SABAH

...SELAMAT DATANG...

Selamat datang ke forum sabahan.bigforumpro.com
Selain daripada berforum di sini, komuniti ini juga aktif dalam outing di luar.

Mulaakan Topik Forum Anda hari ini untuk mendapatkan feedback daripada user lain.
SABAH

Komuniti Sabah - Negeri Dibawah Bayu

SELAMAT DATANG KE SABAHAN.BIGFORUMPRO.COM BERFORUM UNTUK MENGUPAS PERSOALAN DAN SEGALA MASALAH YANG ANDA HADAPI BERSAMA-SAMA DENGAN RAKAN ONLINE SABAHAN. TEMUI PENYELESAIAN PERSOALAN ANDA MELALUI INTERNET.

    TREBARU YANG ANDA PERLU TAHU.

    Share

    SABAH
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 748
    Age : 33
    Location : Papar - Kota Kinabalu -Kudat
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-01

    TREBARU YANG ANDA PERLU TAHU.

    Post by SABAH on Mon Jan 19, 2009 3:24 pm

    Ketika saya sedang surfing internet dan mencuba URL forum kita. secara tidak sengaja saya telah TERBACA 1 artikel yang saya rasakan perlu saya kongsikan kepada anda semua...

    sila baca quote ini:

    baller005..

    i have question...
    ================================================================
    how can i get real IP for website ( forum ) --> http://www.sabahan.bigforumpro.com

    and this is not real IP
    75.126.156.29
    75.126.156.30
    74.86.112.146
    74.86.239.69
    74.86.239.70
    74.86.239.74

    i want to try hack this forum Smile
    ================================================================

    Sila rujuk URL ini untuk mengetahui dengan lebih lanjut.

    http://www.hackforums.net/showthread.php?pid=359465


    _________________




    ░░ Choices Define Personality ░░


    Contact www.w8_left


    mr_satonaka_halu
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 1275
    Age : 33
    Location : b'tabur d kk
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-09-25

    Re: TREBARU YANG ANDA PERLU TAHU.

    Post by mr_satonaka_halu on Mon Jan 19, 2009 3:29 pm

    Shocked napa blh jd camtu? :thinking:


    _________________

    Maybe





    shea
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 680
    Age : 29
    Popular :
    10 / 10010 / 100

    Registration date : 2008-08-25

    Re: TREBARU YANG ANDA PERLU TAHU.

    Post by shea on Mon Jan 19, 2009 3:37 pm

    Shocked

    SABAH
    Admin
    Admin

    Male
    Number of posts : 748
    Age : 33
    Location : Papar - Kota Kinabalu -Kudat
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-07-01

    Re: TREBARU YANG ANDA PERLU TAHU.

    Post by SABAH on Mon Jan 19, 2009 3:41 pm

    nampaknya ada orang mmg berusaha nak rosakkan forum nih..
    tu tak boleh nak buat apa la.. mana tau dia dapat hackdata base kita saya tak boleh nak cakap apa la..


    _________________




    ░░ Choices Define Personality ░░


    Contact www.w8_left


    yeokok_rosse@nanacey
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 10742
    Age : 68
    Location : keY keY lanD belOw da wiNd
    Popular :
    88 / 10088 / 100

    Registration date : 2008-11-11

    Re: TREBARU YANG ANDA PERLU TAHU.

    Post by yeokok_rosse@nanacey on Mon Jan 19, 2009 3:45 pm

    pale silent pale silent pale silent pale silent pale silent

    'I REALLY SORRY'....


    Last edited by yeokok_rosse@nanacey on Wed Jan 21, 2009 12:59 am; edited 1 time in total


    _________________
    http://yeokoklife.blogspot.com/


    Contact yeokok


    ~~the FutUre bElonGs tO tHosE wHo bElieVe In thE BeautY Of thEir DreamS~~


    Send IM

    yeokok_rosse@nanacey
    Sabahan Welcomer
    Sabahan Welcomer

    Female
    Number of posts : 10742
    Age : 68
    Location : keY keY lanD belOw da wiNd
    Popular :
    88 / 10088 / 100

    Registration date : 2008-11-11

    Re: TREBARU YANG ANDA PERLU TAHU.

    Post by yeokok_rosse@nanacey on Mon Jan 19, 2009 3:49 pm

    sori..mungkin kata2 sa sebelum nie membuat sesetengah user terasa....apa2 pown..sa tidak berniat untuk membenci atau memarahi... sa cuma merasa terkejut terbaca apa yg di papar kan e2...bila sa buka, mmg sa btl2 mara terbaca..tp sa langsung tidak berniat tuk membenci orangnya...mungkin perasaan sa masa 2 betul2 'blank'...so, kepada yg terasa....

    'SAYA MOHOM MAAF'


    Last edited by yeokok_rosse@nanacey on Wed Jan 21, 2009 12:51 am; edited 1 time in total (Reason for editing : ganti apa yg sa taip sebelum nie.....sori...)


    _________________
    http://yeokoklife.blogspot.com/


    Contact yeokok


    ~~the FutUre bElonGs tO tHosE wHo bElieVe In thE BeautY Of thEir DreamS~~


    Send IM

    stubborngurlz_yoyo
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 838
    Age : 27
    Location : tawau (qunak)
    Popular :
    10 / 10010 / 100

    Registration date : 2009-01-06

    Re: TREBARU YANG ANDA PERLU TAHU.

    Post by stubborngurlz_yoyo on Mon Jan 19, 2009 4:28 pm

    huh!!!
    dai jeles tu Cool tngok ni forum ok jak Razz
    besa la tu!!!
    dengki<<<manusia bah!! Razz

    Aiya_Ayra
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Female
    Number of posts : 193
    Age : 27
    Location : Kai Kai...
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-19

    Re: TREBARU YANG ANDA PERLU TAHU.

    Post by Aiya_Ayra on Tue Jan 20, 2009 12:27 pm

    Oleh sebab itu..simpan data2 peribadi anda..jgn simpan nombor peribadi anda..bak kata org..anything cn happen..
    Budu o 2 org...haih... Sad

    universal_studentz87
    Sabahan Boncer
    Sabahan Boncer

    Male
    Number of posts : 2017
    Age : 29
    Location : no user in this 4rum where im i right now
    Popular :
    100 / 100100 / 100

    Registration date : 2008-12-04

    Re: TREBARU YANG ANDA PERLU TAHU.

    Post by universal_studentz87 on Tue Jan 20, 2009 1:01 pm

    ba st sedia mau betomoi ni ........ :tumbuk: cece bg tau sapa 2 urg nanti sy g cri...sma pc2 dia pacah ni......

    dY4H
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 383
    Age : 30
    Location : Lahad Datu
    Popular :
    500 / 100500 / 100

    Registration date : 2008-11-15

    Re: TREBARU YANG ANDA PERLU TAHU.

    Post by dY4H on Tue Jan 20, 2009 1:18 pm

    Shocked uikkk...kijam lak org tu Crying or Very sad baru mo enjoy2 d cni napa dia nda juin sak ni forum sama2 enjoy :-@

    timbak dia lau ada sini

    Very Happy jan la ba jadi cam bush sana Sad


    gelak! gelak! gelak!

    `S3R4CURlYl4`
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Female
    Number of posts : 745
    Age : 88
    Location : `EverY wheRe.. But.. No wheRe...`
    Popular :
    101 / 100101 / 100

    Registration date : 2008-12-08

    Re: TREBARU YANG ANDA PERLU TAHU.

    Post by `S3R4CURlYl4` on Wed Jan 21, 2009 1:55 pm

    yeokok_rosse@nanacey wrote:pale silent pale silent pale silent pale silent pale silent

    'I REALLY SORRY'....
    `Erk...
    `RosE...
    `Ada heiyou <- mcm nie wrupanya kan d cini..
    `Ko paham ka nie roseeeeeeeeee aku ckp.........
    ` Crying or Very sad


    _________________


    (`その日、地球はまだ立って )

    Guest
    Guest

    Re: TREBARU YANG ANDA PERLU TAHU.

    Post by Guest on Fri Feb 06, 2009 12:20 pm

    haha no komen i know who is this... gelak! gelak! gelak!

    most
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Male
    Number of posts : 195
    Age : 26
    Location : Depan Laptop
    Popular :
    499 / 100499 / 100

    Registration date : 2009-02-24

    Re: TREBARU YANG ANDA PERLU TAHU.

    Post by most on Thu Feb 26, 2009 12:27 am

    Razz ada2 ja o kan,,, Razz sa tak rasa apa2 pun ne,,,suma rasa panas la,,,bap sa lupa pasang aircond ne,,,wakakakak gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak! gelak!

    (o.egem.o)
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 4063
    Age : 31
    Location : d mana2 aku sll stay d c2 la..
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: TREBARU YANG ANDA PERLU TAHU.

    Post by (o.egem.o) on Wed Apr 01, 2009 8:14 pm

    hahaha..lmbt sdh c pengsem tau ni..
    blm join lg time ni..

    o.O>>-m>O.o
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 553
    Age : 29
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-22

    Re: TREBARU YANG ANDA PERLU TAHU.

    Post by o.O>>-m>O.o on Sat May 09, 2009 1:26 am

    napa jg mo hack tu...duii... Sad
    get a life..

    Hardwork Studio
    Pegawai Waran 1
    Pegawai Waran 1

    Male
    Number of posts : 235
    Age : 68
    Location : mana2 jak ne...
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-04-21

    Re: TREBARU YANG ANDA PERLU TAHU.

    Post by Hardwork Studio on Fri May 22, 2009 12:45 pm

    Dilarang menghidupkan pendingin hawa sebaik menaiki kereta..!


    Bukalah tingkap terlebih dahulu sebaik memasuki kereta anda dan jangan sama sekali menghidupkan pendingin hawa. Berpandukan kepada kajian yang dijalankan, dashboard, sofa, pewangi udara menghasilkan Benzene, sejenis toksin yang menyebabkan kanser (carcinogen - ia dapat dikenalpasti melalui bau yang terhasil dari haba bahan plastik di dalam kereta). Disamping menyebabkan kanser, ia juga bertindak sebagai racun bagi tulang, menyebabkan anemia dan mengurangkan sel darah putih. Tindakan ini jika dibiar berlarutan akan menyebabkan Leukemia, meningkatkan risiko menghadapi kanser di samping punca keguguran.


    Kadar pendedahan Benzene yang dibenarkan ialah 50 mg bagi setiap kaki persegi. Kereta jika diparkir di kawasan bebumbung dengan tingkap tertutup menghasilkan 400-800 mg Benzene. Jika dibiarkan dikawasan yang terdedah dengan tingkap yang tertutup pada suhu 60 darjah fahrenheit, tahap Benzene boleh meningkkat sehingga 2000-4000 mg, iaitu 40 kali dari tahap yang dibenarkan... dan penumpang di dalamnya akan menyedut toksik yang berlebih2an secara tidak sedar.


    Cara yang dicadangkan untuk mengelakkan perkara ini dari berterusan ialah dengan membuka tingkap dan pintu terlebih dahulu untuk memberi udara di dalam beredar keluar. Benzene adalah sejenis toksik yang boleh mencemar buah pinggang dan hati, dan sukar pula bagi tubuh manusia untuk menyahkeluarkan toksik tersebut apabila.

    "When someone shares something of value with you and you benefit from it, you have a moral obligation to share it with others".

    __._,_.__ Cool

    (`._k: .)
    Laftenen
    Laftenen

    Female
    Number of posts : 524
    Age : 40
    Location : sandakan,KL,sandakan
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-04-29

    Re: TREBARU YANG ANDA PERLU TAHU.

    Post by (`._k: .) on Fri May 22, 2009 1:39 pm

    SABAH wrote:Ketika saya sedang surfing internet dan mencuba URL forum kita. secara tidak sengaja saya telah TERBACA 1 artikel yang saya rasakan perlu saya kongsikan kepada anda semua...

    sila baca quote ini:

    baller005..

    i have question...
    ================================================================
    how can i get real IP for website ( forum ) --> http://www.sabahan.bigforumpro.com

    and this is not real IP
    75.126.156.29
    75.126.156.30
    74.86.112.146
    74.86.239.69
    74.86.239.70
    74.86.239.74

    i want to try hack this forum Smile
    ================================================================

    Sila rujuk URL ini untuk mengetahui dengan lebih lanjut.

    http://www.hackforums.net/showthread.php?pid=359465

    aiikk sa baru sja nampak ni hari ni Shocked

    saf zkuga
    Sabahan Sporty
    Sabahan Sporty

    Male
    Number of posts : 5100
    Age : 30
    Location : kota kinabalu
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-30

    Re: TREBARU YANG ANDA PERLU TAHU.

    Post by saf zkuga on Fri May 22, 2009 4:10 pm

    jahat eh kn..... Neutral

    sabar jak la....

    (o.egem.o)
    Forum Addicted
    Forum Addicted

    Male
    Number of posts : 4063
    Age : 31
    Location : d mana2 aku sll stay d c2 la..
    Popular :
    50 / 10050 / 100

    Registration date : 2009-01-28

    Re: TREBARU YANG ANDA PERLU TAHU.

    Post by (o.egem.o) on Fri May 22, 2009 4:59 pm

    pa ke benda 2?
    ndak fhm owh..

    saf zkuga
    Sabahan Sporty
    Sabahan Sporty

    Male
    Number of posts : 5100
    Age : 30
    Location : kota kinabalu
    Popular :
    0 / 1000 / 100

    Registration date : 2009-01-30

    Re: TREBARU YANG ANDA PERLU TAHU.

    Post by saf zkuga on Fri May 22, 2009 5:02 pm

    ada ba kenen org mnta id ni sabahanforum...

    dia mau hack ni forum ni....huhu Surprised

    Sponsored content

    Re: TREBARU YANG ANDA PERLU TAHU.

    Post by Sponsored content Today at 6:19 am


      Current date/time is Mon Dec 05, 2016 6:19 am