SABAH

...SELAMAT DATANG...

Selamat datang ke forum sabahan.bigforumpro.com
Selain daripada berforum di sini, komuniti ini juga aktif dalam outing di luar.

Mulaakan Topik Forum Anda hari ini untuk mendapatkan feedback daripada user lain.
SABAH

Komuniti Sabah - Negeri Dibawah Bayu

SELAMAT DATANG KE SABAHAN.BIGFORUMPRO.COM BERFORUM UNTUK MENGUPAS PERSOALAN DAN SEGALA MASALAH YANG ANDA HADAPI BERSAMA-SAMA DENGAN RAKAN ONLINE SABAHAN. TEMUI PENYELESAIAN PERSOALAN ANDA MELALUI INTERNET.

    YLITE User.

    Share

    ~~Kancilz~~
    Prebet
    Prebet

    Male
    Number of posts : 17
    Age : 40
    Location : Sabah:5*
    Popular :
    359 / 100359 / 100

    Registration date : 2008-08-17

    YLITE User.

    Post by ~~Kancilz~~ on Sat Nov 22, 2008 5:06 pm

    Sepanjang sy mengunakan YLITE ianya unbootable..kecuali selepas RD v5 release chater terpaksa login ID BOOT sekurang2 nya 30-40 ID keatas untuk menumpaskan YLITE kat room Very Happy. walau bagaimana pun ianya juga bergantung kepada connection yang kita ada untuk menumpaskan YLITE. walau pun banyak yang mengadu tak suka mengunakan YLITE mungkin kerana tak suka layout/interface dan settingsnya yang susah dikendalikan berbanding client2 lain seperti YAZAK,YAHELITE,dan YEHAVEN.
    apa yang pasti YLITE IS UNBOOTABLE!! betul x admin
    Smile



    >>> ResPeCt OtHerS MemBerS<<<

    Readrules

    Guest
    Guest

    Re: YLITE User.

    Post by Guest on Sat Nov 22, 2008 8:55 pm

    Smile aku sukunG tu kancil...aku pun suka jga guna YLITE brbanding client yg lain..tpi spanjang aKu guna tu client ndak plak aku pernah kena boot..Laughing

    my-aka-elol
    Forum Police
    Forum Police

    Male
    Number of posts : 1045
    Age : 29
    Location : DE paN-Pc
    Popular :
    500 / 100500 / 100

    Registration date : 2008-07-07

    Re: YLITE User.

    Post by my-aka-elol on Sun Nov 23, 2008 11:38 am

    mana 2 barang..x da dwnloads link ka...share bah klu ada..misti ramai yg mau guna n cuba2 2... Very Happy

    ebby
    Kopral
    Kopral

    Female
    Number of posts : 37
    Age : 32
    Location : Malaysia, Sarawak
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2008-12-14

    Re: YLITE User.

    Post by ebby on Mon Dec 15, 2008 2:59 am

    helo.... Very Happy

    sia ada ylite...tp tau tau pakai....tunggu sia ada masa br sia try.

    huhuhuhu...... Twisted Evil

    SABAH
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 748
    Age : 33
    Location : Papar - Kota Kinabalu -Kudat
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-01

    Re: YLITE User.

    Post by SABAH on Mon Dec 15, 2008 3:50 pm

    Ok.. dulu saya jua merupakan peminay Ylite.. yLite is coded by cjdelphi. memang ylite ni cukup susah untunk dikerjakan. pengalaman saya la..

    pada awalnya saya menggunakan chat client ni.. saya pertama kali menggunakan YahElite tapi saya kemudiannya menggunakan Ylite ni.. kenapa??

    1.Built In Mic Locker. ini memudahkan kita untuk lock mic di dalam room dan juga dia boleh "berkomunikasi" dengan winamp dengan menaip /winamp dia akan POST song title pada winamp kita ke dalam room..

    2.Auto ID Unlock.
    sekiranya ID kita kena lock oleh booter dia akan automatik membawa kita ke yahoo profile login yangmana membolehkan kita untuk UNLOCK id tersebut apabila sudah LOCKED by another people.

    3.Cool JoanText
    ini adalah salah satu keistemewaan Ylite yang tidak terdapat di mana-mana client yang lain. apabila kita menaip kita boleh menghantar text kita ke dalam room secara SONGSANG iaitu terbalik.. dimana ayat pertama akan keluar kemudian dan sebalinkya. selain itu dia juga mempunya option lain yang mencampur adukkan FonT KiTa KePAda HurUF KeCIL daN BesAR SeCarA AutOmAtIK.. tanpa memerlukan kita tekan Shift / CaP'S BuTtON.. ini adalah menarik bagi mereka yang sukakan Kealinan dalam ChaT..

    4. Scanner yang mantap.
    terus terang katakan bahawa.. Ylite ini mempunya client scanner yang paling lengkap dan tak boleh nak tipu.. contohnya sekarang saya menggunakan HAXED ye dalam room.. kalau Yazak, yahaven, YahElite selepas haxed ini dilakukan 100% tidak ada client info akan diperolehi seolah-olah menggunakan YM biasa. tetapi dalam Ylite walaupun /info tidak dapat memberikan info tag namun pop up pada mouse over akan dapat melihat HIDEN tag yang saya buat.

    C-Mode
    cmode ini adalah salah satu arahan dalam Ylite yang akan meningkatkan sistem filter Ylite.. dalam cmode ni sebarang packet tidak akan dapat menembusi Ylite sehinggalah C-Mode booter dihasilkan.. c mode booter ini berupaya menghentam Ylite.

    UnbootAble...
    pada asalnya Ylite Ini hanya mempunyai filter yang jauh lebih baik daripada YM. boot biasa tidak akan dapat DC kan Ylite ni biarpun ratusan ID digunakan. tambahan lagi setelah UPDATE dibuat oleh cjdelphi dan telah memasukkan pilihan GAWD membolehkan Ylite 100% unbootable. walau bagaimanapun user terpaksa menggunakan CCTV untuk melihat room. yes sememangnya tiada mana-mana client yang benar-benar kebal tanpa menggunakan cctv. kerana user hanya akan kebal jika dia BLOCK sebarang MSG yang masuk. dalam /GAWD user masih boleh menghantar MSG ke dalam room tapi tidak mendapat sebarang msg daripada room apatah lagi PM.

    User Friendly..
    Ylite mempunya sistem chat yang Userfriendly. mudah untuk digunakan.



    Kelemahan Ylite..
    ~~Smiley KERAS..
    ~~Voice tak sekuat mana-mana VOICE lain. boleh dipijak..
    ~~perlukan installation untuk penggunaan.

    tepuk dada tanya selera.. adakah anda memerlukan itu semua??

    walau bagaimanapun... setakat ini ymlite telah DIHENTIAKAN oleh codernya.. beliau juga telah menghantar segala CODINGNYA ke dalam forum. beliau seolah-olah melepaskan CLIENT itu.. tapi client ini masih boleh digunakan.


    _________________




    ░░ Choices Define Personality ░░


    Contact www.w8_left


    universal_studentz87
    Sabahan Boncer
    Sabahan Boncer

    Male
    Number of posts : 2017
    Age : 29
    Location : no user in this 4rum where im i right now
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-12-04

    Re: YLITE User.

    Post by universal_studentz87 on Wed Jan 07, 2009 12:43 pm

    mcm mau ka c kuat yelit ah.....elak dri pada silent boot...(hex client)

    SABAH
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 748
    Age : 33
    Location : Papar - Kota Kinabalu -Kudat
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-01

    Re: YLITE User.

    Post by SABAH on Thu Jan 08, 2009 5:10 am

    Untuk Setting dan Anything pasal YahElite sila Klik pada link ini..

    Tanya Pasal YahElite


    _________________




    ░░ Choices Define Personality ░░


    Contact www.w8_left


    universal_studentz87
    Sabahan Boncer
    Sabahan Boncer

    Male
    Number of posts : 2017
    Age : 29
    Location : no user in this 4rum where im i right now
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-12-04

    Re: YLITE User.

    Post by universal_studentz87 on Sun Jan 25, 2009 8:25 pm

    oooo mcm 2 ka...nanti sy cuba

    (`._k: .)
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 524
    Age : 40
    Location : sandakan,KL,sandakan
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-04-29

    Re: YLITE User.

    Post by (`._k: .) on Tue May 26, 2009 7:25 pm

    saya pernah menggunakan ymlite dan mmg bagus sa pernah cuba on kan id dlm room dari mlm sampai lah ke subuh langsung tdk out.....

    tapi kebelakangan ni sa pakai ym biasa saja .....koz sa tdk lah aktiv mcm dulu lagi....huhuhuh....bf sa suruh pakai ymlite dia tdk mau....biar lah dia tu...sa suruh pakai pasal dia minat jual minyak dlm room....terutama room paling terkenal dgn booter gelak! room sabah 2 idea!

    Sponsored content

    Re: YLITE User.

    Post by Sponsored content Today at 12:07 pm


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 12:07 pm