SABAH

...SELAMAT DATANG...

Selamat datang ke forum sabahan.bigforumpro.com
Selain daripada berforum di sini, komuniti ini juga aktif dalam outing di luar.

Mulaakan Topik Forum Anda hari ini untuk mendapatkan feedback daripada user lain.
SABAH

Komuniti Sabah - Negeri Dibawah Bayu

SELAMAT DATANG KE SABAHAN.BIGFORUMPRO.COM BERFORUM UNTUK MENGUPAS PERSOALAN DAN SEGALA MASALAH YANG ANDA HADAPI BERSAMA-SAMA DENGAN RAKAN ONLINE SABAHAN. TEMUI PENYELESAIAN PERSOALAN ANDA MELALUI INTERNET.

    Banding Harga DSLR

    Share

    SABAH
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 748
    Age : 33
    Location : Papar - Kota Kinabalu -Kudat
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-01

    Banding Harga DSLR

    Post by SABAH on Thu Jan 08, 2009 9:41 pm

    NIKON:

    4040kit + 4GB + beg + tripod + screen protector = RM1580

    NIKON

    D60kit + 2GB + beg + tripod = RM1950


    CANON

    1000dkit + 4GB + beg + tripod + dry box = RM1950

    SONY A200W

    A200 twin lens + 2gb + beg = RM1900


    _________________




    ░░ Choices Define Personality ░░


    Contact www.w8_left


    lily_lady2326
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 2717
    Age : 26
    Location : di saaaaaaNa~
    Popular :
    7 / 1007 / 100

    Registration date : 2008-07-20

    Re: Banding Harga DSLR

    Post by lily_lady2326 on Fri Jan 09, 2009 11:20 pm

    Very Happy ahaa~ harga pasaran buli turun lg ka tu w8 hingga pertengahan thn ni?

    universal_studentz87
    Sabahan Boncer
    Sabahan Boncer

    Male
    Number of posts : 2017
    Age : 29
    Location : no user in this 4rum where im i right now
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-12-04

    Re: Banding Harga DSLR

    Post by universal_studentz87 on Sat Jan 10, 2009 12:21 am

    adei semua mahal ni......c lily ni ah...ingat bandel ka ni mau tawar2??? gelak!

    SABAH
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 748
    Age : 33
    Location : Papar - Kota Kinabalu -Kudat
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-01

    Re: Banding Harga DSLR

    Post by SABAH on Sun Jan 11, 2009 3:53 am

    Harga tawaran adalah sentiasa menurun dengan adanya produk baru...

    erm.. harga mahal itu bukan masalah kalau dah minat..dan bagi saya harga itu adalah pelaburan.. bagi peminat DSLR ada sesuatu yang tidak ternilai dalam harga kamera tersebut. tapi lily kalau ko mau BERMAIN dengan LENS ko pilihan CANON dan NIKON mempunyai lebih banyak Pilihan Lens.. walau bagaimanapun untuk permulaan sony pun OK juga..


    _________________




    ░░ Choices Define Personality ░░


    Contact www.w8_left


    lily_lady2326
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 2717
    Age : 26
    Location : di saaaaaaNa~
    Popular :
    7 / 1007 / 100

    Registration date : 2008-07-20

    Re: Banding Harga DSLR

    Post by lily_lady2326 on Sun Jan 11, 2009 8:46 am

    Very Happy bah sy p meninjau luk harga pasaran bandel di miri huhuuu.. manatau mura sket

    SABAH
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 748
    Age : 33
    Location : Papar - Kota Kinabalu -Kudat
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-01

    Re: Banding Harga DSLR

    Post by SABAH on Sun Jan 11, 2009 8:01 pm

    di miri silap sikit teda jual tuh.. huhuhu... agak limited juga dslr ni..


    _________________




    ░░ Choices Define Personality ░░


    Contact www.w8_left


    lily_lady2326
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 2717
    Age : 26
    Location : di saaaaaaNa~
    Popular :
    7 / 1007 / 100

    Registration date : 2008-07-20

    Re: Banding Harga DSLR

    Post by lily_lady2326 on Tue Jan 13, 2009 4:20 am

    Sad w8 bah.. di mana sakla yg ada juall?

    Akak_ramlah
    Sarjan
    Sarjan

    Female
    Number of posts : 107
    Age : 37
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-15

    Re: Banding Harga DSLR

    Post by Akak_ramlah on Wed Jan 14, 2009 6:23 am

    murah arr harga di malaysia ...a ha dimana itu jual..mana tahu aku balik ,kalau aku blom beli sni leh juga aku beli harga lebih murah berbanding sni pale

    lily_lady2326
    Sabahan Addict!
    Sabahan Addict!

    Female
    Number of posts : 2717
    Age : 26
    Location : di saaaaaaNa~
    Popular :
    7 / 1007 / 100

    Registration date : 2008-07-20

    Re: Banding Harga DSLR

    Post by lily_lady2326 on Sat Jan 17, 2009 4:39 am

    Very Happy w8.. sy nampak harga sony A200 kat miri 1700 ja... tapi kalu tmbh lens rm 2300++ la... suma jenis sony ada, sampai yang ke A900...

    SABAH
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 748
    Age : 33
    Location : Papar - Kota Kinabalu -Kudat
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-01

    Re: Banding Harga DSLR

    Post by SABAH on Tue Feb 24, 2009 1:00 am

    lily.. u can buy 2nd hand gear.. selain tuh ko buli juga pasang all lens minoltamount tuk lens sony ni.. lens tamron buli masuk juga..


    _________________




    ░░ Choices Define Personality ░░


    Contact www.w8_left


    JYNN
    Orang Lama
    Orang Lama

    Female
    Number of posts : 391
    Age : 106
    Location : Bukit Padang United
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-21

    Re: Banding Harga DSLR

    Post by JYNN on Tue Feb 24, 2009 1:23 am

    tu canon apa model tu w8? Canon - EOS 450D or Canon - EOS-1D Mark III ?

    SABAH
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 748
    Age : 33
    Location : Papar - Kota Kinabalu -Kudat
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-01

    Re: Banding Harga DSLR

    Post by SABAH on Tue Feb 24, 2009 11:19 am

    JYNN wrote:tu canon apa model tu w8? Canon - EOS 450D or Canon - EOS-1D Mark III ?

    Canon 1000D bah tuh..
    takkan ko inda nampak tu penerangan di bawah dia jynn.. Razz
    ko bili la ba jynn baru kita ada GROUP photographer.. siuk ba jalan2 cari gambar.


    _________________




    ░░ Choices Define Personality ░░


    Contact www.w8_left


    idodischobe
    Kadet
    Kadet

    Male
    Number of posts : 1
    Age : 29
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2011-07-24

    Re: Banding Harga DSLR

    Post by idodischobe on Sun Jul 24, 2011 5:03 pm

    kalo mau beli dslr di daerah tamparulli paling dekat di mana ya? yang harganya murah2..

    SABAH
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 748
    Age : 33
    Location : Papar - Kota Kinabalu -Kudat
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-01

    Re: Banding Harga DSLR

    Post by SABAH on Fri Aug 19, 2011 12:32 pm

    idodischobe wrote:kalo mau beli dslr di daerah tamparulli paling dekat di mana ya? yang harganya murah2..


    Bagus terus datang ke KK la.. ndak pun round-round dulu di mudah.com.my sana boleh nampak harga market.


    _________________




    ░░ Choices Define Personality ░░


    Contact www.w8_left


    paperminx
    Kadet
    Kadet

    Male
    Number of posts : 2
    Age : 23
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2012-08-14

    Re: Banding Harga DSLR

    Post by paperminx on Tue Aug 14, 2012 9:02 pm

    haii..mau tanya ni,,kalo nikon sama canon mana paling bagus utk fotograper jalanan..or aktivity luar..? :thinking:

    Sponsored content

    Re: Banding Harga DSLR

    Post by Sponsored content Today at 4:35 am


      Current date/time is Tue Dec 06, 2016 4:35 am