SABAH

...SELAMAT DATANG...

Selamat datang ke forum sabahan.bigforumpro.com
Selain daripada berforum di sini, komuniti ini juga aktif dalam outing di luar.

Mulaakan Topik Forum Anda hari ini untuk mendapatkan feedback daripada user lain.
SABAH

Komuniti Sabah - Negeri Dibawah Bayu

SELAMAT DATANG KE SABAHAN.BIGFORUMPRO.COM BERFORUM UNTUK MENGUPAS PERSOALAN DAN SEGALA MASALAH YANG ANDA HADAPI BERSAMA-SAMA DENGAN RAKAN ONLINE SABAHAN. TEMUI PENYELESAIAN PERSOALAN ANDA MELALUI INTERNET.

    Wang vs Cinta

    Share

    saf zkuga
    Sabahan Sporty
    Sabahan Sporty

    Male
    Number of posts : 5100
    Age : 30
    Location : kota kinabalu
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-30

    Re: Wang vs Cinta

    Post by saf zkuga on Mon Feb 16, 2009 11:55 am

    betul tu lynn.... :korek:

    (`r.Lѕ)
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 7712
    Age : 30
    Location : Atas Pokok Tarap.ekekek..
    Popular :
    90 / 10090 / 100

    Registration date : 2008-10-21

    Re: Wang vs Cinta

    Post by (`r.Lѕ) on Mon Feb 16, 2009 11:57 am

    sian kan anak bini.lau xda mkn.... Sad

    Cire86
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Male
    Number of posts : 2322
    Age : 30
    Location : kk
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Wang vs Cinta

    Post by Cire86 on Mon Feb 16, 2009 9:36 pm

    x la urg maw kokot idung ko nnt lynn Smile

    eddy
    Laftenen
    Laftenen

    Male
    Number of posts : 455
    Age : 36
    Location : amsterdam konon...
    Popular :
    1 / 1001 / 100

    Registration date : 2009-02-16

    Re: Wang vs Cinta

    Post by eddy on Tue Feb 17, 2009 9:11 am

    cinta tk dpt dibeli dgn wang tetapi dgn adanya wang cinta akan dtg bergolek.begitulah realiti hr ini...murahnya sungguh nilainya cinta.jd maril;ah kita sama2 memartabatkan kembali nilai sesebuah cinta itu agar menjadi suatu yg tk ternilai harganya... lool

    stubborngurlz_yoyo
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 838
    Age : 27
    Location : tawau (qunak)
    Popular :
    10 / 10010 / 100

    Registration date : 2009-01-06

    Re: Wang vs Cinta

    Post by stubborngurlz_yoyo on Tue Feb 17, 2009 9:19 am

    :thinking: rasa nya dua2 pun penting bah :thinking: sbb klu just cinta :tumbuk: blh ka kasi mkn anak bini dgn cinta jak? klu duit? :thinking: blh ka duit membhgia kn? :tumbuk:
    bg sia.... 1stly sia akan tengok dia ni pndi cr duit atau tdk :malas: then tngok dia cinta sia atau tdk :miss: rasa nya klu just pikir ati n perasaan kita :hide: kita akn mnyesal kemudian ari noo1 .
    bukan mau cr yg kaya noo1 tp mau cr yg kerja idea! yg pndi cr kn duit anak bini idea! bukan muka ensem tp duduk d umah buat taik mata gelak!

    stubborngurlz_yoyo
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 838
    Age : 27
    Location : tawau (qunak)
    Popular :
    10 / 10010 / 100

    Registration date : 2009-01-06

    Re: Wang vs Cinta

    Post by stubborngurlz_yoyo on Tue Feb 17, 2009 9:24 am

    :thinking: rasa nya dua2 pun penting bah :thinking: sbb klu just cinta :tumbuk: blh ka kasi mkn anak bini dgn cinta jak? klu duit? :thinking: blh ka duit membhgia kn? :tumbuk:
    bg sia.... 1stly sia akan tengok dia ni pndi cr duit atau tdk :malas: then tngok dia cinta sia atau tdk :miss: rasa nya klu just pikir ati n perasaan kita :hide: kita akn mnyesal kemudian ari noo1 .
    bukan mau cr yg kaya noo1 tp mau cr yg kerja idea! yg pndi cr kn duit anak bini idea! bukan muka ensem tp duduk d umah buat taik mata gelak!

    (o.egem.o)
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 4063
    Age : 31
    Location : d mana2 aku sll stay d c2 la..
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Wang vs Cinta

    Post by (o.egem.o) on Tue Feb 17, 2009 10:11 pm

    haha btl..22 pn pntg jgk..

    SyaLizz
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 3947
    Age : 59
    Location : dalam lappy
    Popular :
    89 / 10089 / 100

    Registration date : 2008-12-13

    Re: Wang vs Cinta

    Post by SyaLizz on Sun Mar 15, 2009 10:38 pm

    snowy_kitten wrote:"What Make You Happy Money or Love?" atau pun dalam bahasa melayunya "Apa Yang Membuat Kamu Gembira Wang atau Cinta?"..heheh..bincang2kanlah..
    Like a Star @ heaven Cinta dan wang..cm tuh lagu Ajai&nurul.Seiring dan sejalan.
    Like a Star @ heaven Sambil bcinta(couple or married)sambil cari wang..
    Like a Star @ heaven Tanpa wang susah juga mo dpt cinta.Bkn mo beli tuh cinta.
    Like a Star @ heaven Tpi tgo la bha kdaan skrg ni.Siapa juga yg mau asal cukup jak.

    shea
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 680
    Age : 29
    Popular :
    10 / 10010 / 100

    Registration date : 2008-08-25

    Re: Wang vs Cinta

    Post by shea on Sun Mar 15, 2009 11:53 pm

    woi.. ini tajuk mencuri pandanganku..
    kalau saya d bagi pilihan saya pilih duit..
    tanpa cinta pun saya boleh idup ba...
    cehceh :malas:


    _________________
    AlL tHe ImPoSsIbLe I wAnNa Do


    SyaLizz
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 3947
    Age : 59
    Location : dalam lappy
    Popular :
    89 / 10089 / 100

    Registration date : 2008-12-13

    Re: Wang vs Cinta

    Post by SyaLizz on Sun Mar 15, 2009 11:57 pm

    Like a Star @ heaven Ui shea..lama ko menghilang.. Shocked

    Like a Star @ heaven Mana ko betapuk selama ni?

    Like a Star @ heaven Ko p cari duit ka?eheheheheh.. gelak!

    shea
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 680
    Age : 29
    Popular :
    10 / 10010 / 100

    Registration date : 2008-08-25

    Re: Wang vs Cinta

    Post by shea on Mon Mar 16, 2009 12:13 am

    Tery_Lizzie_Lizz wrote: Like a Star @ heaven Ui shea..lama ko menghilang.. Shocked

    Like a Star @ heaven Mana ko betapuk selama ni?

    Like a Star @ heaven Ko p cari duit ka?eheheheheh.. gelak!

    liz ya ba saya p mencari duit ba.. tu la menghilang Laughing Laughing Laughing


    _________________
    AlL tHe ImPoSsIbLe I wAnNa Do


    SyaLizz
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 3947
    Age : 59
    Location : dalam lappy
    Popular :
    89 / 10089 / 100

    Registration date : 2008-12-13

    Re: Wang vs Cinta

    Post by SyaLizz on Mon Mar 16, 2009 12:15 am

    Like a Star @ heaven Bnyk la ko dapat tuh Shea?

    Like a Star @ heaven Bha apa lgi..lanja kepc. twisted

    shea
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 680
    Age : 29
    Popular :
    10 / 10010 / 100

    Registration date : 2008-08-25

    Re: Wang vs Cinta

    Post by shea on Mon Mar 16, 2009 12:32 am

    Tery_Lizzie_Lizz wrote: Like a Star @ heaven Bnyk la ko dapat tuh Shea?

    Like a Star @ heaven Bha apa lgi..lanja kepc. twisted
    boleh ba kalau lau liz... gtau jak bila dan di mana


    _________________
    AlL tHe ImPoSsIbLe I wAnNa Do


    SyaLizz
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 3947
    Age : 59
    Location : dalam lappy
    Popular :
    89 / 10089 / 100

    Registration date : 2008-12-13

    Re: Wang vs Cinta

    Post by SyaLizz on Mon Mar 16, 2009 12:39 am

    Like a Star @ heaven Nanti la..minggu dpn..ehehehe..skrg ni pun bz kenen. Smile

    saf zkuga
    Sabahan Sporty
    Sabahan Sporty

    Male
    Number of posts : 5100
    Age : 30
    Location : kota kinabalu
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-30

    Re: Wang vs Cinta

    Post by saf zkuga on Mon Mar 16, 2009 12:52 am

    sy pun mau jg kenen...wahahaha Laughing

    SyaLizz
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 3947
    Age : 59
    Location : dalam lappy
    Popular :
    89 / 10089 / 100

    Registration date : 2008-12-13

    Re: Wang vs Cinta

    Post by SyaLizz on Mon Mar 16, 2009 1:30 am

    Like a Star @ heaven Yah yah..kita serang c Shea ah Saf..

    Like a Star @ heaven Buli ka Shea? Smile

    eddy
    Laftenen
    Laftenen

    Male
    Number of posts : 455
    Age : 36
    Location : amsterdam konon...
    Popular :
    1 / 1001 / 100

    Registration date : 2009-02-16

    Re: Wang vs Cinta

    Post by eddy on Mon Mar 16, 2009 10:19 am

    Mau ikut.... idea!

    lutau
    Kapten
    Kapten

    Female
    Number of posts : 1619
    Age : 37
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-12

    Re: Wang vs Cinta

    Post by lutau on Thu Mar 19, 2009 1:38 am

    nanana...suma bubut duit suda ni..wakakka..... teaser mo gak la join ni kenen...mkn ramai2 byr sorang2..ekekek Laughing


    _________________

    eddy
    Laftenen
    Laftenen

    Male
    Number of posts : 455
    Age : 36
    Location : amsterdam konon...
    Popular :
    1 / 1001 / 100

    Registration date : 2009-02-16

    Re: Wang vs Cinta

    Post by eddy on Thu Mar 19, 2009 11:03 am

    No money no love jaman sikarang punya peribahasa.........br la cinta akan dtg bergolek2 Very Happy

    (`._k: .)
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 524
    Age : 40
    Location : sandakan,KL,sandakan
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-04-29

    Re: Wang vs Cinta

    Post by (`._k: .) on Fri May 08, 2009 8:10 pm

    universal_studentz87 wrote:bagi sya wang dulu bru cinta..............klu tak da wang susah mau dpt cinta......klu ada wang buli kawin trus..ndak payah cinta2 lg....


    pendapat paling bersih dan bijak

    (`._k: .)
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 524
    Age : 40
    Location : sandakan,KL,sandakan
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-04-29

    Re: Wang vs Cinta

    Post by (`._k: .) on Fri May 08, 2009 8:41 pm

    masa mau mengurat2 saja pun sudah kira mesti ada duit kan ....kira2 mau kin belanja2 tinguk wayang kah.....huhuhuhuh


    tapi kan klu kawin dulu baru cinta pun bagus juga tdk akan pernah rasa mcm mana mau kecewa sbb tau mmg sudah jadi sendiri punya tapi ada juga kwn sa yg kawin dulu baru cinta....mcm mana gaduh pun kan tdk lah teruk sgt c lelaki terus ada hati mau cari lain.....org tua2 kata cari duit baru cari bini.....tdk lah kaya sgt tapi anak org mesti d tangungjwb kan .....

    ppuan plak jgn lah terlalu memandang kekayaan....biar kita kuasai duit jgn duit kuasai kita.....

    kebyakan kamu pun sudah bagi idea yg betul duit segala2nya pun tdk ada guna juga lambat laun akan ilang juga semua klu duit d hambur2 saja bah kan....

    dlm dunia ni kan bukan ppuan saja yg memandang pasangan dari kekayaan ada juga lelaki yg mau pasangan durang dari jenis yg ada duit...sbb durang terus mau tuumpang senang jadi bukan ppuan saja yg suka duit kan...

    itu pengalaman sa sendiri sebenarnya......byk lagi lah kejadian mcm2 skrg ni pasal duit semua berubah tapi pasal duit juga semua ok pasal duit juga semua KO.....

    money its not everything in the world....

    o.O>>-m>O.o
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 553
    Age : 29
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-22

    Re: Wang vs Cinta

    Post by o.O>>-m>O.o on Fri May 08, 2009 10:44 pm

    :best: setuju ngn (`._k: .) Smile
    you're right... Smile

    Cire86
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Male
    Number of posts : 2322
    Age : 30
    Location : kk
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: Wang vs Cinta

    Post by Cire86 on Fri May 08, 2009 11:05 pm

    :thinking: duit penting untuk membelanjakan cinta Sad
    tp sia slalu kurang duit..
    mgkn psl 2 la x brani ada cinta gelak!


    _________________

    Miahahaha...Lutsu gelak!

    o.O>>-m>O.o
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 553
    Age : 29
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-22

    Re: Wang vs Cinta

    Post by o.O>>-m>O.o on Fri May 08, 2009 11:29 pm

    Shocked Laughing Laughing
    gelak! gelak! gelak!

    Hardwork Studio
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Male
    Number of posts : 235
    Age : 68
    Location : mana2 jak ne...
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-04-21

    Re: Wang vs Cinta

    Post by Hardwork Studio on Sat May 09, 2009 2:23 am

    Sleep "duit duit dimana kau duit.... duit duit."... jenk jenk jenk(gitar kapok sa)

    :rock: "cant buy me love, love.... money cant buy me love".... (the beattles)

    :panas: "5 ribu saya tidak gantar, tapi jangan engkau manyasal, lapas kawin tiada boli baras, hujung2 minta bantu mantua, putung, putung gata"...yeeahhaaa aramaiti...

    Pendapat patik mamanda hulubalalang bukit padang kk,

    farao Adalah diutamakan Cinta daripada Uang... Sebagaimananya di zaman pemerintahan parameswara, lelaki mengahwini perempuan tidak menggunakan Uang.... Uang tidak perlu pada masa "Darurat kesan daripada penjajahan 100 hari Nipon.... Uang tiada nilainya, ia hanya kertas, dan bila2 boleh turun harga ataupun tiada harga disebabkan oleh manipulasi penyangak Uang seperti Uncle Goerge Soros.... kekekeke...
    Kerana Cinta, manusia berusaha sekuatnya mencari rezeki... rezeki sekarang disimbolikkan sebagai Uang.... Sebagai contoh(rancangan Bersamamu TV3) ..."Niatnya kerana cinta kepada anak dan isteri, sebuah keluarga yang hidup melarat di Selangor, tinggal di bawah jambatan bersama2 anak bini, makan sayur kangkung pungut tepi longkang, mandi air longkang, makan minum air longkang, kais pagi makan pagi, kais petang makan besok pagi....bila hujan atap bocor, bila panas atap zink panas lorrr... hidup manyak susah.... tetapi.... kenapa mereka masih hidup bersama2... berat sama dipikul, ringan sama dijinjing... susah senang, sekeluarga tetap bersatu menghadapi kemelaratan hidup.... semuanya kerana Cinta kepada isteri, suami dan anak2... begitu besarnya nilai cinta mereka daripada segala galanya... begitu utuhnya kesetiaan cinta... tanpa memikirkan Uang dan menggagahi segala kepayahan.... adakah Uang mampu memberikan kita semangat seperti mereka ini?....

    Hidup tanpa wang di zaman ini.... susah, tetapi masih boleh berusaha....biar miskin harta jangan miskin maruah...
    Hidup tanpa cinta di zaman ini.... susah, banyak harta, tetapi miskin jiwa,
    Apabila Tuhan menganugerahi wang dan kesenangan, ingatlah... itulah sehebat-hebat ujian daripada NYA.... Apabila Tuhan mentakdirkan kesusahan dan kemiskinan, bersyukurlah, itulah tandaya Tuhan mencintai hambaNYA.... Kerana Tuhan memandang sabar kepada hambaNYA... dan bukan pada harta hambaNYA itu....

    Kesimpulannya, pada pendapat saya,(yang hampir2 beliau sudah ne) tidak kira di zaman ini, atau di zaman 3000 masihi nanti ataupun di hari Kiamat nanti.... Cinta lah yang akan menyatupadukan manusia, bukannya wang, kerana wang laa, maruah tergadai, peperangan meletus, yang si tua berebutkan kuasa, yang si muda mengacuhkan senjata dan akhirnya memporakperandakan manusia....

    Aku pilih cinta, biarpun hidup makan nasi dagang sepanjang hayat, aku tetap cinta.... wakakakaka..... jiwaanggg karaattt tin minyak cap buruh.... Sleep

    Sponsored content

    Re: Wang vs Cinta

    Post by Sponsored content Today at 12:08 pm


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 12:08 pm