SABAH

...SELAMAT DATANG...

Selamat datang ke forum sabahan.bigforumpro.com
Selain daripada berforum di sini, komuniti ini juga aktif dalam outing di luar.

Mulaakan Topik Forum Anda hari ini untuk mendapatkan feedback daripada user lain.
SABAH

Komuniti Sabah - Negeri Dibawah Bayu

SELAMAT DATANG KE SABAHAN.BIGFORUMPRO.COM BERFORUM UNTUK MENGUPAS PERSOALAN DAN SEGALA MASALAH YANG ANDA HADAPI BERSAMA-SAMA DENGAN RAKAN ONLINE SABAHAN. TEMUI PENYELESAIAN PERSOALAN ANDA MELALUI INTERNET.

    w8_left Diary..

    Share

    SABAH
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 748
    Age : 33
    Location : Papar - Kota Kinabalu -Kudat
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-01

    w8_left Diary..

    Post by SABAH on Thu Dec 11, 2008 8:38 am

    10/12/2008

    Sepanjang cuti ni cukup memboringkan.. bangun pagi jam 8... terus mengadap pc.. online.. itu saja keja... tghari jalan-jalan cari makan ke kk.. dah makan balik umah boring juga mau round2 kk sorang2 ni.. mau cari kawan pun mcm bz ja durang.. petang hujan.. plan mau pg tg aru awal tunggu sunset tapi disebabkan hujan tak dapat pigi awal la.. pigi juga tapi lambat sikit.. sampai tg aru wah... cantik sunset tapi sayang tu awan mendung kacau... tak dapat ambi gambar cantik.. jelous sa tengok tu 2 orang korean siap pakai tripod dan zoom lens rasanya 70-300 mm tu.. yg lelaki pakai DSLR canon.. amoi dia compact camera ja. ambik beberapa keping pic pas tuh duk lepak sambil makan sate.. pas tu balik kk makan ikan bakar sama bro dan cousin.. siap makan kira-kira jam 10.00 terus naik watch tower bukit bendera..wah tak sangka ramai juga mat-mat rempit dating sana.. siap paking moto dalam watch tower tu lagi. mmg tak senonoh dorang ni.. dari suara2 dan percakapan mereka saya dapat agak.. mereka adalah tentra yang posting dari semenanjung.. ambik beberapa gambar KK malam tapi tak cantik.. cuaca tak sebaik yang diharapkan.. baru amik beberapa keping dan renyai2 terpaksa rushing balik umah.. jalan ikut bukit bendera.. nampak gaya bayshore condominium pun cantik juga klu malam.. pas tuh pemandangan sebelah timur ni kalau ambik gambar waktu matahari terbit cantik juga.. ya saya akan ambik pemandangan ni pada masa akan datang.
    lool


    _________________




    ░░ Choices Define Personality ░░


    Contact www.w8_left


    lily_lady2326
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 2717
    Age : 26
    Location : di saaaaaaNa~
    Popular :
    7 / 1007 / 100

    Registration date : 2008-07-20

    Re: w8_left Diary..

    Post by lily_lady2326 on Thu Dec 11, 2008 10:17 am

    hari-hari cutiku

    kesimpulannya: sama seperti w8 busan memanjang...... (sbb blum dapat lesen P Sad )

    yeokok_rosse@nanacey
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 10742
    Age : 68
    Location : keY keY lanD belOw da wiNd
    Popular :
    88 / 10088 / 100

    Registration date : 2008-11-11

    Re: w8_left Diary..

    Post by yeokok_rosse@nanacey on Thu Dec 11, 2008 2:39 pm

    Very Happy rmi2 melihat keINDAHan n keCANTIKkan 'SUNSET' d TANJUNG LIPAT kalu dlm kumpulan yg rmi adalah yg plg best, menarik n happening........pastinya e2 adalah kenangan yg sangat2 sukar tuk dilupakn bg kita yg 'BARU KENALAN' Smile flower

    SABAH
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 748
    Age : 33
    Location : Papar - Kota Kinabalu -Kudat
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-01

    Re: w8_left Diary..

    Post by SABAH on Thu Dec 11, 2008 11:51 pm

    11/12/2008

    hari ini...
    saya bangun agak awal.. jam 7.00 adui janji kemarin mau pigi amik gambar awal pagi.. alaa... apa dah jadi lambat bangun da... pas tuh jam 9 uncle datang dari kg pulak... ceta2 sambil OL.. pas tuh tgh ari kana suru masak ni.. adoi! lama inda masak.. tapi ok la juga.. sa masak tapi sa tak makan.. pas masak sa tinggalkan ja tuk durang makan nanti.. petang p kk.. jalan2 d cp jumpa budak2 sa pulak.. adii..boring jalan2 sorang... tepon kawan2 pun semua bz.. finally tepon c dian.. p makan ma dia.. hehehe.. baru balik.. plan mo p t aru tapi inda jadi.. hujan ba.. ni ari balik awal ni.. hope bisuk pagi dpt bangun awal tuk tingu sunshine..
    morning


    _________________




    ░░ Choices Define Personality ░░


    Contact www.w8_left


    mr_satonaka_halu
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 1275
    Age : 33
    Location : b'tabur d kk
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-09-25

    Re: w8_left Diary..

    Post by mr_satonaka_halu on Fri Dec 12, 2008 7:35 am

    sunny

    SABAH
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 748
    Age : 33
    Location : Papar - Kota Kinabalu -Kudat
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-01

    Re: w8_left Diary..

    Post by SABAH on Sun Jan 04, 2009 6:49 pm

    3/1/2009

    lembaran baru di tahun baru..
    kalau diikutkan sangat malas betul mau balik sekolah ni.. tapi bila dah balik sekolah ni macam sa rasa saya KETINGGALAN pula dikalanga kawan-kawan..

    tak buat banyak keja.. daftar budak dan atur bilik dorang.. erm... banyak ibu bapa begitu mesra bercakap.. dorang kenal saya.. saya tak kenal dorang.. alaa.. rugi ni macam.. lastly.. ada pula ibu sampaikan salam bagi pihak anak dia.. betul ka ni?? macam tak caya pula.. tapi ok la..

    rasa macam saya ketinggalan pulak dikalangan kawan-kawan ni.. payah nak catch up balik ni..


    _________________




    ░░ Choices Define Personality ░░


    Contact www.w8_left


    shea
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 680
    Age : 29
    Popular :
    10 / 10010 / 100

    Registration date : 2008-08-25

    Re: w8_left Diary..

    Post by shea on Thu Jan 22, 2009 9:01 pm

    :malas:

    SABAH
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 748
    Age : 33
    Location : Papar - Kota Kinabalu -Kudat
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-01

    Re: w8_left Diary..

    Post by SABAH on Sat Jan 24, 2009 12:38 pm

    24/1/2009
    Hari ini sabtu..
    tak banyak mau dicerita..
    cuma tiba-tiba terfikir nak menulis pasal kejadia beberapa hari lepas..

    kira-kira jam 12 saya dah tertidur depan pc..
    jam 3.30 terbangun dan terus tak boleh nak tidur lagi.. saya masuk room macam biasa melihat keadaan semasa..
    macam kebiasaan.. saya ambik mic.. tiba2 orang boot.. ahaa.. takapa dah biasa.. semerti biasa saya masukkan sub ID untuk mengaktifkan /NOACT

    pada awalnya memang tak ada apa berlaku.. saya nampak bot dia masuk dan saya suruh pula dia tukar packet.. betul2 dia tukar packet.. haa..

    buat kali pertamanya saya DC ketika dalam /NOACT.. betul la booter sekarang makin hebat.. sebab dia masih boleh cari main ID biarpun dah masuk sub id tapi dia tak perlu boot ID dalam room tuk buatkan kita DC tetapi boot main ID..

    ini menyebabkan saya terpaksa mencari HELA baru tuk mempertahankan diri.. almost dah tak ada cara mengelakkan EXPLOIT id ni... syukurlah saya masih ada mendapat beberapa tips daripada forum-forum di eropah tu.. tapi tips ni khas tuk YTK..

    saya mengkaji untuk menggunakannya dalam YE sebab saya memang suka YE.. akhirnya saya berjaya mendapatkan trick ini..
    mudah sahaja..

    1. masih menggunakan /noact dalam YE tetapi kita sembunyikan MAIN id atau PISAHKAN sub id tersebut dari MAIN ID.. atau lebih jelas lagi.. buat FAKE ID untuk mengaburi mata booter tapi ID itu kita gunakan dalam chat..

    secara teorinya..
    booter akan nampak ID kita dan dia akan BOOT id tersebut.. tetapi sebenarnya ID tersebut TIDAK wujud dalam YAHOO lagi..
    cool!!! sya akan ajarkan kepada mereka nanti...


    _________________




    ░░ Choices Define Personality ░░


    Contact www.w8_left


    SABAH
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 748
    Age : 33
    Location : Papar - Kota Kinabalu -Kudat
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-01

    Re: w8_left Diary..

    Post by SABAH on Wed Feb 11, 2009 12:52 pm

    hari ini.. macam biasa awal pagi jam 5 bangun.. terus mencrack id.. aduih.. ni ari sa crack id manchester united, arsenal, liverpool dan chelsea.. agak banyak juga la.. buli la jadikan ID spy ka.. bot ka.. toss ka.. etc la..

    kalau forum agak kecoh 2-3 hari lepas hari ini nampak agak tenang. memasukkan counterhit.. macam tak percaya pula.. dalam masa 2 hari saja dah mencapai 3000++ mean memang aktif sangat page ini..

    terima kasih kepada mereka semua yang terus menyokong.. hari-hari biasa macam biasa la.. Melatih.. jogging dengan budak.. adui.. nampaknya mereka belum lagi mencapai tahap yang dimahukan. ada jugak la beberapa budak tu OK lah.. cuma cover malu saja saya.. tapi mmg agak penat jog ngan dorang..

    kerja masih berlambak.. ntah bila la ada masa mo buat ni..


    _________________




    ░░ Choices Define Personality ░░


    Contact www.w8_left


    SABAH
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 748
    Age : 33
    Location : Papar - Kota Kinabalu -Kudat
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-01

    Re: w8_left Diary..

    Post by SABAH on Sat Feb 14, 2009 9:34 pm

    14.2.2009
    hari ini semua demam valentine day... apa itu valentine day??
    kenapa 14 fab ni begitu besar impaknya? ni ari bangun macam biasa... terus bersedia ke benoni.. mau bawa atlit turun padang mencuba/ merasa trek.. kecewa pun ada bila apa yang mereka buat tidak sebaik yang diharapkan.. yang OK dah tersungkur disebabkan oleh masalah disiplin. tak boleh nak ikut peraturan BUANG awal-awal atau akan menyusahkan anda di belakanf hari.. STAR dan HEBAT macam mana sekalipun.. kalau tak ada disiplin memang tiada tolak ansur.. tak apa terlepas 2 emas.. asalkan tidak susah dalam mengurus budak..

    Perkembangan Forum??
    seperti biasa la.. masih ada yang OK ada tak OK.. semalam buat banner.. susahnya nak membuat yang betul2 sesuai..

    ROOM?
    Cerita masih sama.. boring... lebih baik masuk dan jangan menaip.. tengok saja.. betul la.. bila tengok ja macam2 kita buli nampak.. orang sibuk2 cakap pasal exploit boot.. how to unbootable.. macam2 la durang cakap.. server.. tapi rasanya server dah patch.. bg saya tiada yang lebih kebal berbanding gawd / noact.


    _________________




    ░░ Choices Define Personality ░░


    Contact www.w8_left


    saf zkuga
    Sabahan Sporty
    Sabahan Sporty

    Male
    Number of posts : 5100
    Age : 30
    Location : kota kinabalu
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-30

    Re: w8_left Diary..

    Post by saf zkuga on Sat Feb 14, 2009 9:49 pm

    dr apa yg sy perhati..... :thinking:
    w8 ni seorang guru..... :korek:
    bgus tu..hehe
    teruskan mendidik anak bangsa....... :best:

    (`r.Lѕ)
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 7712
    Age : 30
    Location : Atas Pokok Tarap.ekekek..
    Popular :
    90 / 10090 / 100

    Registration date : 2008-10-21

    Re: w8_left Diary..

    Post by (`r.Lѕ) on Sat Feb 14, 2009 9:54 pm

    hello bos w8....x join sekali ka ma durg p valentine ..
    MySpace Graphics & MySpace Layouts

    SABAH
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 748
    Age : 33
    Location : Papar - Kota Kinabalu -Kudat
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-01

    Re: w8_left Diary..

    Post by SABAH on Sun Feb 15, 2009 6:17 am

    15.2.09
    Hmm. kemarin impak valentine..
    apa ada pada valentine day?? saya teringin juga mau rasa apa bestnya valentine day ni..
    menjawab soalan kenapa tidak join valentine day?? banyak keja.. penat.. hari ni lagi akan terus mengadakan latihan.. tunggu la sampai sukan ni habis barulah senang nak jalan pegi mana-mana sekalipun..


    _________________




    ░░ Choices Define Personality ░░


    Contact www.w8_left


    SABAH
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 748
    Age : 33
    Location : Papar - Kota Kinabalu -Kudat
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-01

    Re: w8_left Diary..

    Post by SABAH on Wed Feb 25, 2009 8:16 pm

    sambung balik diari..
    tahun ni dalam acara olahraga.. sukan sekolah secara keseluruhannya.. kontinjen meningkat 100%.. cuma agak terkilan tidak dapat menjadi top 3..
    latihan yang pelik akhirnya membuahkan hasil.. elok rasanya kalau dimuatkan di sini keadaan latihan tersebut.. berbekalkan disiplin diri dan semangat dalam diri mereka saya yakin satu hari nanti budak ni akan bakal MELETUP! saya secara peribadinya bangga dengan mereka..




    _________________




    ░░ Choices Define Personality ░░


    Contact www.w8_left


    Sponsored content

    Re: w8_left Diary..

    Post by Sponsored content Today at 2:31 am


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 2:31 am