SABAH

...SELAMAT DATANG...

Selamat datang ke forum sabahan.bigforumpro.com
Selain daripada berforum di sini, komuniti ini juga aktif dalam outing di luar.

Mulaakan Topik Forum Anda hari ini untuk mendapatkan feedback daripada user lain.
SABAH

Komuniti Sabah - Negeri Dibawah Bayu

SELAMAT DATANG KE SABAHAN.BIGFORUMPRO.COM BERFORUM UNTUK MENGUPAS PERSOALAN DAN SEGALA MASALAH YANG ANDA HADAPI BERSAMA-SAMA DENGAN RAKAN ONLINE SABAHAN. TEMUI PENYELESAIAN PERSOALAN ANDA MELALUI INTERNET.

    BATU TERGANTUNG DI JERUSALEM

    Share

    warna_hot
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 409
    Age : 31
    Location : petaling jaya selangor
    Popular :
    200 / 100200 / 100

    Registration date : 2008-07-13

    BATU TERGANTUNG DI JERUSALEM

    Post by warna_hot on Fri Jul 18, 2008 4:14 am


    BATU TERGANTUNG DI JERUSALEM

    Di tengah-tengah Masjid Qubbah Al-Shakhrah (Dome of the Rock), terdapat sebuah batu gunung (Arab : shakhrah) berukuran kurang lebih 13,8 x 17 meter, yang seolah-olah tergantung di udara. Subhannallah...

    Bukti kebesaran Allah SWT, batu tempat duduk Nabi Muhammad SAW di masa beliau melaksanakan Isra Mi’raj sampai kini masih tetap melayang di udara. Konon pada saat Nabi Muhammad akan ber-mi’raj, batu tersebut ingin ikut, tetapi segera beliau menghentakan kakinya pada batu itu, maksudnya agar batu tersebut tak usah ikut. Batu gantung ajaib itu berada dalam masjid Umar (Dome of The Rock) di Lingkungan Masjidil Aqsha di Jerusalem.

    Di bawah ini adalah foto batu tergantung ajaib yg bisa lolos karena tidak diketahui oleh pihak Israel yang menjaga tempat itu dengan sangat ketat.






    Sampai sekarang mesjid Dome of The Rock ditutup untuk umum. Dan Yahudi membuat mesjid lain bernama Al Sakhra tak jauh di sebelahnya dengan kubah “emas” (yg sering terlihat di poster2 yg disebarkan ke seluruh dunia dimana2). Mesjid itu disebut sebagai Al Aqsa, dengan maksud mengelabui ummat Islam yang tidak tahu dimana mesjid Al Aqsa yang sebenarnya. Saat ini mesjid Al Aqsa yg sebenarnya sudah diambil alih oleh Israel, dan rencananya mau dihancurkan untuk diganti sebagai tempat ibadah mereka karena bersebelahan dengan tembok ratapan.

    Allah knows best...


    warna_hot
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 409
    Age : 31
    Location : petaling jaya selangor
    Popular :
    200 / 100200 / 100

    Registration date : 2008-07-13

    Re: BATU TERGANTUNG DI JERUSALEM

    Post by warna_hot on Fri Jul 18, 2008 4:21 am

    kalu korg prhatikan btol2 ada percikkan darah hidup skitar btu tu..
    di katakn tu darah seorg syuhada yg mati d tp btu tu..smpai skrg..darah tu ttp ada miskipon slalu di lap kn..darah itu smacam hidup..bdnyut..
    so..batu tu mmg tgntung..
    lastly..aku nk korg prhati kan btol2 darah kat btu tu ek..sblah kiri..merah myala..mcm bdnyut2.. flower

    Guest
    Guest

    Re: BATU TERGANTUNG DI JERUSALEM

    Post by Guest on Fri Jul 18, 2008 10:31 am

    darah tu begitu ja ka?? x hilang? confused

    warna_hot
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 409
    Age : 31
    Location : petaling jaya selangor
    Popular :
    200 / 100200 / 100

    Registration date : 2008-07-13

    Re: BATU TERGANTUNG DI JERUSALEM

    Post by warna_hot on Fri Jul 18, 2008 11:01 am

    ya..setahu saya..dari dulu percikan darah tue d lap tapi tetap jgk still boleh nampak sampai sekarang..
    satu gambar tapi dua cerita ajaib..
    itulah kuasa tuhan flower

    poisonous_________honey™
    Laftenen Muda
    Laftenen Muda

    Female
    Number of posts : 265
    Age : 28
    Location : A place called HERE.
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-07

    Re: BATU TERGANTUNG DI JERUSALEM

    Post by poisonous_________honey™ on Fri Jul 18, 2008 5:28 pm

    Amin.


    _________________
    «« always keep your words soft and sweet, just in case you have to eat them. »»

    • Be Wild, Be Crazy, Because You're Not Young Forever. •

    lily_lady2326
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 2717
    Age : 26
    Location : di saaaaaaNa~
    Popular :
    7 / 1007 / 100

    Registration date : 2008-07-20

    Re: BATU TERGANTUNG DI JERUSALEM

    Post by lily_lady2326 on Tue Aug 12, 2008 1:00 pm

    ya nilah kebesaran tuhan...

    bulikah duduk atas tu batu? musti bnyak g benda ajaib yang lebih takjubkan...

    kalulah kita dapat tgk dan lihat sndri..begambr2 snakah..lg besh lg terujakan... Smile

    subhannallah...

    Sponsored content

    Re: BATU TERGANTUNG DI JERUSALEM

    Post by Sponsored content Today at 10:25 am


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 10:25 am