SABAH

...SELAMAT DATANG...

Selamat datang ke forum sabahan.bigforumpro.com
Selain daripada berforum di sini, komuniti ini juga aktif dalam outing di luar.

Mulaakan Topik Forum Anda hari ini untuk mendapatkan feedback daripada user lain.
SABAH

Komuniti Sabah - Negeri Dibawah Bayu

SELAMAT DATANG KE SABAHAN.BIGFORUMPRO.COM BERFORUM UNTUK MENGUPAS PERSOALAN DAN SEGALA MASALAH YANG ANDA HADAPI BERSAMA-SAMA DENGAN RAKAN ONLINE SABAHAN. TEMUI PENYELESAIAN PERSOALAN ANDA MELALUI INTERNET.

    My Diary 16 July 2008

    Share

    *mas*
    Orang Lama
    Orang Lama

    Female
    Number of posts : 34
    Age : 104
    Location : Kejora Bintang
    Popular :
    500 / 100500 / 100

    Registration date : 2008-07-07

    My Diary 16 July 2008

    Post by *mas* on Wed Jul 16, 2008 2:01 am

    aku membuka lembaran 16 Julai 2008.

    sesak
    Sudah lebih 7 bulan aku berkerja di KL, tiba-tiba aku rasa life aku kosong. Aku sebenarnya dalam proses penulisan novel karya aku sendiri. Sudah stuck lebih 7 bulan yakni semenjak aku berkerja d KL lagi. Baru aku perasan, aku hanya akan ada mood menulis bila aku rasa mengalami tekanan perasaan. Tak hairan kalau aku boleh siapkan 14 bab untuk 700 mukasurat dalam masa 4 hari. Tapi aku tak tahu kalau isi kandungan novel aku tu berbaloi untuk dibaca atau tidak. Tekanan? Untuk diary virtualku, tanpa tekanan aku tiada idea. oh! occay, jangan selalu berharap agar didatangi tekanan. Mudah-mudahan tanpa tekanan aku juga boleh berkarya.

    Rasa Hati.
    Pagi semalam aku bergegas ke Pusat Bandar Damansara. Serasa aku begitu malas mahu oustation ke Brunei minggu depan. Biarpun company dah bayarkan kos untuk aku buat paspot, tapi aku berharap aku takan dapat pergi sana. Bukannya aku takmau ambil peluang berjalan-jalan ke negara orang, tapi entahla.. Aku ada membaca Baby Nikon aku, tapi segan pula nak mengambil gambar dengan Baby Nikon. Nak tak nak, aku keluarkan Baby Sony aku pula, tak la kelakar tahap cipan occay! Kerja di opis berlambak, kadang-kadang aku bosan dengan karenah management aku yang tiada firm rules. Mungkin ada yang tidak sukakan pengurusan yang terurus, tapi aku lebih sukakan pengurusan yang lebih terurus. Bimbang rasanya bila bos aku meletakkan harapan yang tinggi untuk lawatan kerja ke Brunei selama seminggu itu.

    Dari sudut hati.

    Sabtu lepas aku ke Menara KL sendirian. Baru aku perasaan, sendirian itu tidak indah. Hahahah...no, im not a desperate typos. Tapi bila sendirian begitu, aku rasa tenang bila berada di angkasa lepas. hehehhe..rasa kelakar bukan bila mendengar angkasa lepas tu. Bagai nak pitam bila sampai ke aras 276 m itu. Herm.. mulai bulan depan, aku nak tetapkan setiap bulan aku nak pergi outing. For the 1st round, aku akan habiskan tempat2 menarik d KL. Opss...bukan aku mahu banggakan KL ni, tetapi aku bertutur mengikut tempat di mana aku berada. Aku mmg rindukan SANDAKAN occay!

    Depan.

    Tiba-tiba serasa aku, aku mahu menyambung semula pelajaran aku ke peringkat level yang lagi tinggi. Rindu bila teringat zaman di kampus. Masa lepas yang tertinggal. Harap-harap impian aku tercapai. Petang tadi ada sorang kawan offer aku jadi wed photographer dia. Rasa lawak pun ada juga, sbb aku tak pernah lagi terlibat dalam photography secara serius ni. Tapi oleh kerana ayat dia begitu menyentuh perasaan aku yang perasan ni, aku menawarkan seisi photogprahy percuma kepada dia... sebelum majlis perkahwinan dia. Bukan aku tak yakin, tapi majlis dia tu melibatkan momen-momen penting dalam hidup dia. Percaya atau tidak, gambar yang dihasilkan kalau tidak dapat menepati apa yang dikehendaki oleh kita, tidak mustahil kita akan dilanda moody seharian, atau seminggu mahupun beberapa minggu. He hehehe..Ntahla, apa yang aku harapkan, semoga jodohnya berpanjangan sehingga ke hujung nyawa.

    Tentang Seseorang.
    Aku mahu menulis tentang seseorang di sini. Tetapi aku belum bersedia. Mungkin hot drinks milo aku sudah memberi tindakbalas kepada kemahuan tidurku. Esok kena kerja lagi. Bosan occay.

    Kadangkala ada rasa di jiwa yang aku sendiri tidak mahu mengambil tahu.. Neutral

    SABAH
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 748
    Age : 33
    Location : Papar - Kota Kinabalu -Kudat
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-01

    Re: My Diary 16 July 2008

    Post by SABAH on Wed Jul 16, 2008 2:44 am

    huaa.. tengok2 diary untuk hari ini sudah bukak.. ok tak apa nampak gaya tiap-tiap hari kena buat ruangan diari ni.. tadi siang apa berlaku??

    1. Penilaian Serasi di sekolah.. K.B bagi kerja last minute.. kena buat laporan pula.. siap jugak la tapi ntah macam mana la tu.. tapi saya rasa boleh pakai la juga tu.. seimbas lalu kalau ditengok lebih canggih daripada bidang lain dengan adanya pelan daripada google earth.. nampak lebih canggih..

    2. petang main bole..
    ikut team PKR vs SESB menang juga walaupun tak menyumbang gol tapi membantu gol itu sudah cukup bagus! penampilan pertama dengan team baru dan bermain sebagai pemain import.. tak sangka ramai juga pula orang kudat sini papar ni.. buli buat team ni.. semua budak2 dari JPSM.. jumpa dengan Mr David... ya budak-budak JPSM panggil dia SIR mesti dia ni pensyarah kat JPSM segan juga nak bergaul sama dia bila penuntut JPSM yg agak sebayan denga saya panggil dia SIR tapi saya panggil dia DAVID.. nak panggil dia SIR?? begitulah hidup ni.. dia mmg lebih tua dari saya tp kedudukan kami agak setaraf.. panggil dia ABANG DAVID! Very Happy


    _________________




    ░░ Choices Define Personality ░░


    Contact www.w8_left


    neohell
    Sarjan
    Sarjan

    Male
    Number of posts : 76
    Age : 33
    Location : tuaran
    Popular :
    80 / 10080 / 100

    Registration date : 2008-07-13

    Re: My Diary 16 July 2008

    Post by neohell on Wed Jul 16, 2008 5:05 am

    hari ni sa da bnyk tugas......adehhhhh.....wal2 pgi nanti sa kena p pejabat pos p pos adia ma kawan besa la besday dia(kwn besa ja)......pas tu ajar budak2 sal pc lg ok cket la tu.....kena p interbieu kerja(mudahan sa dpt la)... kena p bank lg ambi duit(simpanan tgl cket uda mati la ni) gara2 beli device pc ja.....kena beli makanan kucing puppy ngan tuan dia sekali la ni..stock makan pun kurang uda.....klu smpt lepak2 ngan kwn2....

    cam sama ja life sa ni ari2 Crying or Very sad klu dpt kerj baru mungkin bru la berubah ni.....ok la smpi cni ja dairy sa

    poisonous_________honeyô
    Laftenen Muda
    Laftenen Muda

    Female
    Number of posts : 265
    Age : 28
    Location : A place called HERE.
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-07

    Just another boring day...

    Post by poisonous_________honeyô on Wed Jul 16, 2008 5:55 am

    So here I am again. And because I am here, let me berjiwang about my yesterday in memory di sini..hehehehe..

    Yesterday was.. Erm.. OK i guess. I went to bed like usual at approximately 5am. I set the alarm so that I can wake up early but like usual(again), I overslept. I woke up at 11.47 and I was supposed to be in class at 10.30am. Obviously I have just missed my Law of Torts class for the 2nd time. I missed last week's lecture too. Ya contohilah aku. Kakakaka.. I went online for a while, had my lunch then getting ready for my Law of Contracts class at 2.10pm. There were so many students waiting for bus and it was very hot! I was burning in my Baby Milo sweater.. Muakakaka sapa suh pakai sweater tebal2 p class.. After class, went to PKNS along with Yana, Faiz, Meor and Ivy. Went for KFC chicken rice and cheezy wedges, I was totally full. After shopping for some groceries I went home with Ivy. Online again. After dinner, I took my bath. Watched the debate. Then online again. MiRC was so boring apatah lagi YM so I decide to play games. Yesterday was empty just like the day before. Just another boring day.
    I myself canít really tell what I am feeling. I am sad, but I donít know why. I am confused and I donít even know why. I feel like crying and I hate it. I missed something I donít really know what or who.
    I have too much to tell and I donít have anyone to pour it to. I donít know. Why am I so clueless about my life? I donít know what to do now and what to do next. I donít know why people so close to me before could turn into strangers. I donít know why I am so sick of this life. I donít know why I feel like I am nobody and that I am nothing.

    Why do I live?

    Just what is my purpose in this life?

    Why? What? How? The million questions.

    There are just so many things in life I donít know.

    I am justÖ donít know. And I donít know why.

    The meaning of life itself..
    I donít know if there is a general meaning of life. Iíve created my own and that is to feel as good as possible every day and be a good person... but in fact I have never really felt so good and I don't think that I am a good person either.
    And Iím starting to believe that my meaning of life is to do it together with someone else. Someone who understands. Someone who will listen. Someone who cares.
    Or am I wrong?

    I donít knowÖmaybe itís to much to ask or wish for?

    I know that itís up to me to change thisÖ Hopefully I will find the answers someday.

    Iím feeling like running away from myself just for a while, and I donít like that feeling...
    Suspect

    ||God bless the broken road||


    _________________
    ęę always keep your words soft and sweet, just in case you have to eat them. ĽĽ

    ē Be Wild, Be Crazy, Because You're Not Young Forever. ē

    SABAH
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 748
    Age : 33
    Location : Papar - Kota Kinabalu -Kudat
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-01

    Re: My Diary 16 July 2008

    Post by SABAH on Thu Jul 17, 2008 7:39 am

    16.7.08

    1. bincang dengan budak mengenai gimik perasmian sambutan rombongan dari smk mambakut. berat hati nak bagi budak buat kerja.. tida tau tapi saya tidak yakin dengan keupayaan budak.. baik saya buat sendiri.. jatuh bangun sambutan itu saya tangung..nanti bagi pada budak lain jadinya.. saya tidak yakin yang budak boleh membuat sepertimana saya mau dan sepertimana yang diharapkan oleh pihak atasan.

    membeli peralatan untuk gimik..
    ntah dimana susahnya.. nak sambutan grand tapi pakai dahulu duit kamu claim kemudian.. gaya begini mmg dah biasa.. saya tak harapkan claim.. baya bagi sebagai KEPUASAN diri saja la.. nak calim?? sorry.. susah nak katakan bahawa claim tersebut akan tertunai.. jadi baik setkan dalam minda sebagai sedekah la.. Laughing

    pagi kelas sampai ke petang.. sambung perhimpunan gerko sampai jam 3.30.. lepas tu sambung lagi taklimat sampai jam 4.30.. kemudia turun ke KK cari peralatan.. dan akhirnya jam 9.30 balik dari kk ke papar.. adui penat gila.. sampai singgah tidur tengah jalan.. Laughing singgah tidur kat melinsung sampai jam 11.30 mlm.. walaaa.... tak menang tangan.. sungguh sekolah ini sibuk!!!!!! sunny


    _________________




    ░░ Choices Define Personality ░░


    Contact www.w8_left


    Sponsored content

    Re: My Diary 16 July 2008

    Post by Sponsored content Today at 4:37 am


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:37 am