SABAH

...SELAMAT DATANG...

Selamat datang ke forum sabahan.bigforumpro.com
Selain daripada berforum di sini, komuniti ini juga aktif dalam outing di luar.

Mulaakan Topik Forum Anda hari ini untuk mendapatkan feedback daripada user lain.
SABAH

Komuniti Sabah - Negeri Dibawah Bayu

SELAMAT DATANG KE SABAHAN.BIGFORUMPRO.COM BERFORUM UNTUK MENGUPAS PERSOALAN DAN SEGALA MASALAH YANG ANDA HADAPI BERSAMA-SAMA DENGAN RAKAN ONLINE SABAHAN. TEMUI PENYELESAIAN PERSOALAN ANDA MELALUI INTERNET.

    diary of memory[31st July]

    Share

    einn____
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 1011
    Age : 31
    Popular :
    500 / 100500 / 100

    Registration date : 2008-07-15

    diary of memory[31st July]

    Post by einn____ on Thu Jul 31, 2008 10:38 am

    actually, nak post time ari selasa tu, tp tenet down lak..

    huh, last tuesday, i had GSST interview at IPG Gaya.9.00 am, we have to take MTest 1st..30 minutes for 135 questions..thanx god, i finished all the ques b4 the time's out.it juz a common ques and we need to choose either it is wajar or x wajar.for example;
    anda terlihat seorang buta hendak melintas jalan.anda tetap pergi menolong org buta tersebut, walaupun anda telah terlewat untuk pergi ke kuliah.
    (a)wajar (b)tak wajar
    hehehe, simple ques aite.. Laughing

    pastu, ada sesi temuduga..ada 3 bilik panel, aku kena panel yg kedua, org yg ke-4.
    sepanjang tunggu giliran, aku perasan semua candidate kat panel 1 n 3 kluar awal.my gad, time tu mmg sah, mmg confirm interviewer panel 2 tu agak strict orgnya.
    tetiba bunyi loceng, which means, it's my turn..kat dlm tu, ni antara main ques yg aku kena tanya..
    1.u agak aktif dr peringkat sek smpi sekrang(dia tgk sijil kokum aku.tp, aku rasa xlah aktif sgt.basa basi dia jak kot..amik mood kenen.heheh).so, what do you think ko-kum is so important?siyut..bi plak aku kena tnya.
    2.during ur practicum, u teach sc subject, how can u improve ur student's interest in this subject?
    3.do you think all the math&sc teacher should improve their english?why?how?
    Laughing soklan last ni yg aku tkejut..
    sistem meritokrasi dan 10% kokurikulum.kenapa dan mengapa
    uina, tgamam aku dgr soklan tu.sebab aku yakin btul dia akan tanya soklan PIPP. apalagi, mengguring jwpnla aku, ntah apa2 ntah aku jwb.lama juga aku stuck di soklan ni, bab jwpn x berapa tepat.sebenarnya, soklan senang tu, tp, ntahla, nebes menguasai dirikan..meritoktasi dpt jwb, 10% kokum tu yg aku kurang isi ni.adui..kecewa oooo aku dia x tanya PIPP tu, sebab berhari2 aku try fahamkan contentnya, last2, lain yang kena tanya. Laughing

    tp, apa2 pun, interviewer tu baik orgnya, sempat gurau senda lgi sebelum kluar.nmpk agak strict, tp sebenarnya sgt baik.so, kesimpulannya, interview aku tu, juz ok la, not too ok..i juz hope i pass this interview n hired asap lol!

    (`r.Lѕ)
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 7712
    Age : 30
    Location : Atas Pokok Tarap.ekekek..
    Popular :
    90 / 10090 / 100

    Registration date : 2008-10-21

    Re: diary of memory[31st July]

    Post by (`r.Lѕ) on Wed Jan 07, 2009 11:32 am

    dear diary ku~~ Sad ermmm sja sa post sni kenen. Crying or Very sad tringat ging2 lama.aduh rindu ba :!!!!:ratu lonod< Very Happy

      Current date/time is Thu Dec 08, 2016 6:11 am