SABAH

...SELAMAT DATANG...

Selamat datang ke forum sabahan.bigforumpro.com
Selain daripada berforum di sini, komuniti ini juga aktif dalam outing di luar.

Mulaakan Topik Forum Anda hari ini untuk mendapatkan feedback daripada user lain.
SABAH

Komuniti Sabah - Negeri Dibawah Bayu

SELAMAT DATANG KE SABAHAN.BIGFORUMPRO.COM BERFORUM UNTUK MENGUPAS PERSOALAN DAN SEGALA MASALAH YANG ANDA HADAPI BERSAMA-SAMA DENGAN RAKAN ONLINE SABAHAN. TEMUI PENYELESAIAN PERSOALAN ANDA MELALUI INTERNET.

    Batu Oktant a.k.a Berlian hiasan

    Share

    bazarmaya
    Orang Lama
    Orang Lama

    Female
    Number of posts : 141
    Age : 34
    Location : terengganu
    Popular :
    300 / 100300 / 100

    Registration date : 2008-09-01

    Batu Oktant a.k.a Berlian hiasan

    Post by bazarmaya on Sat Oct 25, 2008 8:22 pm

    APAKAH KEGUNAAN BATU OKTANT A.K.A BERLIAN NI??

    1. beli tudung kosong dan jahit (murah dan jimat)
    2. tampal kat baju pengantin anda
    3. jahit kat lengan baju anda
    4. upgrade tudung2 lama anda.. biar nampak baru
    5. jimatkan kos, jahitlah berapa line pun kerana harga kami sangat murah
    6. menambahkan gemerlapan di baju anda
    7. membuatkan pakaian anda kelihatan seperti ditempah di butik terkenal
    serta bermacam sebab lagi... anda fikirkan sejenak..


    Kami adalah pembekal berlian oktant (seperti yang anda lihat di tudung2 bawal sebelum ini) dan mengalu-alukan sesiapa yang berminat untuk mendapatkan berlian oktant secara pukal atau borong untuk berniaga secara kecil-kecilan atau besar-besaran.

    Berlian2 yang kami bekalkan adalah yang terpilih serta berkualiti dan ditawarkan dengan harga yang berpatutan. Penghantaran adalah melalui Poslaju ke seluruh dunia.

    Mereka yang berada di Sabah, Sarawak, Brunei dan Singapura amatlah dialu-alukan untuk berurusan dengan kami.

    bazarmaya
    Orang Lama
    Orang Lama

    Female
    Number of posts : 141
    Age : 34
    Location : terengganu
    Popular :
    300 / 100300 / 100

    Registration date : 2008-09-01

    Re: Batu Oktant a.k.a Berlian hiasan

    Post by bazarmaya on Sat Oct 25, 2008 9:32 pm

    MANJALARA WARNA

    RM 55 / papan (>< 9.5 meter) boleh jadi untuk 4 helai tudung
    RM 9.50 / meter

    BELLA WARNA

    RM 65 / papan
    RM 12.50 / meter

    AIRMATA WARNA

    RM 55 / papan
    RM 9.50 / meter

    EZORA WARNA (NEW ARRIVAL)

    RM 75 / papan
    RM 15.00 / meter

    MATALALAT WARNA

    RM 65 / papan
    RM 12.50 / meter

    p/s harga tertera di atas bukan bagi pembelian secara borong. untuk mengetahui Harga borong (minimum order 10 papan) sila msg atau mydirect line 016-8126500 (KAK LONG) untuk tempahan dan pertanyaan harga.

    bazarmaya
    Orang Lama
    Orang Lama

    Female
    Number of posts : 141
    Age : 34
    Location : terengganu
    Popular :
    300 / 100300 / 100

    Registration date : 2008-09-01

    Re: Batu Oktant a.k.a Berlian hiasan

    Post by bazarmaya on Sat Oct 25, 2008 9:48 pm

    BELLA BATU GAJAH (HITAM)

    RM 65 / PAPAN
    RM 12.50 / METER


    BELLA SEKUNTUM(HITAM)

    RM 65 / PAPAN
    RM 12.50 / METER


    PIRAMID(HITAM)

    RM 150 / PAPAN
    RM 17.00 / METER


    KLCC(HITAM)

    RM 140 / PAPAN
    RM 15.00 / METER


    Last edited by bazarmaya on Sun Oct 26, 2008 8:03 am; edited 2 times in total

    bazarmaya
    Orang Lama
    Orang Lama

    Female
    Number of posts : 141
    Age : 34
    Location : terengganu
    Popular :
    300 / 100300 / 100

    Registration date : 2008-09-01

    Re: Batu Oktant a.k.a Berlian hiasan

    Post by bazarmaya on Sat Oct 25, 2008 10:05 pm

    Antara Produk lain




    Starter Kit Perniagaan Kristal!
    Nampaknya ramai yang berminat dengan Bazarmaya aksessori nih.
    Selain untuk diri sendiri, kita boleh buat duit.
    Saya ada menyediakan STARTER KIT untuk memulakan perniagaan Kristal.

    Pakej A = Kristal Korea (Kristal Grad 2)
    20 jenis batu pelbagai warna, bentuk dan saiz.
    1 Roll tali
    1 bekas
    1 pek plastik
    RM250

    Pakej B = Natural Stone Crystal and Original Pearls
    20 jenis batu pelbagai warna, bentuk dan saiz.
    Contohnya amethyst, onyx, agade, rose, smokey quartz, cateyes, tigereyes, sabah pearls.
    2 Roll tali
    1 bekas
    1 pek plastik
    RM450

    Pakej C = Kristal Swarovski dari Austria (Kristal Grad 1)
    5 warna untuk batu jenis 8mm Round
    5 warna untuk batu jenis 6mm Round
    5 warna untuk batu jenis 6mm Bicone
    5 warna untuk batu jenis 5mm Bicone
    5 warna untuk batu jenis 4mm Bicone
    3 Roll tali
    1 bekas
    1 pek plastik
    Findings seperti, callote, stopper, eyepin, headpin, jump ring, Playar, Bead Cap, Japanese Beads.
    RM650

    PROMOSI
    Beli 2 untuk pakej yang sama diskaun 10%
    Beli 2 untuk pakej yang berbeza 20%
    PERCUMA buku panduan membuat aksesori untuk pembelian mana-mana 2 pakej!
    Saya sendiri bermula dengan Kit Kristal Korea. Kemudian barula saya mencuba Kit Swarovski setelah mendapat modal dan keuntungan. Sekarang pasaran saya meliputi Seluruh Malaysia dan juga Brunei. Anda juga boleh pasarkan di Internet! So...??? Jom bisnes!

    :::miss ezora:::
    Sarjan
    Sarjan

    Female
    Number of posts : 117
    Age : 27
    Location : depan laptop=p
    Popular :
    500 / 100500 / 100

    Registration date : 2008-09-06

    Re: Batu Oktant a.k.a Berlian hiasan

    Post by :::miss ezora::: on Sun Oct 26, 2008 6:10 pm

    Shocked rambang mata ni Very Happy tp yang ezora warna tu aku da ada Smile

    bazarmaya
    Orang Lama
    Orang Lama

    Female
    Number of posts : 141
    Age : 34
    Location : terengganu
    Popular :
    300 / 100300 / 100

    Registration date : 2008-09-01

    Re: Batu Oktant a.k.a Berlian hiasan

    Post by bazarmaya on Sun Oct 26, 2008 8:00 pm

    stok ezora yg ada kat sy yg gred AAA ezora 1st edition Razz dan sekarang nih ezora dah yang 3rd edition kira lip lapnya tak berapa tak menyerlah sgt.. thats y harga pon mahal . dan yg terbaru sekrg nih oktant anggur... gambar tak upload lagi.. insyaalah ada request baru leh upload Razz


    _________________

    lily_lady2326
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 2717
    Age : 26
    Location : di saaaaaaNa~
    Popular :
    7 / 1007 / 100

    Registration date : 2008-07-20

    Re: Batu Oktant a.k.a Berlian hiasan

    Post by lily_lady2326 on Sun Oct 26, 2008 9:23 pm

    Very Happy sisT yg harga satu papan tu brapa meter ar?? hehehe masam berminat plak jahit kat sarung bantal sy hahahahaa Laughing

    bazarmaya
    Orang Lama
    Orang Lama

    Female
    Number of posts : 141
    Age : 34
    Location : terengganu
    Popular :
    300 / 100300 / 100

    Registration date : 2008-09-01

    Re: Batu Oktant a.k.a Berlian hiasan

    Post by bazarmaya on Mon Oct 27, 2008 10:01 am

    huhuhuhu lily.. napa ndak kasi blink2 ko punya short pant Laughing
    harga sepapan ikut item... dah ada bagi tuh dan panjangnya lebih kurang 9.5 meter... leh jadi 4 helai tudung 45 bidang mean standard tudung bawal kelantan. kalau berminat kak leh diskaun


    _________________

    lily_lady2326
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 2717
    Age : 26
    Location : di saaaaaaNa~
    Popular :
    7 / 1007 / 100

    Registration date : 2008-07-20

    Re: Batu Oktant a.k.a Berlian hiasan

    Post by lily_lady2326 on Mon Oct 27, 2008 11:50 am

    hehehheee.... kakak kalu mau letak di pergelanagn baju kurung pa jenis yg sesuai exora kah heheh... sbb sy berminat letak di pergelangan tangan ja...supaya adalah nampak lip lap sket... kalu yg rabun2 tu nampaklah macam pakai gelang haahhahaa.... :-@ adehhh

    bazarmaya
    Orang Lama
    Orang Lama

    Female
    Number of posts : 141
    Age : 34
    Location : terengganu
    Popular :
    300 / 100300 / 100

    Registration date : 2008-09-01

    Re: Batu Oktant a.k.a Berlian hiasan

    Post by bazarmaya on Tue Oct 28, 2008 7:39 am

    huhuhuu lily.... kak cadangkan kalau bukan ezora, leh guna jugak mata lalat atau bella warna mmg lip lap dik, raya baru nih kak psg kat baju huhuhuu
    kalau batu besar sgt tak berapa seshuaiiiiiiii utk baju


    _________________

    lily_lady2326
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 2717
    Age : 26
    Location : di saaaaaaNa~
    Popular :
    7 / 1007 / 100

    Registration date : 2008-07-20

    Re: Batu Oktant a.k.a Berlian hiasan

    Post by lily_lady2326 on Wed Oct 29, 2008 6:04 am

    Very Happy bella warna cantikla hehheee... mmg liplap gtu huhuuhu... banyk warna ka tu sist..ka wana mera ja? hehehe Very Happy

    :::miss ezora:::
    Sarjan
    Sarjan

    Female
    Number of posts : 117
    Age : 27
    Location : depan laptop=p
    Popular :
    500 / 100500 / 100

    Registration date : 2008-09-06

    Re: Batu Oktant a.k.a Berlian hiasan

    Post by :::miss ezora::: on Wed Oct 29, 2008 2:37 pm

    Mad sy pnya pn asli jgk Very Happy

    :::miss ezora:::
    Sarjan
    Sarjan

    Female
    Number of posts : 117
    Age : 27
    Location : depan laptop=p
    Popular :
    500 / 100500 / 100

    Registration date : 2008-09-06

    Re: Batu Oktant a.k.a Berlian hiasan

    Post by :::miss ezora::: on Wed Oct 29, 2008 2:40 pm

    twisted tp klu ada yg latest edition sy mau Very Happy

    bazarmaya
    Orang Lama
    Orang Lama

    Female
    Number of posts : 141
    Age : 34
    Location : terengganu
    Popular :
    300 / 100300 / 100

    Registration date : 2008-09-01

    Re: Batu Oktant a.k.a Berlian hiasan

    Post by bazarmaya on Thu Oct 30, 2008 12:18 am

    miss ezora,
    kalau nak yg latest edition gred A tapi tak se-lip lap gred AAA tapi mmg batu kaca lahhh bukan yg plastik... harga pon murah skit, kalau berminat leh msg kak..

    lily,
    yg ezora tuh ada byk kaler tapi merah kak tak upload... tp kaler tuh mmg ada
    kalau berminat leh kontek kak... nanti bagi diskaun n u 2 ezora Very Happy

    bazarmaya
    Orang Lama
    Orang Lama

    Female
    Number of posts : 141
    Age : 34
    Location : terengganu
    Popular :
    300 / 100300 / 100

    Registration date : 2008-09-01

    ANTARA CONTOH PENGGUNAAN BATU OKTANT

    Post by bazarmaya on Thu Oct 30, 2008 1:29 am

    Selain dikenakan dengan tudung, batu oktant ini juga boleh diletakkan dibaju










    OKTANT ANGGUR (NEW ARRIVAL)





    RM 70 / PAPAN
    RM 12 / METER

    bazarmaya
    Orang Lama
    Orang Lama

    Female
    Number of posts : 141
    Age : 34
    Location : terengganu
    Popular :
    300 / 100300 / 100

    Registration date : 2008-09-01

    BERLIAN TABUR / PELEKAT

    Post by bazarmaya on Thu Oct 30, 2008 1:50 am

    Yg nih adalah Berlian tabur yg mana dibelakang berlian tabur ini mempunyai pelekat. hanya dengan menggunakan sedikit air dan iron / seterika pada baju anda. Alah, macam lekat badge sekolah tuh bah.

    Tips : berlian ini mudah tertanggal sekiranya anda menyental dengan kuat macam membarus kain tuh bah...






    Pilihan Warna (Hijau, Putih, Merah, Biru, Purple, Jingga)

    SAIZ 12
    RM 12 / 500 bj
    RM 21 / 1000 bj

    SAIZ 16
    RM 14 / 500 bj
    RM 25 / 1000 bj


    Untuk tempahan sila YM atau sms sy d 016-8126500

    lily_lady2326
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 2717
    Age : 26
    Location : di saaaaaaNa~
    Popular :
    7 / 1007 / 100

    Registration date : 2008-07-20

    Re: Batu Oktant a.k.a Berlian hiasan

    Post by lily_lady2326 on Sun Nov 02, 2008 5:44 am

    Very Happy yiii hehhee ok kakak... sy pikir2 luk hehhee... Very Happy mmg kalu buli mo suma ahaahhaaa.... eheee... Sad tp inda sukup ba budget mo bili suma... :-@ adehh (tula kici2 nda pandai manabung)

    lily_lady2326
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 2717
    Age : 26
    Location : di saaaaaaNa~
    Popular :
    7 / 1007 / 100

    Registration date : 2008-07-20

    Re: Batu Oktant a.k.a Berlian hiasan

    Post by lily_lady2326 on Sun Nov 02, 2008 6:32 am

    Very Happy wahh ada berlian lagi huhu sist ni kan mmg wat jantung sy lip lap ahahhaa Embarassed :-@ adehhh( nda kana rumpakkah kalu pansuri nampak ni belian??)

    bazarmaya
    Orang Lama
    Orang Lama

    Female
    Number of posts : 141
    Age : 34
    Location : terengganu
    Popular :
    300 / 100300 / 100

    Registration date : 2008-09-01

    Re: Batu Oktant a.k.a Berlian hiasan

    Post by bazarmaya on Sun Nov 02, 2008 8:01 am

    indaklah kak tau.. kalau dia mo surik jugak mimang rabun matanya. ndak pandai biza mana botol ninin mana tin susu ... huhuhu
    Laughing Laughing :-@ adeh

    lily_lady2326
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 2717
    Age : 26
    Location : di saaaaaaNa~
    Popular :
    7 / 1007 / 100

    Registration date : 2008-07-20

    Re: Batu Oktant a.k.a Berlian hiasan

    Post by lily_lady2326 on Sun Nov 02, 2008 8:57 am

    Laughing hahhaa...tu belian lip lap ka kakak?? yang sampai bekelip2 mata urg tgk ahahhaaa.... buli ba tu wat curak2 atas baju hahha..tulis nama sy huhu lily..ahahaaa Laughing :-@ adehhh( mo mintapuji ja kali)

    bazarmaya
    Orang Lama
    Orang Lama

    Female
    Number of posts : 141
    Age : 34
    Location : terengganu
    Popular :
    300 / 100300 / 100

    Registration date : 2008-09-01

    Re: Batu Oktant a.k.a Berlian hiasan

    Post by bazarmaya on Mon Nov 03, 2008 8:58 am

    apa jak ko leh buat lily janji kreatif huhuhuhuu... cakap kosong jak ka... tia mau bili ka boss~!


    _________________

    lily_lady2326
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 2717
    Age : 26
    Location : di saaaaaaNa~
    Popular :
    7 / 1007 / 100

    Registration date : 2008-07-20

    Re: Batu Oktant a.k.a Berlian hiasan

    Post by lily_lady2326 on Tue Nov 04, 2008 12:27 am

    Very Happy hahhaa..sabarr sist..hehhee... thn depanlah..huhuuu.. skrg nak tgk2 jer.. kalu dah betol2 tekad baru sms kakak hehehhee Very Happy

    bazarmaya
    Orang Lama
    Orang Lama

    Female
    Number of posts : 141
    Age : 34
    Location : terengganu
    Popular :
    300 / 100300 / 100

    Registration date : 2008-09-01

    Re: Batu Oktant a.k.a Berlian hiasan

    Post by bazarmaya on Wed Nov 19, 2008 11:46 pm

    ukie bah lily... dak da bah tuh masalah... buli jak kalau kau huhuhhu :p


    _________________

    lutau
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 1619
    Age : 36
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-12

    Re: Batu Oktant a.k.a Berlian hiasan

    Post by lutau on Thu Nov 20, 2008 10:25 am

    uikss..cantik lak Very Happy tp, tu berlian tabur yg ada pelekat tu teda ka saiz kicil arr?? scratch

    bazarmaya
    Orang Lama
    Orang Lama

    Female
    Number of posts : 141
    Age : 34
    Location : terengganu
    Popular :
    300 / 100300 / 100

    Registration date : 2008-09-01

    Re: Batu Oktant a.k.a Berlian hiasan

    Post by bazarmaya on Thu Nov 20, 2008 10:36 am

    ada 2 saiz jak takat nih... yg mirah tuh saiz kicik lai tuh..nanti sa upload lagi produk lain ahhh


    _________________

    Sponsored content

    Re: Batu Oktant a.k.a Berlian hiasan

    Post by Sponsored content Today at 1:04 pm


      Current date/time is Tue Aug 30, 2016 1:04 pm