SABAH

...SELAMAT DATANG...

Selamat datang ke forum sabahan.bigforumpro.com
Selain daripada berforum di sini, komuniti ini juga aktif dalam outing di luar.

Mulaakan Topik Forum Anda hari ini untuk mendapatkan feedback daripada user lain.
SABAH

Komuniti Sabah - Negeri Dibawah Bayu

SELAMAT DATANG KE SABAHAN.BIGFORUMPRO.COM BERFORUM UNTUK MENGUPAS PERSOALAN DAN SEGALA MASALAH YANG ANDA HADAPI BERSAMA-SAMA DENGAN RAKAN ONLINE SABAHAN. TEMUI PENYELESAIAN PERSOALAN ANDA MELALUI INTERNET.

    Hari Ini Mengimbau Kenangan 27 Julai 2007

    Share

    lutau
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 1619
    Age : 37
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-12

    Hari Ini Mengimbau Kenangan 27 Julai 2007

    Post by lutau on Sun Jul 27, 2008 2:29 am

    Hari ini...bermakna tarikh hari ini 27 Julai sebenarnya satu tarikh yg membawa aku kepada satu kenangan tentang seseorang...Iya, seseorang yg aku boleh katakan sebagai antara teman palingku sayang!

    Mengimbau kenangan setahun yg lalu, perkenalan hanya menerusi chat ni lah! Hari demi hari, chat punya pasal dr cerita2 kosong d room...gurau ketawa..kutuk mengutuk...tau2 la bah, sm2 jajal kan..haha...last2 pa lagi, PM la bah..hehe.. Hurmm, singkat saja masa perkenalan kami..dan pada aku dia seorang yg baik & aku menganggapnya sebagai kawan atau teman istimewa yg tiada lebihnya. Dan begitu jua dia. Dari perkenalan menerusi taipan, akhirnya kami berborak ringkas menerusi PC-Calls.. wahh! malu2 kutsing konok bah.. Laughing ringkasnya, oklah bah tedala over sgt..

    tp, oleh kerana dia kerja d hotel, so dia jarangla on9 sebelah pagi..ptg kul 3 bru dia on9.. dan pd masa2 itulah kami sering chat dan penutupannya PC-Calling la! ok, one day pada 25 Julai 2007, kami chat...koling2 lagi...seharian kami PM dan bercerita ttg keluarga, kerja, pebret..and macam2 la...dia kuat ketawa ooo...haha! igt lg aku waktu itu pesannya d akhir perbualan..."take care arr...balik kerja tu drive keta elok2..." dan pd hari tu jugakla dia dgrkan aku lagu "Kesepian"..."..nah, dgr ko lagu ni arr..klu ko igt aku, ko dgr ni lagu...." itulah katanya..then aku minta dia sent lagu tu & aku msh menyimpannya hingga saat ini.

    Esoknya, aku sgt sibuk dgn keja...line internet gik buat hal! arghh..kurang asamm..tp, ntah kenapa kan, hari itu hati aku rs len2...last2 aku on9 petang suda...itu pun dc malarrr....dan sedihnya, aku tak dpt on9 dgn aman hari itu..ishh! msh nda senang hati nih..on night, aku awal tertidur...mgkin sebab pnt kerja seharian sibuk..tghmlm kul 1 pagi, aku terjaga..bilaku raba2 henpon d tepi katilku, aku lihat pd skrin ada "New Messages"..hah, sepa gik ni?? bila aku buka & baca, owh..dr "Preeeeengg" aku plak arr...bunyi mesejnya cam ni..." Prengggg, sa ada berita mo ctau ko, tp ko sabar sana........" berdebar ni..ngantuk pun hilang..."....c dyg meninggal suda tadi dia kena strok, c put yg ctau..." ya Allah! berita apakah ini?? tanpaku sedar, aku menangis...pikiranku melayang...ikutkan hati, klu la pd ketika itu aku buli tumbuh sayap ka, mo saja aku terbang ke sna...( cehhhh..... kunu ) tak sbr aku tggu hari siang ni..lmbt tul! paginya, dah kecoh...aku kol suma kwn2...tak percaya aku..SUNGGUH! akhirnya, ianya BENAR jua...dia telah pergi menemui illahi..aku pasrahh.. Neutral ( blur ni skang ) dia kena serang strok semasa tidur...bila housemate dia bw p spital, dia dah disahkan meninggal...he's gone, 4ever.. Neutral

    Selepas kejadian itu dan arwah tlh selamat disemadikan, aku jd diam...suma kwn2 yg sm2 rapat dengan arwah pun sepi...masing2 menyepikan diri..sedih...pilu..aku d opis pun, jd pendiam..dan ada kalanya aku mengalirkan airmata meskipun aku tahan..iyala,nnt heran pla urg kat opis kan.. Neutral aku sebenarnya tidak dpt terima hakikat bhw dia telah pergi...kami pernah ingin berjumpa, tp...takdir telah menentukan itu suma takkan terjadi...

    Hurmmm...setiap hari aku mainkan lagu itu__kesepian__igtan aku pd dia tak pernah luput..dialah temanku yg palingku Sayang..dan sayangku pdnya tiada lebih...hanya sekadar sayang seorang Teman..ikhlasku nyatakan dr sudut hatiku ini..( ceh...kunu )

    Apapun hari ini telah genap setahun pemergiannya...semoga dia tenang dan selamat di sana...dan aku akan terus mengingatinya selagi hayatku ini..cuma, hanya ada satu kesalanku...."hadirnya tanpa ku duga, perginya tanpa kata..." dan hanya kenangan "virtual" bersamanya msh ada bersamaku beserta sekeping lagu yg menjadi temanku setiap hari...al-fatihah

    ~tributed to Dygpukimawati@Nazipunkz79~

    @arwah Shukor@
    born : 5 Mac 1979
    died : 27 Julai 2007

    I really miss you my dear friends..bad it hurts.. Neutral

    poisonous_________honey
    Laftenen Muda
    Laftenen Muda

    Female
    Number of posts : 265
    Age : 28
    Location : A place called HERE.
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-07

    Dear Lutau~

    Post by poisonous_________honey on Sun Jul 27, 2008 5:16 am

    Inilah kehidupan.

    Putaran waktu dan roda-roda perjalanan adalah lembaran hidup yang sedang kita tulis.

    Kita akan menemukan banyak " tanda baca " di sana.


    Kita menulis dan kita temui..

    Pelbagai persoalan.

    Pelbagai kenyataan.

    Pertemuan, perpisahan.

    Yakinkan dalam hati, kita akan menemui titik terakhir.

    Di mana kita tidak lagi menulis lembaran itu.

    Dan semua makhluk bernyawa tidak ada satu pun yang tahu bila akan menemui titik itu.




    Perginya dia kerana Tuhan lebih menyayanginya, di mana akhirnya dia temui titik akhir itu.

    May his soul rest in peace. Amin.


    _________________
    always keep your words soft and sweet, just in case you have to eat them.

    Be Wild, Be Crazy, Because You're Not Young Forever.

    lutau
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 1619
    Age : 37
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-12

    Re: Hari Ini Mengimbau Kenangan 27 Julai 2007

    Post by lutau on Sun Jul 27, 2008 11:24 am

    miss him so much...that's only word i can say....
    i'm feeling it deep in my soul.. it still there...still... forever Sad

    l_i_g_o_n_g
    Forum Police
    Forum Police

    Male
    Number of posts : 637
    Age : 37
    Location : ldu
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-12-31

    Re: Hari Ini Mengimbau Kenangan 27 Julai 2007

    Post by l_i_g_o_n_g on Sat Jan 24, 2009 10:32 am

    sad but true...

    Sad

    (`r.Lѕ)
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 7712
    Age : 30
    Location : Atas Pokok Tarap.ekekek..
    Popular :
    90 / 10090 / 100

    Registration date : 2008-10-21

    Re: Hari Ini Mengimbau Kenangan 27 Julai 2007

    Post by (`r.Lѕ) on Thu Jan 29, 2009 9:34 am

    Sad askum n slmt pagi..bila sa baca diary ko ni sis lutau...tringat sa sama dyg@dela..

    sa pun btul2 trkejut bila taw dyg@dela telah pergi...tym khamis seblum dyg@dela..pergi meninggalkan kita semua...mlm tu sempat lgi sa chat sama dia...jam 12.mlm...dia ckp..sakit pala nya..sa suh dia p tdur berihat.tpi dia ckp x mau.sbb mata lum mgantuk Sad

    kami chat mcm biasa...gurau2 ktawa2...sempat lgi dia bwt conf...kami brdua jak chat...bilang nya...dia sush mau tdur..jdi sa teman kan dia chat la.
    x sngka plak mlm tu yg last sa chat ma dia... Sad

    dia mmg baik.selalu ks nasihat ma sa...dyg@dela...angap sa adik.n sa angap dia abg....lau ada pa2 hal.sa akan tnya dyg@dela...hepi jgk chat ma dia..kdgn2 dia ni kelakar..

    dia spin lagu ANDAIKU TAHU.UNGU Sad sedy dgr lagu tu..>ampuni lah dosa2ku... Sad lagu tu la dia balik2 spin....n dia ks sa lagu tu.mmg sa suka lagu tu...
    kami chat mpai jam 3 pagi.sbb mata sa pon mgantuk...
    bsok nya sa xdpt on9..bz kunun lah...jdi sabtu sa sama family p jln2 d l/datu.n bermlm kt hotel...ahad mlm bru kami balik rumah..

    mlm ahad sa terima sms dri melindungimu dia sampai kan berita tu.sa mcm x prcaya pa yg dia sampaikan. sa x puas hati trus on9
    Sad jam 12.sa on9....tpi rasa mcm brdetik...jntung sa...bila sa on9...rmai yg on9 di ym...kbtulan duan tejo on9...sa pm dia tnya kbr.
    ttba duan ckp..lynn ko dah tau kah dyg suda xda suda...punya la sa trkejut tym tu....sa btul2 x prcaya....sdgn kan mlm khamis..sa ada chat ma dia..
    mmg btul la pa yg melindungi mu ckp..

    Crying or Very sad sa menangis....sebak rasa dada ku..bila menerima berita tu..mcm x prcaya jak dia pergi...bwt selama nya..aku menangis...bila tringat masa kami chat selalu.... Sad setiap hari sa pasang lagu andaiku tahu...bila dgr jak lagu tu.seolah2 dyg@dela mcm idup....

    sa x puas hati..trus join room.tnya di room btul ka berita yg sa dgr.....tpi di rum pon semua diam..durg pon sedy....x mcm hari2 biasa.selalu gulik2 ktwa2....sa balik2 tnya benar kah kbr yg sa dgr..last2 durg di rum ckp.mmg btul lynn...Dygpukimawati@Nazipunkz79.suda pergi meninggalkan kita semua.....aduh... Sad sa trus diam....xtau nak ckp pa..

    Sad sampai saat ni..lagu andaiku tahu.msi ku simpan bwt kenangan..
    semoga roh nya d tempatkan brsama org2 yg beriman..amin2..

    al.fatiha...bwt..>>Dygpukimawati@Nazipunkz79 Sad

    love_1901
    Sarjan
    Sarjan

    Female
    Number of posts : 65
    Age : 34
    Popular :
    200 / 100200 / 100

    Registration date : 2008-07-10

    Re: Hari Ini Mengimbau Kenangan 27 Julai 2007

    Post by love_1901 on Mon Feb 16, 2009 10:36 pm

    barang yang lepas hai jangan dikenang
    kalau dikenang meracun la diri......

    buang yang keruh ambil yang jernih
    baru la teguh peribadi........

    (o.egem.o)
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 4063
    Age : 31
    Location : d mana2 aku sll stay d c2 la..
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Hari Ini Mengimbau Kenangan 27 Julai 2007

    Post by (o.egem.o) on Mon Feb 16, 2009 10:47 pm


    JYNN
    Orang Lama
    Orang Lama

    Female
    Number of posts : 391
    Age : 106
    Location : Bukit Padang United
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-21

    Re: Hari Ini Mengimbau Kenangan 27 Julai 2007

    Post by JYNN on Mon Feb 16, 2009 11:16 pm

    Dyg @ Nazipunk..one of my closest fren dlm arena cyber... dulu kami penah janji jumpa depan klinik my dad at BSB bila sa turun sana time weekend..tapi ndak kesampaian.. sa pun sedih ni, tapi ndak pa laa, drpd bersdih bagus kita sedekahkan sumthing yg lebih bermakna buat dia.. May his soul rest in peace..---

    (`r.Lѕ)
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 7712
    Age : 30
    Location : Atas Pokok Tarap.ekekek..
    Popular :
    90 / 10090 / 100

    Registration date : 2008-10-21

    Re: Hari Ini Mengimbau Kenangan 27 Julai 2007

    Post by (`r.Lѕ) on Mon Feb 16, 2009 11:23 pm



    miss u dela.....adui napa sa ngis lgi...
    sa x bole dgr ni lagu..pastu sa mo ngis

    gundave85
    Sabahan Miner
    Sabahan Miner

    Male
    Number of posts : 1752
    Age : 31
    Location : siring belah kanan bahu jalan foh sang...
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2008-12-04

    Re: Hari Ini Mengimbau Kenangan 27 Julai 2007

    Post by gundave85 on Mon Feb 16, 2009 11:51 pm

    Oh my God...dis story really touch my feeling...
    sa pnah jmpa id ni tapi sa xsmpat lgsung mo chat sma dia....ehmmm
    i feel sorry for him... Sad
    N i send my condolences for all his family n May God always b with Him...
    Amen.........

    (`r.Lѕ)
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 7712
    Age : 30
    Location : Atas Pokok Tarap.ekekek..
    Popular :
    90 / 10090 / 100

    Registration date : 2008-10-21

    Re: Hari Ini Mengimbau Kenangan 27 Julai 2007

    Post by (`r.Lѕ) on Mon Feb 16, 2009 11:58 pm

    TQ guntut... Sad dia tu mmg baik...org nya kelakar..selalu ks nasihat ma sa..
    Sad

    gundave85
    Sabahan Miner
    Sabahan Miner

    Male
    Number of posts : 1752
    Age : 31
    Location : siring belah kanan bahu jalan foh sang...
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2008-12-04

    Re: Hari Ini Mengimbau Kenangan 27 Julai 2007

    Post by gundave85 on Tue Feb 17, 2009 12:22 am

    Dear.lynn-- wrote:TQ guntut... Sad dia tu mmg baik...org nya kelakar..selalu ks nasihat ma sa..
    Sad
    wow, what a great guy he is...
    x smpt ow chat n kwn sma dia..... Sad
    relax lynn...i know how it feel.... Sad


    _________________



    "Don't trouble trouble until trouble troubles you."

    (`r.Lѕ)
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 7712
    Age : 30
    Location : Atas Pokok Tarap.ekekek..
    Popular :
    90 / 10090 / 100

    Registration date : 2008-10-21

    Re: Hari Ini Mengimbau Kenangan 27 Julai 2007

    Post by (`r.Lѕ) on Tue Feb 17, 2009 12:47 am

    ermmm relax dah ni guntut Sad nti ok jgk ni...

    lutau
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 1619
    Age : 37
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-12

    Re: Hari Ini Mengimbau Kenangan 27 Julai 2007

    Post by lutau on Tue Jul 28, 2009 12:39 pm

    al-fatihah buat arwah.... Neutral

    dlm kenangan 27.07.2007 - 27.07.2009
    Neutral

    yeokok_rosse@nanacey
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 10742
    Age : 68
    Location : keY keY lanD belOw da wiNd
    Popular :
    88 / 10088 / 100

    Registration date : 2008-11-11

    Re: Hari Ini Mengimbau Kenangan 27 Julai 2007

    Post by yeokok_rosse@nanacey on Tue Jul 28, 2009 1:34 pm

    Neutral


    _________________
    http://yeokoklife.blogspot.com/


    Contact yeokok


    ~~the FutUre bElonGs tO tHosE wHo bElieVe In thE BeautY Of thEir DreamS~~


    Send IM

    beck.outlawz
    Kopral
    Kopral

    Male
    Number of posts : 30
    Age : 30
    Location : petaling jaya
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2008-12-10

    Re: Hari Ini Mengimbau Kenangan 27 Julai 2007

    Post by beck.outlawz on Tue Jul 28, 2009 3:59 pm

    Al-Fatihah wat arwah Sad

    Sponsored content

    Re: Hari Ini Mengimbau Kenangan 27 Julai 2007

    Post by Sponsored content Today at 12:07 pm


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 12:07 pm