.
    Ahmad : aku pun berak.
    Hassan : berak.
    Ahmad : satu hari yang lain aku pergi memburu lagi.
    Hassan : lagi.
    Ahmad : aku pergi ke tempat yang aku berak dulu.
    Hassan : dulu.
    Ahmad : aku lihat tahi aku sudah tak ada.
    Hassan : ada.
    Ahmad : aku pun tertanya-tanya.
    Hassan : tanya.
    Ahmad : siapa makan tahi aku?
    Hassan : aku....

    Guest
    Guest

    Re: Koleksi cerita Lawak

    Post by Guest on Mon Jul 14, 2008 9:21 pm

    Pengemis gila

    Pengemis : Pak Cik! Kasihanilah saya, saya orang bisu.
    Bapak : La? Orang bisu tak kan bleh cakap lak?
    Pengemis : Eh, salah! Orang tuli, Pak Cik!
    Bapak : Tak kan bleh mendengar?
    Pengemis : Eh, bukan! Orang buta, Pak Cik!
    Bapak : (Sambil mengeluarkan wang receh)Tidak ada duit!!
    Pengemis : Itu ada tiga ratus !
    Bapak : Katanya buta, tak kan boleh melihat?
    Pengemis : Salah lagi. Orang gila, Pak Cik!!

    Guest
    Guest

    Re: Koleksi cerita Lawak

    Post by Guest on Mon Jul 14, 2008 9:21 pm

    Demam Malaysian Idol

    Disebuah majlis akad nikah, pengantin lelaki bernama Hassan (budak jaga lembu - bukan nama sebenar) :

    Kadi : Hassan...
    Pengantin Lelaki : Saya ustaz...
    Kadi : Dengar baik2 ya Hassan...."Aku nikahkan akan dikau dengan si Polan binti Polan dengan mas kahwinnya RM 80 tunaiii"
    Pengantin Lelaki : "Aku terima nikahnyaa si Polan binti si Polan dengan mas kahwinnya RM 80 tunaiiii"
    Kadi : Sah ? (ditanya kpd saksi pertama)
    Saksi Pertama : Sah
    Kadi : Sah ? (ditanya kpd saksi kedua)
    Saksi Kedua : Sah
    Kadi : Sah ? (ditanya kpd saksi ketiga)
    Saksi Ketiga : Errrr....lontaran suara awak tidak jelas...saya tak dengar apa yg awak cakap....pitching berterabur ke laut..jiwa awak kosong...takde feel.... low note tak sampai, high note awak takde kawalan.. sepatutnya ditahan..falseto lemah...

    p/s: Kini semuanya ingin menjadi pengkritik...

    Guest
    Guest

    Re: Koleksi cerita Lawak

    Post by Guest on Mon Jul 14, 2008 9:24 pm

    Minta Tolong

    Seorang gadis sedang sibuk menulis di atas meja di dalam pejabat pos. Tiba - tiba dia didatangi oleh seorang lelaki separuh umur.

    "Maaf kan saya,"kata lelaki itu. "Saya nak minta tolong sedikit ni....boleh tak saudari menulis dan menghantar poskad ini bagi pihak saya?" Gadis tersebut bersetuju dan meminta barang - barang tersebut. Dia juga tidak kisah untuk menandatanganinya selepas menulisnya nanti.

    "O.k! Siap,"kata gadis tersebut tersenyum sambil menghulurkan poskad yang telah ditulis dan ditandatanganinya. Gadis itu pun meminta diri . Tak sampai beberapa langkah berjalan, gadis itu berhenti kerana dipanggil oleh lelaki tadi. Sambil senyum gadis itu bersuara, "Er...ada apa-apa lagi yang boleh saya lakukan untuk encik?"

    "Ya," jawab lelaki tersebut. "Di bahagian bawah poskad ini tolong tuliskan : P/S - Maafkan saya kerana tulisan ini tidak cantik."

    Sponsored content

    Re: Koleksi cerita Lawak

    Post by Sponsored content Today at 6:13 am


      Current date/time is Thu Dec 08, 2016 6:13 am