SABAH

...SELAMAT DATANG...

Selamat datang ke forum sabahan.bigforumpro.com
Selain daripada berforum di sini, komuniti ini juga aktif dalam outing di luar.

Mulaakan Topik Forum Anda hari ini untuk mendapatkan feedback daripada user lain.
SABAH

Komuniti Sabah - Negeri Dibawah Bayu

SELAMAT DATANG KE SABAHAN.BIGFORUMPRO.COM BERFORUM UNTUK MENGUPAS PERSOALAN DAN SEGALA MASALAH YANG ANDA HADAPI BERSAMA-SAMA DENGAN RAKAN ONLINE SABAHAN. TEMUI PENYELESAIAN PERSOALAN ANDA MELALUI INTERNET.

    Wang vs Cinta

    Share

    snowy_kitten
    Prebet
    Prebet

    Female
    Number of posts : 12
    Age : 96
    Popular :
    5 / 1005 / 100

    Registration date : 2008-07-07

    Wang vs Cinta

    Post by snowy_kitten on Tue Jul 08, 2008 1:31 am

    "What Make You Happy Money or Love?" atau pun dalam bahasa melayunya "Apa Yang Membuat Kamu Gembira Wang atau Cinta?"..heheh..bincang2kanlah..

    letter.code_____
    Forum Police
    Forum Police

    Male
    Number of posts : 84
    Age : 34
    Location : Kejora Bintang
    Popular :
    300 / 100300 / 100

    Registration date : 2008-07-07

    Re: Wang vs Cinta

    Post by letter.code_____ on Tue Jul 08, 2008 11:37 am

    Cinta boleh dibeli dengan wang ringgit sekarang.lol

    This is hows it works in a simple way, snow bounce

    1.Anda mempunyai duit yang banyak dan anda solo.Anda seorang yg pemalu.
    2.Anda akan pergi melancong/join website spt Carijodoh lmao dgn menggunakan duit.
    3.Anda akan memberinya apa yang anda mampu dan dia amat gembira.

    This is positive way of explaining how money can buy love.:wink:

    snowy_kitten
    Prebet
    Prebet

    Female
    Number of posts : 12
    Age : 96
    Popular :
    5 / 1005 / 100

    Registration date : 2008-07-07

    Re: Wang vs Cinta

    Post by snowy_kitten on Tue Jul 08, 2008 12:18 pm

    Very Happy geee..thanx for your opinion letter.code..

    snowy_kitten
    Prebet
    Prebet

    Female
    Number of posts : 12
    Age : 96
    Popular :
    5 / 1005 / 100

    Registration date : 2008-07-07

    Re: Wang vs Cinta

    Post by snowy_kitten on Tue Jul 08, 2008 12:20 pm

    Smile love to hear opinion from the rest...wake up guyss..lets share here..

    Guest
    Guest

    Re: Wang vs Cinta

    Post by Guest on Tue Jul 08, 2008 5:01 pm

    aku x dpt ckp apa2.. sebab aku x pernah bercinta Razz

    JoRy
    Kopral
    Kopral

    Female
    Number of posts : 35
    Age : 33
    Location : di bwh meja..
    Popular :
    5 / 1005 / 100

    Registration date : 2008-07-08

    Re: Wang vs Cinta

    Post by JoRy on Tue Jul 08, 2008 5:01 pm

    love can make us blind..no matter meskin atau kaya..eh ngam ka ni sy ckp Laughing i mean..love is important money bleh cari everywhere and anytime..cinta karas kamu penah rasa ka?? kamu rs la...trus duit pun kamu nda peduli suda...Laughing


    _________________
    ~if yOu cOuld sEe mE nOw~

    JoRy

    lutau
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 1619
    Age : 37
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-12

    Re: Wang vs Cinta

    Post by lutau on Sun Jul 13, 2008 1:07 am

    haha..ur right Jory Wink aku penah ada pengalaman la psl cinta karas ni kan.. :oops: duii..short storynya..bila dah in love sesangat kan, whtever u do with ur kapel is yg pnting to be together..nda padulik sda tu apa2 What a Face hakhak! tp, ndala bah smpai teda duit langsung..talampau la juak tu kan Laughing means sama2 berusaha bah..hehe (btul kaini arr..huhu :oops: )

    tp, it depend la..as long as you all yg berkenaan dpt seimbangkanla i guess.. yg pnting sefahaman dlm percintaan gtu...cewahhhhhh!!

    L| J||
    love, peace n empathy..

    *mas*
    Orang Lama
    Orang Lama

    Female
    Number of posts : 34
    Age : 104
    Location : Kejora Bintang
    Popular :
    500 / 100500 / 100

    Registration date : 2008-07-07

    Re: Wang vs Cinta

    Post by *mas* on Sun Jul 13, 2008 12:01 pm

    cinta,
    buat aku rasa sedih
    buat aku rasa hepi
    buat aku rasa rindu
    buat aku rasa "dunia ini bagai ana yang punya"

    duit,
    buat aku rasa super hepi
    buat aku rasa super duper hepi
    buat aku rasa super duper muper hepi

    tapi,
    aku tak ada cinta
    rasa sunyi

    tapi,
    bila aku ada duit,
    aku masih merasa sepi,
    sebab jalan-jalan sendiri..
    oh!
    kesian kan.


    *sendirian itu tidak indah.

    Sad

    SABAH
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 748
    Age : 33
    Location : Papar - Kota Kinabalu -Kudat
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-01

    Re: Wang vs Cinta

    Post by SABAH on Sun Jul 13, 2008 12:10 pm

    Wang VS Cinta..

    wala..
    saya nak cari cinta.. tapi saya masih tak nak mencari cinta pasal saya belum ada wang.. kalau begitu apa kes tu ahh?? sebab bagi saya cinta tak akan berjalan sempurna tanpa wang.. hehehe... saya bukannya cintakan wang tapi wang tu sebahagian dari kekuatan cinta.. saya nak cinta saya sempurna tanpa cacat cela jadi saya nak buat dahulu asas cinta itu sekukuh yang mungkin supaya tak akan goyah.. bounce


    _________________




    ░░ Choices Define Personality ░░


    Contact www.w8_left


    poisonous_________honey
    Laftenen Muda
    Laftenen Muda

    Female
    Number of posts : 265
    Age : 28
    Location : A place called HERE.
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-07

    Re: Wang vs Cinta

    Post by poisonous_________honey on Mon Jul 14, 2008 12:01 am

    Sometimes I'd rather say that I can live without love.
    Somehow my heart will say that life is empty without love.

    Why?

    Naah.. It's a big question:?: .

    Well, love hurts.
    And at the other hand, money doesn't hurt.

    Then my heart says; Love makes you happy, it completes your life.

    But I shout back; Money might not buy me love but I'd rather die as a rich old woman than die as a broken-hearted woman.

    Money can make me happy the way love can never make me feel happy.

    Money never break my heart.

    Love always make me feel like shit.

    Money complete my life in some way...

    While love keep on breaking hearts.

    Urm.. Maybe some lucky couples might say;
    Money can't buy us LOVE.. And love is what got us together and we are gonna live happily ever after.

    They are in a totally different boat from mine.

    But in the end; Money or Love?

    It is still a question.

    warna_hot
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 409
    Age : 31
    Location : petaling jaya selangor
    Popular :
    200 / 100200 / 100

    Registration date : 2008-07-13

    Re: Wang vs Cinta

    Post by warna_hot on Tue Jul 15, 2008 12:53 pm

    wang vs cinta...??
    hurmm....
    bagi saya..dua-dua perlu seimbang..
    sama seperti malam dan siang..lelaki dan perempuan..api dan air..makan dan birak..hehehe
    kenapa saya pilih dua2??




    • kerana tidak guna ada wang bertimbun2 kalau tiada cinta..duit banyak tp di kelilingi oleh pisau cukur buat apa..
    • kalau banyak wang pun tapi tiada teman yang istimewa untuk menemani dan mengambil berat dengan hati yang ikhlas pun tidak akan membawa apa2 makna juga..
    ________________________________________________________________________________


    • setiap manusia ada keinginan dan keperluan..kalau keinginan manusia untuk di sayangi dan d cintai suda dipuasi akan tetapi keperluan tidak dapat dipenuhi..maka cepat atau lambat mesti akan timbul pemberontakkan dalam jiwa..
    • tidak guna cinta bermati-matian kalau tiada wang.. utang pulak bertimbun2 keliling pinggang..anak ramai tapi teda duit mau beli susu ngan pempers..hahaha..maka di situ akan timbul tekanan dalam perhubungan
    so..bagi saya...antara cinta vs wang...saya pilih separuh-separuh(hap2) namau cinta saja lebih nanti hidup kais pagi makan petang..kais petang langsung teda makan..
    and namau wang saja lebih nanti saya ada madu 3-4 orang dan saya pun ada anak ikan 3-4 orang jugak... :-@ :-@

    lutau
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 1619
    Age : 37
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-12

    Re: Wang vs Cinta

    Post by lutau on Sun Jul 27, 2008 12:04 pm

    Alopp allz..

    Ok, pd pendapat aku, bila dah ketemu CINTA, mestilah kita cuba berusaha perbaiki status ekonomi kita sendiri kan? bagi seseorang yg menganggur atau sedang mencari pekerjaan misalnya, kenalah berusaha cari pekerjaan utk mendapatkan pendapatan, kan? so, be realistic lah bahawa dlm hidup kita masa kini, wang juga amat perlu. bknla bermakna ada wang kita boleh beli CINTA sewenang2nya. tetapi, WANG adalah keperluan & asas dalam memperkukuhkan ikatan CINTA..

    ok, let say bila seseorg tu dah ketemu pilihan hatinya, mestilah dia nak CINTAnya, menCINTAi, diCINTAi & selanjutnya membina istana bahagia bersama selamanya means married la..so, WANG mmgla penting dalam melengkapkan atau utk mengikat perCINTAan pasangan yg berCINTA dgn satu ikatan yg sah..so, sebenarnya CINTA dan WANG sama2 penting dalam melengkapi antara satu dgn yg lain. dgn itu, kita haruslah bijak menggunakannya berlandaskan akal yg waras & bukannya mengikut nafsu nista semata-mata!

    so, jgnla kerna WANG kita jadi buta hati, lupa diri, leka & angkuh! kerana wang tidak di bawa mati.... pun begitu, jgnla pula terlalu menjulang tinggi sesebuah CINTA...kerana CINTA yg kekal abadi hanya cinta kepada-NYA...

    :> owwciciciciciitt...

    lily_lady2326
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 2717
    Age : 26
    Location : di saaaaaaNa~
    Popular :
    7 / 1007 / 100

    Registration date : 2008-07-20

    Re: Wang vs Cinta

    Post by lily_lady2326 on Tue Aug 12, 2008 12:26 pm

    Embarassed wangg....
    Embarassed cinta....

    dua2 sy suka tp... Sad kita mana leh main2 ngan cinta.. cinta itu perasaan, kalu dah sinta sanggup makan batu kalu dah takda duit... Crying or Very sad

    tp kalu ada duit, takda cinta iaitu rasa kasih sayang hmm... nah p lah besinta ma tu duit.. :-@

    tp skrg zaman dah brubh,
    dunia dah maju...
    duit dan cinta amat diperlukan...

    hehheheee yg pnting sy pun mementingkan kedua2 nya...
    seimbang maka tak terhoyong hayang nanti mencari duit dan cinta.... lol!

    snowy_kitten
    Prebet
    Prebet

    Female
    Number of posts : 12
    Age : 96
    Popular :
    5 / 1005 / 100

    Registration date : 2008-07-07

    Re: Wang vs Cinta

    Post by snowy_kitten on Sun Aug 17, 2008 3:06 pm

    waaauuu..weeee...wallaaaa..byknya respond sejak lama tdk masuk web nie great job guys..besala rambut sama hitam tpi pendapat lain2 so itu yg kita mo dngar dri suma orng.. Very Happy luv u guys with ur respond..

    snowy_kitten
    Prebet
    Prebet

    Female
    Number of posts : 12
    Age : 96
    Popular :
    5 / 1005 / 100

    Registration date : 2008-07-07

    Re: Wang vs Cinta

    Post by snowy_kitten on Sun Aug 17, 2008 3:09 pm

    Crying or Very sad so apa plak pndapat u all..bila pasangan sangup berhutang wang sana sini kerana cinta tpi at d end sendiri yg merana dgn hutang tpi cinta si dia pergi begitu saja..kalau sumpah seranah pun teda guna dahh...pikir2 kanlahh... Razz

    lily_lady2326
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 2717
    Age : 26
    Location : di saaaaaaNa~
    Popular :
    7 / 1007 / 100

    Registration date : 2008-07-20

    Re: Wang vs Cinta

    Post by lily_lady2326 on Sun Aug 17, 2008 3:41 pm

    Crying or Very sad cian ehh... nda sanggup sy oh trima hakikat... p jadi peserta olompik terjun bangunan kali nanti... :-@

    kicewaaa masa muda...

    Crying or Very sad

    s-alpha
    Kadet
    Kadet

    Male
    Number of posts : 3
    Age : 56
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2008-08-31

    Re: Wang vs Cinta

    Post by s-alpha on Tue Sep 02, 2008 3:27 pm

    Pada saya wang lah. cinta hal yg kedua.

    Contoh paling senang kenapa saya dahulukan wang dulu berbanding cinta kerana..

    kalau ada wang..

    -muka tidak hensem boleh operate/modified jadi macam muka matt damon.

    -hampir 100% wanita didunia ini saya boleh takluki klu ada wang-kenapa? dgn adanya wang bertimbun2 saya boleh membeli ilmu pugai paling berbisa di dunia ini. permaisuri raja pun boleh jatuh ketangan saya.

    Last sekali..jangan buhunglah kann!! kalau ada pompuan tidak suka wang..hihihi..

    lily_lady2326
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 2717
    Age : 26
    Location : di saaaaaaNa~
    Popular :
    7 / 1007 / 100

    Registration date : 2008-07-20

    Re: Wang vs Cinta

    Post by lily_lady2326 on Wed Sep 03, 2008 2:37 pm

    Very Happy suka bah sy wang~

    tp kalu mati awal yada guna juga~ Sad

    Embarassed dua2 sy mau~ supaya bahagia tanpa kekurangan dari segi wang dan cinta hahahhahaah~ lool

    khurayatz
    Sarjan
    Sarjan

    Male
    Number of posts : 70
    Age : 33
    Location : anywhere..
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-09-13

    Re: Wang vs Cinta

    Post by khurayatz on Sat Sep 13, 2008 8:04 am

    rasa cinta ni memang ada pada setiap makhluk2 di dunia ni.. duit pula?... adakah semua makhluk memilikinya?.. hehehe.. so, kesimpulannya.. cinta itu sentiasa ada cuma kita x merasakan kewujudannya dan duit pula memang perlu ada tapi hanya untuk sementara sahaja... bukan semua boleh dibeli dgn duit. tanpa duit, semua makhluk dalam dunia ini pun boleh happy cuma perlu tahu cara2 nya... itu saja lah... tapi, kdg2 aku tertekan juga lah bila x ada duit ni... hehhe... tapi happy juga sebab x payahlah memikirkan nak begaya2 saja.. maksudnya cinta x boleh dibeli dgn duit sebab cinta tu sudah wujud semasa dalam perut ibu lagi dan membuatkan kita gembira serta cinta itu x akan hilang buat selama2 nya.. duit pula kalau ada, happy dan x juga happy, kalau x ada duit, happy juga dan juga x happy.. jadi mana satu ni ar?... nantilah aku cari jawapannya...

    :::miss ezora:::
    Sarjan
    Sarjan

    Female
    Number of posts : 117
    Age : 28
    Location : depan laptop=p
    Popular :
    500 / 100500 / 100

    Registration date : 2008-09-06

    Re: Wang vs Cinta

    Post by :::miss ezora::: on Sun Oct 26, 2008 4:23 am

    Smile dua2 pn penting...
    klu da cinta mati tp x da wang susah jgk mo hidup... Mad Laughing

    JYNN
    Orang Lama
    Orang Lama

    Female
    Number of posts : 391
    Age : 106
    Location : Bukit Padang United
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-21

    Re: Wang vs Cinta

    Post by JYNN on Thu Feb 05, 2009 3:04 am

    dua2 pun penting..dua2 juga boleh membawa kesenangan n padah @ kehancuran..
    1) love..bila sdh ada perasaan love kadang diikuti dgn lust @ perasaan ghairah (i'm not really sure apa words yg paling sesuai tuk ni laa..pls do correct me if i'm wrong..) let us be a bit open minded..pasti benda cam ni ada pada pasangan yg bercinta..ya ya sa tau bukan semuanya baa..but mmg ada tu kan? kan?..nah kalo timbul perasaan tu n kalo ndak jaga tul2 n terlalu ikutkan hati..jenk jenk jenk..
    2) money..d zaman skarang ni sepa namau money...sdgkan now@saat ini kita yg sdg membaca post ini pun sdg menggunakan money@wang utk surf internet, tu nah yg pc kamurang pakai tu pun kana beli pakai money juga..ndak kan beli pakai daun kelapak kan...kadang kerana wang juga punca kawan jadi lawan..ndak payah bagi contoh byk2..sana wyg @ filem byk sdh tu kana lakun (kali kamurang ndak paham pa sa taip ni..sbb sa pun ndak sure..lari dari kontek sdh kaa taipan sa ni?) Anyway what i'm trying to say is..in our world today..there is an equal needs of love n money to all mankind.. so wang vs cinta ...dua2 pun sama jak..sa pilih VS jak laa klo ni mcm..

    universal_studentz87
    Sabahan Boncer
    Sabahan Boncer

    Male
    Number of posts : 2017
    Age : 29
    Location : no user in this 4rum where im i right now
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-12-04

    Re: Wang vs Cinta

    Post by universal_studentz87 on Thu Feb 05, 2009 5:06 am

    bagi sya wang dulu bru cinta..............klu tak da wang susah mau dpt cinta......klu ada wang buli kawin trus..ndak payah cinta2 lg....


    _________________
    jangan dikenang orang yang dah lama tiada..lupakan dia bt sementara waktu..jika ada jodoh disitu la pertemuan kita....dia tak ke mana2...dia ada berdekatan jg....tak da sapa yg tau dia kemana..kerana dia ingin berdiam diri bt sementara....persahabatan ada la penting...terus kan perjuagan untuk melaksanankan sesuatu aktiviti...that all....pis

    lily_lady2326
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 2717
    Age : 26
    Location : di saaaaaaNa~
    Popular :
    7 / 1007 / 100

    Registration date : 2008-07-20

    Re: Wang vs Cinta

    Post by lily_lady2326 on Thu Feb 05, 2009 11:50 am

    Laughing hahhaaa.. betul tu.. wang dulu baru cinta.. sbb kalu perlu hidup kita perlu wang.. zaman skrg tipulah kalu msh ada org yang boleh hidup tanpa sesen pun wang..

    eddy
    Laftenen
    Laftenen

    Male
    Number of posts : 455
    Age : 36
    Location : amsterdam konon...
    Popular :
    1 / 1001 / 100

    Registration date : 2009-02-16

    Re: Wang vs Cinta

    Post by eddy on Mon Feb 16, 2009 11:44 am

    bagi i wang dan cinta sama2 perlu kalau ada cinta tanpa wang pun tk jd..tk kemana org ckp....so bekerja keraslah demi cinta dan wang pirat

    (`r.Lѕ)
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 7712
    Age : 30
    Location : Atas Pokok Tarap.ekekek..
    Popular :
    90 / 10090 / 100

    Registration date : 2008-10-21

    Re: Wang vs Cinta

    Post by (`r.Lѕ) on Mon Feb 16, 2009 11:47 am

    wang dn cinta...kedua2 nya sekali penting..lau xda wang..mkn batu..lah..anak bini Crying or Very sad oh sungguh ku x ku duga...berat nya peyut2 anak2 ku n peyut ku mkn batu..laki mls p keja.. Crying or Very sad

    Sponsored content

    Re: Wang vs Cinta

    Post by Sponsored content Today at 4:33 am


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:33 am